[GP2] Specificaties 2007 gepresenteerd

Sander (sanger)
De GP2 zal komend seizoen van start gaan in een geëvolueerde versie van de 2006 bolide. De bolide werd vandaag op het Motor Sport Business Forum in Monaco gepresenteerd.

Het gaat om de meest recente versie van het Dallara-chassis, dat in 2005 bij het opstarten van de klasse werd ontwikkeld. Het is tevens de laatste update van het huidige chassis. De meest in het oog springende verandering is het aerodynamische pakket. Met name de veranderingen aan engine-cover, uitlaat chimney’s en achtervleugel vallen op.

De organisatie van de GP2 serie is blij met de onthulling van de bolide. ”Ik ben blij en trots tegelijk dat we de GP2 bolide voor komend seizoen, hier in Monaco aan het publiek kunnen presenteren,” aldus Bruno Michel.

"We zijn tevreden over de testresultaten tot dusver. Ik weet zeker dat de nieuwste update ons een spannend en opwindend seizoen in het vooruitzicht stelt", vervolgt de organisator. "De GP2 serie wordt sterker en sterker. In slechts twee jaar is de serie uitgegroeid tot dé kweekvijver voor Formule 1 talent. In 2007 zullen er vier oud GP2-coureurs in de Formule 1 op de grid staan. Tussen hen de eerste twee GP2-kampioenen, Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Ook Heikki Kovalainen is vanuit de GP2 doorgestroomd tot een racestoeltje bij Renault. Nu we in het derde jaar van de GP2 komen mogen we niet vergeten onze partners, Renault en Bridgestone, te bedanken voor de inspanningen om de GP2 te maken tot wat het is, de kweekvijver voor de Formule 1".