FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 december 2006

Van Nistelrooy blesseert Cannavaro

Ruud van Nistelrooy heeft op een training van Real Madrid zijn teamgenoot Fabio Cannavaro geblesseerd. De Nederlander zette een felle tackle in op de Italiaan waardoor de winnaar van de Gouden Bal zijn linkerenkel verzwikte. Cannavaro weigerde vervolgens de hand en excuses van Van Nistelrooy.

Afgelopen zaterdag miste Cannavaro al het competitieduel tegen Athletic de Bilbao, en ook afgelopen woensdag bleef hij in het CL-duel tegen Dinamo Kiev uit voorzorg aan de kant. Hij was zojuist hersteld van een spierblessure.

De oud-speler van o.a. Juventus en Internazionale is nu onzeker geworden voor het competitieduel tegen Sevilla aanstaande zaterdag. ”Ik heb veel pijn aan mijn enkel. Ik weet niet of ik kan spelen”, aldus een aangeslagen Cannavaro na afloop van de training.

'Turkije beïnvloedde Nederlandse verkiezingen'

Icoon Verkiezingen Een adviseur van de Turkse minister van Religieuze Zaken en Turken in het Buitenland zou Nederlandse Turken per e-mail hebben opgeroepen om bij de laatste verkiezingen op D66-politica Fatma Koser Kaya te stemmen. Dat meldde het televisieprogramma NOVA donderdag.

D66-leider Alexander Pechtold zegt de kwestie erg vervelend te vinden. Hij wil dat minister Bernard Bot van Buitenlandse Zaken de zaak onderzoekt. Pechtold vindt dat "toekomstige EU-partners" niet elkaars verkiezingen mogen beïnvloeden. VVD-buitenlandwoordvoerder Hans van Baalen wil dat Bot de Turkse ambassadeur op het matje roept.

De van oorsprong Turkse Koser Kaya kwam na de verkiezingen dankzij een groot aantal voorkeurstemmen in de Tweede Kamer. Zij sprak zich niet uit over de 'Armeense kwestie', omdat haar partij Turkse kandidaten niet daarover ondervroeg.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de kwestie in Ankara aangekaart. De Turkse minister van Staat Mehmet Aydin zegt echter niets te weten van de e-mail en keurt die ook ten strengste af. "Wij mengen ons niet in de binnenlandse politiek van onze vrienden", stelt hij in een reactie. Hij kan zich nauwelijks voorstellen dat het gebeurd is. Mocht dat wel zo zijn dan "moet er sprake zijn van ernstig misbruik".

Het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt de kwestie nog verder. Zo is volgens een woordvoerder van minister Bot niet duidelijk of de e-mail ook echt door de gewraakte adviseur van de Turkse minister van Religieuze Zaken is geschreven, laat staan of de minister daar zelf van af wist.

Klinsmann geen bondscoach VS

Jürgen Klinsmann zal tegen alle verwachtingen in niet de nieuwe bondscoach van de Verenigde Staten worden. Dit meldt persbureau Associated Press naar aanleiding van een verklaring van een medewerker van de Amerikaanse bond USSF.

Klinsmann leek lange tijd de opvolger te worden van Bruce Arena, die na het debacle van afgelopen WK de zak kreeg als bondscoach. Woensdag nog liet nieuwszender Fox weten dat de oud-bondscoach van Duitsland en de USSF tot overeenstemming waren gekomen.

Duitsland eindigde afgelopen WK als derde, maar ondanks deze goede prestatie gaf Klinsmann aan niet langer de leiding te willen hebben over het Duitse elftal. Aangezien Klinsmann in Amerika woont leek het bondscoach-schap van team USA een logisch vervolg, maar de Duitser heeft er in een verklaring het volgende over te zeggen: "We hebben de onderhandelingen afgesloten. Ik ben niet beschikbaar voor deze functie".

Testdag 07-12-2006

Vandaag werd er wederom getest in het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera. In tegenstelling tot de eerdere tests stond Ferrari deze maal niet bovenaan de tijdentabel.

Ook vandaag is Spyker F1 het enige team dat niet aanwezig is. Wel aanwezig was Kamui Kobayshi, die vandaag zijn F1-debuut maakte bij het team van Toyota. Met een zeventiende tijd was hij vandaag de langzaamste op de baan. Geheel zonder problemen was zijn dag niet. De transmissie van zijn Toyota-bolide begaf het, en de Japanner moest lopend naar de pits.

Ook Scott Speed zorgde voor een rode vlagsituatie toen hij met zijn Scuderia Toro Rosso-bolide van de baan spinde. Christian Klien zorgde in de ochtend ook voor een rode vlagsituatie toen zijn Honda -bolide mechanische problemen had, iets wat Pedro de la Rosa later op de dag ook gebeurde met de McLaren Mercedes. Ook beide BMW Sauber coureurs, Nick Heidfeld en Robert Kubica, maakten een klein uitstapje naast de baan.

De snelste van de dag was Lewis Hamilton. Hij klokte met zijn McLaren een 1:18.684. Tweede werd Giancarlo Fisichella op meer dan één seconde afstand. Hij klokte in zijn Renault een 1:19.685. De top-3 is compleet met de 1:19.784 van Rubens Barrichello in de Honda.

De complete uitslag vind je hieronder:

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Lewis HamiltonMcLaren1:18.68478
2Giancarlo FisichellaRenault1:19.6850:01.00163
3Rubens BarricheloHonda1:19.7840:01.100111
4Nico RosbergWilliams1:19.9620:01.278105
5Ralf SchumacherToyota1:20.0240:01.34070
6Felipe MassaFerrari1:20.0460:01.36260
7Christian KlienHonda1:20.0550:01.37199
8Pedro de la RosaMcLaren1:20.1410:01.45764
9Nick HeidfeldBMW Sauber1:20.1670:01.48397
10Heikki KovalainenRenault1:20.2040:01.52078
11Robert KubicaBMW Sauber1:20.4610:01.77788
12Luca BadoerFerrari1:20.5560:01.872107
13Mark WebberRed Bull1:20.5960:01.91289
14Anthony DavidsonSuper Aguri1:20.7010:02.017112
15Scott SpeedScuderia Toro Rosso1:21.1340:02.45059
16David CoulthardRed Bull1:21.2760:02.59278
17Kamui KobayashiToyota1:21.2920:02.60853

Feyenoord biedt excuses aan op website Nancy

Op korte termijn gaat Feyenoord excuses aanbieden aan de Franse voetbalclub Nancy voor de grote ongeregeldheden vorige week tijdens de UEFA Cup wedstrijd tussen beide clubs.

"We hebben een brief opgesteld", aldus directeur Chris Woerts. "Daarin schrijven we dat we de gebeurtenissen zeer betreuren. Ook maken we excuses. De brief zal worden geplaatst op de website van Nancy."

Handbalsters verliezen eerste EK duel

De Nederlandse handbalsters zijn het Europese kampioenschap in Zweden teleurstellend begonnen. Van Spanje werd met 26-16 verloren.

Vooraf werd Spanje nog gezien als een tegenstander die geklopt moest kunnen worden. Nederland, vorig jaar nog vijfde op het WK, begon nog wel goed aan de wedstrijd, maar ondanks een 6-3 voorsprong stond het bij rust met 9-11 achter. In de tweede helft liep Spanje echter snel uit en al snel was de achterstand niet meer te overbruggen.

Uitgeschakeld is Nederland nog niet, in de poule van vier gaan de eerste drie door naar de tussenronde. Nederland speelt nog tegen olympisch kampioen Denemarken en Frankrijk.

Wat is Dit: Opgave 69 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen:

Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

EK zwemmen: Nederland niet in de medailles

Nederland is donderdag tijdens de EK kortebaanzwemmen in Helsinki achtste geworden in de finale op de 4x50 meter wisselslag estafette.

Nick Driebergen, Robin van Aggele, Bastiaan Tamminga en Johan Kenkhuis kwamen tot een tijd van 1:37.06. Duitsland pakte in een nieuw wereldrecord van 1:34.06 goud.

Moniek Nijhuis eindigde als vierde op de 50 meter schoolslag. De Nederlandse zwemster tikte aan na 31.28. Johan Kenkhuis stelde met een zevende plek in de finale van de 50 meter vrije slag teleur. Hij kwam tot een tijd van 21.87.

Bos wil alleen regeren met SP en CDA

Icoon Politiek PvdA-leider Wouter Bos wil alleen meedoen aan de coalitie CDA, PvdA en SP. "Ik ben maar geïnteresseerd in één coalitie", aldus Bos. Dat heeft hij donderdagavond gezegd tegen CDA-leider Jan Peter Balkenende en informateur Rein Jan Hoekstra.

Balkenende gaf woensdagavond aan weinig te voelen voor deze coalitie. De onderlinge verschillen tussen CDA en SP zouden te groot zijn, vooral op het gebied van economische hervormingen en zorg. Ook de SP-leider Jan Marijnissen stelde dat de politieke geloofwaardigheid van hem en Balkenende wellicht in het geding zouden komen als zij samen een coalitie zouden vormen.

Bos wil de mislukte formatie tussen CDA en PvdA uit 2003 vergeten. "Als we iets willen maken van deze besprekingen, moeten we die formatie vergeten. Ik ben bereid alles uit de kast te halen om een kabinet van CDA, PvdA en SP te laten lukken. Ik ben maar geïnteresseerd in één coalitie, dat is er een tussen de grootste partij, grootste winnaar en de grootste progressieve partij", aldus Bos.

EK zwemmen: Dekker achtste met NR

Bij het Europees kampioenschap kortebaan in Helsinki is Inge Dekker als achtste geëindigd op de 200 meter vlinderslag. Met een tijd van 2.09,98 zwom ze echter wederom een nieuw Nederlands record. Eerder op de dag scherpte Dekker haar record al aan tot 2.10,58.

In de finale was de Poolse Otylia Jedrzejczak een klasse apart. Jedrzejczak won in een tijd van 2.04,94 en verbeterde daarmee het Europees record van Annika Mehlhorn met 0,83.

Tornado raast door Londense straat

Icoon RampZes mensen zijn donderdagmorgen gewond geraakt toen een tornado door een straat in Londen raasde. De wervelwind veroorzaakte vernielingen aan veertig huizen. Voordeuren en autodaken werden weggerukt in een straat in de wijk Kensal Rise in het noordwesten van de Britse hoofdstad.

Honderden bewoners van de straat zijn tijdelijk dakloos geworden. Een deel van hen wordt opgevangen in een kerk, meldde het Britse dagblad The Guardian.

Een huis aan de Chamberlayne Road, NW-London, na de windhoos

Barça en Real ontkennen dopingaantijgingen

De Spaanse voetbalclubs FC Barcelona, Real Madrid, Valencia en Betis Sevilla zijn in opspraak geraakt. De Franse krant Le Monde meldt dat de clubs in het verleden zaken gedaan hebben met dopingarts Eufemiano Fuentes.

Nadat dat nieuws bekend werd, regende het ontkenningen vanuit de betrokken clubs. "Barcelona ontkent de informatie gepubliceerd door Le Monde. Barcelona sluit niet uit juridische stappen te ondernemen om haar belangen te verdedigen,” aldus de Catalaanse club.

Real Madrid voelt zich eveneens onheus bejegend en overweegt om naar de rechter te stappen. De Koninklijke zegt dat ze in de 104-jarige geschiedenis altijd heeft gehandeld in de geest van fairplay. Ronaldo, één van de sterspelers van Real Madrid, heeft gezegd dat de spelers van Real "niets gebruiken om hun fysieke conditie te verbeteren. Wij zijn beschikbaar voor alle mogelijke controles.” Ook Betis en Valencia ontkennen elke betrekking met de van illegale bloedtransfusies verdachte arts.

Jij gaat dood...

In Amerika loopt een erg grappige dame rond met de naam Sarah Silverman. Als comédienne vindt ze het heel erg leuk om themas als verkrachting, racisme, dood, kindermisbruik en andere lichte dingen te behandelen.

'Everyone knows that the best time to get pregnant is when you're a black teenager'.
Soms doet ze ook een poging tot zingen. Het nummer 'You're gonna die soon' is speciaal geschreven voor haar oma.

De liefhebber moet maar eens gaan zoeken op Jesus is magic.

EK zwemmen: Kenkhuis, Nijhuis naar finale

Zwemster Moniek Nijhuis heeft zich bij de Europese titelstrijd in het 25-meterbad in Helsinki weten te plaatsen voor de finale van de 50 meter schoolslag. Ze realiseerde met 31,44 seconden de vijfde tijd in de halve eindstrijd.

Johan Kenkhuis plaatste zich voor de finale van de 50 meter vrij. De zwemmer van NZA liet in de halve finale met 21,83 de vierde tijd noteren. Kenkhuis beëindigt na het toernooi in Helsinki zijn zwemloopbaan. Hij won vorig jaar brons op de 50 vrij.

Frankrijk gaat concurrentie aan met CNN

Icoon Media Frankrijk heeft donderdag de Engelstalige nieuwszender France 24 gelanceerd, waarmee het land de concurrentie aan wil gaan met CNN en andere gevestigde nieuwszenders. Frankrijk wil met de zender de "Franse waarden over de wereld verspreiden". Dat heeft BBC News gemeld.

De zender behandelt met name internationale nieuwsonderwerpen met een kritische Franse blik. Zo ging het eerste onderwerp van de zender over het falen van het Amerikaanse buitenlands beleid in Irak. Frankrijk was altijd fel tegen de oorlog in Irak. Ook werd er aandacht besteed aan protesten tegen de regering in Libanon en de humanitaire crisis in Chaad. Daarna werd de vergiftiging van Alexander Litvinenko behandeld. Pas daarna kwam kort Frans binnenlands nieuws.

Opvallend is dat de zender in het Engels uitzendt. Op de huidige Franstalige kanalen worden Engelstalige films en programma's meestal nagesynchroniseerd. Ook is het opvallend dat er zoveel aandacht gegeven wordt aan internationale onderwerpen. Bij het Franse nieuws op de Franstalige zenders moeten de kijkers eerst tien onderwerpen over Frans binnenlands nieuws uitzitten, voordat buitenlands nieuws aan bod komt.

France 24 moet het gaan opnemen tegen marktleiders CNN en BBC. Drie weken geleden is ook Al-Jazeera een Engelstalige nieuwszender begonnen. Het budget van France 24 is echter een tiende van dat van CNN.

Klik hier om live naar France 24 te kijken. Ook kan het goed zijn om het Frans weer een beetje onder de knie te krijgen. De zender zendt namelijk ook in het Frans uit.



Engelstalig de Franse waarden verspreiden


Met dank aan Emmers voor de submit.

[upd] Turkije opent haven en vliegveld voor Cyprus

Icoon Europa Turkije is bereid om een haven en een luchthaven open te stellen voor schepen en vliegtuigen uit Cyprus. Dat heeft een woordvoerder van EU-voorzitter Finland donderdag gezegd. Turkije heeft de berichten nog niet bevestigd.

Turkije weigerde eerder Cypriotisch verkeer toe te laten, waardoor de onderhandelingen met de EU over mogelijke toetreding ernstig werden belemmerd. Als Turkije inderdaad bereid is tot deze concessie, zou dat een grote doorbraak in de besprekingen met de EU kunnen betekenen. Een erkenning van Cyprus lijkt er echter nog niet in te zitten.

De leiders van Duitsland en Frankrijk hebben de laatste dagen gespeculeerd op een stopzetting van de onderhandelingen. Toen Griekenland, Polen en Nederland hier grotendeels mee akkoord gingen, werd de druk op Turkije behoorlijk opgevoerd. Turkije lijkt door deze speculaties wakker geschud om toch concessies te doen.

Update 18.02 uur
Het Turkse aanbod om een haven en een luchthaven open te stellen voor verkeer uit Cyprus zal alleen gelden als de EU eerst Turks-Cyprus erkent. De isolatie van de internationaal niet-erkende Turkse Republiek op het noordelijke deel van Cyprus moet eerst opgeven worden, voordat Turkije ook maar een enkele haven of vliegveld opent. Dat heeft een bron bij het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag laten weten.

"Wij willen dat voor iedere haven die Turkije opent, er ook aan de andere kant een haven open komt te staan", aldus de bron. De EU eist dat Ankara zonder voorwaarden vooraf al zijn havens en luchthavens voor het Cypriotisch verkeer opent. Als Turkije voorwaarden blijft stellen aan de openstelling, dan lijkt het aanbod geen doorbraak te kunnen forceren in de toetredingsonderhandelingen van Turkije tot de Europese Unie. Op de Europese Raad volgende week zullen de regeringsleiders besluiten hoe het verder moet met de toetreding van Turkije.

Met dank aan Europees voor de submit.

Iran blokkeert videowebsite YouTube

Icoon Buitenlands Iran heeft de populaire videosite YouTube geblokkeerd. Internetters die de site in het islamitische land proberen te openen, krijgen een melding dat de site op last van de overheid niet beschikbaar is. Volgens Artsen Zonder Grenzen is censuur eerder regel dan uitzondering in Iran. Dat heeft Associated Press gemeld.

De Iraanse overheid weert websites met wat zij schadelijke inhoud noemen. Zo worden sites van politieke tegenstanders en sites met seksueel getinte afbeeldingen geblokkeerd. Nu valt ook YouTube hieronder. "Op basis van de wetgeving van de Iraanse Republiek is toegang tot deze website verboden", krijgt de internetter te zien, terwijl deze de videosite verwacht. Iran heeft geen verklaring gegeven waarom de site geblokkeerd wordt.

Artsen Zonder Grenzen kwam begin november met een lijst van landen die internetcensuur op grote schaal toepassen. Hiertoe behoren China, Cuba, Iran, Noord-Korea, Myanmar, Saudi-Arabië, Syrië, Tunesië, Turkmenistan, Uzbekistan, Vietnam en Wit-Rusland.

Met dank aan DHFC voor de submit.

ECB verhoogt rente met kwart procentpunt

Icoon Economie De rente in de eurozone is donderdag verder omhooggegaan. De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogde het belangrijkste tarief met een kwart procentpunt naar 3,5 procent. Het is de zesde renteverhoging door de ECB sinds december vorig jaar.

Analisten hadden al rekening gehouden met een renteverhoging, waarop de ECB al meerdere keren had gezinspeeld. Er wordt ook rekening gehouden met verdere renteverhogingen volgend jaar. Door de verwachte renteontwikkelingen is de koers van de euro de afgelopen tijd flink gestegen ten opzichte van de dollar.

Volgens de ECB staat de economie in de eurozone er momenteel goed voor. Daardoor is er ruimte voor een renteverhoging. De bank laat zich in zijn besluitvorming vooral leiden door de ontwikkelingen van de inflatie. De ECB streeft naar een inflatie van dicht bij de 2 procent.

ECB-president Jean-Claude Trichet liet in een toelichting op het rentebesluit weten dat de hogere rente nodig is om het inflatiegevaar tegen te gaan. Dit gevaar is nog altijd aanwezig en daarom worden de inflatieontwikkelingen zeer scherp in de gaten gehouden, aldus Trichet. Hij zei dat het essentieel is dat stevig en tijdig wordt opgetreden tegen de gevaren van de inflatie. De ECB-president merkte daarbij op dat het renteniveau in de eurozone nog steeds aan de lage kant is. Meer renteverhogingen worden niet uitgesloten, aldus Trichet.

In de Verenigde Staten bedraagt het belangrijkste rentetarief 5,25 procent. De Britse centrale bank hield donderdag de rente op 5 procent.

Nederlandse vrouw graag beetje stout

De Nederlandse vrouw mag graag een beetje stout zijn. Ze stuurt weleens een ondeugende sms, doet het graag op gewaagde plekken als de lift en vergeet zo af en toe ondergoed aan te trekken.

Bijna de helft koopt weleens een seksspeeltje of een erotisch product. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek in opdracht van de erotische keten Christine le Duc, onder 430 vrouwen.

Meer dan een derde gaf aan weleens te fantaseren over erotische rollenspellen. De singlevrouw serveert graag hapjes als aardbeien, slagroom en oesters. De vrouw met partner geeft de voorkeur aan een pornofilm als extraatje.

Bijna 40 procent stuurt regelmatig een stout sms'je aan de eigen partner, en 13 procent doet dat minstens een keer per maand aan een ander dan die eigen partner.

Stoute BN'ers
Stoute BN-vrouwen zijn Bridget Maasland, Katja Schuurman en Patty Brard, vonden de ondervraagde dames. Een stoute vrouw wordt door hen omschreven als eentje met een diep decolleté, een split in de rok en een onschuldig uiterlijk.

Christine le Duc wil met een speciale campagne een beter inzicht krijgen in de wensen van de vrouw. Op de website Hoestoutbenjij.nl kunnen vrouwen zelf testen hoe ondeugend ze zijn, maar ook een gepersonaliseerd filmpje doorsturen naar vriendinnen - of anderen.

Nintendo zoekt naar oplossing voor vliegende controllers

Nintendo heeft toegegeven dat er soms problemen zijn met vliegende controllers. Een aantal gamers laten tijdens het gamen de Wii-controllers los en soms breken dan ook de polsbandjes, waardoor de controllers tegen TV's en personen aanvliegen. Iwata, president van Nintendo, heeft gezegd dat ze op zoek zijn naar nieuwe oplossingen voor dit probleem: "Some people are getting a lot more excited than we'd expected, we need to better communicate to people how to deal with Wii as a new form of entertainment." Aldus Iwata.

De Wii is in Japan al uitgebracht met een aantal veiligheids-tips. Op de website van Nintendo zijn ook al een aantal veiligheids-tips te zien, bijvoorbeeld dat je de controller gewoon goed moet vasthouden. Volgens Iwata zijn veel mensen dus gewoon te enthousiast bezig met de controller, maar op welke manier Nintendo dit zal gaan oplossen is nog niet bekend.



Voetbal: Voorwaardelijke straf Feyenoord

Icoon UEFA CupFeyenoord is door de UEFA bestraft met een boete van 200.000 Zwitserse Frank (ca. 130.000 Euro) en een voorwaardelijke straf van twee thuiswedstrijden zonder publiek met een proeftijd van 3 jaar. De UEFA heeft Feyenoord bovendien opgedragen contact op te nemen met AS Nancy in verband met de schade die is aangericht in het Franse stadion.

Vanwege de ongeregeldheden op de tribune moest het UEFA Cup-duel bij Nancy vorige week donderdag een half uur worden gestaakt. In de vorige UEFA Cup-wedstrijd, tegen Blackburn Rovers in de Kuip, werd Pedersen van de Blackburn Rovers door een beker bier getroffen.

Feyenoord heeft gezegd dat het niet in beroep zal gaan.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Voorwaardelijke straf Feyenoord

Feyenoord is door de UEFA bestraft met een boete van 200.000 Zwitserse Frank (ca. 130.000 Euro) en een voorwaardelijke straf van twee thuiswedstrijden zonder publiek met een proeftijd van 3 jaar.

De UEFA heeft Feyenoord bovendien opgedragen contact op te nemen met AS Nancy in verband met de schade die is aangericht in het Franse stadion.

Vanwege de ongeregeldheden op de tribune moest het UEFA Cup-duel bij Nancy vorige week donderdag een half uur worden gestaakt. In de vorige UEFA Cup-wedstrijd, tegen Blackburn Rovers in de Kuip, werd Pedersen van de Blackburn Rovers door een beker bier getroffen.

Feyenoord heeft gezegd dat het niet in beroep zal gaan.

Album van de dag: Evanescence

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album! Evanescene is terug! Na hun erg succesvolle album Fallen en Anywhere but home, kwam er in oktober 2006 een totaal nieuw album uit: Open Door.

1. Sweet Sacrifice 3:05
2. Call Me When You're Sober 3:34
3. Weight of the World 3:37
4. Lithium 3:44
5. Cloud Nine 4:22
6. Snow White Queen 4:22
7. Lacrymosa 3:37
8. Like You 4:17
9. Lose Control 4:50
10. The Only One 4:40
11. Your Star 4:43
12. All That I'm Living For 3:48
13. Good Enough 5:31

Evanescence - The Open Door (2006)

Met dank aan deliberator voor de submit.

Danny Blind betrokken bij ernstig ongeval

Danny BlindOud-speler en -trainer van Ajax, Danny Blind, is gisteravond betrokken geweest bij een ernstig auto-ongeluk. Het ongeluk gebeurde omstreeks 23.45 uur op de Burgemeester Stramanweg in Amsterdam Zuidoost. Blind had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed, zo bleek na een blaastest.

De 45-jarige Blind reed vol in op een met pech stilstaande auto. De 48-jarige bestuurster van die auto raakte daarbij zwaargewond. De brandweer heeft haar uit haar auto moeten bevrijden. De vrouw is buiten levensgevaar, maar kampt volgens de politie wel met rugletsel. Een tweejarig kind dat bij de vrouw in de auto zat bleef ongedeerd.

Danny Blind kreeg direct een tijdelijk rijverbod. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en stuurt dat door naar het Openbaar Ministerie. Blind wordt waarschijnlijk vervolgd.

Met dank aan Bart_B voor de submit.

Inzell krijgt een dak

Het is zo goed als zeker dat de schaatsbaan in het Zuid-Duitse Inzell een overkapping zal krijgen.

"We zitten dicht tegen de realisatie van een schaatshal aan", aldus stadionbaas Hubert Graf vandaag na overleg met vertegenwoordigers van enkele overheidsinstanties.

Inmiddels heeft Inzell toezeggingen binnen van de overheid ter waarde van 30 miljoen euro voor de verbouwing van de ijsbaan. Het is de bedoeling dat de schaatsbaan een houten overkapping krijgt, die perfect past in het beeld van de bergachtige omgeving. Het nieuwe stadion moet plaats gaan bieden aan 5000 toeschouwers.

In het verleden werden er op de baan in Inzell tien wereldkampioenschappen gehouden. Volgens Duitse opgave zouden er 83 wereldrecords zijn geschaatst. Het is nog onbekend wanneer de plannen volledig gerealiseerd moeten zijn.

Dinsdag spoeddebat over pardonregeling

Icoon PolitiekDe Tweede Kamer houdt dinsdag een spoeddebat over een pardonregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers die voor april 2001 Nederland binnenkwamen. Dat overleg zal dan ook gaan over een tijdelijk verbod om deze vreemdelingen uit te zetten.

De VVD en de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders wilden nog deze donderdag in debat over de uitzettingsstop. Maar een Kamermeerderheid (PvdA, GroenLinks, CDA, SP en ChristenUnie) pleitte ervoor het debat dinsdag te houden. Dan kan verantwoordelijk minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) er bij zijn. Zij was donderdag wegens persoonlijke omstandigheden niet beschikbaar.

De VVD-bewindsvrouw heeft beloofd tot het Kamerdebat geen uitgeprocedeerde asielzoekers uit te zetten die mogelijk onder het pardon vallen. De VVD en PVV wilden dat die uitzettingen ondertussen gewoon doorgaan. Verdonk benadrukte eerder dat de opschorting ervan hooguit enkele dagen kan duren, omdat er anders diverse juridische en praktische problemen ontstaan.

Een nipte Kamermeerderheid van PvdA, SP, GroenLinks, ChristenUnie, D66 en Partij voor de Dieren drong vorige week in een PvdA-motie aan op een generaal pardon voor asielzoekers die hun eerste aanvraag onder de oude Vreemdelingenwet (voor 1 april 2001) indienden en ons land sindsdien niet meer hebben verlaten. In afwachting daarvan zouden uitgeprocedeerden niet mogen worden uitgezet.

Website moet blessureleed beperken

De economische schade door sportblessures in Nederland is zo groot, dat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de website www.voorkomblessures.nl lanceert om het aantal kwetsuren door sport terug te dringen. Doelstelling is om in 2010 tien procent minder blessures te hebben.

Blessures door het beoefenen van sport kosten de samenleving jaarlijks 620 miljoen euro. Tussen 2000 en 2005 raakten ieder jaar anderhalf miljoen mensen geblesseerd en van die sporters moesten er 760.000 een medische behandeling ondergaan.

De nieuwe website geeft sporters adviezen hoe ze blessures kunnen voorkomen en hoe de opgelopen kwetsuren sneller kunnen genezen. In eerste instantie is de site gericht op de beoefenaars van de vier grote sporten in Nederland: voetbal, hockey, hardlopen en tennis.

In 2008 zal het aantal sporten zijn uitgebreid naar dertien.

MySpace blokkeert zedendelinquent

Icoon InternetDe Amerikaanse vriendensite MySpace wil Amerikaanse zedendelinquenten blokkeren. Het internetbedrijf zet daarvoor een eigen nationale database met zedenmisdadigers op. Dit meldde de BBC donderdag.

MySpace is de Amerikaanse versie van het Nederlandse Hyves. Meer dan tachtig miljoen mensen, voornamelijk jongeren, hebben een pagina op MySpace. Hiermee kunnen ze onder meer blogs, muziek en video's op het web plaatsen. Volwassenen op zoek naar seks met minderjarigen maken gebruik van het online sociale netwerk.

Met een nieuwe technologie, Sentinel Safe genaamd, doorzoekt MySpace ongeveer 46 federale Amerikaanse registers op veroordeelde zedendelinquenten. Hiermee creeërt het bedrijf naar eigen zeggen de eerste nationale database voor zedendelinquenten. Volgens MySpace zijn er 550.000 zedenmisdadigers in de Verenigde Staten. Het systeem is binnen dertig dagen beschikbaar.

Analisten noemen de persoonlijke veiligheid van internetgebruikers en de bescherming van auteursrechten twee van de belangrijkste bedreigingen van het succes van MySpace.

Honkballers VS en Cuba naar Rotterdam

De honkbalteams van de Verenigde Staten en Cuba zullen meedoen aan het Eneco World Port Tournament in Rotterdam. Het is voor het eerst dat het nationale honkbalteam van de Verenigde Staten naar Rotterdam komt, voorheen was de organisatie daar nog nooit in geslaagd.

Het toernooi wordt in 2007, na een afwezigheid van vier jaar, opnieuw georganiseerd in de Nederlandse havenstad. Cuba, de kampioen van het toernooi in 1997, 2001 en 2003, is weer van de partij. De regerend wereld- en Olympisch kampioen zal ook in 2007 weer een gooi naar de titel doen. In 2005 ging het Eneco World Port Tournament niet door in verband met het WK honkbal, dat toen ook in Nederland plaatsvond.

Air Holland-top schuldig aan witwassen drugsgeld

Icoon JustitieDe voormalige top van de failliete luchtvaartmaatschappij Air Holland heeft miljoenen euro's drugsgeld witgewassen. De rechtbank in Rotterdam heeft voormalig bestuursvoorzitter Cees van D. donderdag veroordeeld tot 1,5 jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Zijn financiële rechterhand Paul G. moet drie jaar de cel in. Daarvan zijn zes maanden voorwaardelijk. Het vonnis voor Van D. is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. Als topman van een nationale luchtvaartmaatschappij bekleedde hij namelijk een belangrijke maatschappelijke positie, verklaarde de rechter. De officier van justitie had een celstraf van een jaar geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het vonnis voor zijn vroegere collega Paul G. is wel conform de eis.

De rechtbank velde een hard oordeel over Van D. Nadat hij in 2001 als topman aantrad van het noodlijdende Air Holland, werd al snel duidelijk dat er miljoenen guldens extra nodig waren om het bedrijf in de lucht te houden. ''In zijn zucht naar het aantrekken van geld heeft hij zijn toevlucht genomen tot miljoenen guldens crimineel geld'', verklaarde de rechter. Van D. wist dat de investeringen in zijn luchtvaartmaatschappij een dubieuze herkomst hadden, maar stelde daar geen vragen over.

De oud-bestuursvoorzitter had een sterk eigen belang, vervolgde de rechter. Een groot deel van zijn eigen vermogen had hij in Air Holland gestopt. ''Bij mislukken van het avontuur zou hij zijn geld kwijt zijn geweest'', aldus de rechter.

Unieke prestatie Engeland in CL

De vier Engelse ploegen in de Champions League hebben voor een unieke prestatie gezorgd. Manchester United, Arsenal, Chelsea en Liverpool plaatsten zich allen als nummer één in de poule, voor de volgende ronde.

Nog nooit eerder eindigden alle vier deelnemers uit hetzelfde land op de eerste plaats in de groepsfase. In het seizoen 1999/2000 werd er voor het eerst in de Champions League in acht groepen van vier teams gespeeld. Sindsdien lukte het nog twee landen om alle ploegen als eerste naar de volgende ronde te krijgen, alleen hadden Engeland en Spanje maar drie ploegen in de groepsfase.

De Engelsen hadden in 2003/2004 maar drie ploegen bij de beste 32 ploegen van Europa, Newcastle United strandde toen in de voorronde. De Spanjaarden misten Real Mallorca, dat verloor van Molde FK, in het seizoen 1999/2000.

SeizoenLandClubsGroepswinnaarsCL Winnaar
2006/2007Engeland44?
2005/2006Italië43Barcelona
2004/2005Italië43Liverpool
2003/2004Engeland33FC Porto
2002/2003Italië43AC Milan
Spanje43
2001/2002Spanje43Real Madrid
2000/2001Spanje43Bayern München
1999/2000Spanje33Real Madrid

Tekken: Dark Resurrection ook naar PS3 Store

Namco heeft bekend gemaakt dat de Arcade-versie van Tekken 5, Dark Resurrection, ook naar de PS3 zal komen. Deze game zal via de PlayStation Store te downloaden zijn, maar vanaf wanneer en welke prijs is nog onbekend.

De game zal een aantal extra elementen bevatten, waaronder een speelbare Jinpachi. De game zal speelbaar zijn in 1080p en verschillende modi zoals Arcade Battle en Ghost Battle bevatten.



Wii releasedatum gebroken

De Wii, de nieuwe console van Nintendo, komt officieel morgen pas uit. Verschillende winkels zijn echter al begonnen met de verkoop van de Wii en de verhalen gaan al dat de Wii zelfs overal uitverkocht is. In hoeverre dit ook daadwerkelijk het geval is zal morgen blijken als de échte release van start gaat. Waarschijnlijk zijn er nog wel een groot aantal winkels die zich wel aan de releasedatum hebben gehouden.

Op het moment dat je de Wii aanzet en je ermee online wil gaan zul je eerst updates moeten uitvoeren, twee in totaal bij ondergetekende. Zodra deze updates gedaan zijn (enkele minuten) kun je Virtual Console games kopen. Op dit moment zijn de volgende retro games te downloaden:

- Altered Beast (Mega Drive, 800 Wii-punten)
- Bomberman'93 (TurboGrafx, 600 Wii-punten)
- Bonk's Adventure (TurboGrafx, 600 Wii-punten)
- Donkey Kong Country (SNES, 800 Wii-punten)
- Donkey Kong (NES, 500 Wii-punten)
- Dungeon Explorer (Turbografx, 600 Wii-punten)
- Ecco The Dolphin (Mega Drive, 800 Wii-punten)
- F-Zero (SNES, 800 Wii-punten)
- Golden Axe (Mega Drive, 800 Wii-punten)
- Legend of Zelda (NES, 500 Wii-punten)
- Mario Bros. (NES, 500 Wii-punten)
- Sonic The Hedgehog (Mega Drive, 800 Wii-punten)
- Super Mario 64 (N64, 1000 Wii-punten)
- Super Star Soldier (Turbografx, 600 Wii-punten)
- Victory Run (Turbografx, 600 Wii-punten)
- Wario's Woods (NES, 500 Wii-punten)

1000 Wii punten komen overeen met 10 Euro. Je kunt deze punten kopen als pre-paid kaart in de winkel, of via het winkelkanaal op de Wii met je creditcard.

Tot slot hebben we speciaal voor jullie een aantal foto's van de Europese Wii:


De doos


De Wii in slaapstand, rechts de voeding


De Wiimote en de Nunchuck uitbreiding

In Amerika zijn op dit moment zo'n 600.000 Wii's verkocht en in Japan staat de teller op zo'n 400.000. De eerste cijfers uit Europa verschijnen waarschijnlijk ergens volgende week. Nintendo is nog steeds van plan om eind maart 2007 wereldwijd 6 miljoen units uitgeleverd te hebben en volgens president Iwata gaat dat makkelijk lukken.

Hij kwam van links

Mocht je je afvragen of American Football nog nut heeft in je latere leven, meestal niet en is de kans groot dat je tot een soort van Al Bundy wordt, gefrustreerd en dromend over vroeger.

Maar als je agent bent geworden dan kun je best nog wel eens wat hebben aan je kennis uit je American Football dagen, bijvoorbeeld om een prachtige tackle uit te voeren op een dame die met een mes aan het dreigen is.

Met dank aan een onbekend iemand voor de submit.

Moore: Meer dan 10 miljoen consoles verkocht eind dit jaar

Microsoft loopt al maanden te roepen dat ze voor het einde van dit jaar de grens van 10 miljoen verkochte consoles zouden halen. Peter Moore heeft nu gezegd dat er een kans is dat ze hier zelfs over heen zullen gaan.

Er zijn wat twijfels of de 360 wel de 10 miljoen zou halen voor het einde van het jaar, omdat volgens schattingen er een maand geleden nog maar 7 miljoen verkocht waren. Volgens Peter Moore zijn er vlak voor Thanksgiving veel 360-consoles verkocht, meer dan verwacht. Een precieze schatting wilde hij niet geven, maar de verwachting is dus dat het totale aantal boven de 10 miljoen zal uitkomen.

"They key is we're in stock, we're available, we're delivering well to retail, Certainly the consumer is recognizing the fact that we have a great price point as well as 160 games available and that flies in the face of our competition." Aldus Moore.

'Julien C. op school al gestoord'

Julien C. (22) die verdacht wordt van de de schoolmoord op de 8-jarige Jesse Dingemans, vertoonde drie jaar geleden op de mbo-opleiding Zoomvliet in Roosendaal al ernstig gestoord gedrag. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. De school heeft indertijd tevergeefs geprobeerd hem met hulpverleners in contact te brengen. Volgens een docent van de school weigerden de moeder en stiefvader van Juliën destijds mee te werken aan begeleiding van hun toen al meerderjarige zoon.

Op een gegeven moment verscheen Julien C. echter niet meer op school. Zijn ouders hadden hem ziek gemeld: hij zou de ziekte van Pfeiffer hebben. In werkelijkheid zat Julien echter in de cel wegens een roofoverval op een supermarkt.

De stiefvader van Julien, Gosse Meerstra, zegt in het AD dat zijn stiefzoon al vijf jaar niet meer in Hoogerheide woonde. ''Hij kwam hier af en toe aanwaaien, maar wat hij deed weten wij niet.''

Bol-oog
Voormalige medeleerlingen herinneren zich Julien als een jongen die continu stoned was en met steeds vreemdere toekomstplannen aankwam. Zo wilde hij een booreiland met wiet en hoeren beginnen. Niet veel later probeerde hij een lening te krijgen voor de aanschaf van een grote graafmachine. Daarmee wilde hij in Afrika diamanten delven. Op de opleiding had C. de bijnaam 'bol-oog' vanwege de stonede blik en zijn toegeknepen ogen.

Julien, die een uitzonderlijke belangstelling had voor geweld en wapens, was zelf op school nooit gewelddadig. Anders dan zijn moeder en stiefvader en zijn biologische vader, die allen befaamde karateka zijn, sloeg Julien nog geen deuk in een pakje boter.

Overigens ontkent Julien C. nog altijd dat hij de moord op Jesse heeft gepleegd.

Stille Oceaan in volle glorie op Battlestations: Midway-screens

Toen wij in de Tweede Wereldoorlog druk bezig waren met Duitsers en zo, hadden de Amerikanen hun handen vol aan de Japanners. Aangezien er tussen de VS en Japan niet veel meer dan een plas water ligt, leverde dit vele spectaculaire lucht- en zeegevechten op. In Battlestations: Midway zul je deze gevechten naspelen. Hieronder kun je zien hoe dat op je X360 en PC er uit zal komen te zien.

X360-versie





PC-versie





[Upd][A1GP] Ho-Pin Tung test voor China

De Chinese Nederlander Ho-Pin Tung zal morgen in de raceauto van Team China een zogenoemde rookie test gaan rijden. De Formule 3 kampioen rijdt twee maal 25 minuten als een eerste kennismaking met de A1GP-klasse.

Of een succesvolle test ook betekent dat de talentvolle coureur de kleuren van China zal gaan verdedigen in de komende wedstrijden staat niet vast.

Ho-Pin Tung werd dit jaar met grote voorsprong kampioen in het Duitse Formule 3 kampioenschap en hoopt in 2007 een volgende stap te zetten op weg naar zijn doel: de eerste Chinese Formule 1 winnaar worden. In 2007 heeft hij zijn zinnen gezet op een stoeltje in de Renault World Series of GP2.

Update

Naast Team Nederland en Ho-Pin Tung komt er nog een Nederlander in actie. Chris van de Drift zal in Indonesië in actie komen als rookie-rijder. De 20-jarige coureur rijdt in dienst van Team Nieuw-Zeeland. Van der Drift is geboren in Nieuw-Zeeland, maar woont sinds enkele jaren in Nederland. Afgelopen augustus reed Van der Drift voor het eerst met een A1GP-auto, tijdens de testsessie op het Britse Silverstone.

Italië gaat stemmen hertellen

Icoon VerkiezingenAcht maanden na de Italiaanse parlementsverkiezingen worden circa 700.000 ongeldige stemmen opnieuw geteld. Dat besloot donderdag de Senaatscommissie die toezicht op verkiezingen houdt.

In eerste instantie worden de niet ingevulde en valse stembiljetten uit zeven regio's geteld. Als onregelmatigheden aan het licht komen, worden alsnog in de overige regio's deze stemmen ook herteld. Deskundigen sluiten echter uit dat de hertelling de zege van de partij van premier Romano Prodi in gevaar zal brengen. De parlementaire commissie heeft slechts politieke en geen juridische macht.

Oud-premier Silvio Berlusconi, die van Prodi verloor, verwelkomde het besluit als 'een eerste positieve stap'. Hij repte na de stembusgang direct al van onregelmatigheden en erkende de uitslag nooit. Prodi won de verkiezingen met 25.000 stemmen verschil.

Later waren er ook geluiden dat Berlusconi's centrumrechtse kamp de telling van de stemmen zou hebben gemanipuleerd. Een computerprogramma zou er voor hebben gezorgd dat honderdduizenden lege stembiljetten bij de alliantie van Berlusconi werden geteld.

Leerlingen van school na bijbelverbranding

Icoon OnderwijsTwee leerlingen van een islamitische school in Australië zijn van school gestuurd omdat ze op een schoolkamp een bijbel besmeurd hebben. Ze pisten het heilige boek van de christenen onder en staken het vervolgens in brand. Een andere scholier, die pagina's uit de bijbel zou hebben gescheurd om er zogenaamde sigaretten van te rollen, is geschorst.

De directie van de middelbare school in Melbourne heeft gisteren haar excuses aangeboden voor het ''onacceptabele'' gedrag van de leerlingen. Het personeel van de school, van wie ongeveer de helft geen moslim is, had eerder in een petitie aan de directie aangegeven zeer bezorgd te zijn over het incident.

Artsen veroordeeld voor internetfarmacie

Icoon GezondheidZes artsen, een apotheker, en een directeur van een farmaceutische groothandel zijn donderdag veroordeeld omdat zij medicijnen hebben verkocht die niet in Nederland zijn geregistreerd, of onder de Opiumwet vallen. Deze artikelen verkochten zij via het internet aan buitenlandse particulieren.

De zes artsen kregen wegens het overtreden van de Opiumwet geldboetes opgelegd, die uiteenlopen tussen de 1250 euro en de 45.000 euro. De overige twee verdachten, de directeur en de apotheker, zijn zijn ook nog eens veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie, die zij hebben opgericht en geleid. Daarvoor kregen zij naast geldboetes van 200.000 euro een gevangenisstraf van 100 dagen, waarvan 65 dagen voorwaardelijk opgelegd. De rechtbank veroordeelde de oprichter/ apotheker van de organisatie ook tot een ontzetting uit het beroep van apotheker voor de duur van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk.

Piquet Jr.: "Geen druk van het team"

De Braziliaan Nelson Piquet Jr. heeft een goed gevoel over zijn eerste dagen als vaste testcoureur van het team van Renault F1. Piquet zegt dat hij van het team alle tijd krijgt om zichzelf te ontwikkelen.

"Het gaat erg goed", aldus Piquet Jr., die vorige week voor Renault in actie kwam tijdens de eerste wintertest. "Ik heb nu drie tests gedaan. Ik krijg alle tijd om te leren hoe alles werkt, om mijn rijstijl aan te passen en mijzelf te verbeteren. Ik heb goede tijden neergezet en ik rijd elke ronde weer beter."

Het lastigste vindt de Braziliaan het neerzetten van consistente rondetijden. "Het is moeilijk om elke ronde op de limiet te rijden en niet over die limiet heen te gaan. Het rijden van één snelle ronde is dan misschien niet zo moeilijk, maar de uitdaging is om elke ronde snel te zijn. Het ontwikkelen van die kwaliteiten kost duizenden kilometers."

Jesse Dingemans begraven

Met een verkorte, sobere eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk in Hoogerheide is donderdagochtend Jesse Dingemans herdacht.

Onder begeleiding van drie motoragenten werd het lichaam van de vermoorde basisscholier in de stromende regen met een speciale witte kinderlijkauto naar de kerk gebracht. 'Dag, lieve, kleine Jesse', stond te lezen onder de achterruit van de wagen.

De Raadhuisstraat in het dorp werd korte tijd afgesloten om de rouwstoet de ruimte te geven. Met aan de kist een blauwe heliumballon en erop een boeketje rode en witte bloemen werd het lichaam naar binnen gedragen.

Pastor Jo Staps leidde de katholieke dienst voor ongeveer vierhonderd genodigden. In de kerk was plaats gemaakt voor een boom met daarin de tekeningen die in de afgelopen dagen zijn gemaakt door zijn klasgenoten.

Behalve van veel media was er buiten de kerk weinig tot geen belangstelling van het publiek. De pers was op verzoek van de nabestaanden niet welkom in de dienst.

Na afloop van de dienst namen de naasten in kleine kring definitief afscheid van Jesse Dingemans op de begraafplaats naast de kerk.



Rotterdam bindt strijd aan tegen racisme

Rotterdam is donderdag officieel toegetreden tot de European coalition of cities against racism. Dat betekent dat de stad tien geboden ondersteunt die een einde moeten maken aan racisme.

Vijftien Europese steden maken inmiddels deel uit van het netwerk. Zij wisselen onder meer ervaringen uit om de bestrijding van racisme, discriminatie en xenofobie (vreemdelingenangst) te versterken. Ook steden als Barcelona, Parijs en Stockholm maken deel uit van de coalitie.

In de actiepunten staat onder meer dat de stad waakzaam is en ontwikkelingen op het gebied van racisme signaleert. Daarnaast dienen slachtoffers te worden ondersteund en moeten burgers op de hoogte zijn van hun rechten en plichten.

De Amerikaanse dominee Jesse Jackson, woordvoerder van de minderheden- en burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten, zou de bijeenkomst op het Rotterdamse stadhuis donderdag bijwonen, maar kon er door de vertraging van zijn vlucht niet bij zijn.

Tafeltennisster Li naar Top-12

Jiao Li mag op 3 en 4 februari meedoen aan de European Top-12 in het Italiaanse Arezzo. De Nederlandse tafeltennisbond NTTB heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Aan dat toernooi doen de twaalf beste speelsters van Europa mee. Li staat op de Europese ranglijst derde, achter de Oostenrijkse Jia Liu en de Bosnische Tamara Boros.

De laatste twee jaar kwam Li bij de European Top-12 tot de halve finales. En ook bij de aankomende editie behoort ze tot één van de favorieten na haar prestaties op de laatste drie ProTour-toernooien, waar ze telkens tot de laatste acht of halve finales wist door te dringen.

Houten Pixel Art

Kerst komt er aan. Lekker onder de boom kadootjes neerleggen voor je mede-gamers. Maar ze hebben al een Wii, de PS3 is er nog niet en om ze nu een Xbox 360 kado te doen... Dus wat geef je ze in hemelsnaam kado?

Geen nood. Voor de kunstliefhebber is er nu Pixel Art van hout! Je krijgt een houten blokkendoos met honderd 2x2cm kubusjes. Die blokjes hebben aan elke zijde aan andere tint en zodoende kun je Pixel Art maken!

Jammer dat het nog niet echt te koop is. Voor meer informatie klik je hier.

NAC toont interesse in MacDonald

NAC Breda zou geïnteresseerd zijn in de diensten van Sherjill MacDonald. De aanvaller staat momenteel nog onder contract bij AGOVV Apeldoorn. Dit wist Omroep Gelderland donderdag te melden.

De technisch directeur van de Bredase ploeg, Earnest Stewart, heeft inderdaad bevestigd dat de club interesse heeft in de 22-jarige speler. Volgens hem zijn er echter nog geen concrete besprekingen geweest. "Hij staat bij ons op het lijstje, maar daar is het tot nu toe bij gebleven. Wij gaan sowieso pas tot actie over om een nieuwe spits aan te trekken als Leonardo daadwerkelijk vertrekt."

Dit seizoen wist MacDonald in de Jupiler League al elf keer te scoren. Bovendien maakte de aanvaller in november zijn debuut in de selectie van Jong Oranje.

Dood babymeisje blijft anoniem

Icoon BinnenlandsDe herkomst van het dode babymeisje dat eind oktober werd gevonden bij afvalverwerkingsbedrijf AVR in Utrecht is nog steeds niet achterhaald. Politieagenten verhoorden de afgelopen weken verschillende vrouwen die pas zijn bevallen of een miskraam hadden. Tot nu toe boekten ze nog geen resultaat.

Medewerkers van AVR troffen het lijkje 30 oktober aan tussen het afval. De herkomst van de dode baby is niet te achterhalen. Op het afvalverwerkingsbedrijf komt vuilnis uit heel Nederland binnen. De politie geeft het onderzoek voorlopig niet op, de komende tijd blijven zij vrouwen ondervragen die een miskraam hebben gehad.

Feyenoord: Uitspraak UEFA 18:00 uur

In tegenstelling tot een eerder bericht wordt de uitspraak van de Europese voetbalbond vanavond om 18:00 verwacht. Momenteel bespreekt de UEFA de ongeregeldheden die supporters van Feyenoord veroorzaakten tijdens de UEFA Cup-wedstrijd tegen AS Nancy.

Verder wordt er ook gesproken over het incident tijdens het duel van de Rotterdammers tegen Blackburn Rovers. Een speler van de Engelse ploeg kreeg namelijk een glas bier tegen zijn hoofd. Direct nadat de uitspraak bekend is gemaakt zal Feyenoord een persconferentie houden. Deze staat voor 18:30 op het programma.

Gelijkspel Nederlandse waterpolovrouwen

Tijdens de Holiday Cup, een toernooi in Amerika, hebben de Nederlandse waterpolovrouwen een gelijkspel behaald in de wedstrijd tegen Rusland (13-13). Vorig weekend wist de ploeg al van de regerend Europees kampioen te winnen.

De beste speelster aan de zijde van Oranje was Rianne Guichelaar. Zij was het meest productief met vijf doelpunten. Het gelijkspel werd pas in de slotfase van de wedstrijd veiliggesteld. Veertig seconden voor het verstrijken van de speeltijd stonden de Nederlanders met een verschil van twee treffers achter. Alette Sijnbring en Simone Koot wisten het net toch nog te vinden, waardoor het team van bondscoach Robin van Galen toch nog op gelijke hoogte met de Russen kwam.

Sinterklaas overvalt woning

Icoon ShockingSinterklaas en zijn Pieten hebben op Pakjesavond een woning overvallen in Bergen op Zoom. Dat meldde de politie vandaag. Een groep mannen had zich vermomd als Sint en zijn Pieten. Het gevolg belde om 20.00 uur aan bij een huis in de Zeekraal.

Toen de deur werd opengedaan stormden de overvallers naar binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen stonden de slachtoffers geld en spullen af. Over de buit wil de politie nog niets bekend maken, omdat het onderzoek nog loopt. Tot nu toe loopt ieder spoor naar de daders dood. Getuigen kunnen zich melden bij de politie van Bergen op Zoom.

Wenger: "De ploeg was angstig"

Arsenal wist zich woensdag voor de achtste finales van de Champions League te plaatsen. De Engelsen speelden tegen FC Porto gelijk (0-0). Voor de meegereisde supporters was er weinig te genieten, omdat het niveau van het duel erg laag was.

"We waren erg nerveus", was de toelichting van trainer Arséne Wenger. Hiermee probeerde de oefenmeester een reden te geven voor het slechte veldspel van zijn spelers. "Na ons prachtige Champions League-avontuur van vorig jaar, zou het een enorme domper zijn geweest als we dit jaar de groepsfase niet overleefd hadden. Er was dan ook wat angst in de ploeg geslopen, iedereen was voorzichtig en durfde amper risico te nemen."

"We hebben vrijwel geen druk naar voren gezet, waardoor onze spits Adebayor continu op een eiland stond. Maar goed, het goede nieuws is dat we met deze jonge ploeg geen domme fouten gemaakt hebben. Natuurlijk hadden we geluk toen FC Porto op de paal schoot, maar afgezien daarvan zijn we amper in de problemen geweest. In de achtste finale zullen we nu weer gewoon ons eigen spel gaan spelen. Dan kan iedereen het echte Arsenal weer zien", was de belofte van Wenger.

'Afonso en Schuurman weg bij Twente'

FC Twente is van plan om Guilhermo Afonso na de winter te verhuren. MVV en BV Veendam zouden belangstelling hebben voor de aanvaller. Bovendien is de kans groot dat Resit Schuurman definitief bij de ploeg uit Enschede zal gaan vertrekken.

Het duo kwam dit seizoen maar amper in de plannen van Fred Rutten, trainer van FC Twente, voor. Vorig seizoen was Afonso nog goed voor 23 wedstrijden, tegen slechts één invalbeurt in het lopende seizoen. Schuurman speelde deze editie van de Eredivisie nog helemaal niet in het eerste elftal van zijn club. Ook vorig seizoen werd nauwelijks beroep op de middenvelder gedaan. Naar verluid zou zijn voormalig werkgever NEC in de markt zijn om de 27-jarige speler te contracteren.

Todt: "Er is geen nummer 1"

Volgens Jean Todt, teambaas van Scuderia Ferrari, zal er komend seizoen geen onderscheid gemaakt worden tussen Kimi Räikkönen en Felipe Massa.

"Kimi zal voor Ferrari rijden en Felipe zal voor Ferrari rijden", vertelt de Fransman tegen The Times. Ondanks dat er door vele mensen gezegd is dat Räikkönen niet de juiste persoon is voor Ferrari en niet in het team zal gaan passen, is Todt erg te spreken over de Fin: "Ik heb een erg goed gevoel bij Kimi en ik denk dat hij het hier uitstekend naar zijn zin zal krijgen. Hij zal ongetwijfeld voor goede resultaten gaan zorgen. Mijn taak is dat hij zich thuis gaat voelen en optimaal kan presteren. Ik hou er niet van om te praten, maar kijk liever naar de feiten. De meeste mensen die bij Ferrari zijn aangenomen zijn er jaren gebleven, dus ik hoop dat dit ook voor Kimi zal gelden."

Wat de werkzaamheden van Michael Schumacher als super-assistent volgend seizoen zullen zijn wordt door Todt samengevat: "Michael is een hele sterke pion in de autosport. We hebben Michael niet nodig om met de pers te praten, maar wanneer hij met het team in gesprek gaat zal hij van enorme waarde zijn. Zijn mening en zijn analytisch vermogen zullen erg belangrijk zijn. De mening van Michael is voor het hele team belangrijk."

'Kogel door kop' prinsesjes

Icoon KoningshuisDe 35-jarige Amsterdammer B.N stond gisteren terecht voor het bedreigen van prinses Máxima en haar gezin. Hij had via de alarmcentrale 112 laten weten dat de dochtertjesIcoon Koningshuis van Máxima 'misschien wel een kogel door hun kop' zouden krijgen. De alarmcentrale nam de bedreigingen zeer serieus en stelde de koninklijke familie op de hoogte. Een medewerker van de familie deed vervolgens aangifte.

Tijdens de rechtszaak vertelde N. tegen de rechter dat hij warme gevoelens koesterde voor de prinses. De rechtbank heeft besloten dat deskundigen een onderzoek moeten doen naar de psychische gesteldheid van de Amsterdammer, waarna de zaak wordt voortgezet.

Inbraak op 52 meter hoogte

Icoon PolitieDieven hebben het afgelopen weekend een hoop moeite gedaan om in te breken in een cabine op een bouwterrein in het Limburgse Landgraaf. Om toegang te krijgen tot de ruimte beklommen ze een kraan van 52 meter hoog, klauterden ze het dak op en vernielden ze een luik om binnen te komen.

Ze stalen onder meer een radio, een elektrokacheltje, een computerscherm en een verrekijker. De eigenaar van de kraan deed pas woensdag aangifte van de inbraak. Waarom niet eerder aangifte is gedaan is niet bekend.

Bijna officiële PSP Dev-kit verkocht op Ebay?

Dat er links en rechts flink gehackt en gecracked wordt aan de PSP mag geen nieuws meer zijn, maar bijna had "the community" alle informatie in handen die er maar beschikbaar was over de PSP.

Er werd namelijk op Ebay een officiële Developers Kit voor de PSP verkocht. Met een dergelijke kit zou iemand in staat zijn programma's voor de PSP te ontwikkelen en deze te compileren met Sony's eigen digitale handtekening. Er zit geen UMD-writer in, dus had je nog niet je eigen games in je eigen PSP kunnen doen, maar de technische informatie was voor "the community" van onschatbare waarde geweest.

Helaas voor hen kreeg of Sony er lucht van of verbood Ebay de verkoop en is het hele feest niet doorgegaan.

Huis bomvol met gestolen spullen

Icoon MisdaadDe politie heeft zaterdag in Epe een huis vol gestolen goederen aangetroffen. De 49-jarige bewoonster is aangehouden voor winkeldiefstal. Dit meldde de politie donderdag.

Tijdens een huiszoeking troffen agenten een grote hoeveelheid gestolen spullen aan. Er waren vier ME-bussen nodig om alle goederen naar het politiebureau te brengen.

De omvang en diversiteit van de buit verbaasde ook de politie, volgens een woordvoerder. ,,Van parfum tot wasmiddel en van sokken tot hondenvoer, je kan het zo gek niet bedenken of de vrouw had het gestolen.''

De vrouw zal behandeld worden om van haar ziekelijke lust tot stelen af te komen.

PSP Gps bestelbaar in Japan

De GPS module voor de PSP is geen mythe meer, het ding bestaat nu echt:

Op dit moment is de GPS unit alleen nog maar verkrijgbaar voor de Japanse markt. Het apparaat is hier te bestellen en kost ongeveer zestig Amerikaanse dollars. Aangesloten op de PSP zal het er ongeveer zo uit komen te zien:

Volgens de berichten op het internet is de game Metal Gear Solid: Portable Ops volledig compatible met de GPS. In de game ga je via de GPS op zoek naar nieuwe characters die gerecruteerd kunnen worden. Verder zal er een applicatie genaamd Home Star Portable waarin met behulp van de GPS uitgerekend word hoe de sterrenhemel eruit ziet. En natuurlijk wordt er ook navigatie software verkocht. Dit is voolopig alleen het product Navigation Soft die alle wegen in Japan tot zijn beschikking heeft.

Wikipedia hoogste binnenkomer in sites Top 20

Icoon InternetDe Nederlandse versie van Wikipedia is de hoogste binnenkomer in de Top 20 Sites 2006 van onderzoeksbureau Multiscope. Google blijft de nummer 1. Het maandbereik van de zoekmachine groeide dit jaar met zes procent tot 76 procent.

Startpagina blijft de nummer 2, al zakte het maandbereik van 67 procent naar 59 procent. Marktplaats stijgt naar nummer drie (vorig jaar vier), terwijl concurrent Speurders juist daalt van plaats acht naar negen.

Wikipedia is de klapper van het jaar. De Nederlandse versie van de online encyclopedie stijgt van plaats 45 naar nummer tien. Ook weblogdienst Web-log stijgt fors van 102 naar nummer achttien.

Nieuwssites doen het ook goed. De Telegraaf gaat van 21 naar zeventien en NU.nl stijgt van zeventien naar dertien. Opmerkelijk is dat Multiscope begin dit jaar nog becijferde dat dat de site van De Telegraaf net iets groter is dan NU.nl. FOK! komt helaas in geen enkele lijst voor.

Doodstraf voor te weinig biddende Somaliërs

Icoon BuitenlandsIn de Zuid-Somalische stad Bulo Burto heeft de plaatselijk leider van de fundamentalistische Unie van Islamitische Rechtbanken een wet ingesteld die stelt dat iedereen die niet vijf keer per dag bidt, wordt onthoofd. Volgens sjeik Hussein Barre Rage ''moeten we onze religie volledig praktiseren en niet gedeeltelijk, dat is waartoe onze religie ons aanspoort.''

Tijdens het vijfmaal daagse gebed moeten winkels, theehuizen en andere openbare gelegenheden in Bulo Burto gesloten zijn.

Niet alle nieuwe islamitische rechtbanken in Zuid-Somalië zijn even streng als die in Bulo Burto. Sommige hebben openbare executies ingesteld, lijfstraffen ingevoerd en hebben vrouwen verboden in de zee te zwemmen. Vanwege de verschillen heeft de Unie van Islamitische Rechtbanken een hof opgezet waar veroordeelden in hoger beroep kunnen gaan.

Fundamentalistische milities, verenigd in de Unie van Islamitische Rechtbanken, staan overigens op het punt de internationaal erkende overgangsregering van Somalië omver te werpen. Afgelopen zomer kregen de islamisten de hoofdstad Mogadishu in handen. Overal waar de milities het voor het zeggen hebben, worden strenge islamitische wetten ingevoerd.

Ellsberg: VS valt Iran aan voor 2008

Icoon OorlogVoor het jaar 2008 zal Iran aangevallen worden door de Verenigde Staten. Daarbij zullen de Amerikanen een atoombom gebruiken. Dit is de mening van de joodse Amerikaan Daniel Ellsberg (75).

Ellsberg is niet zomaar iemand. Tijdens de Vietnam-oorlog was hij diegene die de geheime Pentagon Papers naar buiten bracht. Uit deze documenten bleek dat de Amerikaanse regering haar volk misleidde over de oorlog. Onder andere hierdoor ontvangt hij later deze week een Right Livelihood Award, beter bekend als de alternatieve Nobelprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan mensen die zich inzetten om urgente problemen op te lossen.

Ellsberg spoorde woensdag de bondgenoten van Amerika aan, om zich terug te trekken uit de NAVO als de VS inderdaad atoomwapens gebruiken tegen Iran. "Het gebeurt eerder wel dan niet dat president (George) Bush en vice-president (Dick) Cheney in de komende twee jaar een aanval tegen Iran lanceren. Zo'n aanval kan ook escaleren, met als gevolg dat er atoomwapens worden ingezet tegen ondergrondse Iraanse installaties, met onberekenbare consequenties."

Bos: linkse meerderheid politieke realiteit

PvdA-leider Wouter Bos kan zich wel voorstellen dat het CDA aanhikt tegen een coalitie met PvdA en SP. Maar deze linkse meerderheid is ''een politieke realiteit'' na de verkiezingsuitslag.

PvdA-leider Wouter Bos zei dat donderdag voor het begin van een onderhoud met informateur Rein Jan Hoekstra en SP-leider Jan Marijnissen.

Het CDA ziet heel weinig in een kabinet met PvdA en SP, omdat die partijen daarin samen een meerderheid zouden hebben, zo liet CDA-leider Jan Peter Balkenende woensdag na een gesprek met Hoekstra en Marijnissen doorschemeren.

Volgens ingewijden wil het CDA het liefste van de huidige verkennende besprekingen met zowel PvdA als SP af en geeft het de voorkeur aan coalitievorming met PvdA en ChristenUnie.

'Marokkanen verdienen sterrenstatus'

Het landelijke project Trendy Maroc Star moet Marokkanen in Nederland van hun negatieve zelfbeeld afhelpen. Want door dat negatieve zelfbeeld raken ze verder achterop in de maatschappij.

Nederlands-Marokkaanse rolmodellen worden ingezet om jongeren te wijzen op perspectieven. Komende zondag start in Venray de Noord-Limburgse variant van het project. Op 11 september vond in Amsterdam al de kick-off van het project plaats onder de noemer 'K.U.T. Marokkaan wordt succes-Marokkaan'.

Op de website van Trendy Maroc Star staat dat De Marokkaanse gemeenschap vijf competenties bezit die haar onderscheidt van anderen. De Marokkanen in Nederland krijgen deze eigenschappen in een nog sterkere vorm terug en kunnen daar hun voordeel mee doen.

Zo beheersen volgens Trendy Maroc Star Marokkanen twee taalculturen, bezitten ze pionierszin (zij zijn verkenners, avonturiers en nieuwsgierige onderhandelaars), passen ze zich gemakkelijk aan aan nieuwe omstandigheden, hebben ze veel inlevingsvermogen en hebben ze vanuit de Maroc cultuur een sterke familietraditie meegekregen waardoor ze sociaal betrokken zijn.

EK zwemmen: Dekker zwemt NR

Inge Dekker heeft op de eerste dag van het Europees kampioenschap korte baan in Helsinki de finale van de 200 meter vlinderslag bereikt. Dekker zwom met een tijd van 2.10,58 een nieuw Nederlands record. Dekker had met 2.11,27 ook al het oude record op haar naam staan.


Dekker haalde met haar negende tijd in de series toch de laatste acht, omdat één van de Italiaanse vrouwen afviel. Er mogen per land namelijk maar twee zwemsters door.

Moniek Nijhuis bereikte op de 50 meter schoolslag de halve finales. Met 31,78 eindigde ze als derde in haar serie.

Johan Kenkhuis plaatste zich voor de halve finales van de 50 meter vrije slag. Kenkhuis, die bezig is aan zijn laatste toernooi, kwam in het 25-meter bad uit op 21,72 en was daarmee de snelste in zijn serie. Bas van Velthoven (22,53), Stefan Oosting (22,73) en Robert Lijesen (22,93) overleefden de series niet.

Femke Heemskerk redde het niet op de 200 meter wisselslag. De 2.16,76 was niet genoeg voor een plaats in de finale. Joeri Verlinden zwom een PR (55,07) op de 100 meter vlinderslag maar strandde net als Bastiaan Tamminga (54,35) in de series.

Op de 200 meter vlinderslag bij de mannen viel het doek voor Robin van Aggele (1.00,50) en Lennart Stekelenburg (1.01,40).

Softwareverkopen Japan (incl Wii)

De officiële verkoopcijfers vanuit Japan zijn weer binnen. Dit is de eerste top 10 waarin de Wii games verwerkt zijn. De Wii kwam uit op 2 december en de lijst loopt t/m 3 december:

ConsolePublisherGameAantalTotaal
PS2Bandai NamcoTales of Destiny269.756NEW
WiiNintendoWii Sports176.167NEW
WiiNintendoWii Play174.297NEW
WiiNintendoZelda: TP139.011NEW
GBASquare-EnixFinal Fantasy VI137.810NEW
PS2BanprestoSummon Night 4115.701NEW
NDSNintendoPokemon Diamond70.1901.897.417
NDSNintendoJump Ultimate Stars66.269216.572
WiiNintendoWario Ware63.954NEW
NDSSEGALove & Berry60.041481.268

De nummers 11 t/m 30 zijn als volgt:"

11. Pokemon Pearl (DS)
12. Common Knowledge Training (DS)
13. Kirby Squeek Squad (DS)
14. New Super Mario Brothers (DS)
15. Animal Crossing Wild World (DS)
16. Kamen Rider Kabuto (PS2)
17. More Brain Age (DS)
18. J League Winning Eleven 109 (PS2)
19. Makai Senki Disgaea Portable (PSP)
20. Yakuza (PS2 The Best) (PS2)
21. Swing Golf Pangya - 16,908 / NEW (Wii)
22. Yugioh Duel Monsters GX Spirit Summoner (PS2)
23. 200 Mannin Kanji (DS)
24. Sengoku Musou 2 Empires (PS2)
25. Brain Age (DS)
26. Mario Kart DS (DS)
27. Magic Taizen (PS2)
28. Ennichi no Tatsujin - 10,763 / NEW (Wii)
29. Go-Touchi Kentei DS (DS)
30. JEANNE D'ARC (PSP)

Red Bull laat Doornbos niet testen

Red Bull Racing zal de komende tests geen gebruik maken van Robert Doornbos. De Nederlander is nog steeds in onderhandeling over een nieuw contract en zal zolang niet voor Red Bull testen.

"Robert is niet gehaast" zegt zijn manager Marco Zecchi. Het Nederlandse magazine Sportweek beweert dat er een clausule in het contract van Doornbos staat dat hij ten alle tijde kan vertrekken wanneer hem een racestoeltje aangeboden wordt. Naar alle waarschijnlijkheid is Doornbos nu op zoek naar een racezitje en wil Red Bull geen geheimen prijsgeven. Het is niet duidelijk of Doornbos in bespreking is met andere Formule 1 teams of een andere klasse, want een racestoeltje bemachtigen in de Formule 1 lijkt haast niet meer mogelijk.

McLaren wil Alonso al dit jaar

Martin Whitmarsh zal aankomende vrijdag tijdens een vergadering proberen om Fernando Alonso nog dit jaar in de McLaren Mercedes bolide te krijgen.

De managing director van McLaren zal de teambaas van Renault F1, Flavio Briatore, aanspreken en hem wijzen op het werk en de verdiensten die Alonso de afgelopen jaren afgelopen jaren heeft verricht voor Renault. De Spanjaard heeft inmiddels al een stoeltje laten schuimen bij McLaren, maar in voorgaande gesprekken heeft Briatore geen toestemming gegeven om het bestaande contract vervroegd te ontbinden. Whitmarsh heeft echter goede hoop op een positief antwoord aankomende vrijdag: "Wanneer we twee flessen champagne verder zijn zal Flavio wel toestemming geven, en zullen wij meteen alles in het werk stellen om Fernando aankomende week in Jerez voor ons te laten testen".

Brandweer redt bejaarde van elfde verdieping

Icoon BrandEen bejaarde man is donderdagochtend uit een brandend appartement gered door brandweerlieden. De man woonde op de elfde verdieping van een flat in Amsterdam. Ook de brand in de flat aan Ruimzicht kon snel onder controle worden gebracht.

Een buurvrouw ontdekte de brand rond 05.20 uur en waarschuwde de brandweer, die de man in de woonkamer aantrof. Hij kreeg ter plekke perslucht toegediend uit een ademluchttoestel. Vervolgens is hij met rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. De woning liep volgens de brandweer fikse rook- en roetschade op. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

[upd] Mogelijk busstaking in Utrecht

Icoon Staking Reizigers in Utrecht moeten donderdag rekening houden met een staking van de stadsbussen. Het is mogelijk dat vanaf 12 uur de medewerkers van de Utrechtse vervoersorganisatie GVU het werk neerleggen. Dit duurt dan de rest van de dag.

Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, hangt deels af van het overleg donderdagochtend tussen de GVU en vakbond Abvakabo FNV. Als de twee partijen 's ochtends tot een akkoord komen, zegt de vakbond de geplande stakingsacties af. Ook een door GVU aangespannen kort geding gaat dan niet door.

De FNV-bond sluit echter niet uit dat de medewerkers van de GVU dan een wilde staking beginnen. "Er is veel onvrede onder het personeel over de gang van zaken. Wat zij zelf gaan doen, is voor ons koffiedikkijken", aldus een woordvoerster.

Abvakabo eist de garantie dat er niet gesleuteld wordt aan de arbeidsomstandigheden van de GVU-werknemers bij een overname van het busbedrijf. De Utrechtse gemeenteraad beslist donderdag over het plan van het college om de aandelen aan Connexxion te verkopen.

Update 10.03 uur
De busstaking in Utrecht gaat niet door. Busvervoerder GVU en de vakbond Abvakabo FNV zijn het eens geworden over afspraken die garanderen dat de 800 GVU-werknemers er niet op achteruit gaan na de overname door Connexxion.

De partijen hadden gisteren mondelinge afspraken gemaakt. De vakbonden wilden dat die op schrift zouden komen. Dat is vanochtend gebeurd.

Ergernissen! (3)

Ik heb het al eerder over verkeersirritaties gehad. Eén voertuig ontbrak in deze lijst: de brommer! Dit vervoersmiddel vormt voor mij dan ook een aparte categorie van irritatie. Ik erger me namelijk altijd aan dit onding. Of het nu bij mij in de buurt is of niet. Rijdend of stilstaand. Solex of scooter. Ze mogen wat mij betreft allemaal bij het vuilnis.

Er zijn verschillende soorten brommers (in volgorde van oplopende irritatie):

5. De normale brommer: bereden door een naar drank danwel zweet stinkende oudere man/vrouw. Ze vallen pas op als ze langs je heen kachelen. De stank van de berijder en brommer vormen hier de grootste irritatie.

4. De doorgezakte brommer: bereden door een te veel wegende mens. Doorgaans een vrouw. Hier erger ik me meer aan de berijder dan aan het voertuig. Ga fietsen! Of lopen! Maar beweeg! Zo blijven die kilo's eraan groeien.

3. De pizzabrommer: bereden door jonge kerels met een verbeten gezicht. Rijden altijd te hard. En toeteren te vaak. Makkelijk herkenbaar aan de felgekleurde box op de bagagedrager. Bevinden zich ook vaak op plekken waar ze niet horen te zijn, op de verkeerde weghelft of op de stoep. Ze dwarszitten heeft geen zin want ze weten altijd een uitweg.

2. De opgevoerde brommer: bereden door jong volk. Goed herkenbaar aan de berijder met de helm half op het hoofd. Welke bij het aanzien van een ordehandhaver erg snel volledig op het hoofd wordt geschoven. Kondigt zijn aanwezigheid reeds op kilometers afstand aan door de ontiegelijke teringherrie. Ik vraag me altijd af of deze berijders überhaupt een gevoel van schaamte kennen.

1. De wheelie-makende brommer: tevens bereden door jong volk. Dit keer helemaal zonder helm. Makkelijk herkenbaar aan het staccato geluid van de motor. Bevinden zich doorgaans op een lange rechte weg of leeg fietspad. Dit volstrekt nutteloze gebruik van de brommer roept regelrechte agressie bij mij op. En de sterke wens om ze keihard op het asfalt te zien stuiteren. Bij voorkeur met botbreuken.

Andere verdeling jackpot Golden League

In 2007 zal de te winnen jackpot bij de Golden League anders verdeeld gaan worden. Dit jaar ging de helft van de jackpot naar de atleten die de zes Golden League-wedstrijden wonnen en de andere helft ging naar de deelnemers die vijf wedstrijden winnend wisten af te sluiten.

De internationale atletiekfederatie IAAF keert in 2007 echter terug naar de verdeling zoals die gold tussen 2003 en 2005: de jackpot van 1 miljoen dollar wordt verdeeld over de atleten die alle Golden League-wedstrijden weten te winnen. Indien er geen atleten zijn die alle zes de wedstrijden weten te winnen, dan zal er 500.000 dollar worden verdeeld over de atleten die vijf van de zes wedstrijden weten te winnen.

Voor de mannelijke deelnemers staan de volgende disciplines op het programma: 100 meter, 1500 meter, 110 meter horden, hinkstapspringen en speerwerpen. De onderdelen bij de vrouwen zijn 100 meter, 400 meter, 100 meter horden, hoogspringen en polsstokhoogspringen.

De Golden League bestaat in 2007 uit de volgende wedstrijden:

DatumPlaats
15 juniOlso
6 juliParijs/Saint-Denis
13 juliRome
7 septemberZurich
14 septemberBrussel
16 septemberBerlijn

Kratos gracieus als altijd op God of War 2 screenshots

Je zou het bijna vergeten door de PS3, maar Sony's actiegame God of War zal in maart verder gaan waar het gebleven was in God of War II: Divine Retribution. In dit deel zal je broer samen met Hades er voor zorgen dat je van Olympus af geknikkerd wordt, en zul je moeten bewijzen dat je de titel van Oorlogsgod waardig bent.
Aangezien Kratos niet bepaald van de diplomatie is, zal deze tour de force met veel geweld, afgerukte ledematen, onthoofdingen en heel veel bloed gepaard gaan. Hieronder kun je zien hoe je je tegenstanders kunt overtuigen toch maar te blijven liggen:









'Giedo van der Garde testcoureur Super Aguri'

Volgens de geruchtenstroom is Giedo van der Garde kanshebber op het teststoeltje bij het Super Aguri F1 team. Van der Garde kwam de afgelopen seizoenen uit in de Formule 3.

Dat de naam van de 21-jarige Nederlander wordt genoemd is opvallend te noemen. Van der Garde heeft in de afgelopen jaren weinig aansprekende prestaties neergezet. Mede dankzij pech en strategische fouten wist hij slechts één race te winnen, in dienst van het dominante ASM.

Tijdens de afgelopen BP Ultimate Masters was Van der Garde de snelste coureur, maar verspeelde hij de overwinning door een slechte start. Tijdens een recente test voor de World Series Formula Renault 3.5 wist hij als derde te eindigen. Sinds 2006 maakt de Nederlander deel uit van het McLaren Young Driver Programme.

Schaatsfans boos op KNSB

Boze schaatsfans hebben een website opgezet om te protesteren tegen het geringe aantal kaarten dat in vrije verkoop is gekomen voor het wereldkampioenschap allround, dat in februari in Heerenveen word gehouden.

Volgens de boze fans is de kaartverkoop een chaos en zijn er dagelijks maar 750 kaarten (minder dan 10 procent van de capaciteit) beschikbaar voor de echte schaatsliefhebbers. De initiatiefnemers van de site zeggen dat er veel is misgegaan rond de vrije verkoop. De website van Thialf, die vanaf maandagmorgen de inschrijvingen moest verwerken, zou al snel op tilt zijn geslagen door de grote drukte.

De marketingmanager van de KNSB, Frank Bieleman, bevestigde dat er inderdaad problemen met de site van Thialf zijn geweest. Hij bestrijdt echter dat er voor elke schaatsdag slechts 750 kaarten bij het gewone schaatspubliek terechtkomen. "Zo'n 3700 kaarten worden via de gewesten uitgezet, daarnaast zijn er 1000 kaarten beschikbaar voor buitenlandse bezoekers. De mensen die bij de KNSB hebben geklaagd over de kaartverkoop hebben allemaal antwoord en uitleg over de procedure gekregen."

Hirate tevreden met debuut

Gisteren maakte Kohei Hirate zijn Formule 1-debuut bij het team van Toyota F1. De Japanner, die deel uit maakt van het talentenprogramma van Toyota, reed 75 ronden over het circuit van Jerez de la Frontera en kwamt tot de vijftiende tijd, twee seconden langzamer dan de snelste tijd.

De Japanner zal volgend jaar uitkomen in de GP2 serie en hoopt dat hij binnenkort nog eens zal mogen testen voor het Japanse team. "Het was een goede dag. Een fantastische ervaring. De auto is heel snel en het is fysiek een stuk zwaarder dan wat ik gewend ben. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen en dat ik geen fouten heb gemaakt. We hebben verschillende afstellingen geprobeerd. Ik hoop dat ik nog een keer mag testen."

DVD: Superman Returns, 2 disc Special Edition.

Met veel bombarie kwam dit jaar eindelijk een vervolg op de succesvolle Superman films uit de jaren tachtig. Veel werd er geschreven en gepraat, extra edities van "The Daily Planet" waren overal te vinden, en discussies en forums werden gevuld over de film. Niet alleen FOK! besteedde aandacht aan de bioscoop hit en Superman zelf, maar ook de andere media kwamen met hun visie over de film. Nu, na terug te zijn gekeerd op het witte doek is Superman ook terug op dvd. Een special edition met twee discs, waardoor we naast de film ook kunnen genieten van The making of, en nog veel meer.


Film: This Film Is Not Yet Rated

De vierenvijftigjarige Kirby Dick is een documentairemaker die al zo een tien documentaires achter zijn naam heeft staan. Dit keer richt hij zijn peilen op de Motion Picture Association of America, afgekort de MPAA. De MPAA is een organisatie die onder andere de leeftijdsadviezen verzorgt in Amerika. Zo goed als alle grote studio's zijn bij de MPAA aangesloten. Denk aan Sony, Walt Disney, Metro-Goldwyn-Mayer, enz.

Fledderus en Van de Laak hervatten training

FC Groningen kan binnenkort weer beschikken over Mark-Jan Fledderus en Koen van de Laak. Beide spelers waren door blessures enige tijd niet beschikbaar voor trainer Ron Jans.

Fledderus en Van de Laak hebben de groepstraining inmiddels weer hervat en kunnen waarschijnlijk komende zaterdag tegen PSV alweer spelen. Paul Matthijs, Arnold Kruiswijk, Antoine van der Linden en Mathias Florén zijn nog steeds geblesseerd en zullen niet aantreden tegen PSV in het Euroborg-Stadion.

Koeman twijfelt over Tardelli

Koeman heeft toegegeven dat PSV twijfelt over Diego Tardelli. De Braziliaan is sinds het begin van het huidige seizoen aan PSV verhuurd, maar het is nog niet zeker dat Tardelli ook volgend seizoen in Eindhoven zal spelen.

Afgelopen dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Bordeaux begon Tardelli in de basis, maar speelde een slechte wedstrijd. Koeman haalde de Braziliaan in de rust naar de kant. "Dat was omdat hij geblesseerd was, maar ik zeg niet dat ik hem anders niet had gewisseld", aldus Koeman.

"De optie op Méndez hebben we gelicht, maar dat we over Tardelli twijfelen, dat mag duidelijk zijn", vervolgt Koeman.

Tottenham en Middlesbrough op het matje bij FA

Tottenham Hotspur en Middlesbrough moeten zich bij de Engelse voetbalbond FA verantwoorden voor een massale vechtpartij tijdens hun duel van afgelopen dinsdag. De wedstrijd ontspoorde in de 86e minuut.

De FA legt de clubs ten laste dat ze hun spelers niet in bedwang hebben kunnen houden. De Nederlander George Boateng (Middlesbrough) en Didier Zokora (Tottenham) kregen in de slotfase van de wedstrijd beiden rood nadat ze met elkaar in de clinch raakten, waarop ook andere spelers er zich mee gingen bemoeien. Middlesbrough heeft inmiddels beroep aangetekend tegen de rode kaart van Boateng.

Tottenham won het duel overigens met 2-1.

Genk-trainer boos op Braamhaar

RC Genk-trainer Hugo Broos zet zijn vraagtekens bij scheidsrechter Eric Braamhaar. Afgelopen weekend floot de Nederlandse arbiter de wedstrijd Genk - Lokeren (1-0).

Broos heeft gezegd dat de scheidsrechter vaak verkeerde keuzes nam, wat de wedstrijd beïnvloedde: "Het gebeurde zowel in ons voordeel als nadeel", aldus Broos tegenover de Belgische media. Twee spelers van Genk, Soetaers en Vrancken, kregen geel, dat voor beide spelers een schorsing betekende.

Beslissing WB-wedstrijd in Val d'Isère zaterdag

Aankomende zaterdag zal de definitieve beslissing over het wel of niet afgelasten van de wereldbeker wedstrijd skiën in Val d'Isère worden genomen.

Eerder werd de afdaling en de supercombinatie bij de mannen in de Franse bergen afgelast omdat er geen sneeuw lag. Sinds gisteren sneeuwt het echter in Val d'Isère. De internationale ski bond FIS, heeft daarom besloten nog een paar dagen te wachten en dan een beslissing te nemen.

De wereldbeker wedstrijden staan gepland voor 16 en 17 december.

Japanners in de rij voor Blue Dragon

Dat Japanners bereid zijn in de rij te staan voor games en consoles is geen geheim. Maar dat ze nu bereid zijn te wachten voor een Xbox 360 mag opzienbarend worden genoemd. Zeker na de lauwe ontvangst die de console van Microsoft tot nu toe in Japan heeft gekregen.

Toch lijkt Microsoft met de RPG Blue Dragon de juiste snaar bij veel Japanse gamers te hebben geraakt. Bij de lauch van dit spel stonden ze dan ook in grote getallen in rij. En gemakshalve was er zelf een bundle verkrijgbaar voor de mensen die nog geen 360 bezitten.






"WK 2014 niet per se in Zuid-Amerika"

De voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, heeft gezegd dat het nog lang geen uitgemaakte zaak is dat Brazilië het WK van 2014 mag organiseren.

Zuid-Amerika heeft het land naar voren geschoven als kandidaat om het toernooi te huisvesten, maar Blatter weigert garanties te geven.

Als gevolg van de 'continentale roulatie' is Zuid-Amerika aan de beurt voor de organisatie en Brazilië is met steun van de andere landen in principe de plaats van handeling. Maar Blatter heeft benadrukt dat dat niet zo simpel ligt. "Sinds het WK in Duitsland ligt de lat erg hoog. Als we de Zuid-Amerikaanse kandidaat niet goed genoeg vinden dan is het logisch dat we verder noordelijk kijken."

Vergadering over STR en SA

Aanstaande vrijdag zullen alle teambazen samenkomen om te vergaderen over Scuderia Toro Rosso en Super Aguri F1. Zij zouden gebruik willen maken van de oude chassis' van respectievelijk Red Bull Racing en Honda Racing F1.

Volgens het Condorde Agreement is het verboden om in 2007 al gebruik te maken van een klantenchassis, dit zou pas eventueel mogelijk zijn in het seizoen 2008, waarin het nieuwe Concorde Agreement pas van kracht zal zijn. Nadat Super Aguri tijdens de afgelopen testsessie in Barcelona met een haast identieke versie van de Honda-bolide van afgelopen seizoen kwam opdagen, heeft Colin Kolles, teambaas van Spyker F1, aan alle teambazen en de FIA een brief gestuurd over zijn bezorgdheid. Patrick Head van Williams F1 had al eerder stappen willen nemen tegen deze praktijken. "Ik denk dat we meer bezorgd zijn over Toro Rosso dat in 2007 met een Red Bull zal rijden, maar er is geen publieke intentieverklaring daarvan," aldus Head."Belangrijk is wat de teams zullen gebruiken in Melbourne. We zullen dat vrijdag bespreken."

Rotte Vis

Nogal een heftige docu was er bij de VPRO te zien over het Victoriameer in Tanzania. Darwins nachtmerrie: lang geleden is er ooit een emmertje Nijlbaars ingekiept en nu leeft er niks anders meer. De Nijlbaars eet zelfs zijn eigen jongen op als er te weinig te vreten is. Overigens heb ik die neiging bij mijn jonkies ook wel eens. Zo lief als die zijn!

DVD: Star Trek - The Animated Series

quote:
Space, the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its five-year mission: To explore strange new worlds. To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no man has gone before.

Deze uitspraak heeft bijna iedereen wel eens gehoord. Bijna ongewijzigd zijn deze zinnen tijdens de begintune van bijna iedere aflevering van Star Trek te horen, alleen tijdens de pilots van de originele serie werden ze niet gebruikt. Nadat de originele serie gestopt was werd het woord man vervangen door een rasneutraal one. De zin zit ook in de begintune van een Star Trek serie die veel mensen waarschijnlijk niet kennen: de tekenfilmserie. De 22 afleveringen van deze serie zijn nu verkrijgbaar op dvd.

Australië zet leger in tegen bosbranden

Icoon Brand Circa 1800 brandweerlieden die tientallen bosbranden in de Australische deelstaat Victoria bestrijden, hebben donderdag versterking gekregen van het leger. De autoriteiten proberen de uit de hand gelopen branden met alle macht onder controle te krijgen.

Ook Nieuw-Zeeland is om hulp gevraagd, meldden Australische media. "Het is op dit moment kritiek", zei deelstaatpremier Steve Bracks donderdag. Hij denkt dat het nog erger zal worden. De branden zijn waarschijnlijk vooral ontstaan door menselijk handelen, al dan niet opzettelijk. Door het warme weer, met temperaturen die oplopen tot ongeveer 40 graden Celsius, en een harde wind zijn de branden moeilijk te bedwingen.

De branden dreigen in de komende dagen meer dan 600.000 hectare bos en struikgewas te vernietigen in Victoria. In de naburige deelstaat New South Wales, waar ook bosbranden woeden, is een door het vuur bedreigd reservaat voor koalaberen gespaard gebleven. Gevreesd werd dat honderden van de al met uitsterven bedreigde beestjes om het leven waren gekomen.

Uitvaart Jesse in Hoogerheide

Icoon Binnenlands Op het kerkhof naast de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk in Hoogerheide zal donderdag de vorige week omgebrachte basisscholier Jesse Dingemans worden begraven. Voorafgaand aan de begrafenis is er om 11.00 uur een katholieke dienst in de kerk.

Pastor Jo Staps leidt de dienst. De uitvaart krijgt een besloten karakter. Alleen genodigden zijn welkom. De pers zal op verzoek van de nabestaanden op afstand worden gehouden. De organisatie van schoolbesturen in het openbaar onderwijs VOS/ABB heeft de aangesloten scholen in heel Nederland opgeroepen om donderdag de vlag halfstok te hangen voor de vermoorde leerling.

Voor de moord op de 8-jarige jongen afgelopen vrijdag op zijn school zit een 22-jarige verdachte uit Hoogerheide vast.

Balkenende wil niet met de SP

Icoon Politiek Jan Peter Balkenende van het CDA heeft tijdens de formatiegesprekken met SP-leider Jan Marijnissen aangegeven waarschijnlijk niet verder te willen met de SP. Op persoonlijk vlak botert het goed tussen beide politici, maar de inhoudelijke verschillen zijn te groot. Ook Marijnissen ziet grote inhoudelijke verschillen. Dat hebben De Telegraaf en het NOS Journaal gemeld.

Marijnissen zegt dat de coalitie voor Balkenende teveel naar links helt. "Het gaat om mijn en zijn politieke geloofwaardigheid", aldus de SP-leider. Op het gebied van normen en waarden komen de partijen overeen, maar er zijn verschillen van inzicht over de zorg en de sociaal-economische hervormingen van de afgelopen jaren. De kans is zeer groot dat de coalitie CDA, PvdA en SP er niet komt.

CDA mikt wel op een centrum-linkse coalitie, maar op een gematigde linkse coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie. Wouter Bos heeft eerder gezegd daar niets voor te voelen en alleen met de SP verder te willen.

Sociaal en Cultureel Planbureau optimistisch

Rapport Investeren in vermogenSteeds meer allochtonen volgen hoger onderwijs, steeds vaker hebben immigranten een goede baan en steeds meer Nederlanders letten op hun gezondheid. Dit constateert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Het SCP heeft donderdag een rapport gepresenteerd met een opsomming van positieve ontwikkelingen in Nederland. Het SCP meldt dat het aantal allochtone studenten in het hoger onderwijs de laatste tien jaar meer dan verdubbeld is. Een derde van de Surinamers tussen de 15 en 65 jaar maakt inmiddels deel uit van de middenklasse. Scholen besteden vaker dan vroeger extra aandacht aan getalenteerde leerlingen. Boeren gooien het roer om en richten zich steeds vaker op biologische teelt, plattelandstoerisme of natuurbehoud.

Veel, vooral hoogopgeleide, moeders hebben een volledige baan die ze met hun gezin weten te combineren. En ook al zijn de kerken de laatste decennia leeggestroomd, het SCP constateert dat wekelijks nog altijd 800.000 mensen ter kerke gaan. Juist de kerkgangers geven veel aan goede doelen en doen volop vrijwilligerswerk.

Het SCP hoopt dat het rapport vol positieve ontwikkelingen burgers en politici vlak voor het nieuwe jaar en een nieuw kabinet inspireert om Nederland eens met andere ogen te bezien.

2-jarig Chineesje kan al 600 karakters lezen

Hond in ChineesEen tweejarige Chinese peuter kan al meer dan zeshonderd verschillende Chinese karakters van elkaar onderscheiden. Zijn moeder, Wang, zei dat ze de buitengewone begaafdheid van de jongen kort na zijn eerste levensjaar ontdekte. Dit meldde de China Daily dinsdagmorgen.

Het kind uit Xi'an, de hoofdstad van de provincie Shaanxi, kan vooral de karakters voor dieren goed onthouden. Het officiële Chinees, het Mandarijn, heeft tienduizenden karakters. Voor het dagelijks gebruik moet je zo'n 3500 karakters kennen.

Hogfather

Terry Pratchett, schrijver van de fantasy verhalen die zich afspelen op de Discworld en met meer dan 46 miljoen verkochte boeken een van de meest populaire fantasyschrijvers van dit moment, en Sky One hebben de handen ineen geslagen en komen op 17 en 18 december met de televisieversie van Hogfather.

IT'S THE EXPRESSION ON THEIR LITTLE FACES I LIKE, said the hogfather.
'You mean sort of fear and awe and not knowing whether to laugh or cry or wet their pants?'
YES. NOW THAT IS WHAT I CALL BELIEF.

Ik weet wel waar ik op 19 december naar op zoek ben op het WWW!

Met dank aan lizardtattoo die het in dit topic in het TTK forum FOK!kundig maakte.

Schaatsfans woedend op KNSB

Icoon SchaatsenBoze schaatsfans hebben een website opgezet om te protesteren tegen het geringe aantal kaarten dat in vrije verkoop is gekomen voor de WK allround. Het wereldkampioenschap wordt volgend jaar februari in Heerenveen gehouden.

Volgens de boze fans is de kaartverkoop een chaos en zijn er dagelijks maar 750 kaarten (minder dan 10 procent van de capaciteit) beschikbaar voor de echte liefhebbers. De initiatiefnemers van de site schrijven dat er veel is misgegaan rond de vrije verkoop. De website van schaatstempel Thialf, die vanaf maandagmorgen de inschrijvingen moest verwerken, zou al snel op tilt zijn geslagen door de grote drukte.

Frank Bieleman, marketingmanager van de KNSB, bevestigde woensdag dat er problemen met de site van Thialf zijn geweest. Dat er voor elke schaatsdag slechts 750 kaarten bij het gewone schaatspubliek terechtkomen, bestrijdt hij echter. ,,Zo'n 3700 kaarten worden via de gewesten uitgezet, daarnaast zijn er 1000 kaarten beschikbaar voor buitenlandse bezoekers.'' De mensen die bij de KNSB hebben geklaagd over de kaartverkoop hebben allemaal antwoord en uitleg over de procedure gekregen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.