FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 augustus 2006

Toestand Ariel Sharon verder achteruit

Icoon BuitenlandsDe toestand van de IsraŽlische ex-premier Ariel Sharon gaat steeds verder achteruit, aldus diverse IsraŽlische bronnen. De 78-jarige ex-minister-president ligt sinds mei in een ziekenhuis nabij Tel Aviv, maar hij lag daarvoor al maanden lang in comateuze toestand in het Hadassah Ein-Kerim ziekenhuis te Jeruzalem.

Sharon zou als gevolg van een verder verslechterde nierfunctie steeds minder urine produceren. Bovendien heeft hij een dubbele longontsteking, aldus een verklaring van zijn behandelend artsen. Sharon krijgt nu extra medicatie toegediend. Aanleiding voor de ziekenhuisopname was een zware beroerte in het begin van dit jaar.

Haug sluit overname McLaren niet uit

Norbert Haug heeft afgelopen week gezegd dat het niet uitgesloten is dat Mercedes het Formule 1-team McLaren Mercedes gaat kopen. De sportchef van Mercedes zou het liefst zien dat ook zij een geheel team tot hun beschikking zouden hebben. Dit komt mede door de overname van Sauber door BMW en de vooruitgang die het BMW Sauber F1-team boekt.

Haug ziet de overname als een serieuze optie, maar zou er dan wel snel werk van willen maken. Mercedes wil steeds meer zeggenschap in het team van McLaren, echter houden de aandeelhouders en het management dit tegen. Op dit moment bezit Mercedes 40% van de aandelen, en zou ze de 30% die Mansour Ojjeh bezit, graag overnemen. Indien het Mercedes lukt om deze 30% over te nemen, hebben ze met 70% een ruime meerderheid en zouden ze logischerwijs de zeggenschap binnen het Formule 1-team van McLaren krijgen.

Mocht het daadwerkelijk zover komen, zal Ron Dennis het team moeten verlaten en zullen Martin Whitmarsh en Norbert Haug de dagelijkse leiding binnen het team krijgen. De beide heren zouden goed liggen bij de hoofdafdelingen van Mercedes en worden graag gezien door diverse sponsoren. Haug wil zelf nog niet zo ver vooruit kijken. “We zullen moeten afwachten en we moeten ons nu richten op de komende races. Dat is het belangrijkste.

Maccabi Haifa - Liverpool in OekraÔne

Liverpool zal voor de terugwedstrijd in de voorronde van de Champions League naar de OekraÔne moeten afreizen. Vanwege de instabiele situatie in het Midden Oosten weigerde Liverpool in IsraŽl te spelen

De UEFA bepaalde hierop dat er geen enkele wedstrijd op IsraŽlisch grondgebied mocht worden gespeeld. Zowel Liverpool als Maccabi Haifa moeten hierdoor, op verzoek van de UEFA, uitwijken naar de OekraÔne.

In het Valeri Lobanovski stadion te Kiev moet Maccabi Haifa een 2-1 achterstand wegwerken die het leed op Anfield Road. De wedstrijd om een plek in de Champions League wordt dinsdag 22 september gespeeld, de winnaar mag deelnemen aan het miljoenenbal.


Toyota verlaat GPMA

Het team van Toyota heeft de Grand Prix Manufacturers Association (GPMA) verlaten. BMW, DaimlerChrysler (Mercedes), Honda en Renault zijn nu de enige overgebleven leden.


De Japanse autofabrikant verklaart dat de GPMA zijn doelen bereikt heeft, namelijk dat de teams een groter deel van de televisie-inkomsten ontvangen. Ook zou de organisatie zich nu meer bezig houdt met randzaken dan met echte technische oplossingen. Wel heeft het team verklaart open te staan voor een terugkeer, mocht het huidige klimaat in de Formule 1 nog veranderen.

“Wij waarderen de inbreng van de GPMA, maar voor ons is het nu belangrijk om te focussen op onze sportieve prestaties en ontwikkelingen daarin”, zegt Tsutomu Tomita van Toyota. “De positie van Toyota is in de loop der jaren constant sterker geworden binnen de Formule 1 en we willen graag dat de Formule 1 het hoogst haalbare blijft binnen de autosport.”

De GPMA heeft inmiddels een reactie gegeven op het besluit van de autofabrikant: “De Grand Prix Manufactures’ Association respecteert Toyota’s beslissing om de GPMA te verlaten en wil Toyota bedanken voor hun steun en toewijding dat het heeft getoond richting andere fabrikanten en de sport,” zo staat op de website van de organisatie te lezen. “De GPMA werkt al samen met autofabrikanten die niet formeel lid zijn en Toyota zal van wezenlijk belang zijn in dat proces. Toyota is welkom om zich later weer bij de alliantie van de fabrikanten te voegen.”

De GPMA, die door een aantal autofabrikanten is opgericht, probeert een groter aandeel voor de teams te bemachtigen binnen de Formule 1. Uiteindelijk heeft de organisatie een Memorandum of Understanding getekend, dit levert de teams een groter aandeel van de tv-inkomsten op.

Slechts vier spelers op training Chelsea

Josť Mourinho zal weinig te doen krijgen op de komende trainingen. Door oefeninterlands en blessures zullen slechts vier spelers op de training kunnen verschijnen. De oefenmeester van de club uit Londen zegt dit ‘niet ideaal’ te vinden.

Afgelopen weekend verloor Chelsea de strijd om de Community Shield nadat van Liverpool werd verloren met 2-1. Doordat de club kampt met vele blessures en oefeninterlands van de diverse internationals ziet de coach zich genoodzaakt met iets minder spelers op het traingsveld te staan. ”Ik moet deze week met vier spelers werken, meer zijn er niet. Deze planning is niet echt intelligent zo vlak voor de competitie begint”, aldus Mourinho.

Joe Cole, Petr Cech, Robert Huth, Claude Makťlťle en Michael Ballack zijn allen geblesseerd, zij zullen niet meetrainen. Ook riepen diverse bondscoaches internationals op voor de komende interlands. Zo oefent MickaŽl Essien dinsdag met Ghana tegen Togo, Geremi komt op dezelfde dag in actie voor Kameroen tegen Guinee, Andrei Sjevtsjenko speelt met OekraÔne tegen Azerbeidzjan.

Wayne Bridge, Frank Lampard, John Terry en Shaun Wright-Phillips nemen het met Engeland op tegen Griekenland. William Gallas verdedigt de kleuren van Frankrijk tegen BosniŽ en Herzegovina, Didier Drogba en Salomon Kalou spelen met Ivoorkust tegen Senegal, Arjen Robben gaat met het Nederlands elftal naar Ierland en Lassana Diarra ontvangt met Jong Frankrijk Jong BelgiŽ.

Van de overgebleven spelers zijn de tweede doelman Carlo Cudicini en derde keeper Hilario aanwezig. Ricardo Carvalho en Paulo Ferreira zijn de enige veldspelers die de voetbalschoenen onder kunnen binnen.

Dodental grootste massagraf BosniŽ loopt op

Icoon OorlogUit een massagraf bij het Bosnische Kamenica zijn de resten opgegraven van 1054 mensen, naar wordt aangenomen bijna allemaal slachtoffers van de massaslachting van Srebrenica in 1995.

Dat heeft de commissie voor vermiste personen van de moslim-Kroatische federatie binnen BosniŽ maandag laten weten. Het gaat om het grootste massagraf met slachtoffers van de oorlog in BosniŽ (1992/95).

In Kamenica zijn 134 complete lijken en lichaamsdelen van nog eens 920 lijken gevonden. Veel lijken zijn uit elkaar gereten toen de Bosnische Serven de oorspronkelijke massagraven met bulldozers openden om de lijken elders te verstoppen.

Bij de genocide van Srebrenica doodden de Bosnische Serven 7000 ŗ 8000 Bosnische moslims. De Nederlandse VN-soldaten van Dutchbat konden de volkenmoord niet voorkomen.

Tot nu toe zijn in de omgeving van Srebrenica pas 2500 slachtoffers opgegraven, geÔdentificeerd en herbegraven. De werkzaamheden in Kamenica waren in juni begonnen.

NOVA-reportage genomineerd voor Emmy

Icoon Televisie De NOVA reportage 'Op jacht naar de taliban' is genomineerd voor een Emmy Award in de categorie langlopende nieuwsverslaggeving. Het is de eerste keer dat NOVA genomineerd is voor een Emmy. Dat heeft de actualiteitenrubriek maandag bekendgemaakt.

De reportage van verslaggever Tom Kleijn en cameraman Joris Hentelaar werd op 13 juni 2005 uitgezonden. De journalisten volgen in hun stuk een eenheid van het Amerikaanse leger in Afghanistan. De eenheid is in het zuidoostelijke berggebied op zoek naar strijders van de taliban.

Vorig jaar werd de Emmy in dezelfde categorie nog gewonnen door de documentaire 'Terug naar Beslan' van Netwerk, over de nasleep van het gijzelingsdrama aldaar. De Emmy Awards worden dit jaar op 25 september uitgereikt.

'Masturbatie blijft taboe'

Icoon EnquÍteAlle seksuele hervormingen van de jaren '60 en '70 ten spijt, blijft masturbatie voor een groot deel van de Nederlandse bevolking taboe. Dat blijkt uit een enquÍte van het online magazine Singlessite.nl onder 980 van zijn bezoekers. Toch blijkt zo'n 99 % van de respondenten aan 'doe-het-zelfseks' te doen.

Masturbatie is dus zeker populair te noemen. 12 % kan er geen genoeg van krijgen en helpt zichzelf meerdere keren per dag. Maar 9 % zegt minder dan eens per week zichzelf een hoogtepunt te bezorgen en slechts 1 % vult in dat helemaal nooit te doen. Het al dan niet hebben van een relatie heeft hier wel invloed op, maar slechts 4 % zet tijdens een relatie de relatie men zijn of haar eigen handen in de ijskast. Bij 21 % lijkt een relatie het verlangen naar een orgasme juist zo aan te wakkeren, dat er nog meer aan zelfbediening gedaan wordt dan anders.

Hulpmiddelen om de fantasie te prikkelen zijn er te over, zeker sinds het internet overal in breedband beschikbaar werd, maar toch zegt nog steeds 42 % vooral gebruik te maken van de eigen fantasie bij het doe-het-zelven. Tweede in de rij is tegenwoordig dus toch het internet met een populariteit van 30 %. Pornofilms die niet van internet komen doen het slecht (6 %) en sekslijnen zijn helemaal uit: maar 1 % wordt nog opgewonden van de hijgende dames en heren aan de andere kant van de lijn. 6 % heeft genoeg aan zijn eigen lichaam en gebruikt helemaal niets om de fantasie te prikkelen.

Qua plaatsen zijn de mensen vrij traditioneel te noemen. Bijna de helft heeft het liefste het bed om zich aan zichzelf te wijden en als het niet het bed is, dan is het wel de douche of het bad (14 %) of ergens anders binnen. Het toilet is niet geliefd en scoort maar 3 %.

Ondanks dat dus zo ongeveer iedereen zich regelmatig op de meest uiteenlopende wijzen met soloseks bezighoudt, praten veel mensen er niet graag over. Volgens de helft is erover praten nog tenminste een beetje taboe en een op de tien mensen vindt het zelfs heel erg taboe. En hoewel men ervan geniet, is het voor twee derde toch zeker minder lekker dan seks met iemand anders. Een op de vijf is het daar niet mee eens en ervaart het als even lekker. 6 % masturbeert zelfs liever dan seks met een partner te hebben.

Van de invullers was een kwart vrouw. Alle cijfers zijn hier te bekijken.

Masturbatie
Je kunt ook te veel masturberen.

Vrouw krijgt 70 boetes in vijf maanden

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse makelaar uit de staat Arizona heeft laten merken beter thuis te zijn in de wereld van de woningen dan die van de maximumsnelheden. De 32-jarige Francensca Cisneros presteerde het namelijk om in vijf maanden tijd maar liefst 70 snelheidsboetes te verzamelen.

De vrouw verklaarde zelf dat ze het ook niet kon helpen dat ze altijd moest racen om op tijd bij haar afspraken te zijn. Eťn van de twee agenten die haar op heterdaad betrapten merkte op dat de vrouw 'waarschijnlijk vooral een organisatorisch probleem had'.

Cisneros dacht slim te zijn en onder de boetes uit te kunnen komen door doodgewoon alle bonnen in de vuilnisbak te kieperen. Dat bleek helaas voor haar tegen te vallen: ze riskeert haar rijbewijs te verliezen en daarbij moet ze hoogstwaarschijnlijk een totale boete van 11.000 dollar betalen. Of ze daarvoor een tweede hypotheek nodig zal hebben is verder niet bekend.

Met dank aan frut666 voor de submit.

Grote dopingvondst in GŲteborg

In GŲteborg, waar afgelopen week het EK atletiek werd gehouden, heeft een voorbijganger een tas met een grote hoeveelheid doping gevonden.

De tas werd gevonden bij hotel Opalen, waar tijdens het afgelopen EK veel atleten verbleven. In de tas zaten behalve een flinke hoeveelheid prestatiebevorderende middelen ook injectiespuiten en andere technische hulpmiddelen. De hoeveelheid zou teveel zijn voor ťťn persoon. Op de tas en de verboden middelen zouden Russische opschriften staan.

De politie wil nog niet zeggen wat er precies is gevonden. ”We geloven dat het hier gaat om preparaten en techniek die doping tot doel hebben”, aldus politiewoordvoerder Mats Glansberg. De Zweedse politie is een onderzoek gestart, het is nog niet bekend van wie de gevonden spullen afkomstig zijn.

Prey patch op komst

Chris Rinehart, projectleader bij het Prey ontwikkelteam van Human Head Studios, heeft op het forum van 3D Realms een patch aangekondigd voor de game. Op Xbox Live zal de patch in ieder geval het probleem met lag oplossen, daarnaast zullen er nog wat kleine problemen in de game worden opgeslost.
Naast de verbeteringen krijgt de game vier nieuwe multiplayer maps voor twee tot vier speler maps. Ook komen er nog wat nieuwe characters beschikbaar:

- Jen
- Elhuit
- Mother
- Becky
- Hunter
- Elite Hunter

Wanneer de patch uitkomt is nog niet bekend.

FOK!radio: terugkijken op een stormachtige week

FOK!RadioVoor de mensen die meteen willen luisteren: Klik hier.

Woensdag barstte de bom. Veertien modjes van het FOK!forum verlieten de crew. De mods zijn niet vrijwillig opgestapt, maar hebben een statement gemaakt. Het gevolg was dat er een hete avond onstond met vele topics en verontwaardiging aan alle kanten. Was er het einde van FOK! of niet? De admins en forum-admins hadden tot diep in de nacht hun handen vol aan het beantwoorden van alle vragen. En dat allemaal omdat er een topic in het Flora&Fauna subforum was gesloten en weer opgegaan. Nu de rook opgetrokken is kijken we hoe het ervoor staat. Verschillende moderators die zijn opgestapt hebben gemaild hoe de zaken er nu voor staan. Daarnaast is Het_Biertje vanavond in onze uitzending. Het begint allemaal om 20:00 uur.

Daarnaast is Yvonne uiteraard weer in onze uitzending. Ze heeft een drukke week achter de rug en had haar handen vol aan het opnieuw op orde brengen van FOK! na woensdagavond. Nu Admin Danny ook nog eens op vakantie is, komt alles op haar bordje. Hoe staan de zaken ervoor in de crew? We horen het van haar.

En we spreken ook met Nikky, zoals elke week. Hoe heeft zij het hele gebeuren ervaren? Zij werd op sommige momenten heel persoonlijk aangevallen omdat het om een topic van haar vriend Boebiedoe ging in F&F. En natuurlijk heeft Blinky weer een stelling voor ons.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan Nolius voor de submit.

132-jarige vrouw wil recordvermelding

Icoon Opmerkelijk Niet de 116-jarige Maria Esther de Capovilla uit Ecuador, maar een Zuid-Afrikaanse vrouw is mogelijk de oudste vrouw ter wereld. Autoriteiten uit de province Limpopo laten weten dat de naar verluidt 132-jarige vrouw een vermelding wil in het Guinness-wereldrecordboek. Dat meldt een lokale krant.

Medewerkers van het wereldrecordboek zullen de komende twee weken uitzoeken of de vrouw daadwerkelijk zo oud is. Volgens de plaatselijke autoriteiten kunnen specialisten aan de hand van hormonen en beenderen iemands leeftijd exact bepalen.

Keane niet tegen Nederland

Steve Staunton, de bondscoach van Ierland, heeft vier afzeggingen ontvangen voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal van aankomende woensdag.

Robbie Keane, Terry Dixon (beiden Tottenham Hotspur), Richard Dunne (Manchester City) en Alan Lee (Ipswich Town) meldden zich allen met blessures af. Stephen Ireland (Man City) en Shay Given (Newcastle Uited) zijn ook niet van de partij. Staunton heeft inmiddels Jonathan Douglas (Leeds United) en Daryl Murphy (Sunderland) als vervangers opgeroepen.

Tsunami

Het is inmiddels al ruim anderhalf jaar geleden en we hebben zo'n beetje alle filmpjes zien verschijnen.
Er zijn nogal wat doden gevallen, mensen gewond geraakt, huizen vernield en complete dorpen weg gevaagd.
Hier een filmpje die we hier nog niet voorbij hebben zien komen.
In het begin van het filmpje zie je twee mensen die meegesleurd worden met het water. Het is niet duidelijk of deze mensen alsnog ergens op het droge konden komen.
Het is heel goed te zien hoeveel kracht het water heeft gehad.

Met dank aan Tijnes voor de submit

Hagenees breekt enkels tijdens diefstal

Icoon Domme criminelenEen Haagse dief heeft het voor elkaar gekregen tijdens het stelen van een paar terrasstoelen zijn beide enkels te breken. De 25-jarige brokkenpiloot werd samen met een 24-jarige medeverdachte betrapt tijdens de diefstal, en vluchtte hals over kop weg.

Vermoedelijk is de man tijdens zijn vlucht van het dak afgevallen, waarbij hij beide enkels brak. De onfortuinlijke dief moest naast zijn botbreuken ook nog een geldboete van 440 euro betalen. Zijn kompaan kreeg dezelfde straf.

Met dank aan frut666 voor de submit.

Top of Flop: Here it goes again

Ik weet niet hoe jullie het voor elkaar krijgen, maar vorige week staakten de stemmen. De uitslag van "Pull Shapes" van The Pipettes is dus onbeslist!

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met OK Go uit Chicago. Deze band bestaat uit vier heren: Damian, Tim, Dan en Andy. De nieuwe single is net twee weken uit en heet "Here it goes again". De bijbehorende videoclip is opgenomen in een sportschool.

rickmans vindt het "ťťn van de meest briljante clips van dit jaar".

Ik vind het echt top. De muziek is goed en er is veel zorg besteed aan de clip. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Aangaande de FOK!voetbalmanager

Gezien de reacties in de feedback zitten velen van jullie te trappelen om weer een team samen te stellen voor de manager. Wij vragen echter nog even geduld.

Reden is dat de Sport-admins geen toegang hebben tot het online zetten van de manager. Hiervoor is een IT-Admin nodig, en die zijn op dit moment even niet bereikbaar. Zodra dit wel het geval is zal de voetbalmanager 2006/2007 online gezet worden en kunnen jullie een team samenstellen. De verwachting is dat dit over enkele uren al mogelijk is, hoewel het ook morgen zou kunnen worden.

Bedankt voor het begrip.

De Sportcrew.

[Upd]Oude Kamphuis terug bij FC Twente

Na zes jaar Bundesliga keert Niels Oude Kamphuis terug bij FC Twente. De verdediger tekent bij de Tukkers een tweejarig contract.

De 28-jarige Oude Kamphuis vertrok begin deze maand bij zijn club Borussia MŲnchengladbach omdat hij zich niet kon vinden in de speelstijl van trainer Jupp Heynckes. Oude Kamphuis, die aan het begin van het afgelopen seizoen over kwam van Schalke 04, kwam bij MŲnchengladbach toch al nauwelijks aan spelen toe vanwege een achillespeesblessure. Bij Schalke speelde Oude Kamphuis van 2000 tot 2005.

update

Oude Kamphuis ontkent dat hij naar FC Twente vertrekt. "Ik lees het ook in De Telegraaf, maar ik weet van niets," aldus de speler tegenover Voetbal International. Oude Kamphuis zegt dat er geen contact geweest is met de Tukkers. Oude Kamphuis is zoekende naar een club, nadat hij twee weken geleden bij Borussia MŲnchengladbach zijn contract liet ontbinden.

BraziliŽ miste motivatie op wk

De spelers van BraziliŽ misten de motivatie en teamgeest tijdens het afgelopen WK. Dit zei voormalig bondscoach Carlos Alberto Parreira in een interview met de krant O Globo.

BraziliŽ begon het WK als de grote favoriet maar wist geen enkele keer te overtuigen. In de kwartfinale werd het uiteindelijk uitgeschakeld door Frankrijk. “Als je al verzadigd naar een banket gaat, kan er kaviaar of fazant liggen, maar heb je daar dan nog wel trek in? De buik is al vol. Maar als je honger hebt, is brood en boter genoeg”, aldus Parreira.

Ook de gewichtsproblemen bij Ronaldo zouden volgens hem de prestaties hebben beÔnvloed: "Als iemand met vijf tot zes kilo overgewicht naar het WK komt en uit vorm is, interesseert de FIFA dat niet. Ik had alleen iemand wegens een blessure nog kunnen vervangen, maar nu had ik geen alternatief.”

Ahmadinejad begint weblog

Icoon Internet De ultraconservatieve Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft gisteren zijn eigen weblog opgezet. In zijn eerste post spreekt hij over zijn afkomst en haalt hij (verrassend genoeg) uit naar de Verenigde Staten.

Zo schrijft hij dat de Verenigde Staten vastbesloten waren om de Iraanse revolutie van 1979 ongedaan te maken. De VS zouden bang zijn dat andere landen Iran zouden volgen. De weblog heeft ook een poll, waarin gevraagd wordt of Amerika of IsraŽl wel of niet een nieuwe wereldoorlog proberen te beginnen. De bezoekers kunnen ja of nee stemmen.

Admadinejad heeft de weblog opgezet om direct in contact te kunnen komen met de Iraanse bevolking. Hij probeert de bevolking aan zich te binden door te schrijven over zijn eenvoudige afkomst. Ook legt hij de bevolking uit hoe belangrijk nucleaire technologie is voor het land. Opvallend is dat Ahmadinejad het internet gebruikt, terwijl zijn regering censuur toepast op internet. De Iraanse president heeft in de staatstelevisie de bevolking opgeroepen om zijn weblog te lezen.

Zijn eerste post is naast het Arabisch ook in het Engels en Frans te lezen. De toekomst zal zien wat Ahmadinejad in zijn weblog neer zal pennen. Eerder liet hij in de media weten IsraŽl te willen vernietigen en van de kaart te willen vegen, en stelde hij de holocaust publiekelijk in twijfel.

Update 17.24 uur
De weblog van Ahmadinejad is down, maar wel kan je hier een screenshot bekijken. Met dank aan unstoppablemark.www.ahmadinejad.ir

[Update] Alle grote namen in Star Trek: Legacy

Al in de jaren zestig redde hij de USS Enterprise meer dan eens van de vernietiging, hij is een legende in Sci-Fi-land en dan met name onder de Star Trek fans. Het gaat hier natuurlijk over William Shatner, de man die in 1966 voor het eerst de rol van James Tiberius Kirk vertolkte in de serie Star Trek. Nu Star Trek weer in de problemen is, de nieuwste serie Enterprise werd gecanceled na tegenvallende kijkcijfers, de volgende film nog wel tot 2008 op zich zal laten wachten en qua games is er al jaren niks meer uitgekomen, keert hij terug, wederom in de rol van Kirk.

"The interest in 'Star Trek' has waned in the last couple years," legde Shatner uit in een interview. "It's been around a long time, it's a staple of American life and I think we need something new and different in 'Star Trek.'"

De acteercarriŤre van Shatner bereikte de laatste jaren zijn hoogtepunt met meerdere Emmy Awards voor rollen in Boston Legal en The Practice. Hij deed al eerder een voice over voor een Star Trek game, te weten "Starfleet Academy".

"I couldn't imagine someone else playing Captain Kirk, even in a video game, so I kind of got a little territorial," zei Shatner.

Star Trek: Legacy wordt in september verwacht voor de PC en Xbox 360.Scotty, beam me up

[UPDATE] Inmiddels is bekend dat niet alleen William Shatner, maar ook Patrick Stewart, Scott Bakula, Avery Brooks en Kate Mulgrew hun stemmen zullen lenen aan de game. Dit betekent dat elke acteur die de hoofdrol van een captain in de Star Trek series speelde, mee zal werken aan de voice overs in de game. Iets wat de game toch een autentiek Star Trek tintje zal geven.

Patrick Stewart speelde de rol van Jean-Luc Picard in Star Trek: The Next Generation van 1987 tot 1994 en hij speelde in de films VII t/m X.
Scott Bakula vertolkte de rol van Jonathan Archer in de recente serie Star Trek: Enterprise van 2001 tot 2005.
Avery Brooks speelde de rol van Benjamin Lafayette Sisko in Star Trek: Deep Space Nine van 1993 tot 1999
Kate Mulgrew ten slotte vertolkte de rol van Kathryn Janeway in Star Trek: Voyager van 1995 tot 2001.

Flinke prijsdaling Xbox 360 in Japan

In Japan heeft de winkelketen Tsutaya, vergelijkbaar met de Free Record Shop in Nederland, de prijs van de Xbox 360 omlaag gegooid van omgerekend 268 euro naar 200 euro. In Japan wordt alleen de Premium Xbox 360 verkocht die hier voor 400 euro, twee maal zoveel dus, over de toonbank gaat. Het gaat hier overigens niet om een officiŽle prijsdaling vanuit Microsoft, de keten heeft zelf besloten de prijzen omlaag te gooien.

Al sinds de launch van de Xbox 360 in Japan loopt de verkoop van de console en bijbehorende games op zijn minst gezegd stroef. Twee weken geleden verkocht de console in Japan iets meer dan 2.000 exemplaren. In totaal is de Xbox 360 nu ongeveer 125.000 keer verkocht in Japan; ongeveer even veel als de DS Lite in de afgelopen vijf dagen.


Nederland massaal richting de zon

Icoon EconomieNederlanders ontvluchten de regen in eigen land en masse voor een lastminutevakantie in een zonnig buitenland. Grote reisorganisaties als Thomas Cook en OAD meldden maandag dat het aantal lastminuteboekingen 20 tot 25 procent hoger ligt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Marktleider TUI noemt geen percentage, maar ziet wel "uitzonderlijke groei", met name in de last minutes naar zonbestemmingen. "De lastminutereizen en lastsecondtickets zijn niet aan te slepen", stelt een woordvoerster van Thomas Cook.

"Het loopt storm op de balie op Schiphol, waar we deze reizen verkopen. Bij lastminutereizen gaat het om vakanties die nog in augustus beginnen. Daarnaast zien we dat steeds meer mensen op de bonnefooi naar Schiphol komen en aan de balie een lastsecondticket boeken. Voor een paar tientjes vlieg je dan retour naar landen als Turkije of Spanje."

Via merken als Neckermann verkoopt Thomas Cook deze dagen 20 procent meer lastminutes in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. "Dat heeft zeker te maken met de weersomstandigheden. Het weer heeft altijd een direct effect op de boekingen. Tijdens de hittegolven, dat is helemaal nog niet zo lang geleden, zaten de lastminuteboekingen in een flinke dip".

TUI moet veel mensen teleurstellen die op korte termijn naar het buitenland willen. "Er is veel vraag, maar onvoldoende beschikbaarheid. Alleen de laatste tien dagen van augustus bieden nog enige beschikbaarheid", aldus een woordvoerster van TUI. "De interesse voor onze websites is de laatste tijd flink gestegen. Deze interesse resulteert vaker in een boeking op dit moment. Een groot deel van onze capaciteit op korte termijn is echter al uitverkocht."

Renault aanwezig bij hoger beroep

Renault F1 heeft bekend gemaakt dat ze aanwezig zullen zijn bij het hoger beroep dat de FIA heeft aangetekend tegen de beslissing van de stewards tijdens de Grand Prix van Duitsland. Ondanks dat de FIA had geoordeeld dat de massadempers niet voldeden aan de technische reglementen, besloten de stewards deze toch toe te staan.

Voor de hoorzitting, die plaatsvindt op 22 augustus in Parijs, zijn alle Formule 1-teams uitgenodigd. Renault heeft als belanghebbende de uitnodiging geaccepteerd. Hoofdingenieur Pat Symonds van Renault: "Renault zal aanwezig zijn bij de hoorzitting en zal haar standpunt naar voren brengen. Het zou niet juist zijn om nu verder in te gaan op de technische details van deze zaak. We hebben echter alle vertrouwen in het International Court of Appeal. Het hof zal een onpartijdige, laatste uitspraak doen in deze zaak en we zullen ons bij die uitspraak neerleggen."

PSP daalt voorlopig niet in prijs

Onlangs had een analist de voorspelling gedaan dat Sony ongetwijfeld in de tweede helft van 2006 de prijs van de PSP zal verlagen. Sony reageert nu op deze uitlating door te stellen dat een prijsdaling van de PSP er voorlopig niet in zit. Gezien de connectivity tussen de PSP en PS3 lijkt dit ook een logische keuze.

De prijsverlaging van de PlayStation 2 lijkt eerder voor de hand te liggen, men verwacht dat in Groot-BritanniŽ de PS2 nog voor kerst voor minder dan 100 pond over de toonbank zal gaan.

Verveling reden voor vertrek Montoya

Juan Pablo Montoya heeft na 2 weken van stilte de redenen voor zijn vertrek uit de Formule 1 uit de doeken gedaan. Verveling en frustratie waren zijn voornaamste motieven.

Montoya verklaart dat hij het zat was om steeds maar weer te finishen achter de Renaults en Ferrari’s. Montoya vertelde de Colombiaanse krant El Tiempo: “Ik begon me te vervelen en ik beleefde geen plezier meer aan de races. Het is niet leuk om steeds om plek vijf te vechten. Ik heb wel een leuke tijd gehad, en bijna al mijn doelen verwezenlijkt. Behalve het kampioenschap, maar ik realiseerde mij dat mijn kansen minimaal waren. Weggaan uit de Formule 1 was de beste beslissing die ik kon maken.”

De Colombiaan vertelt verder dat hij een nieuwe uitdaging zocht, die hij uiteindelijk vond in NASCAR. “Het zal een heel nieuwe ervaring voor me worden. Die serie is anders, er wordt zoveel meer geracet. Het is een andere wereld”.

Montoya geeft toe dat de relatie met teambaas Ron Dennis niet ideaal meer was. Op het moment dat hij besloot te stoppen met Formule 1 spraken ze niet meer met elkaar. “Ik sprak niet meer met hem. Zijn advocaat heeft die van mij gebeld en uitgelegd dat Dennis dacht dat ik me niet genoeg op de races zou kunnen concentreren. Zo is dat gegaan: van advocaat tot advocaat.”

'Ook veel christinnen pornoverslaafd'

ShockingVolgens een enquÍte van de internetdienst ChristianNet en de christelijke organisatie 'Second Glance' kampen vele 'christinnen' in Amerika net als mannelijke christenen, met een seksverslaving. Bijna 20% van de christelijke vrouwen consumeert op internet dwangmatig pornografie. Van de mannelijke internettende christenen was al bekend dat bijna 50% verslaafd is aan porno.

Internet is er volgens 'Second Glance' verantwoordelijk voor dat pornografie de mediamarkt overspoelt. En dat heeft ''catastrofale uitwerkingen op de kerken'', zo zegt de stichting die mensen helpt van hun pornoverslaving af te komen.

Windhoos treft IJmuiden

WeerSommige delen van Nederland hebben de afgelopen uren weer te kampen gehad met noodweer. Zo werd IJmuiden getroffen door een windhoos die gepaard met hevige regenval over het havengebied trok. De hoos had op de grond een doorsnede van enkele tientallen meters en was sterk genoeg om een zeecontainer van 3.000 kilo zes meter te verplaatsen. De meeste schade ontstond in de Loggerstraat en langs de Trawlerkade. Voor zover bekend raakten geen mensen gewond, maar onder meeuwen vielen wel veel slachtoffers.

In Bergen aan Zee liep het zeeaquarium dat in kelders is gevestigd, onder water. De brandweer moest het water dat tot kniehoogte stond, wegpompen. In Egmond aan Zee kampten enkele hotels met wateroverlast. Ook in het oostelijk deel van Zuid-Holland en rond Den Haag was veel wateroverlast en moest veel water weggepompt worden.

Volgens het KNMI gaat Nederland de komende week nog gebukt onder regen en zal dat zeker tot en met 23 augustus aanhouden.

Deel Kamergebouw ontruimd na bommelding

Icoon Politie Een deel van een dependance van de Tweede Kamer is maandagmiddag ontruimd geweest na een bommelding. Korte tijd later werd er ook melding gemaakt van een verdacht pakketje bij het ministerie van FinanciŽn. In beide gevallen bleek het na onderzoek om loos alarm te gaan.

De eerste melding van een pakketje bij de Tweede Kamer kwam even voor 14.00 uur binnen bij de politie. Terwijl de medewerkers elders in het complex werden opgevangen, concludeerde de divisie Wapens en Terreur van de politie dat het niet om een bom ging. Volgens bronnen binnen de Tweede Kamer zaten er schoenen in het pakketje.

De melding van een pakketje tegen de gevel van het ministerie van FinanciŽn volgde korte tijd later. Ook hier bleek het om vals alarm te gaan.

Met dank aan The_Comeback-kid, Tiemie en Neurotica voor de submit.

"Xbox 360 schiet tekort voor Unreal Engine 3.0"

Silicon Knights hebben de Unreal Engine 3.0 de deur uit geknikkerd. Too Human zou op deze grafische engine draaien, maar nu blijkt dat de engine niet goed werkt met de Xbox 360 hardware.
Het is niet bekend of Silicon Knights een compleet nieuwe engine gaan maken, of dat zij een engine gebaseerd op enkele modules uit de Unreal Engine gaan programmeren.


Unreal Engine 3.0 afgeschoten

Er waren al eerdere berichten dat ontwikkelaars niet tevreden zijn met de nieuwe engine, die toch door velen gezien wordt als dť next-gen engine. Argumenten tegen de engine zijn vooral dat hij te buggy is en moeilijk mee te werken is.

Op dit moment zijn er meer dan 30 ontwikkelaars die een licentie hebben voor de Unreal 3.0 engine. Vooralsnog zal Gears of War nog gewoon op de Xbox 360 uitkomen, mťt Unreal Engine 3.0.

Volleyballers starten tegen Turkije


Het Nederlandse herenvolleybalteam speelt zaterdag in de Final Four van de European League de halve finale tegen thuisland Turkije. De turken werden vijfde in de voorronde maar waren als organisator van het eindtoernooi al zeker van een plaatsje in de halve finale.

KroatiŽ en Griekenland openen zaterdag het toernooi. Zondag is de finale en de strijd om de derde plaats. Als het team van bonscoach Peter Blangť het toernooi op zijn naam weet te schrijven, wordt dat door de sportkoepel NOCNSF beloond met de A-status. Vorig jaar verloor Oranje de A-status na een teleurstellend Europees Kampioenschap. Het kostte de toenmalige coach Harry Brokking zijn baan.

Hezbollah eist overwinning op na staakt-het-vuren

Icoon OorlogDe Hezbollah-beweging heeft maandag de overwinning op IsraŽl opgeŽist. Zij deed dat via posters die in de sjiitische wijken van de Libanese hoofdstad Beiroet werden opgehangen, en door Hezbollah-vlaggen op te hangen.

In de stad Baalbek reden Hezbollah-leden rond in auto's, terwijl zij overwinningsleuzen riepen. Op sommige posters staat onder een portret van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah dat de radicale beweging de "goddelijke" overwinning heeft behaald. Andere affiches laten Hezbollah-strijders zien die een raket lanceren.


Juichende Hezbollah-strijders in de straten van Beiroet

Luminous Arc versterkt RPG arsenaal van DS

Goed nieuws voor fans van traditionele Role Playing Games, Marvelous entertainment is bezig met Luminous Arc, een turn-based RPG met het traditionele jonge held vs. forces of evil thema.

Luminous Arc gaat over Alf en zijn broer Tio die zijn opgegroeid in een nonnen klooster genaamd Ever Garden. De wereld waarin ze leven wordt geregeerd door de Luminous Organisation, die normaal gesproken voor vrede en geluk zorgt, totdat de leider van de organisatie overlijdt. Vanaf dat moment verandert de wereld in een wereld van monsters en duisternis, wat iets te maken heeft met een gemene heks die de wereld onveilig maakt.

Alf en Tio gaan op reis door een wereld vol dorpjes en steden, waar ze nieuwe wapens, items en een hoop NPC's tegenkomen. Over het battle systeem is nog niet veel bekend, characters komen aan de beurt op volgorde van snelheid en soortgelijke characters kunnen in gevechten samen gegroepeerd worden voor strategische voordelen. Het touchscreen wordt gebruikt om de handelingen van de characters te bepalen.

Het character design wordt verricht door Shibano Kaito en de muziek wordt verzorgd door Yasunori Mitsuda, bekend van de meesterwerken Secret of Mana en Chrono Trigger.

De game moet deze winter uitkomen in Japan, wanneer/of de game in het westen zal verschijnen is nog niet bekend, maar FOK!games houdt je op de hoogte.

Janssen vervangt Sneijder

Wesley Sneijder heeft zich afgemeld bij bondscoach Marco van Basten. De middenvelder heeft er voor gekozen om bij zijn zwangere vrouw te blijven die een dezer dagen zal bevallen van hun eerste kind.

Van Basten heeft Theo Janssen van Vitesse opgeroepen als vervanger. De 25-jarige Jansen speelde nog niet eerder een wedstrijd voor Oranje. Hij stond dit voorjaar wel al een keer op de voorlopige lijst van namen en zat in 2001 bij de nationale selectie onder van Gaal.

Internet beroemdheid via FOK!weblog

De weblog is natuurlijk een fantastische manier om leuke, grappige of schokkende filmpjes naar de bezoekers te brengen. Maar zonder de makers van deze filmpjes hadden we natuurlijk weinig om te laten zien.

Omdat natuurlijk niet iedereen zich voor gek wil laten zetten (of misschien wel), brengen we jullie 10 manieren om beroemd te worden met een internetfilmpje en een zogenaamde 'YouTube Star' te worden.

Aarzel dus niet langer, spring achter de webcam of neem een andere camera ter handen, maak een grappig filmpje en gooi het in de submit, en begin je internet beroemdheid via de FOK!weblog.

Datingsite voor boeren daagt Google

Icoon Justitie Farm Date, een datingsite voor boeren, heeft Google voor de rechter gedaagd. Als er via Google gezocht wordt op 'farm date', worden er onder andere advertenties voor sekssites getoond. P. Bosch, eigenaar van Farm Date en ťťn van de bedenkers van het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw, wil niet dat zijn 'nette datingsite voor agrariŽrs' met dergelijke zaken geassocieerd wordt.

Het kort geding is aangespannen met behulp van FNV Zelfstandige Bondgenoten, dat opkomt voor de belangen van zelfstandigen. De organisatie vindt het niet correct dat de eigenaar van een bedrijf in Nederland niet bij Google kan klagen over het koppelen van advertenties aan de bedrijfsnaam. In de Verenigde Staten en in Frankrijk zou dit wel mogelijk zijn.

"Bij Google kan middels gesponsorde koppelingen elke site op eenzelfde pagina terechtkomen als zo'n sekssite", aldus Henk van der Schaft, jurist bij FNV Zelfstandige Bondgenoten. "Wij kunnen ons voorstellen dat website-eigenaren niet geassocieerd wensen te worden met dergelijke sites en vinden dat Google de mogelijkheid moet bieden om, bij bezwaar tegen de koppelingen, deze te verwijderen."

Beide partijen zijn afgelopen woensdag al voor de rechter verschenen. De uitspraak zal komende week donderdag volgen. Google heeft nog niet gereageerd op de zaak, maar op dit moment zijn er nog altijd seksueel getinte advertenties actief bij het zoekwoord 'farm date'.

[V8] Lowndes wint op Oran Park

Craig Lowndes heeft de leiding in het V8 Supercars kampioenschap genomen. De AustraliŽr wist in Sydney, op het circuit van Oran Park, de oppositie voor te blijven.

Hoewel Lowndes slechts ťťn van de drie races won die er afgelopen weekend werden verreden, bleek dat wel voldoende om de overall overwinning op zijn naam te schrijven. Holden-coureur Rick Kelly wist in iedere race vlak achter hem te blijven, zodat het gat in het kampioenschap klein blijft. James Courtney en Steven Johnson deelden de derde plaats.


Uitslag Oran Park, 3 races:

PositieStartnummerRijderTeamMerkPunten
1.888LowndesBetta ElectricalFord314
2.15R. KellyToll HSVHolden284
3.4CourtneyStone BrothersFord266
4.17JohnsonFirstRockFord266
5.5WinterbottomFord PerformanceFord228
6.33HoldsworthRepco ValvolineHolden200
7.10BargwannaWPS RacingFord196
8.50McConvilleSupercheapHolden192
9.1IngallStone BrothersFord188
10. 3J. RichardsTasman M'sportHolden180
11.22T. KellyHolden RacingHolden174
12.51MurphySupercheapHolden172
13.88WhincupBetta ElectricalFord166
14.14JonesBOCFord164
15.18DavisonAPVC RacingFord150
16.6BrightFord PerformanceFord146
17.7S. RichardsJack Daniel'sHolden144
18.34CantoRepco ValvolineHolden142
19.12BoweBOCFord140
20.16TanderToll HSVHolden136

Stand kampioenschap, na 7/13 events:

PositieRijderTeamMerkPuntenOran Park
1.LowndesBetta ElectricalFord19181
2.R. KellyToll HSVHolden18812
3.TanderToll HSVHolden177820
4.WinterbottomFord PerformanceFord16635
5.IngallStone BrothersFord16629
6.S. RichardsJack Daniel'sHolden153217
7.WhincupBetta ElectricalFord142413
8.JohnsonDick JohnsonFord14034
9.BrightFord PerformanceFord139416
10. DumbrellJack Daniel'sHolden136623
11.SkaifeHolden RacingHolden134828
12.J. RichardsTasman M'sportHolden124910
13.McConvilleSupercheapHolden11898
14.WilsonWPS RacingFord108429
15.MurphySupercheapHolden108012
16.CourtneyStone BrothersFord10743
17.DavisonDick JohnsonFord107315
18.T. KellyHolden RacingHolden106611
19.RadisichKiwi RacingHolden103525
20.CantoGarry RogersHolden102218

Over drie weken reizen de teams af naar Melbourne om daar de 500 kilometer lange race van Sandown af te leggen.

Helft Nederlanders wil feestelijke uitvaart

Icoon EnquÍte Een grote optocht met in het zwart gestoken huilende mensen raakt steeds meer uit de mode bij een uitvaart. Uit een onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer Achmea blijkt namelijk dat bijna de helft van de ondervraagden een feestelijke begrafenis of crematie wil.

Het merendeel van de mensen dat een feestje als afscheid wel ziet zitten is tussen de 25 en 49 jaar, en is niet aangesloten bij een kerk. Uit het onderzoek bleek verder onder andere dat vrouwen vaker bijzondere wensen hebben voor hun uitvaart dan mannen, en dat witte rozen de meest gewilde bloemen zijn.

Tevens gaf zeventig procent van de ondervraagden aan de eisen van hun partner te kennen, maar heeft slechts dertig procent die eisen ook schriftelijk vastgelegd. De verzekeraar heeft daarom een speciaal boekje uitgegeven waarin iemand zijn of haar wensen kan opschrijven.

Inkomen daalt voor vierde jaar achtereen

Het inkomen dat mensen kunnen gebruiken om te consumeren is vier jaar achtereen gedaald. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag meegedeeld. In totaal hadden Nederlanders vorig jaar 235,4 miljard euro te besteden.

Het besteedbare inkomen nam vorig jaar met 0,7% af ten opzichte van 2004. ''Daarmee was 2005 het vierde jaar op rij waarin het reŽel beschikbaar inkomen daalde'', stelt het CBS. ''In de periode van 1996 tot en met 2001 steeg het nog ieder jaar.'' Met een min van meer dan 2% was de terugval in 2003 het grootst.

De daling van vorig jaar is te wijten aan de inflatie en de gestegen belastingen en premies, aldus het CBS. De stijging van de inkomsten die mensen uit hun belegde vermogen haalden, was niet genoeg om dat te compenseren.

Einde seizoen voor Traksel

Wielrenner Bobbie Traksel zal dit seizoen mogelijk niet meer in actie komen. De Nederlander kwam tijdens een training ten val. Bij controle in het ziekenhuis werden twee gebroken ribben, een scheur in het schouderblad en gescheurde schouderbladen geconstateerd.

Voor de 24-jarige Traksel, renner van het Belgische Unibet.com, is het niet de eerste keer dat hij met pech te maken heeft. De afgelopen jaren kon hij zijn veelal geroemde talent nog niet veel laten zien in wedstrijden meestal kwam dit door blessures.

Traksel zou deze week actief zijn in de Eneco Tour die aankomende woensdag van start gaat in Den Helder.

Hello Hilton

Paris Hilton, de dame die wereldwijd bekend is, heeft weer van zich weer ergens voor laten gebruiken. Deze keer is het in Japan voor wat leuke poezenfiguren.

De 'Hello Kitty' poppen zijn heel populair over de hele wereld en natuurlijk hoort daar het uiterlijk van een wereldberoemde ster bij. Wat je dan krijgt zijn Hello Kitty poppen die het uiterlijk van Paris Hilton hebben. Helaas zijn deze Hello Hilton-poppen alleen verkrijgbaar in Japan.

Dementieva wint in Los Angeles

De Russische tennisster Elena Dementieva heeft het JP Morgan Chase Open op haar naam geschreven. De als derde geplaatste Russische was in de finale met 6-3 4-6 6-4 te sterk voor de als zestiende geplaatste Jelena Jankovic.

Vooral in de derde set had Dementieva moeite om de overwinning naar zich toe te trekken. Na met 5-0 te hebben voorgestaan, zag Dementieva Jankovic vier games op rij winnen. Even later wist Dementieva toch met 6-4 de set en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Vrouwen met mannen temperen seksleven

OnderzoekVolgens onderzoekers van de Duitse Hamburg-Eppendorf-universiteit neemt de zin in seks van een vrouw af zodra ze ''haar man te pakken heeft''. Bij jonge vrouwen die een vaste relatie hebben daalt de behoefte aan regelmatige seks al snel met zo'n 50%. Bij mannen ligt dat anders: bij hen neemt de zin zelfs na 40 jaar huwelijk niet of nauwelijks af.

Psycholoog Dietrich Klusmann die het onderzoek leidde, zegt: ''Seksuele motivatie bij vrouwen staat gedurende de eerste maanden van een relatie op gelijke hoogte met die van de partner, maar neemt vervolgens gestaag af. Bij mannen blijft de motivatie op peil gedurende de volledige duur van de relatie.'' Van vrouwen in de dertig die aan een relatie zijn begonnen, wil 60% in de eerste fase vaak seks. Dat percentage daalt na vier jaar tot de helft en na 20 jaar tot nauwelijks 20%.

Volgens Klusmann tempert een vrouw haar seksuele activiteiten om haar partner geÔnteresseerd te houden. Mannen daarentegen blijven seksueel actief om zo hun partner tevreden en rivalen op afstand te houden.

Vrouwen die een man hebben met een hoger opleidingsniveau, blijven echter vaak wel werk maken van de seksuele kant van de relatie. Klusmann schrijft dit toe aan het besef bij die vrouwen dat hun man ook een ''waardevolle partij'' is voor rivales.

Een tip voor mannen met een vrouw die 'te weinig zin' heeft, is: houd afstand. Want vrouwen met een vaste partner die gedurende een bepaalde periode apart gaan leven, ontwikkelen weer meer seksuele belangstelling.


Met dank aan frut666 voor de submit.

FOK! Prijswinnaars week 32

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Afgelopen week maakte je kans op de nieuwe dvd van de Muppets, The Muppets' Wizard of Oz. We geven er vijf weg, het goede antwoord is 'Jim Henson' en dit zijn de winnaars:


Mryc
missygirl1960
knudeltje
o-o
Maneki.Neko


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Duizenden Libanese vluchtelingen naar huis

Icoon OorlogDuizenden Libanese burgers die door het geweld van de afgelopen weken van huis en haard waren verdreven, keren terug naar het zuiden van het land. Dat meldden ooggetuigen maandag. Een bestand tussen de strijdende partijen ging om zeven uur 's ochtends in.

Honderden auto's verdrongen zich aan de zuidrand van Sidon om langs een smalle weg koers te kunnen zetten richting het zuiden. IsraŽlische luchtaanvallen hebben de meeste bruggen en wegen naar het zuiden van Libanon verwoest, waardoor het voor mensen moeilijk is huiswaarts te keren.

De stemming onder de inzittenden was vrolijk. Sommigen zeiden alleen te gaan kijken of hun bezittingen er nog waren en vervolgens terug te zullen gaan naar het 'veilige' noorden van Libanon. Anderen verklaarden voorgoed huiswaarts te keren.

Onduidelijk is echter of ze de reis kunnen voltooien. Het IsraŽlische verbod op alle verkeer in het zuiden van Libanon blijft onverminderd van kracht. Volgens een woordvoerder van het IsraŽlische leger is de maatregel bedoeld om Hezbollah-strijders hun bewegingsvrijheid te ontnemen. Iedereen die zich op de weg bevindt, loopt het risico te worden aangevallen, aldus de zegsman.

Londen verlaagt terreuralarm

Icoon Terrorisme De Britse regering heeft maandag het terreuralarm verlaagd van 'kritisch' naar het op een na hoogste niveau 'ernstig'. In reactie daarop heeft de Verenigde Staten ook het dreigingsniveau voor vluchten vanaf Groot-BrittanniŽ verlaagd naar 'oranje'. De maatregel komt vier dagen nadat er bekend werd gemaakt dat er een groot terroristisch complot is voorkomen. De terroristen zouden ongeveer tien vliegtuigen hebben willen opblazen. Door de versoepeling van de alarmfase mogen passagiers ook weer handbaggage meenemen.

Volgens de Britse minister van Binnenlandse Zaken, John Reid, zijn alle belangrijke betrokkenen bij de planning van de aanslagen inmiddels gearresteerd. Hij benadrukte echter wel dat men nog steeds alert moet zijn op verdachte situaties, omdat de kans op aanslagen nog altijd groot is.

Veiligheidsmaatregelen
Hoewel passagiers vanaf vandaag weer met handbaggage de cabine in mogen, zijn een aantal beperkingen nog steeds van kracht. Zo zijn de meeste vloeistoffen nog verboden, omdat de terroristen de vliegtuigen vermoedelijk met vloeibare explosieven wilden opblazen.

De scherpe veiligheidsmaatregelen zorgen maandag nog voor grote vertragingen op de luchthavens. Op het Londense vliegveld Heathrow zijn de vertragingen nog altijd zo groot, dat de luchtvaartmaatschappijen vandaag verplicht twintig procent van hun vluchten vanaf Heathrow moeten schrappen. Zondag moesten de maatschappijen ook al dertig procent van hun geplande vluchten annuleren.

Angst
Hoewel de aanslagen voorkomen zijn, zit de schrik er bij veel mensen nog goed in. Zo moest er maandag een Brits vliegtuig op weg naar New York terugkeren naar Londen, omdat er een mobiele telefoon was afgegaan. Op vragen van het personeel van het toestel, met 217 passagiers aan boord, wilde niemand toegeven eigenaar te zijn van het bewuste mobieltje.

LOWLANDS Preview!


Goed, het WK is voorbij, de hittegolven zijn geweest en de meeste bejaarden leven nog, de Tour is een apotheek op wielen met reclamewagentjes ervoor, het gros van de Tros- en NCRV-leden zijn weer terug van hun sleurhutvakantie in Zuid-Frankrijk, dus het komende grootse event heet Lowlands en vindt plaats op eigen vertrouwde bodem.

Nou zijn er tienduizenden mensen die dit evenement gaan bezoeken en een groot deel weet al lang welke bands zij gaan beluisteren en kunnen de locatie moeiteloos vinden via hun GPRS mobiele blokkenschema. Voor de festivalmaagden, verstokte vrijgezellen die naast hun pr0n-downloadsessies niet alle bandjes kregen gedownload en breezah's en boeren die nog weinig jonge kaas gegeten hebben van het artistieke oeuvre in Biddinghuizen, hebben twee Lowlands-FOK!-reviewers (Pink_Floyd en TripleM) een tiplijst gemaakt voor u. Luisteren hoeft uiteraard niet, maar mag wel. Genot is nogal subjectief namelijk.

Nieuw logo voor Publieke Omroep

Publieke OmroepDe Publieke Omroep krijgt een nieuw logo. Het 'blokje-bolletje' wordt vervangen door een zwart logo dat lijkt op de huidige logo's van Nederland 1, 2 en 3.

Het nieuwe logo is niet de enige wijziging die de Publieke Omroep doorvoert per september. Ook de logo's van de televisiezenders worden iets veranderd en Radio 747 gaat weer Radio 5 heten. Ook krijgt Radio 2 een nieuw logo.

De televisiezenders gaan helemaal op de schop en worden thematisch geprogrammeeerd met ingang van het nieuwe seizoen.

Zakenman Van den Berg krijgt 5 jaar cel

Icoon JustitieDe Hilversumse zakenman en tennissponsor Renť van den Berg moet vijf jaar de cel in. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank zojuist bepaald. Volgens de rechter heeft Van den Berg zich onder meer schuldig gemaakt aan oplichting. De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

Zo'n 1400 mensen hebben de Hilversummer ruim 120 miljoen Euro geleend om te beleggen. Van den Berg beloofde torenhoge rentes op de geleende bedragen.

Ruim een jaar geleden werd hij opgepakt nadat hij niet meer aan zijn beloftes kon waarmaken. Later gaf hij toe dat hij oude klanten betaalde met de inleg van nieuwe klanten. Uiteindelijk groeide het pyramidespel de Hilversummer boven het hoofd.

Wat is Dit: Opgave 38 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave

Succes!

Scans van Rune Factory


Het is al een gehele tijd stil rond het spel Rune Factory op de Nintendo DS, maar nu heeft het Japanse blad Famitsu weer wat scans naar boven getoverd. Rune Factory wordt als een soort Harvest Moon achtige game neergezet, waarin je min of meer je eigen geschiedenis kan schrijven. Verder kan je niet alleen vrij rondlopen in de wereld om je heen, je kan hier ook bepaalde monsters vangen en opvoeden. Deze monsters kan je dan vervolgens gebruiken tijdens je avonturen voor bijvoorbeeld gevechten.

Het spel ligt op 24 augustus van dit jaar in de Japanse winkels. Of het spel ook een US en een EU-release krijgt is nog niet bekend.


Amerikaan koopt Aston Villa

Aston Villa is verkocht. Aan een lange periode van geruchten over het terugtreden van voorzitter en grootaandeelhouder Doug Ellis is een einde gekomen. De nieuwe eigenaar is de Amerikaanse miljardair Randy Lerner.

De raad van toezicht van de voetbalclub beoordeelde van vier consortia de boden, en gaven uiteindelijk het voordeel aan de Amerikaan. Zijn bod was een kleine 94 miljoen euro, wat naar verluidt niet het hoogste was, maar de koopkracht van de club zou zich echter verbeteren.

Vergelijkingen met Manchester United zouden op kunnen gaan: net als Malcolm Glazer is Lerner eigenaar van een NFL-team, namelijk de Cleveland Browns, een van de rijkste clubs uit de National Football League. De gelden voor de overname komen echter niet uit leningen, en zijn daarbij substantieel minder. Ook was het juist Ellis die door fans bekritiseerd werd over de beperkte transferuitgaven. Coach Martin O'Neill zal nu echter meer geld ter beschikking hebben om nog voor 31 augustus nieuwe spelers aan te trekken.

Met de deal komt er een einde van 24 jaar voorzitterschap van Ellis. De 82-jarige benadrukte dat, ondanks alle kritiek, zijn tijd bij Aston Villa een groot en zeer mooi deel van zijn leven vormde.

Federer pakt veertigste toernooizege

De Zwitser Roger Federer heeft het Masters-toernooi van Toronto op zijn naam geschreven. De nummer ťťn van de wereld was in de finale te sterk voor de Fransman Richard Gasquet.

Gasquet won nog wel de eerste set, maar daarna stelde Federer snel orde op zaken door de twee volgende sets te winnen, 2-6 6-3 en 6-2. Voor Federer was het het veertigste toernooi-overwinning. Met deze elfde Masters-zege evenaarde Federer de Amerikaan Pete Sampras. Andre Agassi wist zeventien Masters op zijn naam te schrijven.

Rake klappen voor Lonsdale-jongeren in Zwolle

PolitieZaterdagavond zijn bij een korte vechtpartij in Zwolle meerdere Lonsdale-jongeren gewond geraakt. De zes werden in elkaar geslagen door een groep van ongeveer 15 jongeren die bewapend waren met riemen en stokken, zo meldde een getuige aan nieuwssite NU.nl.

De politie wist dat een aantal 'extreemrechtse jongeren' zaterdagavond een kroegentocht zouden gaan houden. Daarover was een brief bij de politie binnengekomen. De politie kreeg rond 20.30 uur een melding van een vechtpartij voor een restaurant vlakbij een drukke ijssalon aan de Diezerpoortenplas. Bij aankomst trof men een aantal gewonde Lonsdale-jongeren aan. Zij deden geen aangifte. De daders zijn gevlucht.

Het is niet bekend wie de daders van de vechtpartij zijn. Daar ze zich hadden bewapend, bestaat het vermoeden dat de jongeren de vechtpartij hadden voorbereid. De Lonsdalers zelf waren onbewapend. Twee van hen hielden aan de matpartij, die nog geen 30 seconden duurde, lichte hoofdwonden en pijn aan armen en benen over.

Met dank aan RuL0R en POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

Uitslag Frankrijk speelronde 2

Tijdens de tweede speelronde in Frankrijk heeft landskampioen Olympique Lyon punten verspeeld. De regerend landskampioen kwam in eigen stadion niet verder dan 1-1 tegen Toulouse.

Lange tijd bleef het 0-0 in Lyon. In de 83e minuut van de wedstrijd opende Florent Malouda de score voor de thuisploeg. Het leek erop dat Lyon drie punten binnen ging halen, maar in de blessuretijd was het Fabinho die de gelijkmaker scoorde, Lyon staat met vier punten voorlopig vierde achter Lille, Nancy en Girondins Bordeaux, die nog geen puntverlies hebben geleden in de eerste twee duels.

Lille gaf de goede competitiestart van vorige week een passend vervolg. De Noord Franse club versloeg Lens met 4-0, mede dankzij een hattrick van Peter Odemwingie. Odemwingie scoorde zijn doelpunten in de 33e , 57e en 67e minuut, maar de openingstreffer kwam in de 13e minuut op naam van Mathieu Bodmer. Seydou Keita van Lens werd in de 37e minuut met rood van het veld gestuurd.

Uitslagen tweede speeldag:

ThuisUit:Eindstand
LorientGirondins Bordeaux0-1
Olympique NiceFC Nantes1-1
NancySedan3-1
AS MonacoSaint-Etienne1-2
FC Sochaux AJ Auxerre1-1
Olympique LyonToulouse1-1
Valenciennes Paris Saint-Germain 0-0
TroyesLe Mans2-2
Ol. MarseilleStade Rennes2-0
LilleRC Lens4-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Lille OSC266 - 1
2AS Nancy264 - 1
3Gir. Bordeaux263 - 0
4Ol. Lyon244 - 2
5Ol. Marseille242 - 0
6FC Sochaux243 - 2
7Le Mans243 - 2
8FC Lorient233 - 3
9St. Etienne233 - 3
10RC Lens231 - 4
11AJ Auxerre222 - 2
12Valenciennes221 – 1
13Paris SG212 - 3
13Troyes212 - 3
15Ol. Nice211 - 2
16FC Nantes212 - 4
17Sedan211 - 3
17Toulouse211 - 3
19AS Monaco201 - 3
20Stade Rennes201 – 4

Programma derde speeldag:

Datum:Thuis:Uit:
za 19/8NantesTroyes
za 19/8AJ AuxerreOL. Marseille
za 19/8RC LensLorent
za 19/8BordeauxOL. Lyon
za 19/8RennesAS Monaco
za 19/8Saint-EtienneNancy
za 19/8PSGLille
za 19/8ToulouseOlympique Nice
za 19/8SedanSochaux
za 19/8Le MansValenciennes

Ziek lichaam verhoogt kans op psychisch probleem

MedischMensen met aandoeningen van de luchtwegen, reuma, chronische rugpijn, een hoge bloeddruk of spijsverteringsproblemen hebben een anderhalf keer grotere kans op een psychische stoornis. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat het Trimbos-instituut maandag bekend heeft gemaakt.

Het is voor het eerst dat er betrouwbare gegevens beschikbaar zijn over het samengaan van lichamelijke aandoeningen en psychische stoornissen. De uitkomsten zijn gebaseerd op gegevens over psychische stoornissen onder de Nederlandse bevolking tussen 18 en 65 jaar, die tussen 1996 en 1999 zijn verzameld.

Uit de studie blijkt dat ruim 33% van de mensen met spijsverteringsproblemen een psychische aandoening had. Bij mensen zonder die lichamelijke aandoening was dat percentage 23%. Net als mensen met chronische rugpijn en reuma kwam het bij hen ook vaker voor dat zij voor het eerst in hun leven psychische problemen kregen.

Zeg maar nee

dan krijg je er twee.

Twee aantrekkelijke dames om precies te zijn, die voor de camera dansen, niets bijzonders gewoon aangenaam om op deze saaie en regenachtige maandagmorgen naar te kijken.

Dame 1 heeft meerdere fijne filmpjes online staan:
nummer 1
nummer 2
nummer 3

En Rickmans tipte ons achter de schermen voor deze dame die gezellig in het zwembad staat te dansen.

Voor de mensen die wachten op ongelukken of vallende dingen, helaas deze filmpjes gaan alleen over dansende dames.

Update: De laatste dame lijkt erg Christina (Model) en op YouTube staan nog veel meer filmpjes.

Nieuwe info Medieval II

Er zijn de laatste tijd een aantal nieuwe berichten naar buiten gebracht met informatie over Medieval II: Total War. Een kleine update lijkt op zijn plaats. Naast al het grafische geweld op de battle map is er namelijk ook een campaign map. Dit is toch waar het grootste gedeelte van de singleplayer zich afspeelt. De eerste noemenswaardige toevoeging is de Nieuwe Wereld (Amerika). Op een gegeven moment zullen spelers technieken ontdekken waardoor ze oceaanvarende schepen kunnen bouwen. De moeilijkheid is dat er maar een beperkt aantal manschappen naar Amerika kunnen worden vervoerd. In Amerika moet je je van de Azteken ontdoen. Hoewel niet erg ontwikkeld, het zijn er wel veel en ze zijn fanatiek (zie de Jaguar Warriors op screens onderaan). De rijkdom van de Nieuwe Wereld moet het echter zeer lucratief maken om met de Azteken en de andere spelers de strijd aan te gaan.

Een andere toevoeging, bejubeld door de fans van Shogun: Total War, is de terugkeer van de zogenaamde Assassination movies. Dit zijn filmpjes die je te zien krijgt als je agenten al dan niet succesvol een actie uitvoeren. GameSpot heeft een aantal previews van dit soort filmpjes.

Er is nog veel meer nieuws, zoals de terugkeer van Crusades en Jihads, de Priest/Imam/Inquisitors laten hun gezicht weer zien en een volledig nieuwe agent: de Merchant. Daarnaast zullen spelers zowel de Paus als hun eigen Council of Nobles gelukkig moeten houden (in de vorm van missies). Om de legers wat realistischer te maken, gaat M2TW nu gebruik maken van een recruitment pool; je kan maar een beperkt aantal elite krijgers recruteren en zult dus ook ruimte moeten maken voor "mindere" units. Noemenswaardig is ook het nieuwe diplomatie-systeem, geleend van Civilization. Voor meer info:
Newsblast: Update over religie
OfficiŽle website: Kijk onder Game Info voor Developer Diaries, FAQs en (3D) Unit info.

Ter afsluiting nog wat nieuwe screens van de campaign map (en Jaguar Warriors!).Nieuwe verdachte vast in zaak-Holleeder

MisdaadHet Openbaar Ministerie heeft vorige week een 37-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de afpersing van wijlen vastgoedman Kees Houtman. Een woordvoerster van het landelijk parket heeft vandaag een bericht daarover in het AD bevestigd.

Mark G. wordt door het OM gerekend tot de afpersersbende rond Willem Holleeder. Hij is de broer van de al eerder opgepakte Richard G., die sinds eind januari vastzit.

Holleeder
De 45-jarige vastgoedhandelaar Kees Houtman werd in november vorig jaar voor zijn woning in Amsterdam-Osdorp doodgeschoten. Hij zou de politie vlak voor zijn dood hebben verteld dat hij werd afgeperst in opdracht van Holleeder.

Het is advocaat Bart Nooitgedagt een raadsel waarom zijn cliŽnt is aangehouden. Volgens hem heeft justitie niets tegen Mark G. Ook begrijpt hij niet, waarom G. nu wel is opgepakt en niet eerder, zoals de overige verdachten in de zaak. De raadkamer van de rechtbank buigt zich later deze week over het voorarrest van G.

Sri Lanka: 43 weesmeisjes gedood

BuitenlandsEen luchtaanval in het noorden van Sri Lanka heeft vandaag aan zeker 43 meisjes in een weeshuis het leven gekost. De aanval zou zijn uitgevoerd door toestellen van de Srilankaanse luchtmacht, maakte de opstandelingenbeweging Tamil Tijgers bekend. Zeker zestig personen raakten gewond.

Volgens bronnen binnen het Srilankaanse leger hebben er luchtacties plaatsgehad. Uitlatingen over doelen en mogelijke slachtoffers deden de ingewijden niet.

De Tamil Tijgers beschuldigen de Srilankaanse regering er ook van een kerk te hebben beschoten waar burgers hun toevlucht hadden gezocht. Daarbij zouden zondagochtend zeker vijftien mensen zijn omgekomen. Minstens twintig anderen raakten ernstig gewond.

[gerucht]Intel stapt in high-end graphics markt

Chipgigant Intel gaat volgens de website the Inquirer vanaf eind volgend jaar met ATi en nVidia concurreren op de markt voor insteekgraphicskaarten. Intel, dat momenteel marktleider is in de algehele GPU-markt, produceert momenteel enkel chips die bedoelt zijn voor office applicaties en die op een moederbord bevestigd zitten.

De nieuwe kaarten zouden gebaseerd zijn op PowerVR technologie en zouden ongeveer een jaar weg zijn van release. Voor mensen die vrezen dat de prestaties niet veel beter zullen zijn dan die van hun onboard broertjes is er enigszins goed nieuws, namelijk dat deze kaarten in ontwikkeling zouden zijn bij een andere afdeling van Intel dan de onboard graphics afdeling.

Microsoft komt met nieuw ontwikkelingsplatform voor PC/360

Microsoft heeft op het Gamefest te Seattle onthuld dat het een nieuw softwarepakket genaamd XNA Game Studio Express zal uitbrengen. Dit nieuwe product zal onafhankelijke developers en studenten toestaan om te ontwikkelen voor zowel PC als Xbox 360. En tevens zal het mogelijk worden om deze games weer te delen via de de nieuwe Xbox 360 'Creators Club'.

XNA Game Studio Express zal gratis beschikbaar zijn voor iedereen met een Windows XP systeem en zal mensen volgens Microsoft een 'next-generation platform voor gamesontwikkeling' verschaffen. En door voor een jaarlijks bedrag van $99 bij de Creators Club te gaan kunnen gebruikers gemakkelijk games bouwen, testen en delen op de Xbox 360 en krijgt men eveneens toegang tot een hoop materialen die het ontwikkelingsproces zouden moeten versnellen.

De gemaakte games zullen in eerste instantie niet beschikbaar zijn voor normale Xbox 360 gebruikers, maar het is zeer waarschijnlijk dat succesvolle arcade titels hun weg zullen vinden naar de Xbox Live Arcade. En op de lange termijn wil Microsoft een distributiemodel voor games via Xbox Live met minder restricties. Voor professionele ontwikkelaars komt Microsoft in het begin van 2007 ook met een nieuw softwarepaket. Dit pakket, genaamd Game Studio Professional is met name gericht op ontwikkelaars die spellen willen maken voor zowel de PC als Xbox Live Arcade.

Microsoft heeft voor het project de hulp in geroepen van een aantal partners. Zo heeft de ontwikkelaar van Marble Blast Ultra, GarageGames, haar Torque shader engine en Torque game builder 2-D visual game designer overgezet naar het XNA Game Studio Express platform.

Meer dan tien onderwijsinstellingen hebben al hun steun voor het project toegezegd en zullen in het programma van hn gamedevelopmentopleidingen XNA Game Studio Express opnemen. Onder deze instellingen zijn onder andere de Universiteit van Zuid-CaliforniŽ, Georgia Tech College of Computing en de Southern Methodist University Guildhall.

Boek: Monica Klöpping - De grote zwarte wolk

Niet iedere vrouw zweeft na een bevalling op een roze wolk. Een enkele heeft een grote zwarte wolk boven het hoofd hangen. Niet omdat ze alles nu zo negatief inzien, maar omdat ze ziek zijn. Zoals Monica, columniste, schrijfster en vrolijke meid, en zoals ik haar ken, supermoeder. Toch liep haar leven een tijdje zeker niet over rozen. Toen haar tweede kindje, Damian, was geboren raakte Monica compleet boekie-zoek, volledig de weg kwijt. Complotten en paranoÔde gedachten kwamen in haar op, ook al probeerde ze er tegen te vechten. Ze had geen band met haar kind en wilde het wel wat aandoen. Gelukkig was ze zo sterk om hulp in te schakelen waardoor er een balletje aan het rollen ging. Ze werd opgenomen en behandeld, en zet zich nu in voor haar gezin en voor het doorbreken van een groot taboe.Ape Escape on wheels

Zoals zoveel mascottes van games gaan ook de aapjes uit Ape Escape de kart in om het tegen elkaar op te nemen op het circuit. Piposaru Racer, zoals de game gaat heten, zal exclusief worden voor de PSP. Omdat er zo weinig verschil is tussen coureurs onderling moet je in deze game je kart zelf bouwen en aanpassen om te zorgen dat hij zo snel mogelijk over het circuit raast.Best of the Hoff...

Het is al weer meer dan een week geleden dat we iets gehoord of gezien hebben van de grootste kunstenaar aller tijden ons aller David Hasselhoff. En jullie trouwe fans kunnen natuurlijk niet zolang zonder hem.

Daarom bij deze, de moeder-aller-David-Hasselhoff-blogs : De best of The Hoff. Geniet van 50 leuke, grappige, schokkende, ontroerende en weerzinwekkende Hoff-momenten.

Handig verzameld op ťťn plek...

[IRL] Uitslag Kentucky

Sam Hornish Jr. heeft de race in de Indy Racing League op de ovaal van Kentucky gewonnen. De race telde slechts twee full course yellows en maar ťťn uitvaller.

Helio Castroneves startte vanaf pole en reed samen met teamgenoot Hornish Jr. weg van de rest van het veld, waarbij ze enkele malen de leiding afwisselden. Dan Wheldon wist zich echter los te maken uit de achtervolgende groep en Hornish Jr. naar een derde plaats te verwijzen.

De safety car hoefde slechts tweemaal in actie te komen, de eerste keer toen in ronde 119 Matsuura crashte. Het werd een lange neutralisatie, want door de crash was de SAFER-muur beschadigd en moest deze gerepareerd worden. Pas zestien ronden later werd het veld weer losgelaten, met Bryan Herta aan de leiding. Herta kreeg echter al direct na de herstart Wheldon langszij en de twee streden rondenlang om de leiding, voor Wheldon eindelijk definitief de koppositie kon overnemen.

Wheldon werd pas 28 ronden voor de finish binnengehengeld door Hornish Jr. en toen de Brit zijn pits voorbij schoot tijdens de laatste serie stops, leek de winst binnen voor Hornish Jr. Scott Sharp wist zijn wagen echter in een spin te gooien toen hij de pitstraat probeerde te bereiken, wat een tweede neutralisatie tot gevolg had. De herstart kwam met nog slechts vijf ronden te gaan, met Dixon aan de leiding, die echter makkelijk voorbij werd gereden door Hornish Jr.


Matsuura vernielt zijn auto... en de muur

Uitslag Meijer Indy 300

poscoureurteamrondenachterstand
1Sam Hornish Jr Marlboro Team Penske200
2Scott Dixon Target Chip Ganassi200 + 0,5866 sec
3Helio Castroneves Marlboro Team Penske200 + 0,6511
4Dan Wheldon Target Chip Ganassi200 + 1,8913
5Tony Kanaan Team 7-Eleven200 + 2,3049
6Vitor Meira Lincoln Tech Panther200 + 2,5191
7Tomas Scheckter Vision200 + 2,8124
8Danica Patrick Rahal Letterman Argent200 + 3,2408
9Dario Franchitti Klein Tools/Canadian Club200 + 4,7070
10Bryan Herta XM Satellite Radio200 + 4,7966
11Ed Carpenter Vision199 + 1 ronde
12Sarah Fisher Dreyer & Reinbold199 + 1 ronde
13Jeff Bucknum ABC Supply Co./A.J. Foyt199 + 1 ronde
14Jeff Simmons Rahal Letterman Ethanol199 + 1 ronde
15Buddy Rice Rahal Letterman Argent198 + 2 ronden
16Scott Sharp Delphi198 + 2 ronden
17Marco Andretti NYSE Group197 + 3 ronden
18Marty Roth Roth196 + 4 ronden
19Kosuke Matsuura Panasonic ARTA118 crash

'IsraŽlisch offensief mede door Amerika gepland'

Icoon IsraŽl/PalestinaDe Amerikaanse regering was nauw betrokken bij de planning van het IsraŽlische offensief tegen Libanon. Zo kreeg IsraŽl, nog ver voor de ontvoering van twee IsraŽlische soldaten, van Amerika 'groen licht' voor een luchtaanval op Hezbollah. Dit claimt de gerenommeerde Amerikaanse journalist Seymour Hersh in het magazine The New Yorker.

Volgens Hersh waren zowel de Amerikaanse president George W. Bush als vice-president Dick Cheney ervan overtuigd dat een IsraŽlisch luchtoffensief tegen Hezbollah meerdere voordelen met zich mee zou brengen. Zo kon het aan IsraŽlische zijde een deel van de zorgen wegnemen over hun veiligheidssituatie en zou het voor de Amerikanen een eerste stap kunnen zijn richting een preventieve aanval op Iraanse nucleaire installaties. Zonder de dreiging van Hezbollah zou Israel zich immers geen zorgen hoeven te maken over mogelijke represailles tegen haar inwoners.

Een Amerikaanse regeringsadviseur vertelde Hersh dat het bezoek van de IsraŽliŽrs aan Washington niet alleen was bedoeld om toestemming te vragen voor een aanval. "Ze wilden zien hoe ver Amerika bereid zou zijn te gaan. De IsraŽliŽrs vertelden ons dat het een goedkope oorlog zou zijn met vele voordelen. Waarom zouden we daar op tegen zijn? Het zou hen in staat stellen raketten, tunnels en bunkers vanuit de lucht uit te schakelen. Het zou als demo voor Iran kunnen dienen", aldus de adviseur.

Voor zijn artikel sprak Hersh tevens met een oud-medewerker van een inlichtingendienst. Deze voegde toe: "Meerdere officieren die tot de Joint Chiefs of Staff behoren, vrezen dat de minister van Defensie Donald Rumsfeld en vice-president Dick Cheney het eindresultaat van de luchtaanvallen veel te positief zullen beoordelen. Zodra de rookwolken zijn opgetrokken zullen ze zeggen dat deze campagne een succes is geweest. Daarmee gaan ze steun winnen voor hun plan om Iran aan te vallen."

Alle door Hersh gebruikte bronnen wensen anoniem te blijven. De Amerikaanse regering heeft alle beschuldigingen van de hand gewezen.

Met dank aan cleanwindow voor de submit.

[CCWS] Uitslag Denver

AJ Allmendinger heeft de Champ Car-race op het circuit van Denver gewonnen. Met zijn vierde overwinning van het seizoen komt hij dicht in de buurt van Sebastien Bourdais in het klassement, die uit de race werd geramd door Paul Tracy.

Bij het begin van de race was het nog Sebastien Bourdais, de huidige kampioen, die vanaf pole position de leiding nam, voor AJ Allmendinger. Paul Tracy werd echter al in de eerste bocht geramd door Alex Tagliani, die de bocht langzaam had genomen en van achter geraakt was door een andere deelnemer. Tracy moest de pits in voor reparatiewerkzaamheden, maar lag na dertien ronden alweer op een zesde plaats.

Halverwege de race had Tracy al Justin Wilson ingehaald voor de derde plaats, terwijl vooraan Allmendinger de leiding overnam van Bourdais met een nette uitremactie. Twee ronden later was Allmendinger al vier seconden uitgelopen op Bourdais. Na de volgende ronde pitstops bleek Bourdais teruggevallen naar de vijfde plaats, terwijl de tweede positie zwaar werd bevochten door Justin Wilson en Paul Tracy.

De laatste ronden waren een eitje voor Allmendinger, die naar de zege kon rijden, maar niet voor Tracy. De Canadees leek in de laatste ronde geen brandstof meer te hebben en viel terug tot voor Bourdais. Bourdais passeerde Tracy in de laatste bocht van de laatste ronde, maar Tracy sloeg de deur dicht en ramde Bourdais. Beide coureurs vielen in zicht van de meet uit en Bourdais ging verhaal halen bij Tracy, die een week eerder al een voorwaardelijke straf had gekregen wegens een door hem veroorzaakte crash met Tagliani. Een vervolgstraf is zeer waarschijnlijk.


Tracy en Bourdais na hun crash

Uitslag Grand Prix of Denver

poscoureurTeam Australia rondenachterstand
1 AJ Allmendinger Forsythe Championship Racing 97 1:44:59.557
2 B. Junqueira Newman/Haas Racing 97 + 20.587
3 D. Clarke CTE Racing - HVM 97 + 50.260
4 W. Power Team Australia 97 + 55.915
5 N. Philippe CTE Racing - HVM 97 + 1:14.186
6 P. Tracy Forsythe Championship Racing 96 crash
7 S. Bourdais Newman/Haas Racing 96 crash
8 J. Wilson RuSPORT 96 + 1 ronde
9 K. Legge PKV Racing 96 + 1 ronde
10 C. Zwolsman Mi-Jack Conquest Racing 95 + 2 ronden
11 J. Heylen Dale Coyne Racing 95 + 2 ronden
12 N. Pastorelli Rocketsports Racing 27 mechanisch
13 M. Dominguez Dale Coyne Racing 21 mechanisch
14 A. Ranger Mi-Jack Conquest Racing 18 mechanisch
15 O. Servia PKV Racing 14 mechanisch
16 A. Tagliani Team Australia 0 crash

Waarschuwingsschot bij discotheek Rijssen

Icoon PolitieBij een discotheek in Rijssen heeft een politieman in de nacht van zaterdag op zondag een waarschuwingsschot gelost, nadat hij en een andere agent door een groep van zo'n 50 man in het nauw gedreven was. Het incident deed zich rond half vijf voor. De politiemannen waren op een melding van een vechtpartij bij de discotheek afgekomen. Bij die vechtpartij was een man even buiten bewustzijn geraakt.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij enkele mannen in een auto stappen. Een medewerker van de discotheek wees ťťn van die mannen aan als verantwoordelijke voor een mishandeling tijdens de vechtpartij. Toen de politiemannen hem hierop aanspraken, viel de man ťťn van de agenten aan. Zijn collega werd van achteren bij zijn keel gegrepen. De twee agenten werden vervolgens door een groep van zo'n 50 man van elkaar gescheiden en mishandeld door een aantal van hen.

Eťn van de agenten voelde zich zo bedreigd, dat hij zijn pistool pakte en een waarschuwingsschot loste. De groep viel daardoor uiteen, maar drie personen bleven nog voor de agent staan. Eťn van de jongens zou gezegd hebben dat de agent op hem moest schieten. De agent borg zijn pistool echter op en gebruikte zijn wapenstok. De andere agent kon zich met pepperspray uit zijn benarde positie redden.

Nadat andere agenten te hulp schoten, konden twee personen worden gearresteerd. Het gaat om een 19-jarige man uit Wierden en een 22-jarige man uit Nijverdal. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van de agenten, die daarbij diverse blauwe plekken opliepen, en de vechtpartij die daaraan vooraf ging. Daarbij raakte naast een man ook portiers van de discotheek gewond.

Met dank aan Beuzebelder voor de submit.

Voetbal: Vechtpartij spelers Roda en Zaragoza

Icoon SportSpelers van Roda JC en Real Zaragoza zijn zondagavond tijdens de rust van een vriendschappelijke voetbalwedstrijd massaal met elkaar op de vuist gegaan. De wedstrijd werd later wel gewoon vervolgd en eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd werd in het stadion van Roda JC in Kerkrade gespeeld. In de eerste helft hadden spelers van beide ploegen het al regelmatig met elkaar aan de stok, maar in de rust liep het pas echt uit de hand. In de catacomben ontstond een massale vechtpartij.

Wat de directe aanleiding voor het incident is geweest en wie er precies bij betrokken waren, is niet duidelijk. Bij Roda JC was niemand voor commentaar bereikbaar.

Zie voor meer ťcht sportnieuws FOK!sport!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
©FOK.nl e.a.