Frogger (arcade)

Morthill


Wie kent de game Frogger niet? Of je nu de game ooit gespeeld hebt of niet, iedereen is wel bekend met de kikker die niet kon zwemmen en daarom over boomstronken naar huis moest. Onderweg loerde nog het gevaar van auto\'s en vrachtwagens die over de weg reden die tussen het start- en eindpunt lag. Speciaal voor het 25-jarig jubileum van de game komen Konami en Digital Eclipse met een versie voor de Xbox 360.

Frogger heeft voor deze versie een flinke make-over gekregen. De kleuren zijn allemaal veel vrolijker en cartoonier en ook de muziek is wat opgevrolijkt. Het concept van de game is uiteraard niet veranderd. Je moet nog steeds vijf keer het level doorsteken voor je door mag naar het volgende. Nadeel van de nieuwe graphics is dat het afspringen nog wel lastig wil zijn. Er is nu zeg maar een kleine overgang tussen de posities waar je mag springen en waar niet waardoor je soms denkt dat je mag springen, wat dan dus niet mag. Gelukkig is de originele versie van Frogger ook beschikbaar en hierin heb je dat soort problemen niet.


De Xbox Live Arcade versie heeft nog meer modes natuurlijk dan alleen de singleplayer-mode. Zo kun je in co-op spelen en is er een Xbox Live mode toegevoegd. In de Xbox Live mode neem je het op tegen een andere speler en moet je sneller dan je tegenstander alle vijf de kikkers naar overkant brengen. In de co-op probeer je samen zoveel mogelijk kikkers naar de overkant te brengen. Het zijn leuke kleine extra\'s, maar helaas is het op Live niet erg druk waardoor je niet zo snel een tegenstander zult vinden voor een ranked match.

De besturing van Frogger heeft in de afgelopen jaren niets van zijn charme verloren. Met de D-Pad en A-knop speel je door de levels heen. Dit simpele brengt toch weer die verslaving van vroeger terug, of brengt, als je de game nog nooit gespeeld hebt, een nieuwe verslaving te boven. De game is ook niet heel simpel uit te spelen; de auto\'s gaan steeds sneller rijden en op de boomstronken gaan slangen kruipen waar je voor moet oppassen. Ook het afspringen wordt je niet makkelijker gemaakt door krokodillen die af en toe voor je neus tevoorschijn komen.

Dit alles samen maakt Frogger tot een erg vermakelijke, doch wat karige jubileum-editie. De beste manier van spelen blijft nog steeds het origineel, terwijl er toch mogelijkheden lagen om dat mooi vorm te geven zonder dat het ten koste zou gaan van de bestuurbaarheid. De co-op en versus mode zijn leuk, maar ze brengen weinig echt vernieuwends en verslavends. Toch is de game het in singleplayer nog steeds waard om te spelen, de game heeft nog steeds wat van de charme van het origineel, ondanks dat hij al zo vele jaren oud is en dat is natuurlijk hartstikke positief.