[CCWS] Uitslag Denver

Wouter (ziggyziggyziggy)
AJ Allmendinger heeft de Champ Car-race op het circuit van Denver gewonnen. Met zijn vierde overwinning van het seizoen komt hij dicht in de buurt van Sebastien Bourdais in het klassement, die uit de race werd geramd door Paul Tracy.

Bij het begin van de race was het nog Sebastien Bourdais, de huidige kampioen, die vanaf pole position de leiding nam, voor AJ Allmendinger. Paul Tracy werd echter al in de eerste bocht geramd door Alex Tagliani, die de bocht langzaam had genomen en van achter geraakt was door een andere deelnemer. Tracy moest de pits in voor reparatiewerkzaamheden, maar lag na dertien ronden alweer op een zesde plaats.

Halverwege de race had Tracy al Justin Wilson ingehaald voor de derde plaats, terwijl vooraan Allmendinger de leiding overnam van Bourdais met een nette uitremactie. Twee ronden later was Allmendinger al vier seconden uitgelopen op Bourdais. Na de volgende ronde pitstops bleek Bourdais teruggevallen naar de vijfde plaats, terwijl de tweede positie zwaar werd bevochten door Justin Wilson en Paul Tracy.

De laatste ronden waren een eitje voor Allmendinger, die naar de zege kon rijden, maar niet voor Tracy. De Canadees leek in de laatste ronde geen brandstof meer te hebben en viel terug tot voor Bourdais. Bourdais passeerde Tracy in de laatste bocht van de laatste ronde, maar Tracy sloeg de deur dicht en ramde Bourdais. Beide coureurs vielen in zicht van de meet uit en Bourdais ging verhaal halen bij Tracy, die een week eerder al een voorwaardelijke straf had gekregen wegens een door hem veroorzaakte crash met Tagliani. Een vervolgstraf is zeer waarschijnlijk.


Tracy en Bourdais na hun crash

Uitslag Grand Prix of Denver

poscoureurTeam Australia rondenachterstand
1 AJ Allmendinger Forsythe Championship Racing 97 1:44:59.557
2 B. Junqueira Newman/Haas Racing 97 + 20.587
3 D. Clarke CTE Racing - HVM 97 + 50.260
4 W. Power Team Australia 97 + 55.915
5 N. Philippe CTE Racing - HVM 97 + 1:14.186
6 P. Tracy Forsythe Championship Racing 96 crash
7 S. Bourdais Newman/Haas Racing 96 crash
8 J. Wilson RuSPORT 96 + 1 ronde
9 K. Legge PKV Racing 96 + 1 ronde
10 C. Zwolsman Mi-Jack Conquest Racing 95 + 2 ronden
11 J. Heylen Dale Coyne Racing 95 + 2 ronden
12 N. Pastorelli Rocketsports Racing 27 mechanisch
13 M. Dominguez Dale Coyne Racing 21 mechanisch
14 A. Ranger Mi-Jack Conquest Racing 18 mechanisch
15 O. Servia PKV Racing 14 mechanisch
16 A. Tagliani Team Australia 0 crash