Verveling reden voor vertrek Montoya

Juan Pablo Montoya heeft na 2 weken van stilte de redenen voor zijn vertrek uit de Formule 1 uit de doeken gedaan. Verveling en frustratie waren zijn voornaamste motieven.

Montoya verklaart dat hij het zat was om steeds maar weer te finishen achter de Renaults en Ferrari’s. Montoya vertelde de Colombiaanse krant El Tiempo: “Ik begon me te vervelen en ik beleefde geen plezier meer aan de races. Het is niet leuk om steeds om plek vijf te vechten. Ik heb wel een leuke tijd gehad, en bijna al mijn doelen verwezenlijkt. Behalve het kampioenschap, maar ik realiseerde mij dat mijn kansen minimaal waren. Weggaan uit de Formule 1 was de beste beslissing die ik kon maken.”

De Colombiaan vertelt verder dat hij een nieuwe uitdaging zocht, die hij uiteindelijk vond in NASCAR. “Het zal een heel nieuwe ervaring voor me worden. Die serie is anders, er wordt zoveel meer geracet. Het is een andere wereld”.

Montoya geeft toe dat de relatie met teambaas Ron Dennis niet ideaal meer was. Op het moment dat hij besloot te stoppen met Formule 1 spraken ze niet meer met elkaar. “Ik sprak niet meer met hem. Zijn advocaat heeft die van mij gebeld en uitgelegd dat Dennis dacht dat ik me niet genoeg op de races zou kunnen concentreren. Zo is dat gegaan: van advocaat tot advocaat.”