Waarschuwingsschot bij discotheek Rijssen

Icoon PolitieBij een discotheek in Rijssen heeft een politieman in de nacht van zaterdag op zondag een waarschuwingsschot gelost, nadat hij en een andere agent door een groep van zo'n 50 man in het nauw gedreven was. Het incident deed zich rond half vijf voor. De politiemannen waren op een melding van een vechtpartij bij de discotheek afgekomen. Bij die vechtpartij was een man even buiten bewustzijn geraakt.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij enkele mannen in een auto stappen. Een medewerker van de discotheek wees één van die mannen aan als verantwoordelijke voor een mishandeling tijdens de vechtpartij. Toen de politiemannen hem hierop aanspraken, viel de man één van de agenten aan. Zijn collega werd van achteren bij zijn keel gegrepen. De twee agenten werden vervolgens door een groep van zo'n 50 man van elkaar gescheiden en mishandeld door een aantal van hen.

Eén van de agenten voelde zich zo bedreigd, dat hij zijn pistool pakte en een waarschuwingsschot loste. De groep viel daardoor uiteen, maar drie personen bleven nog voor de agent staan. Eén van de jongens zou gezegd hebben dat de agent op hem moest schieten. De agent borg zijn pistool echter op en gebruikte zijn wapenstok. De andere agent kon zich met pepperspray uit zijn benarde positie redden.

Nadat andere agenten te hulp schoten, konden twee personen worden gearresteerd. Het gaat om een 19-jarige man uit Wierden en een 22-jarige man uit Nijverdal. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van de agenten, die daarbij diverse blauwe plekken opliepen, en de vechtpartij die daaraan vooraf ging. Daarbij raakte naast een man ook portiers van de discotheek gewond.

Met dank aan Beuzebelder voor de submit.