Luminous Arc versterkt RPG arsenaal van DS

Bert (peristilius)
Goed nieuws voor fans van traditionele Role Playing Games, Marvelous entertainment is bezig met Luminous Arc, een turn-based RPG met het traditionele jonge held vs. forces of evil thema.

Luminous Arc gaat over Alf en zijn broer Tio die zijn opgegroeid in een nonnen klooster genaamd Ever Garden. De wereld waarin ze leven wordt geregeerd door de Luminous Organisation, die normaal gesproken voor vrede en geluk zorgt, totdat de leider van de organisatie overlijdt. Vanaf dat moment verandert de wereld in een wereld van monsters en duisternis, wat iets te maken heeft met een gemene heks die de wereld onveilig maakt.

Alf en Tio gaan op reis door een wereld vol dorpjes en steden, waar ze nieuwe wapens, items en een hoop NPC's tegenkomen. Over het battle systeem is nog niet veel bekend, characters komen aan de beurt op volgorde van snelheid en soortgelijke characters kunnen in gevechten samen gegroepeerd worden voor strategische voordelen. Het touchscreen wordt gebruikt om de handelingen van de characters te bepalen.

Het character design wordt verricht door Shibano Kaito en de muziek wordt verzorgd door Yasunori Mitsuda, bekend van de meesterwerken Secret of Mana en Chrono Trigger.

De game moet deze winter uitkomen in Japan, wanneer/of de game in het westen zal verschijnen is nog niet bekend, maar FOK!games houdt je op de hoogte.