[Update] Alle grote namen in Star Trek: Legacy

Al in de jaren zestig redde hij de USS Enterprise meer dan eens van de vernietiging, hij is een legende in Sci-Fi-land en dan met name onder de Star Trek fans. Het gaat hier natuurlijk over William Shatner, de man die in 1966 voor het eerst de rol van James Tiberius Kirk vertolkte in de serie Star Trek. Nu Star Trek weer in de problemen is, de nieuwste serie Enterprise werd gecanceled na tegenvallende kijkcijfers, de volgende film nog wel tot 2008 op zich zal laten wachten en qua games is er al jaren niks meer uitgekomen, keert hij terug, wederom in de rol van Kirk.

"The interest in 'Star Trek' has waned in the last couple years," legde Shatner uit in een interview. "It's been around a long time, it's a staple of American life and I think we need something new and different in 'Star Trek.'"

De acteercarrière van Shatner bereikte de laatste jaren zijn hoogtepunt met meerdere Emmy Awards voor rollen in Boston Legal en The Practice. Hij deed al eerder een voice over voor een Star Trek game, te weten "Starfleet Academy".

"I couldn't imagine someone else playing Captain Kirk, even in a video game, so I kind of got a little territorial," zei Shatner.

Star Trek: Legacy wordt in september verwacht voor de PC en Xbox 360.



Scotty, beam me up

[UPDATE] Inmiddels is bekend dat niet alleen William Shatner, maar ook Patrick Stewart, Scott Bakula, Avery Brooks en Kate Mulgrew hun stemmen zullen lenen aan de game. Dit betekent dat elke acteur die de hoofdrol van een captain in de Star Trek series speelde, mee zal werken aan de voice overs in de game. Iets wat de game toch een autentiek Star Trek tintje zal geven.

Patrick Stewart speelde de rol van Jean-Luc Picard in Star Trek: The Next Generation van 1987 tot 1994 en hij speelde in de films VII t/m X.
Scott Bakula vertolkte de rol van Jonathan Archer in de recente serie Star Trek: Enterprise van 2001 tot 2005.
Avery Brooks speelde de rol van Benjamin Lafayette Sisko in Star Trek: Deep Space Nine van 1993 tot 1999
Kate Mulgrew ten slotte vertolkte de rol van Kathryn Janeway in Star Trek: Voyager van 1995 tot 2001.