Ahmadinejad begint weblog

Athlon_2o0o
Icoon Internet De ultraconservatieve Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft gisteren zijn eigen weblog opgezet. In zijn eerste post spreekt hij over zijn afkomst en haalt hij (verrassend genoeg) uit naar de Verenigde Staten.

Zo schrijft hij dat de Verenigde Staten vastbesloten waren om de Iraanse revolutie van 1979 ongedaan te maken. De VS zouden bang zijn dat andere landen Iran zouden volgen. De weblog heeft ook een poll, waarin gevraagd wordt of Amerika of Israël wel of niet een nieuwe wereldoorlog proberen te beginnen. De bezoekers kunnen ja of nee stemmen.

Admadinejad heeft de weblog opgezet om direct in contact te kunnen komen met de Iraanse bevolking. Hij probeert de bevolking aan zich te binden door te schrijven over zijn eenvoudige afkomst. Ook legt hij de bevolking uit hoe belangrijk nucleaire technologie is voor het land. Opvallend is dat Ahmadinejad het internet gebruikt, terwijl zijn regering censuur toepast op internet. De Iraanse president heeft in de staatstelevisie de bevolking opgeroepen om zijn weblog te lezen.

Zijn eerste post is naast het Arabisch ook in het Engels en Frans te lezen. De toekomst zal zien wat Ahmadinejad in zijn weblog neer zal pennen. Eerder liet hij in de media weten Israël te willen vernietigen en van de kaart te willen vegen, en stelde hij de holocaust publiekelijk in twijfel.

Update 17.24 uur
De weblog van Ahmadinejad is down, maar wel kan je hier een screenshot bekijken. Met dank aan unstoppablemark.



www.ahmadinejad.ir