Nieuwe info Medieval II

David (Delraich)
Er zijn de laatste tijd een aantal nieuwe berichten naar buiten gebracht met informatie over Medieval II: Total War. Een kleine update lijkt op zijn plaats. Naast al het grafische geweld op de battle map is er namelijk ook een campaign map. Dit is toch waar het grootste gedeelte van de singleplayer zich afspeelt. De eerste noemenswaardige toevoeging is de Nieuwe Wereld (Amerika). Op een gegeven moment zullen spelers technieken ontdekken waardoor ze oceaanvarende schepen kunnen bouwen. De moeilijkheid is dat er maar een beperkt aantal manschappen naar Amerika kunnen worden vervoerd. In Amerika moet je je van de Azteken ontdoen. Hoewel niet erg ontwikkeld, het zijn er wel veel en ze zijn fanatiek (zie de Jaguar Warriors op screens onderaan). De rijkdom van de Nieuwe Wereld moet het echter zeer lucratief maken om met de Azteken en de andere spelers de strijd aan te gaan.

Een andere toevoeging, bejubeld door de fans van Shogun: Total War, is de terugkeer van de zogenaamde Assassination movies. Dit zijn filmpjes die je te zien krijgt als je agenten al dan niet succesvol een actie uitvoeren. GameSpot heeft een aantal previews van dit soort filmpjes.

Er is nog veel meer nieuws, zoals de terugkeer van Crusades en Jihads, de Priest/Imam/Inquisitors laten hun gezicht weer zien en een volledig nieuwe agent: de Merchant. Daarnaast zullen spelers zowel de Paus als hun eigen Council of Nobles gelukkig moeten houden (in de vorm van missies). Om de legers wat realistischer te maken, gaat M2TW nu gebruik maken van een recruitment pool; je kan maar een beperkt aantal elite krijgers recruteren en zult dus ook ruimte moeten maken voor "mindere" units. Noemenswaardig is ook het nieuwe diplomatie-systeem, geleend van Civilization. Voor meer info:
Newsblast: Update over religie
Officiële website: Kijk onder Game Info voor Developer Diaries, FAQs en (3D) Unit info.

Ter afsluiting nog wat nieuwe screens van de campaign map (en Jaguar Warriors!).