Haug sluit overname McLaren niet uit

deviltje81
Norbert Haug heeft afgelopen week gezegd dat het niet uitgesloten is dat Mercedes het Formule 1-team McLaren Mercedes gaat kopen. De sportchef van Mercedes zou het liefst zien dat ook zij een geheel team tot hun beschikking zouden hebben. Dit komt mede door de overname van Sauber door BMW en de vooruitgang die het BMW Sauber F1-team boekt.

Haug ziet de overname als een serieuze optie, maar zou er dan wel snel werk van willen maken. Mercedes wil steeds meer zeggenschap in het team van McLaren, echter houden de aandeelhouders en het management dit tegen. Op dit moment bezit Mercedes 40% van de aandelen, en zou ze de 30% die Mansour Ojjeh bezit, graag overnemen. Indien het Mercedes lukt om deze 30% over te nemen, hebben ze met 70% een ruime meerderheid en zouden ze logischerwijs de zeggenschap binnen het Formule 1-team van McLaren krijgen.

Mocht het daadwerkelijk zover komen, zal Ron Dennis het team moeten verlaten en zullen Martin Whitmarsh en Norbert Haug de dagelijkse leiding binnen het team krijgen. De beide heren zouden goed liggen bij de hoofdafdelingen van Mercedes en worden graag gezien door diverse sponsoren. Haug wil zelf nog niet zo ver vooruit kijken. “We zullen moeten afwachten en we moeten ons nu richten op de komende races. Dat is het belangrijkste.