Legionair

Via de submit kregen we van Vassili_Z de link door naar een 50 minuten durende docu over het Vreemdelingenlegioen.
Een tot de verbeelding sprekende toewijding van mannen die kiezen voor een wereld die wij ons niet zomaar voor kunnen stellen.
Bereid om te sterven met de wil tot leven, dat is de gedachte van een echte legionair, gewone soldaat.
Nee, het zijn geen lieverdjes. Want als ze sterven, dan maakt niemand zich daar druk om, dat weten ze, het zijn immers geen Fransen. Al moeten ze wel heel snel de Franse taal onder de knie krijgen, anders wordt het er in geramd.
Dat betekent niet dat het een zootje ongeregeld is, vijf jaar tekent hij voor discipline, loyaliteit en toewijding. Opgeven? Dat komt je op een flink pak rammel te staan en disciplinaire maatregelen.

Na een maand basis training ben je een legionair, maar dan begint de training pas. Trainen in de jungle, trainen in de woestijn of ergens op het strand. Je moet je overal thuis kunnen voelen.

Vechten van Mexico tot Marokko, of het nou een operatie is van 11 minuten of een paar maanden. Zij blijven er tot de klus geklaard is, eerder gaan ze niet weg. Daarom hebben ze ook een poging tot een aanslag gedaan op Charles de Gaulle, omdat zij zich verraade voelden in verband met de situatie in Algerije.
Zij denken niet over de politieke lading of gevolgen van hun opdracht. Ze voeren het uit, dat is het doel.

Na 5 jaar kan je afzwaaien en kiezen voor welke identiteit je wil hebben, die van voor dat je in het legioen kwam, of die je hebt gekregen nadat je je hebt aangemeld.
Bijtekenen kan ook, je kan door tot aan je pensioen. Er wordt zelfs aan de oude dag voorziening gedacht. Je kan dan terecht op een prachtig chateau waar je met je mede soldaten van je laatste jaren kunt genieten.

Zie je het wel zitten om je aan te melden, ga dan naar deze site en voor een riant salaris van 1043 euro (incl. kost en inwoning) ben jij de man. Je kan zelfs een topsalaris verdienen, maar voor die 4548 euro moet je wel een aantal jaren (21) tot de elite behoren. En aangezien 1 op de 10 het niet overleeft, is dat salaris maar voor een kleine groep weg gelegd.

Best wel eens leuk om een kijkje in de keuken te nemen.