FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 11 mei 2006

Betutteling

In verschillende media werd vandaag bericht over de nieuwe Europese regelgeving met betrekking tot de gezondheidsclaims die op voeding en dranken staan vermeld. Deze is volgens de koepel van Europese Consumentenbonden (BEUC) misleidend en moet dus anders.

De BEUC maakt een grote kans dat ze in het gelijk wordt gesteld want de 25 EU-lidstaten hebben over de nieuwe regels al een akkoord bereikt. Dit ondanks een zware lobby van de voedingsfabrikanten om het akkoord te voorkomen.

De motor achter deze nieuwe regelgeving is Dorette Corbey, Europarlementslid namens de PvdA. Zij ergerde zich al enige tijd aan de misleidende vermeldingen op producten.

De nieuwe regels worden als volgt:

- Fabrikanten moeten hun beweringen gaan voorleggen aan het Europese agentschap voor veilig voedsel EFSA.
- Voor beweringen gericht op kinderen ('bevordert de groei’) komen zwaardere regels.
- Merknamen als van het afslankmiddel ‘Slimfast’ moeten ook wetenschappelijk gaan kloppen: lukt dat niet, dan wordt de naam op den duur verboden.
- De gezondheidsbeweringen mogen alleen nog op gezonde voedingswaren, tenzij ook het nadeel is vermeld. Op een pak zoete yoghurt mag staan ‘0 procent vet', maar dan moet het pak ook melden dat er veel suiker in zit.

Die laatste regel gaat me toch te ver. Te betuttelend. Een fabrikant promoot en de consument draagt de verantwoordelijkheid om te bepalen wat ze eet.
Dus wat mij betreft mag er op een product gezet worden wat de fabrikant wil, zolang de bewering maar klopt.

Uitslag Vitesse - FC Twente

Vanavond troffen Vitesse en FC Twente elkaar in de strijd om een ticket in de Intertoto Cup. Hieronder vind je de uitslag van het heenduel.


Vitesse - FC Twente 1-1

13. N’Kufo 0-1
71. Junker 1-1

Scheidsrechter: Van Egmond
Toeschouwers: 10.350
Geel: Janssen, Kaya (Vitesse) Rahim, Schuurman (FC Twente)

Opstellingen

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Van den Berg, Knol, Fränkel, Van der Schaaf, Yakubu ( 46. Kaya), Janssen, Swerts, Junker, Benson ( 89. Rojer)

FC Twente: Boschker, Rahim, Niemeyer ( 85. Schuurman), Zomer, Heubach, Brama, Bakircioglü, El Ahmadi ( 56. Sibum), Gerritsen, N’Kufo, Touma ( 68. Shoukov)


Return op zondag 14 mei, aanvang 14.30 uur

Oranje niet langs Jong Oranje

Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd Jong Oranje te verslaan. In Katwijk eindigde de confrontatie in een doelpuntloze remise: 0-0.

Het ‘grote’ Oranje startte met Romeo Castelen, Klaas Jan Huntelaar en Ryan Babel in de voorhoede. Wesley Sneijder fungeerde als schaduwspits. Het Nederlands elftal – nog zonder de spelers met clubverplichtingen – hanteerde een laag baltempo en creëerde nauwelijks kansen. John Heitinga liet van de twijfelgevallen de beste indruk achter door geregeld mee naar voren te schuiven en scherp te verdedigen.

In het tweede bedrijf veranderde ook de entree van Jan Vennegoor of Hesselink en Dirk Kuijt niets aan het spelbeeld. Jong Oranje kreeg zelfs de beste mogelijkheden: Demy de Zeeuw trof de paal en een inzet van Marvin Emnes werd afgekeurd. Minpunt was de blessure van Kew Jaliens. De verdediger verliet het veld met een dijbeenblessure.


Opstellingen:

Nederlands elftal: Timmer ( 46. Stekelenburg), Jaliens ( 77. Mathijsen), Heitinga, Opdam ( 68. Vennegoor of Hesselink), De Cler, Landzaat, Sneijder, Cocu ( 46. Kuijt), Castelen, Huntelaar, Babel.

Jong Oranje: Vorm ( 46. Vermeer), Vlaar ( 60. Kruiswijk), Tiendalli, Luirink, Braafheid, Aissati ( 60. Schilder), Schaars, Hofs ( 46. De Zeeuw), Jenner, Emnes, Boussaboun ( 46. Medunjanin).

Bestuur Ajax weigert te wijken

John Jaakke is niet van plan zijn functie als voorzitter van Ajax neer te leggen. In tegenstelling tot de directeuren Maarten Fontein en Martin van Geel is Jaakke als enige van het bestuur verantwoordelijk voor de aanstelling van Danny Blind als hoofdtrainer in maart 2005. Blind werd afgelopen woensdag ontslagen.

Jaakke trekt zich dit ontslag niet persoonlijk aan. „Ieder vertrek heeft zijn reden. Je moet geen appels met peren vergelijken.” Op 30 juni komt de ledenraad van Ajax bij elkaar om te stemmen over een eventueel langer verblijf van Jaakke bij de Amsterdamse club. Op de vraag of het bestuur de volgende keer dat een trainer voortijdig wordt weggestuurd ze wel hun verantwoordelijkheid nemen, antwoordden zij in koor: „Dat zullen we dan nog wel zien”

Trailer Broken Sword 4

Op de Revolution Software fansite Rev Fans is een E3 trailer verschenen van het vierde deel van Broken Sword, dat in september uit moet komen. Het vierde deel heeft als ondertitel The Angel of Death meegekregen en gaat over de eeuwenoude strijd tussen wetenschap en religie. George wordt verliefd op de mysterieuze maar mooie Anna Maria. Haar plotselinge verdwijning leidt tot een wanhopige race tegen de klok om een oeroud voorwerp te vinden dat de potentie heeft voor immense destructie. De enige aanwijzing waarover George beschikt is een oud manuscript met onbegrijpelijke referenties naar mfkzt, een mythische en langvergeten substantie. Alles draait om de vraag of George Stobbart bereid is het ultieme offer te brengen.

Schultz ronde verder, Tamaela onderuit

Brenda Schultz heeft zich voor de tweede ronde weten te plaatsen van de challenger van Indian Summer Beach. Schultz won van Story Tweedie Yates.

Schultz was met 6-1 en 7-6 te sterk voor de Amerikaanse lucky loser. De Haarlemse treft in de tweede ronde opnieuw een Amerikaanse, Tara Snyder.

Elise Tamaela slaagde er niet in om de volgende ronde van de challenger van Joenieh te bereiken. Ze verloor met 6-7 en 1-6 in twee sets van Yulia Beygelzimer.

Ook zwangere vrouwen kunnen nu in bad!

Marktplaats.nl is met duizenden advertenties, de grootste Nederlandse advertentiesite. Bijna alles is te vinden, voor een, soms, schappelijk prijsje.

Op het forum is er een topic reeks met maar liefst 14 delen! In dat topic worden de raarste advertenties geplaatst, em-tee tipte ons over de De zwangerschapssnorkel!

  • Of een video recorder met een klein defect
    quote:
    Inclusief handleiding en afstandsbediening.
    Display is niet meer goed leesbaar en stoeptegel lijkt vast te zitten.
    Voor de handige jongens onder ons.
    Geen onzinbiedingen a.u.b.
    Sommigen kunnen ook iets aan hun taal en spelling doen, zie deze voorbeelden:

  • quote:
    hep iemand een vrachtship voor me
    er moet een zender bij zitten en een ontvangeer moet oke een snellen motor in zitten
    en als het kan dan oke een zoek licht
    en licht op het schip
    een klijn bootje die je kan binnen hallen met een lier
    en water kannonen
  • quote:
    halo wie hepen er vootose gennomen in ponie parek slagharen by de bonie xprese waar je partjese ken huuren er wase een uit rykin van medaljerse en ik hep dese uit gr rykt met de mensen met de vlagen graag kom ik oke an een soon foto graag tot horense gr joop het wase op 4 .23. 06 er wert bonie ge reden en daar by werden medaljerse uit ge rykt graag kom ik ansoon footo van degeenen die met de vlagen stonden en het rode kusen het wase ront half 11 a halfe 1 vast bedankt op zondag 4.23.06 joop

    Vluchtige vertaling

    Hallo, wie heeft er foto’s genomen in Ponypark Slagharen bij de PonyExpress, waar je paardjes kan huren? Er was een uitreiking van medailles en ik heb deze uitgereikt aan de mensen met de vlaggen. Graag kom ik ook aan zo’n foto, graag tot horens! Gr. Joop.
    Het was 23 april 2006. Er werd pony gereden en daarbij werden medailles uitgereikt. Graag kom ik aan zo'n foto van degene die met de vlaggen stonden en het rode kussen. Het was rond half 11 en half 1. Alvast bedankt op zondag 23 april 2006. Joop

  • quote:
    halo tkoop profersje neele sgyfe slypsgyfen foorsteel staal de maat ise 125x2/3x22 voor ge woone slyptol
    35 uro per doose in hauwt 50 sgyfen tel uit je winset afname 2 dose of mire 25 uro de doose duse 50uro 2 doosen a in hauwet 100 sgyfe gr joop niet biede maar belen op halen in rotterdam zuit hoo
    tl zie voto
    Kom jij ook vage, domme, irritante, libido-verlagende, achterlijke, gekke, maffe en/of intelligentieverlagende advertenties die op Marktplaats & Co. staan, tegen?
    Post ze dan in het Marktplaats sukkels topic!
  • Peter Moore: "Koop een 360 en Wii"

    In een interview heeft Peter Moore een opmerkelijke uitspraak gedaan. In een reactie op de prijs van de PS3 heeft hij gezegd dat de consument voor 600 dollar beter een Xbox 360 en een Nintendo Wii kan kopen.

    "People will always gravitate toward a competitively priced product -- like what I believe Wii will be -- with innovative new designs and great intellectual property like Mario, Zelda and Metroid," aldus Moore. Het lijkt er dus op dat Peter Moore denkt dat de Nintendo Wii ongeveer 200 dollar zal gaan kosten en dat Microsoft samen met de Nintendo Wii de PlayStation 3 kan verslaan deze generatie. De verwachting van Microsoft is dat er 10 miljoen Xbox 360-consoles verkocht zullen zijn voordat de PS3 zal lanceren, waardoor de 360 gelijk al een grote voorsprong zal hebben.



    [Update] Twee PS3 versies NIET identiek

    Een aantal dagen geleden hadden we het nieuws dat er verschillen zaten in de twee versies van de PS3. De goedkopere versie van 500 euro zou niet alleen een kleinere harde schijf hebben, maar hij zou het ook moeten doen zonder HDMI en zonder Wi-Fi.

    Vandaag maakte Phil Harrison (Sony) echter bekend dat de twee versies identiek zijn qua hardware: What we should be clear about is that the functionality is identical in both machines. There is no difference in what the machine does. It's just that the technical method of extracting audio and video from the devices is slightly different.

    De PS3 launcht op 17 november in Europa in twee versies: 500 euro (met 20 GB HDD) en 600 euro (60 GB HDD).

    Update
    Zoals veel lezers al meldden, lijkt het erop dat er wel een verschil zit tussen beide versies. Kaz Hirai van Sony heeft alsnog bevestigd dat de goedkopere 20 GB versie geen HDMI en Memory Cards zal ondersteunen. Of de 20 GB versie wel WiFi zal ondersteunen is nog niet bekend gemaakt. Het lijkt erop van niet.

    Opvolger Nintendo Wii zal HD ondersteunen

    De Nintendo Wii is nog niet eens te koop en nu al praat Miyamoto over een volgende console van Nintendo. Op dit moment zijn er nog te weinig mensen met een HD-TV en daarom is er nu voor gekozen om geen HD te ondersteunen. Over een jaar of vijf zal HD veel meer ingeburgerd zijn en de opvolger van de Wii zal dan zeker HD ondersteunen volgens Miyamoto.

    Miyamoto: "We thought it would be better to create a system that allows you to interact with any TV set you have in your home in an entirely new, different way, and even kind of turn that into a toy for your TV that anyone can pick up, interact with and enjoy - rather than only the people who have a very high-tech, specific kind of TV set."

    Beasley denkt over vertrek bij PSV

    Er is een kans dat DaMarcus Beasley volgend seizoen geen deel meer uitmaakt van de selectie van PSV. De aanvaller, die dit seizoen geen basisplaats had bij de Eindhovenaren, denkt na over een vertrek bij de landskampioen.

    "Ik heb nog een doorlopend contract, maar het kan goed zijn dat de bekerwedstrijd tegen Ajax mijn laatste wedstrijd voor PSV geweest is. Veel hangt voor mij af van het WK. Er kan van alles gebeuren tijdens een dergelijk toernooi. Afhankelijk van mijn prestaties in Duitsland en de gesprekken met PSV beslis ik wat ik doe. Misschien speel ik volgend seizoen wel in een ander land, die kans is aanwezig", aldus de Amerikaan.

    Beasley wil zo snel mogelijk om de tafel gaan zitten met de nieuwe trainer van PSV, Ronald Koeman. "Dat ga ik sowieso doen, om te horen wat de nieuwe trainer met mij van plan is. Misschien ziet hij het helemaal niet in mij zitten, of misschien juist wel. Je weet het nooit."

    Federer en Roddick naar kwartfinales

    Roger Federer en Andy Roddick hebben beiden in twee sets de kwartfinales van het Masterstoernooi in Rome bereikt.

    Federer is dit jaar goed op dreef op gravel. Hij verloor in 2006 alleen van Rafael Nadal. Ook vandaag had de Zwitser geen enkele moeite. De nummer één van de wereld won met 6-1 6-4 van de Tsjech Radek Stepanek. Als Federer de finale weet te bereiken betekent dit voor hem de dertiende achtereenvolgende keer dat hij de eindstrijd van een toernooi gaat spelen.

    Andy Roddick lijkt het gravel ook aardig onder de knie te hebben. Na de winst gisteren op Marcos Baghdatis rekende hij vandaag af met Greg Rusedski. In de eerste set had Roddick nog een tiebreak nodig, maar in het tweede bedrijf kwam de Brit er niet meer aan te pas: 7-6 6-2.

    David Nalbandian won in zijn partij met 7-5 6-4 van Alberto Martin. Nalbandian had het behoorlijk lastig met de Spaanse qualifier. De Argentijn sloeg vooral veel unforced errors. Mario Ancic redde net als gisteren drie matchpoints. De Kroaat had drie uur nodig om reuzendoder Ramirez Hidalgo op de knieën te krijgen.

    Later vandaag komt Rafael Nadal nog in actie tegen Tim Henman.

    Uitslagen Rome Achtste finales
    R. Federer (Zwi/1) – R. Stepanek (Tsj/14) 6-1 6-4
    D. Nalbandian (Arg/4) – A. Martin 7-5 6-4
    A. Roddick (USA/5) – G. Rusedski (Eng) 7-6 6-2
    F. Gonzalez (Chi/10) – T. Berdych (Tsj) 6-2 6-4
    M. Ancic (Kro) – R. Ramirez Hidalgo 6-3 6-7 7-5
    N. Almagro (Spa) – N. Davydenko (Rus/10) 7-6 (opgave Davydenko)

    Nieuwe laptop Toshiba met backlight touchpad

    Op de E3 heeft Toshiba haar nieuwe laptop, een uit de Qosmio-serie, laten zien. Het bijzondere van deze laptop is dat het touchpad blauw backlight heeft waardoor het symbolen (en teksten) kan weergeven. Hierdoor kan de touchpad dus ook als extra knoppen worden gebruikt. Tevens kent de laptop een ingebouwde hd-dvd-drive. Hoe de techniek achter deze dubbelfunctie van het touchpad werkt is niet bekend gemaakt. Wat de prijs van dit speeltje zal gaan worden is nog niet bekend.



    NHL 2007 gameplay video en interview

    Op gamespot is er een interview verschenen, welke is opgenomen op de E3, met een van de makers van de ijshockeygame NHL 2007. Tevens worden er (ingame) beelden getoond van gameplay elementen. Wanneer de game precies uit zal gaan komen is nog niet bekend, waarschijnlijk wordt dit tegen het einde van het jaar. Wel is bekend dat de Playstation 3 versie wat later zal komen dan NHL 2007 op de overige platforms.

    Klik hier om het filmpje te bekijken.



    [Update] Volgende Sims 2 expansie bekend

    Een Engelse Sims-fansite bericht van het nieuws dat de nieuwe expansie van The Sims 2 bekend zou zijn. Volgens de site zou bij de EA stand op de E3 een trailer worden gedraaid van 'Sims 2 Pets'. Dit zou dus betekenen dat de volgende uitbreiding alles te maken zal gaan hebben met dieren.

    Update 20:20
    Inmiddels is dit nieuws bevestigd: ook in het filmpje op Thesiddog.com en in de EA E3 trailer wordt de uitbreiding genoemd.

    'Nesta beëindigt loopbaan bij Lazio Roma'

    De zaakwaarnemer van voetballer Alessandro Nesta, Vicenzo Morabito, heeft gezegd dat de speler zijn voetbaloopbaan zal afsluiten bij Lazio Roma.

    De verdediger maakte in de zomer van 2002 de overstap naar AC Milan. "De voorgestelde reünie tussen Nesta en Lazio is meer dan alleen maar hoop. Ik ben ervan overtuigd dat binnen twee jaar of misschien zelfs op het einde van het volgende seizoen de overstap zal gebeuren. Het zou Nesta toelaten om zijn spelerscarrière in Rome te beëindigen en het zou Lazio toelaten om hogere doelstellingen te kunnen nastreven," aldus Morabito.

    Villeneuve moet motor vervangen

    Het team van BMW Sauber F1 moet de motor van Jacques Villeneuve vervangen, nadat deze beschadigd is geraakt tijdens het transport van de Nürburgring naar Barcelona.

    Hierdoor zal de Canadees tien startplaatsen worden teruggezet op de grid in Spanje. Villeneuve eindigde als achtste in de Grand Prix van Europa en zou in Spanje aan de tweede race met dezelfde motor beginnen. "De motor was nog goed na de Europese Grand Prix. Tijdens het transport van de motor is er helaas iets verkeerd gegaan. We zijn daar vandaag achter gekomen", aldus een woordvoerder van BMW.

    Metroid Prime 3 toch nog bij de Wii launch

    In een interview met de ontwikkelaars van Metroid Prime 3: Corruption is bekend geworden dat Metroid 3 een launchgame voor de Nintendo Wii zal worden. Het spel zal echter geen online gameplay bevatten, maar de verwachting is wel dat ze gebruik zullen maken van het 24-uurs online-systeem van Nintendo.

    Dit 24-uurs systeem zal er voor zorgen dat Nintendo content en patches kan uploaden naar de Nintendo Wii terwijl hij uit staat. Metroid 3 zal dit keer meer gericht zijn op grotere werelden en het reizen tussen verschillende werelden zal gebeuren door middel van een gunship. Dit schip is echter niet zelf te besturen, maar in het spel kun je wel van het gunship gebruik maken met behulp van je visor.

    De ontwikkelaars zijn ook druk bezig met het grafisch oppoetsen van de game en ze willen dit deel er stukken beter uit laten zien dan de voortgangers. Het spel zal nieuwe bloom-effecten en particle-effecten bevatten en de bedoeling is dat de 60 fps gehaald worden.

    Wat is Dit: Opgave 21 - Ronde 1

    Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

    De prijzen
    Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
    A Thousand And One Nights (massage sampler)
    Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
    Erotic Dice Glow in the Dark


    Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

    De opgave:

    Succes!

    Alperin-Bruvera nieuwe baas aerodynamica bij Honda

    Mariano Alperin-Bruvera wordt de nieuwe baas bij Honda op de aerodynamica-afdeling. De 40-jarige Argentijn is door de Japanse autofabrikant voor hun nieuwe state-of-the-art windtunnel in Engeland tot Hoofd Aerodynamica gepromoveerd.

    Alperin-Bruvera gaat met een team van aërodynamici , ontwerpers, techneuten en chassisbouwers aan de slag in het Honda Racing's Brackley Operations Centre in Engeland. Daar is de nieuwe windtunnel in het laatste staduim van de bouw beland en daarmee zullen de Argentijn en zijn team aan de slag gaan.

    Voordat hij bij Honda in dienst kwam in 1998 had Alperin al gewerkt voor onder andere Lamborghini en het Durango F3000 team. Technisch directeur Geoffrey Wills zegt veel vertouwen te hebben in zijn nieuwe baas aërodynamica: "Ik heb het volste vertrouwen dat Mariano in deze positie zal doorgaan met een centrale rol te hebben in de jacht naar het kampioenschap."

    Juventus-bestuur treedt af

    Het voltallige bestuur van de Italiaanse voetbalclub Juventus is afgetreden. De aanleiding is het schandaal over scheidsrechterstoewijzingen dat recentelijk bij toeval ontstond. Naast het bestuur van de club zijn ook president en vice-president Franco Carrara en Innocenzo Mazzini van de Italiaanse voetbalbond FIGC afgetreden.

    Juventus-directeur Luciano Moggi staat centraal in een onderzoek naar de handel en wandel van managementbureau GEA, waarvan zijn zoon Alessandro directeur is. Zo'n 200 spelers en coaches laten hun zaken door GEA behartigen. President Antonio Giraudo wordt ook in de gaten gehouden in verband met het frauderen met transfergelden. Het toewijzingsschandaal kwam aan het licht nadat de telefoon van Moggi werd afgetapt naar aanleiding van de GEA-zaak.

    Supreme Commander Screens

    Er zijn een aantal nieuwe screenshots uitgegeven van de onofficiële opvolger van Total Annihilation. De ontwikkelaar, Gas Powered Games, bestaat voor een groot deel uit mensen die aan deze RTS hebben gewerkt. Het doel is om van Supreme Commander een soort overtreffende trap van TA te maken.

    Van het verhaal moet de game het waarschijnlijk niet hebben; eeuwenlang heerst er al een oorlog tussen 3 facties en er gaat nu verandering in komen. Jij bent namelijk, je raadt het al, de Supreme Commander die een einde aan de oorlog gaat maken.

    Op de site beweert men dat de game als eerste RTS wordt beslist door daadwerkelijke strategie en tactiek. Een beetje een vreemde uitspraak, maar de features liegen er niet om. Zo heeft de game een gigantische scope. Horden kleine assault bots tot gigantische über-robots, duizenden units tegelijk in een battle en enorme maps. Daarnaast heeft de game een kick-ass 3d engine die vlekkeloos inzoomt tot op het roestvlekje van een tank en net zo makkelijk weer uitzoomt.

    Of de game al deze beloften in gaat lossen weten we pas zeker in begin 2007

    Filmpjes!

    In deze blog staat veel beeldmateriaal,

    ten eerste, een submit door MMaverick:

    De episodes 1 t/m 7 van Dragonball Z, de moeite waard om eventjes te kijken als je weer eens de goeie oude tijd van “DBZ” wilt bekijken:

    Aflevering 1
    Aflevering 2
    Aflevering 3
    Aflevering 4
    Aflevering 5
    Aflevering 6
    Aflevering 7

    Voor meer episodes check Aequitas.be, waar de webmaster elke dag een nieuwe aflevering plaatst.

    ten tweede, een submit door cptmarco, waar het nummer “Tier” van Rammstein over de film Ice Age is gezet, samen krijg je een leuk effect!

    En nog een Funniest Videos compilatie van kinderen in rare situaties!

    Super Mario Galaxy footage

    Er is nieuw beeldmateriaal verschenen van het demolevel van Super Mario Galaxy dat op de E3 speelbaar is. Op beide filmpjes is goed te zien hoe er gebruik wordt gemaakt van de Wii-controller en de omgevingen. Onder andere zie je hoe Mario van planeet naar planeet wordt geschoten, simpelweg door de controller te schudden bij een 'schietster', evenals enkele klassieke vrienden en vijanden uit het Mario-universum.

    Bekijk filmpje 1 in Quicktime
    Bekijk filmpje 1 in Windows Media
    Bekijk filmpje 2 in Quicktime
    Bekijk filmpje 2 in Windows Media

    [upd] Dubbele racistische moord in Antwerpen

    Icoon MisdaadIn Antwerpen zijn vanochtend een zwarte vrouw en een tweejarig meisje met een riot-gun doodgeschoten. Iets eerder schoot de dader ook op een Turkse vrouw. De Turkse vrouw ligt op dit moment in het ziekenhuis en verkeert in levensgevaar. Ze heeft onder andere een klaplong.

    De achttienjarige dader, een skinhead met een extreemrechtse achtergrond, is vervolgens door de Belgische politie neergeschoten. Hij ligt Antwerpen in het ziekenhuis en wordt zwaar bewaakt. De politie gaat vooralsnog uit van racistische motieven. Hij was volgens de politie door het dolle heen en geenszins voornemens om het bij drie slachtoffers te laten.

    De precieze relatie tussen de gedode vrouw en het meisje is overigens niet duidelijk. De meeste media zeggen dat de vrouw de au pair was van het meisje, maar onder andere De Telegraaf spreekt van een moeder-dochterrelatie.

    Update 19:30
    Inmiddels is bekend gemaakt dat de toestand van de Turkse vrouw stabiel is. Over de dader is nog van alles onduidelijk. De Belgische justitie spreekt van een "skinhead", maar een getuige zei tegen het Belgische persbureau Belga dat de jongen alleen aan de zijkanten van zijn hoofd kaal was en in zijn nek lang haar had.

    De Belgische premier Verhofstadt heeft de moorden scherp veroordeeld en betitelde ze als "afschuwelijk en laf". Hij zei dat nu duidelijk moet zijn "waartoe extreem rechts kan leiden." Ook het Vlaams Belang betuigt zijn medeleven en zegt dat niets zo'n daad rechtvaardigt. Ze zeggen te hopen op de zwaarst mogelijke straf voor de dader.


    De neergeschoten dader

    Met dank aan Geertsema, justhg, kahaarin, Reigndear, Luke123 en Del_Toro voor de submit.

    Van der Vaart mist laatste competitiewedstrijd

    Rafael van der Vaart zal de laatste competitiewedstrijd van zijn club Hamburger SV tegen Werder Bremen toch overslaan. Tijdens de training donderdag is de spelbepaler niet fit genoeg bevonden om zaterdag mee te spelen.

    De afgelopen weken herstelde de Nederlander van een kleine operatie, waarbij een schroef uit zijn enkel verwijderd is. De international had kort na die operatie nog goede hoop dat hij de slotwedstrijd in de Bundesliga nog kon meemaken.

    HSV en Werder Bremen strijden om de tweede plaats achter kampioen Bayern München. Die plek geeft recht op rechtstreekse deelname aan de Champions League. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt één punt in het voordeel van de club van Van der Vaart.

    Bespaar geld, blijf op je plek!

    Een groep Europarlementariërs is een actie gestart om te stoppen met de maandelijkse verhuizing naar Straatsburg. Ze vinden het onhandig, onnodig en vooral een enorme verspilling van geld. De jaarlijkse kosten van 200 miljoen euro kunnen volgens hen beter aan nuttigere dingen besteed worden.

    Het probleem is dat het hele circus alleen opgeheven kan worden, als de Europese regeringsleiders dat unaniem besluiten. Om hen te overtuigen, zijn ze een elektronische handtekeningenactie gestart. Europese burgers kunnen tekenen op www.oneseat.eu. Het doel is een miljoen handtekeningen. Op dit moment staat de teller pas op een kleine 18.000 mensen. Kortom, als jij dit jaar eens een stukje maand aan je salaris wil overhouden, dan is dit je kans. Wellicht dat ze toch nog wel een andere put vinden om het geld in te pleuren, maar je kan allicht hoopvol zijn.

    EU boycot conferentie Interpol in Wit-Rusland

    Logo Interpol De 25 lidstaten van de Europese Unie en de toekomstige lidstaten Bulgarije en Roemenië hebben besloten de aankomende conferentie van Interpol in de Wit-Russische hoofdstad Minsk te boycotten. Interpol is een internationale politieorganisatie.

    Diplomatieke bronnen melden dat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot op het idee kwam. Bot vreest dat de aanwezigheid van Europese politiefunctionarissen teveel glans geeft aan het regime van de Wit-Russische president Loekasjenko, die volgens de Europese Unie op ondemocratische wijze is herkozen.

    Normaal reizen er hoge politieofficieren uit de lidstaten naar conferenties van Interpol, waar zij hun lidstaten vertegenwoordigen. Alle EU-lidstaten zullen nu geen officiers sturen. Ook Europol, het politiesamenwerkingsverband van de EU, zal geen vertegenwoordigers sturen. Alleen Europeanen die rechtstreeks voor Interpol werken zullen in Minsk aanwezig zijn.

    ADO Den Haag legt Kolk vast

    Santi Kolk heeft een tweejarige verbintenis getekend bij ADO Den Haag. Daarmee keert de 24-jarige aanvaller terug op bekend terrein.

    Kolk maakte in het seizoen 1999/2000 zijn debuut in het betaalde voetbal voor ADO Den Haag. Na een jaartje verhuisde de aanvaller naar SC Heerenveen, waar hij nooit tot een vaste waarde zou uitgroeien. De Friese club verhuurde Kolk liefst driemaal: aan RKC Waalwijk, ADO Den Haag en FC Den Bosch. In 2004 vertrok de aanvaller naar Feyenoord, dat hem meteen stalde bij Excelsior. Het afgelopen seizoen speelde Kolk 29 wedstrijden voor FC Zwolle, waarin hij achttien keer het net wist te vinden.

    Wielinga uit de Giro

    Remmert Wielinga is uit de Giro gestapt. De 28-jarige coureur had teveel last van koorts.

    Quickstep moest het al tijdens de ploegentijdrit zonder hem stellen, omdat hij niet meer aan de start kon verschijnen. In de proloog maakte de Nederlander nog grote indruk door als negentiende te eindigen in de proloog. Hij liet zich daarna geregeld aan de kop van het peloton zien en had ambities om een goed klassement in de Giro te rijden. Met het uitvallen van Remmert Wielinga is het aantal uitvallers in de Giro op vier gekomen. Al eerder gaven Alessandro Petacchi, Christophe Brandt en Leonardo Bertagnolli op.

    Lord of the rings: Online Beta signup

    Codemasters’ nieuwe online RPG “Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar” heeft vandaag de deuren geopend van de Europese Beta inschrijving; Men kan zich nu inschrijven op een kans om mee te mogen doen in de Beta tests.



    Lord of the Rings is een Online RPG waarin de spelers hun eigen fellowships kunnen creëren en samen avonturen beleven in de uitgebreide wereld van J.R.R. Tolkiens Middle-Earth.
    De inschijving vindt hier plaats.

    Europeanen drinken 125 miljard euro aan bier

    Bier Europeanen drinken elk jaar voor 125 miljard euro aan bier. Ongeveer 39 miljard daarvan gaat in de schatkist van Europese overheden. Ernst & Young heeft onderzoek gedaan naar de biersector.

    Deze sector levert de economie flink wat banen op. Maar liefst 1,2 procent van de beroepsbevolking in Europa werkt in de bierbranche. Brouwerijen zorgen voor ongeveer 164.000 banen. Nog eens 2,6 miljoen mensen zijn werkzaam in gerelateerde sectoren. In Nederland zijn zo'n 7500 mensen werkzaam bij brouwerijen. De meeste 'bierarbeiders' wonen in Duitsland en Engeland.

    Nederland exporteert 54 procent van de geproduceerde hectoliters, en is daarmee samen met Duitsland de grootste bierexporteur van de wereld. De Nederlandse overheid verdient 1 miljard euro aan btw en accijnzen op bier. Europa is de derde grootste bierproducent, na de Verenigde Staten en China.

    Undercover screens

    Uitgever dtp staat op de E3 met enkele adventuregames. Eén daarvan is Undercover - Operation Wintersun, een adventure over een Britse MI 6-agent die undercover is bij de Nazi's om meer te weten te komen over hun research naar krachtige wapens. In Berlijn moet hij ervoor zorgen dat het onderzoek ophoudt en datgene dat de gehele mensheid bedreigt gestopt wordt.

    Het spel is in ontwikkeling bij de Oostenrijkse developer Sproing en moet in oktober klaar zijn.




    Desperate Housewives screenshots

    Er zijn op de E3 de eerste screenshots van de game Desperate Housewives verschenen. Liquid Entertainment, de developer van Desperate Housewives gaat de game maken en het is de bedoeling dat het een 'lifestyle simulation game' wordt. Je zal zelf je intrek kunnen nemen in een huis in Wisteria Lane waar je je vervolgens helemaal uit kunt leven als huisvrouw. Uiteraard gaat dit gepaard met veel roddelen, drama en intriges zoals ook in de TV-serie. Wanneer het spel uit zal gaan komen is nog niet bekend.



    Ubisoft Montreal Directeur teleurgesteld in de PS3

    De Creative Director van Ubisoft Montreal, Clint Hocking, heeft zijn teleurstelling uitgesproken over de PS3. Hij zegt dat Sony een "me too"-houding heeft vanwege het kopiëren van ideeën van de andere consoles.

    Hij doelde hierbij bijvoorbeeld op de online-servicevan de PS3 (die werd getoond tijdens een workshop op de E3) die gebaseerd lijkt te zijn op Xbox Live. Maar ook het idee van motion-sensors in de controller zijn "geleend" van Nintendo zegt Clint Hocking. Hij vraagt zich af hoeveel Sony nog gaat "lenen" van de andere consoles.

    Daarnaast had hij ook kritiek op de games-industrie zelf. Hij zegt dat de nadruk tegenwoordig veel te veel ligt op de grafische kant van games. Heel veel tijd gaat verloren aan het grafisch verbeteren van de games en veel mensen vinden dit niet eens belangrijk (hierbij refereerde hij aan de lage verkoop van HD-tv's). Hocking is daarom erg blij met Nintendo omdat zij graphics niet het belangrijkste vinden. De Wii-controller zal zorgen voor nieuwe gameplay en dat is belangrijker dan de graphics.

    Wielaert naar FC Twente

    FC Twente heeft zich versterkt met Rob Wielaert. De overgang is verrassend, want de verdediger bereikte in januari een akkoord met NAC Breda.

    Wielaert tekende begin dit jaar voor vier seizoenen bij de Bredanaars, maar gaf afgelopen week te kennen van gedachten te zijn veranderd. ”Het is erg simpel: spelers die niet met hart en ziel willen spelen voor NAC, hoeven ook niet te komen”, aldus technisch directeur Theo Mommers. FC Twente handelde vervolgens slagvaardig: Wielaert tekende een contract tot medio 2010 bij de Tukkers. Bij NEC had de verdediger, die eerder speelde voor PSV en FC Den Bosch, een aflopende verbintenis.

    CSC wint ploegentijdrit, Gonchar pakt roze

    CSC heeft de vijfde etappe in de Giro d'Italia, een ploegentijdrit, gewonnen. De Deense formatie van Ivan Basso was één seconde sneller dan T-Mobile. De Duitse ploeg veroverde met Gonchar wel het roze.

    De ploegentijdrit ging vanuit Piacenza over 38 kilometer naar Cremona met Stefan Schumacher in de roze leiderstrui. Op voorhand leek het een strijd te gaan worden tussen CSC en Discovery Channel.

    Davitamon - Lotto zette een snelle tijd neer, met een gemiddelde van maar liefst 55 kilometer per uur. Dat was het hoogste gemiddelde ooit in een ploegentijdrit in de Giro. Rabobank reed geen slechte ploegentijdrit, maar kon de Belgische ploeg niet kloppen. Crédit Agricole deed dit wel, al was het slechts met één seconde. Phonak verbeterde kort daarna opnieuw de snelste tijd tot precies 38 minuten.

    Ook deze tijd hield niet lang stand. Quick Step en Française des Jeux deden het nog enkele seconden sneller. Onderweg werd duidelijk dat Liquigas snel vertrokken was, maar datzelfde gold ook voor CSC. De Deense formatie van Bjarne Riis was ruim de snelste op het eerste tussenpunt. Discovery Channel had bij dat punt, na bijna tien kilometer, al 24 seconden achterstand. Liquigas, de ploeg van kopman Di Luca, reed 18 seconden af van de tot dan toe snelste tijd, met een gemiddelde van bijna 56 kilometer per uur. Onderweg bleek dat Gerolsteiner, de ploeg met roze trui Schumacher, niet kon tippen aan de ploeg van Basso.

    Aan de finish kon de ploeg van Cunego, Lampre, net niet aan de tijd van Liquigas komen. CSC wist dit wel te doen, zij waren ruim een halve minuut sneller dan Liquigas. Ze reden een gemiddelde van bijna 57 kilometer per uur, dat leverde Basso in ieder geval de virtuele roze trui op. T-Mobile pakte in het tweede deel van de ploegentijdrit tijd terug op CSC. Op de streep scheelde het slechts één seconde met CSC. Wanneer Kessler niet had gelost in de laatste meters, had T-Mobile zeer waarschijnlijk de etappe gewonnen. Een pleister op die wond was wel dat Gonchar morgen de roze trui mag aantrekken.

    De ploeg van Savoldelli, Discovery Channel, wist nog net een podiumplaats te bemachtigen, maar verloor wel 39 seconden op CSC. In het algemeen klassement staan Basso en Savoldelli nu slechts negen seconden uit elkaar, in het voordeel van Basso die een achterstand van elf seconden heeft op leider Gonchar.

    Uitslag vijfde etappe Giro d'Italia

    PlaatsPloegTijdVerschil
    1CSC36.560.00
    2T-Mobile36.570.01
    3Discovery Channel37.350.39
    4Liquigas37.380.42
    5Française des Jeux37.561.00
    6Gerolsteiner37.591.03
    7Quickstep37.591.03
    8Lampre38.001.04
    9Phonak38.001.04
    10Credit Agricole38.031.07

    Klassement na vijfde etappe Giro d'Italia

    PlaatsNaamPloegTijd
    1S. GoncharT-Mobile15.30.23
    2J. VoigtCSC0.06
    3M. RogersT-Mobile0.06
    4O. PollackT-Mobile0.10
    5I. BassoCSC0.11
    6P. SavoldelliDiscovery Channel0.20
    7N. SorensenCSC0.29
    8S. SchumacherGerolsteiner0.31
    9B. JulichCSC0.33
    10J. RubieraDiscovery Channel0.38

    Aboutaleb wil verbod weigeren controleur

    PolitiekDe Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken zegt vandaag in het Parool dat er een wettelijk verbod moet komen op het weigeren van een bijstandsambtenaar tijdens een huisbezoek. Wie zo'n controleur van de sociale dienst niet toelaat, zou zijn uitkering moeten verliezen.

    Nu is het zo dat je een ambtenaar de toegang tot je huis mag ontzeggen. Alleen als er sociale recherche aan je deur komt met een huiszoekingbevel, kan je niet weigeren. Dat gebeurt echter pas wanneer men gegronde redenen heeft dat een bijstandtrekker de kluit belazert.

    Volgens Aboutaleb heeft het streng controleren van uitkeringstrekkers echter veel effect. ''Het leverde afgelopen jaar in Amsterdam, inclusief het terugvorderen van uitkeringen, 45 miljoen euro op''. De huisbezoeken gaan dan ook door. In de onderzochte gevallen bleek 12% van de uitkeringen onterecht. Kritiek op de manier waarop de huisbezoeken worden afgelegd, wuift de wethouder weg: ''Op 16.000 bezoeken ontvingen wij 73 klachten, waarvan er 32 gegrond waren. Dat is te veel, maar ook niet veel.''

    Israël bereid miljoenen aan Palestijnen over te maken

    Icoon Israël/PalestinaDe Israëlische minister Tzipi verklaarde woensdag dat ze miljoenen dollars aan belastinggeld over wil maken aan de Palestijnen. Wel moeten deze gebruikt worden voor humanitaire doeleinden en niet terecht komen bij de militante Hamas. Livni heeft volgens eigen zeggen dit aanbod gedaan om te voorkomen dat de economie in de Palestijnse gebieden instort. Dinsdag kwam het zogenoemde kwartet, dat bestaat uit de Verenigde Staten, Rusland, de Europese Unie en de Verenigde Naties, met een voorstel dat onder strikte voorwaarden tijdelijke steun aan de Palestijnen mogelijk zal maken.

    Israël besloot de maandelijkse uitkering van 55 miljoen dollar uit de Palestijnse belastingopbrengsten niet langer uit te keren nadat de organisatie Hamas de verkiezingen gewonnen had. De Palestijnse autoriteit raakte vervolgens in grote financiële problemen toen ook de Verenigde Staten (200 miljoen euro) en de Europese Unie (500 miljoen) de geldkraan dichtdraaiden.

    De Hamas-regering liet weten dat ze wel kritiek had op het feit dat zijzelf nu gepasseerd wordt, maar dat zij de inspanningen van het kwartet waardeert. "Wij hadden gehoopt dat hun beslissing positiever zou uitvallen voor de Palestijnse regering, omdat het een gekozen regering is die het Palestijnse volk vertegenwoordigt", aldus Hamas in een verklaring. Hamas blijft het bestaanrecht van Israël ontkennen. Hamas wordt daarom vooralsnog uitgesloten als onderhandelingspartner.

    De PSP op de eerste dag van de E3

    Hier even een kleine update over de PlayStation Portable op de E3.
    De kleine draagbare console is zeer goed vertegenwoordigd op de beurs en Sony heeft een zeer grote, maar relaxte stand gemaakt waar je rustig allerlei soorten games op de PSP kunt uitproberen.


    Lumines 2 aankondiging

    Ultimate Ghost and Goblins en Lumines 2 waren heel erg leuk om te spelen, al was Lumines 2 precies zoals 1. Eén van de leukste demo's was Loco Roco, waar je een planeet bent en met de L en R toetsen kleine bolletjes van links naar rechts kunt laten vallen. Erg gaaf.


    PlayStation 1 emulator op de PSP

    Verder waren er een paar PSP's met de PlayStation 1 emulator er op, maar speelbaar waren ze geen van allen. De getoonde spellen draaiden allemaal vlekkeloos. Location Free TV, een kastje wat je aansluit op je TV signaal en internet, stelt je in staat overal in je huiskamer tv te kijken.


    location Free TV


    Als laatste nog een paar foto's van de stand zelf:

    Spaanse terreurverdachte door vormfout vrij

    Icoon AanslagEen Spaanse terreurverdachte die vastzat in verband met de terreuraanslagen in Madrid in 2004 is in vrijheid gesteld door een vormfout. De man zat twee jaar in voorarrest en om die tijd te verlengen had justitie een verlenging moeten aanvragen, maar was dit vergeten.

    De man, die een aantal van de daders kende, belde vlak voor de aanslagen nog met enkele van hen. De aanslag op de treinen en stations hebben aan 191 mensen het leven gekost.

    De verdachte moet zich dagelijks melden bij de politie en heeft zijn paspoort moeten inleveren. De man mag Madrid niet verlaten. 28 verdachten van deze aanslag zitten nog vast in Spanje.

    'WK zorgt voor 120 miljoen euro extra omzet'

    Icoon EconomieHet aankomende WK voetbal in Duitsland zorgt ervoor dat Nederlandse winkels zo'n 120 tot 135 miljoen euro extra aan omzet boeken. Dat blijkt uit voorspellingen van de Raad Nederlandse Detailhandel die vandaag gepubliceerd zijn. 70 tot 85 miljoen euro is afkomstig uit de non-foodsector. In deze sector zijn vooral beertenders, televisies en allerlei oranje artikelen populair: "Er worden dit jaar, mede door het WK, 100 duizend tot 140 duizend extra televisies verkocht", aldus de raad. Tijdens het EK voetbal in 2000 en 2004 was de omzet acht tot dertien procent hoger. Ook de food-sector gaat extra omzet boeken, supermarkten kunnen een stijging van vijftig miljoen euro verwachten.

    Verder blijkt dat Nederlanders dit WK vroeg zijn begonnen met het versieren van hun woning, straat of auto. Alles wordt uit de kast getrokken om de 'perfecte stadionsfeer' te creëren. De raad denkt eraan om de koopavond van vrijdag 16 juni naar een dag eerder te verplaatsen. Dit komt omdat Nederland vrijdag om 18.00 uur de tweede wedstrijd tegen Ivoorkust speelt en het dan vermoedelijk erg rustig in de winkels gaat worden.

    Horeca
    Koninklijk Horeca Nederland (KHN) verwacht dat ook de horeca extra omzet gaat boeken tijdens het WK: "Vooral als Nederland ver komt in het toernooi krijgen cafés het druk, stelt een woordvoerder van KHN. "Ook de fastfoodsector, die zorgt voor het 'bordje op schoot', is zeker van extra inkomsten. De restaurants daarentegen hebben het vermoedelijk minder druk in de WK-periode."

    Met dank aan jvdh voor de submit.

    Boek: Roderick Anscombe - Het leugenspel

    Paul Lucas is forensisch psychiater in het Sanders instituut. Hij is het gewend om ontoerekeningsvatbare criminelen tegenover zich te hebben. Hij kijkt amper ergens van op en kent de fijne kneepjes van zijn vak. Toch staat hij met zijn rug tegen de muur doordat hij therapie moet geven aan Craigh Cavanaugh. Langzaamaan komt Pauls leven op zijn kop te staan, en ineens lijkt hij zelf de sociopaat te zijn. De psycholoog die alles zo goed op een rijtje had staan lijkt ze nu te zien vliegen. Maar is dat ook zo?



    'Van der Meyde mag al weer weg bij Everton'

    De Engelse krant 'The Guardian' meldt dat Everton van plan is om de blessuregevoelige rechtsbuiten Andy van der Meyde na één seizoen al weer te laten vertrekken.

    In augustus 2005 verruilde de voormalig speler van Ajax het Giuseppe Meazza-stadion voor Goodison Park voor een bedrag van 1,8 miljoen pond. Het afgelopen seizoen kwam hij echter, voornamelijk door blessures, tot slechts zeven basisplaatsen voor zijn Engelse werkgever. De clubleiding van Everton heeft zich erbij neergelegd dat de speler het geïnvesteerde bedrag niet meer zal opleveren. Naar verluidt wil de club genoegen nemen met een transfersom van rond de 1 miljoen pond.

    Stand NHL-playoffs per 11 mei

    3-2. Zo valt de tweede dag van de derde ronde in de conference semifinals te omschrijven. Carolina deed het bij New Jersey in de tweede periode, Buffalo thuis in de eerste verlenging en Edmonton had er thuis zelfs drie verlengingen voor nodig. Maar de 3-2 was in alle gevallen de eindstand.

    Halve finales conferences:

    Eastern Conference
    Ottawa SenatorsBuffalo Sabres0-3
    OttawaBuffalo6-7, OT
    OttawaBuffalo1-2
    BuffaloOttawa3-2, OT
    Carolina HurricanesNew Jersey Devils3-0
    CarolinaNew Jersey6-0
    CarolinaNew Jersey3-2, OT
    New JerseyCarolina2-3
    Western Conference
    San Jose SharksEdmonton Oilers2-1
    San JoseEdmonton2-1
    San JoseEdmonton2-1
    EdmontonSan Jose3-2, 3OT
    Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche3-0
    AnaheimColorado5-0
    AnaheimColorado3-0
    ColoradoAnaheim3-4, OT


    Eerste ronde:

    Eastern Conference
    Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
    OttawaTampa Bay4-1
    OttawaTampa Bay3-4
    Tampa BayOttawa4-8
    Tampa BayOttawa2-5
    OttawaTampa Bay3-2
    Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
    CarolinaMontréal1-6
    CarolinaMontréal5-6, 2OT
    MontréalCarolina1-2, OT
    MontréalCarolina2-3
    CarolinaMontréal2-1
    MontréalCarolina1-2, OT
    New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
    New JerseyNew York6-1
    New JerseyNew York4-1
    New YorkNew Jersey0-3
    New YorkNew Jersey2-4
    Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
    BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
    BuffaloPhiladelphia8-2
    PhiladelphiaBuffalo4-2
    PhiladelphiaBuffalo5-4
    BuffaloPhiladelphia3-0
    PhiladelphiaBuffalo1-7
    Western Conference
    Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
    DetroitEdmonton3-2, 2OT
    DetroitEdmonton2-4
    EdmontonDetroit4-3, 2OT
    EdmontonDetroit2-4
    DetroitEdmonton2-3
    EdmontonDetroit4-3
    Dallas StarsColorado Avalanche1-4
    DallasColorado2-5
    DallasColorado4-5, OT
    ColoradoDallas4-3, OT
    ColoradoDallas1-4
    DallasColorado2-3, OT
    Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
    NashvilleSan Jose4-3
    NashvilleSan Jose0-3
    San JoseNashville4-1
    San JoseNashville5-4
    NashvilleSan Jose1-2
    Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
    CalgaryAnaheim2-1, OT
    CalgaryAnaheim3-4
    AnaheimCalgary2-5
    AnaheimCalgary3-2
    CalgaryAnaheim3-2
    AnaheimCalgary1-2
    CalgaryAnaheim0-3

    Hulsmans breekt sleutelbeen

    Kevin Hulsmans zal waarschijnlijk de Tour de France moeten missen dit jaar. De Belgische renner van Quick Step brak zijn sleutelbeen tijdens een trainingsrit tussen Nice en Monte Carlo met land- en ploeggenoot Tom Boonen.

    Tijdens het fietsen stak plots een kind op rolschaatsen over. Boonen kon haar ontwijken, maar Hulsmans kwam in zijn poging haar niet te raken ten val.

    Hulsmans zei dat hij de Tour laat schieten, als hij zich door de blessure niet optimaal kan voorbereiden. "Ik wil niks forceren. Na de Tour zijn er nog veel mooie koersen. Bovendien begin je niet aan de Tour met een gebrekkige voorbereiding. Maar ik sluit niks uit."

    NA wil tegen pedoclub Martijn demonstreren

    BinnenlandsDe Nationale Alliantie (NA) heeft een vergunning aangevraagd om op 27 mei in Amsterdam een demonstratieve optocht te mogen houden tegen pedofilie. De voorzitter van de extreem-rechtse club, Rotterdammer Jan Teijn, zegt dat het de bedoeling is om in een demonstratieve tocht van het Muiderpoortstation naar het (post)adres van de pedofielenvereniging Martijn te marcheren. Daar wil Teijn de demonstranten toespreken. De vereniging Martijn zetelde ooit in Oost in een kantoor, maar heeft daar nu al enkele jaren alleen nog een postadres. Teijn noemt het ''een slechte zaak dat een vereniging als Martijn al meer dan twintig jaar bestaansrecht heeft''.

    De extreem-rechtse partij zegt te rekenen op zo'n 50 tot 100 betogers. Men is ook in gesprek met enkele andere organisaties over mogelijke deelname aan de demonstratie, zoals de beheerders van een anti-pedofielen website. ''Wanneer de gemeente geen vergunning afgeeft, gaan we elke week een 'toeristische wandeling' houden, net zo lang tot we wel een vergunning krijgen'', aldus Teijn. Amsterdam zegt op voorhand nooit een demonstratie te verbieden en laat weten dat het zal overleggen met de NA.

    In 2003 wilde het toenmalige Rotterdamse raadslid Michiel Smit - samen met een actiecomité - ook demonstreren tegen Martijn. Op het Centraal Station kwam het echter tot vechtpartijen met actievoerders van AFA (Anti-Fascistische Actie), die de betoging wilden voorkomen. Daarop verbood burgemeester Job Cohen de demonstratie.

    Boeren kijken massaal 'Boer zoekt Vrouw'

    Icoon Televisie44,4 procent van de boeren en tuinders in Nederland kijkt naar het KRO-programma 'Boer zoekt Vrouw'. Dat blijkt uit onderzoek van Kijk- en Luisteronderzoek. Zo'n 51.000 boeren volgden het programma vorig seizoen.

    Boeren kijken relatief bijna tweeënhalf keer zoveel als het algemeen publiek. Ze zien gemiddeld 82 procent van het programma. Het algemeen publiek heeft een gemiddelde van 63 procent. Het aandeel van boeren in het kijkerspubliek (67 procent) ligt twee keer zo hoog als dat van het algemeen publiek (32 procent). Van alle tv-kijkende boeren en tuinders zit dus gemiddeld tweederde naar 'Boer zoekt Vrouw' te kijken op dat moment. Ze kijken wel alleen op zondag: naar de herhalingen op zaterdagmiddag kijken ze niet.

    Een nieuwe serie afleveringen van het programma begint aanstaande zondag met het voorstellen van tien nieuwe boeren door Yvon Jaspers. De serie wordt vanaf 10 september uitgezonden.

    'Schumacher moet afscheid nemen met titel'

    Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt dat Michael Schumacher afscheid moet nemen van de Formule 1 wanneer hij dit jaar de titel wint.

    Na twee achtereenvolgende overwinningen lijkt Schumacher weer mee te doen voor de wereldtitel. Als de Duitser dit jaar het kampioenschap zou winnen behaalt hij zijn achtste wereldtitel.

    Ecclestone: "Ik zou hem het liefste als kampioen met pensioen zien gaan. Als je echter naar Schumacher kijkt, dan is hij nog altijd heel enthousiast over het racen. Het zou me dan ook niet verbazen als hij besluit na dit seizoen nog door te gaan. Hij moet helemaal zelf die beslissing nemen."

    Bonus voor meertalige Amerikaanse soldaten

    Icoon BuitenlandsHet Amerikaanse leger gaat zijn soldaten die meer talen spreken dan alleen Engels flink belonen. De bonus kan oplopen tot zo'n twaalfduizend dollar per jaar. De reden is dat het leger vaak grote moeite heeft met de communicatie met de lokale bevolking in gebieden waar ze opereren.

    Met name de talen Arabisch, Dari, Pashtu en Mandarijn staan op het verlanglijstje van het leger. Mensen die die talen goed spreken, komen in aanmerking voor de hoogste categorie bonus.

    Op dit moment spreken volgens luitenant-kolonel Krenke ongeveer 247 duizend Amerikaanse soldaten een vreemde taal. Van hen hebben twintigduizend inmiddels kwalificatie aangevraagd en gekregen. Zo'n zevenduizend soldaten onder hen spreken Arabisch.

    Friese taalstoornis in het Fries verholpen

    Icoon BinnenlandsMensen die Fries spreken en een taalstoornis oplopen, kunnen voortaan in het Fries geholpen worden. Op die manier kunnen ze zich het Fries weer meester maken. Bovendien blijkt dat ze dan in sommige gevallen zelfs beter af zijn.

    Het komt voor dat mensen bijvoorbeeld na een herseninfarct opnieuw moeten leren praten. De Rijksuniversiteit Groningen ontdekte een tijdje geleden dat Nederlands voor Friezen dan niet altijd de beste keuze is, zeker niet voor mensen die zich normaal in het Fries uitdrukken. In samenwerking met Revalidatie Friesland heeft de afdeling Taalwetenschap nu daarom lesmateriaal ontwikkeld om hen weer Fries te leren. Het is voor het eerst dat dergelijk materiaal in het Fries beschikbaar is; voorheen was dat alleen in het Nederlands beschikbaar.

    Anastasiou niet naar Sparta

    Het leek er lange tijd op, dat Yannis Anastasiou volgend seizoen onder trainer Wiljan Vloet bij Sparta zou gaan spelen, maar de Rotterdammers hebben hun interesse ingetrokken.

    De Griek voerde al enige gesprekken met de club, maar Sparta heeft gezegd dat het niet kan voldoen aan de financiële eisen van de 33-jarige aanvaller van Ajax. Er komt dus geen hereniging van de Griek met Vloet, die bij Roda JC zijn trainer was.

    Super Mario Galaxy misschien met Multiplayer

    Miyamoto overweegt een multiplayer mode in Super Mario Galaxy, dit vertelde hij Eurogamer op een pers meeting: And with the way the Wii remote works, given that we can have up to four remotes using the player functionality simultaneously, one thing we're looking at doing for Super Mario Galaxy is allowing for multiplayer that would allow for one player to control Mario with the second, third and fourth players using the Wii remote to help him out, perhaps get in his way - and so we're looking at different ideas with how to work with that.

    Miyamoto had ook minder goed nieuws: Mario Galaxy wordt geen launchtitel van de Wii, maar zal wel binnen een half jaar na de release launchen.

    Harddiskrecorders weigeren soms op te nemen

    DigitalHet is onduidelijk waarom dvd- en harddiskrecorders in combinatie met digitale televisie soms niet werken. Uit een onderzoek van het computertijdschrift PC Consument bleek deze week dat sommige tv-programma's, zoals bijvoorbeeld Studio Sport en het NOS Journaal, gewoonweg niet zijn op te nemen. Voetballiefhebbers vrezen al dat ze het komende WK-voetbal niets aan hun recorders hebben.

    De problemen worden hoogst waarschijnlijk veroorzaakt doordat er een speciale copyrightcode wordt meegezonden. Maar kabelmaatschappijen bezweren dat zij dat in ieder geval niet doen. Canal Digital, die 650.000 abonnees van digitale tv heeft, zegt het signaal van filmkanalen, publieke omroepen en commerciële zenders, van boven tot onder te hebben doorzocht. ''Geen van de televisiezenders, programmamakers of filmproducenten stuurt een kopieerbeveiliging mee'', aldus een woordvoerder. De Publieke Omroep zegt ook geen code mee te sturen.

    De producenten van de recorders blijven volhouden dat het probleem echt niet aan hun apparaten ligt. Volgens de FIAR, de vereniging voor consumentenelektronica, kunnen digitale tv-signalen van een kopieerlijn worden voorzien. De FIAR zegt dat dit ook gebeurt: ''We weten alleen niet wie het doet. Bezitters van auteursrechten kunnen de kopieerlijn gebruiken. Maar aan de recorders ligt het zeker niet''.

    Update: FOK!-user dahei denkt te weten waar het aan ligt. Hij heeft er zelf al maanden last van en zegt dat het probleem zit in de decoder (digitenne-, satellietontvanger) die met het videosignaal een Macrovision beveiliging meestuurt. De dvd-recorder merkt dit en geeft een copyrightmelding. Volgens hem moeten de decoderfabrikanten deze Macrovision beveiliging uitzetten, zodat men gewoon weer op kan nemen.

    CD: Hardcore Vibes - Back To The Good Old Days

    Hardcore is een nogal rekbaar begrip. Het Australian trainingspak ook. De albumcover van Hardcore Vibes - Back To The Good Old Days laat dan ook weinig aan de verbeelding over. Twee handen tonen onder een maatpak en laaghangende stropdas een onvervalste Aussie.
    En op een hoger dan gemiddeld aantal 'Beats per Minute' voert vooral nostalgie de boventoon op deze '96 Banging Early Hardcore Tracks in the Mix!'

    Wii lightgun-shell heeft 'geheime' knoppen

    Waarschijnlijk was het nog vrij weinig mensen opgevallen dat de lightgun-shell van de Wii meer knoppen heeft dan je op het eerste gezicht zou opmerken. Het handvat van de van de shell heeft een extra knop over de lengte van het handvat. Waarvoor deze knop gebruikt gaat worden is nog niet bekend, maar het zou kunnen gaan om een knop om een aanval op te laden of om te herladen.

    Wanneer je de onderstaande foto vergroot is de knop duidelijk zichtbaar.

    Vier screens Overclocked

    De Duitse uitgever dtp heeft enige tijd geleden een speciaal label opgericht om wereldwijd adventure-games uit te geven. Een van de eerste games die onder dit label uit zullen komen is de psychologische thriller Overclocked (volledige titel Overclocked: A Story About Violence). Overclocked is in ontwikkeling bij het eveneens Duitse House of Tales, bekend van The Moment Of Silence.

    Op de E3 worden de eerste beelden getoond. Volgens PR Manager Claas Wolter zijn de bezoekers erg onder de indruk. Het spel moet in april 2007 klaar zijn. Er zijn vier screenshots vrijgegeven.





    Vichelich naar RKC Waalwijk

    De Nieuw-Zeelander Ivan Vicelich blijft in Nederland spelen. De 29-jarige verdedigende middenvelder stapt transfervrij over van Roda JC naar RKC Waalwijk.

    Eerder had Vicelich al aangegeven dat hij zijn aflopende contract in Kerkrade niet wilde verlengen en op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Hij stond vijfenhalf seizoen onder contract bij Roda. Bij de Waalwijkers tekent Vichelich een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

    Er komt geen porno-extensie

    InternetEr komt geen porno-extensie voor internetsites. Het plan om .xxx te lanceren voor sekssites, is afgeblazen door de Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). De Amerikaanse regering was een van de voornaamste tegenstanders van het plan.

    Volgens Icann is het besluit echter niet gebaseerd op ''politieke motieven''. Voorstanders van .xxx betoogden dat het met de extensie makkelijker zou worden om porno op het internet te vinden of juist te vermijden. Dat laatste werd bekritiseerd door tegenstanders, die er op wezen dat pornoboeren niet verplicht zouden zijn om .xxx te gebruiken.

    Software charts Japan

    Een vrij duidelijk overzicht van de gamesverkopen in Japan:

    GameSysteemPublisherAantalTotaal
    Tetris DSNDSNintendo160.148378.247
    Brain Training 2NDSNintendo112.3922.164.256
    Winning Eleven 10PS2Konami100.860561.409
    Brain Training NDSNintendo84,0752,136,857
    Animal CrossingNDSNintendo83,5642,645,481
    Pokemon RangerNDSNintendo69.415496.834
    English TrainingNDSNIntendo59.614998.343
    Mario Kart DSNDSNintendo37.0371.353.596
    Mother 3GBANintendo34.591291.428
    Dragon Quest YangusPS2Square Enix33.279215.237

    Advocaat maakt selectie Zuid-Korea bekend

    Dick Advcocaat zal als bondscoach van Zuid-Korea tien spelers meenemen naar het WK voetbal in Duitsland, die onder zijn voorganger Guus Hiddink in 2002 de wereld wisten te verbazen.

    Onder hen de maker van de golden goal tegen de Italianen, Jung-hwan Ahn, en Park, Lee en Song, allen bekend uit de Nederlandse competitie.

    Selectie Zuid-Korea:

    Doel: Lee Woon-jae (Suwon Bluewings), Kim Yong-dae (Seongnam Ilwha), Kim Young-kwang (Chunnam Dragons)

    Verdediging: Lee Young-pyo (Tottenham Hotspur), Kim Dong-jin (FC Seoul), Cho Won-hee (Suwon Bluewings), Song Chong-gug (Suwon Bluewings), Choi Jin-cheul (Chonbuk Motors), Kim Jin-kyu (Jubilo Iwata), Kim Young-chul (Seongnam Ilwha)

    Middenveld: Park Ji-sung (Manchester United), Kim Do-heon (Seongnam Ilwha), Kim Sang-shik (Seongnam Ilwha), Kim Nam-il (Suwon Bluewings), Lee Eul-yong (Trabzonspor), Lee Ho (Ulsan Tigers), Baek Ji-hoon (FC Seoul)

    Aanval: Ahn Jung-hwan (MSV Duisburg), Cho Jae-jin (Shimizu S-Pulse), Park Chu-young (FC Seoul), Seol Ki-hyeon (Wolverhampton Wanderers), Lee Chun-soo (Ulsan Tigers), Chung Kyung-ho (Gwangju Sangmu)

    Info en screens Jack Keane

    Bij Deck 13 zitten ze beslist niet stil na het succes van Ankh. Niet alleen werken ze aan een standalone uitbreiding, Heart of Osiris, ze werken ook aan Jack Keane.

    Jack Keane wordt een 3D adventure waarin de held van het verhaal diverse plaatsen bezoekt waaronder Londen, Kaapstad en de jungle in India. Het geheel speelt zich af in de begintijd van het kolonialisme. Het spel zal meer dan 40 personages bevatten en dezelfde soort humor kennen als Ankh, met vele referenties aan beroemde films en games. Met een tweede speelbaar karakter, Amanda, probeert Deck 13 wat meer vrouwelijke publiek aan te trekken.

    De eerste screens van het spel in ontwikkeling zijn vrijgegeven:







    Spyhunter 2: Nowhere to run screenshots

    Het tweede deel van Spyhunter zal binnenkort op Xbox en PS2 verschijnen. Vandaag zijn de eerste screenshots van de PS2-versie vrijgegeven. Bekijk alle screenshots hier.




    In Spyhunter zul je weer, gebruikmakend van hightech voertuigen de jacht op het gespuis van de wereld openen. Dit maal zal je dit doen in de hoedanigheid van niemand minder dan Dwayne Johnson, voor de meesten beter bekend als The Rock.



    '90% Oost-Afrikaanse meisjes misbruikt of mishandeld'

    Buitenlands Maar liefst 90% van de meisjes in Oost-Afrika is ooit seksueel misbruikt, verkracht of mishandeld door een naast familielid. Deze schokkende cijfers komen van African Child Policy Forum (ACPF). De organisatie deed onderzoek onder 1.500 vrouwen tussen de 18 en 24 jaar in Kenia, Uganda en Ethiopië.

    In Kenia zijn vrijwel alle vrouwen als kind door hun moeder mishandeld; in Uganda 94%. In Ethiopië gaf 50% aan slachtoffer te zijn van seksuele intimidatie. In dat laatste land trouwt de helft van de meisjes al voor het 18e jaar. In Uganda worden jaarlijks duizenden meisjes ontvoerd om te dienen als soldaten, huisbedienden of seksslavinnen.

    Gelijkspel voor Trinidad & Tobago

    Het nationale elftal van Trinidad & Tobago heeft woensdagavond in Port of Spain met 1-1 gelijkgespeeld tegen Peru.

    In de vriendschappelijke interland bracht Gustavo Vassallo Peru in de 31e minuut aan de leiding. Kenwyne Jones zorgde in de 74e minuut voor de gelijkmaker voor de ploeg van bondscoach Leo Beenhakker.

    Trinidad & Tobago werkt in eigen huis een trainingskamp af. Deze zomer debuteert het land op het wereldkampioenschap voetbal.

    Heavenly Sword: ook Andy Serkis in een videogame

    We leven in een tijd waarin de games- en filmindustrie steeds meer toenadering tot elkaar zoeken. Nadat we gisteren konden vertellen dat Elijah 'Frodo' Wood zijn opwachting maakt in de nieuwe Spyro, kunnen we vandaag mededelen dat Andy Serkis (Gollum in The Lord Of The Rings, Kong in King Kong) heeft meegewerkt aan de actiegame Heavenly Sword.

    De CG-acteur speelt in deze PS3 launchgame de rol van de bad guy King Botan. Naast het spelen van de slechterik, werkte hij ook mee aan de algehele karakterontwikkeling, de casting, de regie en de motion-capture.

    In Heavenly Sword draait het verhaal om Nariko, de dochter van de leider van de clan die het hemelse zwaard beschermt. Nadat Botan alle clanleden uitmoordt, trekt ze ten strijde tegen de koning en zijn legers.


    Dove kan weer horen na ABI-operatie

    Icoon MedischEen dove kan weer horen dankzij een operatie die is uitgevoerd in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM). Volgens neurochirurgen en kno-artsen kan de patiënt, die aan beide zijden geen bruikbare hoorzenuw heeft, met behulp van een gehoorimplantaat (ABI) geluiden waarnemen. Het implantaat kan gehoorsensaties opwekken door elektrische stimulatie van de auditieve kernen in de hersenstam.

    Het is voor het eerst dat een dergelijke operatie in Nederland is uitgevoerd. Met een ABI (Auditory Brainstem Implant) kunnen circa 5 tot 10% van de geopereerden zelfs weer gesprekken verstaan. Dit is ook het geval is bij de in Maastricht geopereerde patiënt.

    Een ABI-operatie kan op dit moment worden uitgevoerd bij patiënten met een vorm van neurofibromatose. Deze erfelijke aandoening geeft een verhoogde kans op tumoren in het centraal zenuwstelsel, waarbij vaak de gehoorzenuwen worden aangetast.

    Griezelige Rule of Rose screens

    Er zijn nieuwe screens verschenen van de survival-horror titel Rule of Rose, van dezelfde makers als Forbidden Siren. Het verhaal van het spel gaat over de 19-jarige Jennifer, die terechtkomt in een huis waar een groep kleine meisjes die zichzelf de "Red Crayon Family" noemen het voor het zeggen hebben. Ze zal zich snel aan moeten passen aan hun regels en hun eisen moeten inwilligen om te overleven. Halverwege het spel krijg je de hulp van een hond.








    Cursus Chinees

    Deze cursus Chinees heb ik gekregen van mijn Australische collega.

    Voor het beste resultaat is het gewenst dit hardop te lezen.

    1. That's not right Sum Ting Wong

    2. Are you harbouring a fugitive Hu Yu Hai Ding

    3. See me ASAP Kum Hia

    4. Small Horse Tai Ni Po Ni

    5. Did you go to the beach Wai Yu So Tan

    6. I bumped the coffee table Ai Bang Mai Fa Kin Ni

    7. I think you need a face lift Chin Tu Fat

    8. It's very dark in here Wai So Dim

    9. I thought you were on a diet Wai Yu Mun Ching

    10. This is a tow away zone No Pah King

    11. Our meeting is scheduled for next week Wai Yu Kum Nao

    12. Staying out of sight Lei Ying Lo

    13. He's cleaning his automobile Wa Shing Ka

    14. Your body odour is offensive Yu Stin Ki Pu

    15 Great Fa Kin Su Pah

    'Holleeder wilde journalist ombrengen'

    Van den HeuvelTopcrimineel Willem Holleeder wilde een aanslag laten plegen op Telegraaf-journalist John van den Heuvel. Dat zou blijken uit onderzoek van de Nationale Recherche naar beweringen die de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra in de achterbankgesprekken met de politie deed.

    Vast staat volgens justitie dat Holleeder opdracht gaf tot een inbraak bij Van den Heuvel. Hij wilde de laptop hebben van de misdaadverslaggever, om te zien wat topcrimineel John Mieremet allemaal tegen de journalist had gezegd. In 2002 publiceerde De Telegraaf een groot interview met de inmiddels ook al vermoorde Mieremet, waarin hij onder meer Endstra weg zette als de bankier van de onderwereld.

    Holleeder zou Van den Heuvel naar zijn werkkamer hebben willen lokken, om hem vervolgens te laten liquideren. Onbekend is waarom dit niet door is gegaan.

    Endstra
    Weekblad Vrij Nederland meldt deze week dat Willem Endstra niet alleen met de politie heeft gesproken, maar ook met de Rijksrecherche én met officier van justitie Koos Plooy. Deze verklaringen zijn dinsdag toegevoegd aan het dossier in de zaak tegen Holleeder. Plooy bood Endstra ruim een jaar voor zijn dood aan om deel te nemen aan een getuigenbeschermingsprogramma. De vastgoedmagnaat zag zo'n ingrijpende stap echter niet zitten.

    Volgens misdaadjournalist Bas van Hout was Endstra, toen hij werd vermoord, de belangrijkste en machtigste topcrimineel in de Amsterdamse onderwereld. Het is volgens Van Hout een misvatting te denken dat Endstra iemand was die toevallig verkeerde vrienden had.

    Willem Holleeder (47) staat vandaag terecht in een pro-forma zaak. Die wordt gehouden op Schiphol omdat de bunker in Osdorp bezet is voor een zaak tegen de Hells Angels. Inhoudelijk wordt er vandaag niets behandeld; alleen wordt er geoordeeld of Holleeder en een aantal medeverdachten langer in voorlopige hechtenis moeten blijven. Vermoedelijk zal de uiteindelijke zaak tegen Holleeder en zijn kompanen pas volgend jaar dienen.

    'Uefa Cup finale feestelijk verlopen'

    Icoon UEFA CupEr hing, volgens de Eindhovense politie, een 'feestelijke' sfeer rond de finale van de Uefa Cup tussen het Spaanse Sevilla en het Engelse Middlesbrough. Slechts bij enkele incidenten was de politie nodig, daarbij zijn 24 mensen aangehouden. Drie mensen zitten op dit moment nog vast. De wedstrijd is, zoals velen van jullie wel zullen weten, geëindigd in een 4-0 overwinning voor de Spaanse club.

    De finale werd gespeeld in het Philips Stadion. Er waren in totaal zeshonderd agenten aanwezig. De supporters die aangehouden zijn maakten zich onder mee schuldig aan illegale kaartverkoop, vernielingen, mishandelingen en drugsbezit. De politie spreekt van een geslaagd voetbalevenement en prijst de bijna twintigduizend supporters van beide voetbalclubs. "Zij hebben deze finale tot een waar feest gemaakt."

    Voor meer (voetbal)sportnieuws kun je terecht op Sport.fok.nl

    Boete voor wachten in portiek

    Icoon BizarEen 37-jarige vrouw uit Amsterdam heeft onlangs een boete van vijftig euro gekregen. De reden: ze hield zich 'zonder enig doel' op in een portiek. Dat mag niet in stadsdeel De Baarsjes, waar het vergrijp plaatsvond, dus besloot een agent om haar te bekeuren.

    Het slachtoffer, Katia Maria da Silva uit Amsterdam, is het bepaald oneens met de boete. "Het waaide die avond erg hard, daarom besloot ik niet bij de tramhalte, maar in het portiek op lijn 13 te wachten. Er hangt nergens een bord waaruit blijkt dat dit verboden is." De agent was niet onder de indruk van dit argument en legde haar vervolgens een boete op.

    In De Baarsjes zijn sinds kort maatregelen van kracht om de overlast van groepen hangjongeren te beperken. Hieronder valt dus ook de regel die het mensen verbiedt zich onnodig op te houden in portieken.

    Met dank aan Isabeau voor de submit.

    John de Jong nog zeker vier maanden aan de kant

    Voetballer John de Jong zal ook de komende vier maanden nog niet inzetbaar zijn voor PSV. De Jong tobte het afgelopen seizoen met fysieke klachten en onderging gisteren een operatie aan zijn knieband. Hierdoor zal de 29-jarige middenvelder sowieso al de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan.

    De Jong zal nu eerst twee weken in een brace moeten met het gewricht. Daarna moet hij vier weken in het gips, waarna het nog zes weken zal duren voordat hij de band mag belasten. Totaal zal De Jong zo'n vier maanden moeten revalideren voordat hij zich weer aan kan sluiten bij de Eindhovenaren.

    Pimpelmeesjes helpen bij afkicken

    Asnest of nestbak, wat je wilt!In Dorset, Groot-Brittannië, hebben pimpelmeesjes een bijzonder nestkastje uitgezocht om hun kroost in groot te brengen. Zij hebben hun nest namelijk gemaakt in een afvalbak voor sigarettenpeuken aan de muur van het plaatselijke politiebureau.

    Om de vogeltjes niet te storen is de gehele omgeving afgezet met politie-linten, zodat agenten die een rookpauze willen houden een andere plek moeten zoeken. Volgens een woordvoerder zijn de mezenouders op 6 mei het kastje binnengevlogen en zal het laatste meesje vermoedelijk pas in juni of juli uitvliegen.

    Sergeant Dave Stroud: "Het is ongelofelijk. Er zijn twee volwassen vogeltjes en een stuk of tien eieren. Eigenlijk kun je wel zeggen dat het een gezamenlijke operatie is om roken voorgoed uit te bannen."

    Volgens Dave Bird (!), wildlife officer, zijn alle wilde vogels in Groot-Brittannië beschermd, vooral tijdens de nestperiode. Gedurende die tijd moet er alles aan gedaan worden om te voorkomen dat de ouders het nest en de eieren ontvluchten. "We hebben tape opgehangen, de omgeving afgezet en een briefje opgeplakt dat er vogels in de bak nestelen. Het laatste wat die vogels willen is gestoord worden door een hoop nieuwsgierige politie-agenten."

    Met dank aan lizardtattoo voor de herschreven submit.

    CD: Mix Club 01 by Paulette

    Op vakantie in het buitenland is het altijd maar weer afwachten wat je krijgt, op muzikaal gebied. In sommige landen lopen ze jaren achter, in andere landen hoor je dingen die je nog nooit hebt gehoord. In Parijs is één van de hipste clubs op dit moment Mix Club. Geopend in oktober 2005, en sinds die datum al het toneel voor een aantal grote DJ's, waaronder David Guetta en Nick Warren. In februari van dit jaar draaide Mix Club DJ Paulette een cd in elkaar, die is nu te koop.


    AZ verhuurt Zwarthoed aan Excelsior

    Reserve-doelman Theo Zwarthoed wordt door AZ verhuurd aan Excelsior. De 23-jarige stand-in van Henk Timmer mag bij de promovendus ervaring op gaan doen.

    Tot nu toe speelde Zwarthoed twintig competitiewedstrijden voor de Alkmaarders, in de laatste drie seizoenen kwam hij slechts drie keer in actie. Toch heeft AZ vertrouwen in de Volendammer, onlangs werd het contract met de doelman verlengd tot medio 2009.

    Parlement wil niet meer naar Straatsburg

    Icoon EuropaEen groep Europarlementariërs is een actie gestart om te stoppen met de maandelijkse verhuizing naar Straatsburg. Ze vinden het onhandig, onnodig en vooral een enorme verspilling van geld. De jaarlijkse kosten van 200 miljoen euro kunnen volgens hen beter aan nuttigere dingen besteed worden.

    Het probleem is dat het hele circus alleen opgeheven kan worden, als de Europese regeringsleiders dat unaniem besluiten. Om hen te overtuigen, zijn ze een elektronische handtekeningenactie gestart. Europese burgers kunnen tekenen op www.oneseat.eu. Het doel is een miljoen handtekeningen. Op dit moment staat de teller pas op 11.000 mensen.

    Straatsburg ligt overigens op meerdere fronten onder vuur. Zo zou de stad tientallen miljoenen aan huur achterover gedrukt hebben.

    Oh, say can you sing?

    In de Verenigde Staten ontstond onlangs een discussie over het nationale volkslied, The Star Spangled Banner. Er was hierop een Spaanse vertaling gemaakt en die was ook op een CD verschenen.

    Politici vielen verontwaardigd over elkaar heen en riepen in koor dat het Amerikaanse volkslied toch echt in het Engels gezongen moest worden. President Bush vond zelfs dat mensen "die burger van dit land willen zijn, Engels moeten leren en moeten leren om in het Engels te zingen"

    Dat was voor ABC News Nightline een mooie aanleiding om eens uit te testen of diezelfde politici de Engelse tekst van hun volkslied eigenlijk wel kennen. Dit volgende item werd afgelopen maandag, 8 mei uitgezonden.

    Met dank aan een anonieme submitter

    [Update] Super Smash Bros. Brawl trailer

    Het was al langere tijd bekend dat er een Super Smash Bros. game op de Wii zal gaan verschijnen. Tijdens de Nintendo persconferentie hoorden we er helaas niets over, gelukkig krijgen we nu dan toch nog een trailer. In het filmpje zie je duidelijk de grafische transformatie van GameCube-characters naar de Wii-characters, tevens komen we enkele verrassende nieuwkomers tegen.

    Bekijk trailer



    Update

    Philipnorth meld op het forum dat Super Smash Bros. Brawl geen gebruik zal maken van motion-controlled attacks. Het spel blijft volledig compatible met de GameCube controller en de reden waarom Sakurai dit besloten heeft is dat hij niemand wil benadelen of bevoordelen qua controls.

    Naast de multiplayer mode op 1 console zal SSBB ook Online Multiplayer ondersteunen, maar verdere informatie is hier niet over bekend gemaakt.

    Super Smash Bros. Brawl zal in 2007 op de Wii verschijnen.

    Update 2
    Inmiddels heeft Nintendo de officiele site van Super Smash Bros. online gezet. Het lijkt erop dat de naam van het spel veranderd is in Super Smash Bros. Dojo.
    Veel meer dan de theme muziek van het spel, wat screenshots en een introductie van Masahiro Sakurai, de director van het spel, is er nog niet te vinden, maar waarschijnlijk zal dat snel veranderen.

    Met dank aan philipnorth voor de submit.

    Turks bezwaar tegen Franse wet

    Icoon BuitenlandsTurkije heeft bezwaar tegen een nieuwe Franse wet, die de ontkenning van de Armeense genocide strafbaar stelt. Afgelopen dinsdag riep premier Erdogan al een aantal topmannen van Franse bedrijven in Turkije bijeen met het verzoek te proberen de wet tegen te houden.

    Volgens de Turkse lezing van het verhaal zijn er tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse rijk weliswaar veel Armeniërs omgekomen, maar is er nooit sprake geweest van een echte genocide. Sterker nog: in Turkije is het verboden om van genocide te spreken. Regelmatig komen er naar aanleiding hiervan mensen in Turkije voor de rechter, wegens het 'beledigen van de Turkse identiteit'.

    Inmiddels is het Turkije dus menens. De ambassadeur in Frankrijk is al terug naar Turkije gehaald voor 'overleg'. Er wordt gezinspeeld op meer maatregelen, zoals een economische boycot van Frankrijk. Onder meer de Franse deelname aan de nieuwe nucleaire installaties aan de Zwarte Zee komt hiermee in gevaar.

    Ontkennen van de genocide is op dit moment in veel landen niet strafbaar, maar de genocide is wel erkend door de parlementen van Cyprus (Griekse zijde), Griekenland, België, Zweden, Libanon, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Canada, Slowakije, Nederland, Polen, Argentinië, Rusland, Uruguay, Duitsland, Venezuela en Litouwen. Ook hier is Turkije vanzelfsprekend niet blij mee. Toen Frankrijk bijvoorbeeld in 2001 de genocide erkende, schrapte Turkije voor miljoenen aan defensieorders bij het Franse bedrijfsleven.

    Frankrijk heeft voorlopig alleen laten weten 'met aandacht' te luisteren naar de bezwaren van Turkije. Verder houdt men zich op de vlakte. De wet kan volgende week aangenomen worden.

    Honda zoekt racesnelheid

    Het Honda-team is druk op zoek naar meer racesnelheid. In Spanje verwacht het team een betere prestatie te leveren dan op de Nürburgring, daar viel Jenson Button uit en Rubens Barrichello werd vijfde.

    Gil de Ferran, Honda-sportdirecteur, liet weten dat ze er alles aan doen om goed te presteren. "De RA106 was competitief tijdens de verschillende tests in Barcelona. Daarnaast hebben we een nieuwe motorspecificatie voor beide coureurs. We reizen dan ook in een positieve stemming af naar Barcelona, ondanks dat we racesnelheid te kort kwamen in de laatste race. We hebben dit keer geen tijd om te testen, maar we zullen de data van afgelopen weekend goed bestuderen en hopelijk vinden we enkele verbeteringen."

    'Renault wil GPMA de rug toekeren'

    Renault F1 onderzoekt de mogelijkheid om uit de GPMA te stappen. Het is een publiek geheim dat de Franse renstal zich kan vinden in de voorstellen van de FIA aangaande de toekomst van de sport. Flavio Briatore wil dan ook spoedig tekenen bij Bernie Ecclestone, maar niet alle leden van de GPMA denken daar zo over.

    "We tekenen allemaal, of we tekenen niet”, aldus de woordvoerder van de GPMA-teams. Hoewel er telkens geruchten zijn dat een definitieve deal aanstaande is, begint het nu wel erg lang te duren voordat de spreekwoordelijke puntjes op de i zijn gezet. Briatore heeft al een aantal maal gezegd dat wat hem betreft de onderhandelingen al lang afgerond hadden kunnen zijn.

    Ook op de Nürburgring werd er geen overeenstemming bereikt tussen de verschillende partijen. Het Duitse blad ’auto motor und sport’ meldt dat Renault naar een ontsnappingsmogelijkheid zoekt, al is het nog maar de vraag of die er is. Volgens het Duitse blad speelt voor Renault ook het feit mee dat de teams met terugwerkende kracht per 1 januari 2006 betaald worden. Voorwaarde voor deze betaling is wel dat het Concorde Agreement wordt ondertekend.

    De directeur van Toyota, John Howett, is net als Briatore ook van mening dat een deal niet ver weg is. "Het gaat de goede kant op, ik snap alleen niet waar al die haast plotseling vandaan komt".

    Voedselhulp Noord Korea wordt hervat

    Icoon BuitenlandsHet Wereld Voedsel Programma (WFP) zal binnenkort de voedselhulp aan Noord Korea weer opstarten, zo maakte de regering in Pyongyang bekend. Daartoe is een akkoord met vertegenwoordigers van de Noord-Koreaanse regering en het WFP getekend. De hulp was in december stopgezet omdat de regering had laten weten het voedsel niet meer op prijs te stellen. Omdat het niet lukt om zelf voldoende voedsel te produceren zal de hulp in kleinere hoeveelheden dan voorheen toch weer worden aanvaard.

    Voedseltekort is de afgelopen jaren een structureel probleem in het communistische Noord Korea. De afgelopen tien jaar zijn er naar schatting twee miljoen mensen door ondervoeding omgekomen.

    Aidscampagne promoot veilig "ballen"

    Icoon BinnenlandsSoa Aids Nederland (SAN) heeft een nieuwe slogan: 'Laat je leven niet verknallen door onveilig te ballen'. Met de nieuwe zin, met name met het woordje 'ballen' hoopt men meer aansluiting te vinden bij de jeugd van tegenwoordig. 'Wippen' en zeker 'vrijen' zijn woorden die volgens SAN meer geassocieerd worden met oma's dan met jongeren.

    SAN wil zich voortaan heel gericht gaan richten op bepaalde doelgroepen. Dit reclamespotje zal daarom voorlopig alleen te zien zijn op 'urban feesten'. Aanstaande vrijdag wordt het voor het eerst vertoond op de Mega Urban Schoolparty in Amsterdam. Eind augustus zal Soa Aids Nederland een nieuwe landelijke campagne lanceren. Tot die tijd houden ze het landelijk op 'Wie laat zich dan ook naaien zonder condoom?'

    Jans in de race om Michels award

    Ron Jans is één van de vier genomineerde trainers voor de Rinus Michels Award. Naast Guus Hiddink (PSV), Erwin Koeman (Feyenoord) en Louis van Gaal (AZ) werd de trainer van FC Groningen door alle hoofdtrainers in het betaalde voetbal op de lijst gezet. Op 26 mei zal in Tilburg de Trainer van het Jaar gekozen worden.

    Jans verbaasde met Groningen door de finale te behalen van de play-offs voor de voorronde van de Champions League. Hiddink won met PSV de landstitel, Van Gaal eindigde met AZ in de reguliere competitie op de tweede plaats en Feyenoord deed onder Erwin Koeman een tijd lang mee voor het kampioenschap.

    A2 krijgt er vier rijbanen bij

    Icoon FileWaarschijnlijk zijn de verkeersproblemen op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam na 2010 voorlopig van de baan. Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat is namelijk voornemens om vandaag het voorstel door de ministerraad te krijgen waarin besloten wordt om de A2 niet met twee keer één rijbaan te verbreden, maar met twee keer twee rijbanen. Hiermee komt hij op een totaal van twee keer vijf rijbanen.

    Een reden dat minister Peijs meteen naar vijf rijbanen per rijrichting wil, is dat het goedkoper is. De meerkosten zijn namelijk maar 35 miljoen euro, op het totale budget van 1,2 miljard euro. De plannen gaan trouwens nog verder: de hele A2 tussen Utrecht en Amsterdam zal van geluidsarm asfalt voorzien worden. Ook wordt gedacht aan de verkeersveiligheid, met speciale motorveilige vangrails bij de op- en afritten en trajectcontrole over het hele traject.

    De automobilisten zullen weinig merken van de werkzaamheden. Ze kunnen namelijk gewoon naast de huidige rijbanen uitgevoerd worden.

    Directeur Langenbach weg bij ADO

    Robert Langenbach zal in september zijn functie neerleggen als directeur van ADO Den Haag. De club uit het Zuiderpark heeft dit woensdag bekendgemaakt. De 34-jarige Langenbach was zes jaar lang in dienst van ADO.

    In een persverklaring zei Langenbach dat hij meent dat alle doelstellingen, die hij bij zijn aantreden in 2000 stelde, behaald zijn. "De directie is uitgebreid, de eerste paal voor het nieuwe stadion is geslagen en ADO is uitgegroeid tot een stabiele betaaldvoetbalorganisatie op het hoogste niveau".

    Het is nog onbekend wie Langenbach bij de Haagse club zal opvolgen.

    Mauresmo viert rentree met winst

    Amélie Mauresmo heeft haar rentree op de tennisbaan opgeluisterd met een overwinning. De Française, die een maand rust nam, wist de derde ronde te bereiken op het Qatar Telecom German Open door met 6-1 en 6-2 Vera Dushevina te verslaan. Mauresmo won het toernooi in 2001 en 2004.

    Ook Martina Hingis en Justine Henin-Hardenne wisten de volgende ronde te behalen. De Zwitserse Hingis schakelde de Duitse Julia Schruff uit met 6-4, 6-3 en Henin versloeg de Italiaanse Mara Santangelo met 6-4 en 6-1.

    Geen nieuwe wedstrijd voor Tottenham

    De voorronde van de Champions League zal definitief aan de neus van Tottenham Hotspur voorbij gaan. De Engelse voetbalbond FA heeft het verzoek van de club van manager Martin Jol afgewezen om het duel tegen West Ham United over te spelen.

    De Londenaren hadden het verzoek voor een replay ingediend, omdat de spelers van de club vlak voor de wedstrijd een voedselvergiftiging opliepen. De nederlaag werd daar aan geweten. Arsenal profiteerde en wist zich ten koste van de Spurs voor de voorronde van de Champions League te plaatsen.

    Boateng :"We hebben de kansen niet gepakt"

    George Boateng reageerde woensdag realistisch na de nederlaag van zijn ploeg Middlesbrough in de finale van de UEFA-bekertegen het Spaanse Sevilla.

    "We hebben de kansen niet gepakt en dan win je niet", aldus de voormalig speler van Feyenoord.

    Boateng bespeurde bij zowel zijn eigen ploeg als Sevilla de nodige spanning. "Het was een grote belangrijkste wedstrijd. Dat merkte je aan beiden kanten. Zij stonden in de eerste helft ook onder druk, maar zo'n eerste goal breekt bij hen het ijs."

    Screens en art Phoenix Wright

    Capcom heeft wat screens en artwork vrijgegeven van Phoenix Wright: Ace Attorney Justice For All, het tweede deel van Phoenix Wright voor de DS dat in het westen wordt uitgegeven.

    Justice For All omvat vier nieuwe rechtszaken, die ieder weer uit twee delen zullen bestaan; investigation phase en court phase. Een nieuw element is toegevoegd: Psyche-Lock. Bepaalde getuigen houden de waarheid zorgvuldig van je verborgen. Door hun Psyche-Lock te openen met een serie van slimme vragen, kun je die waarheid toch boven tafel krijgen. Mislukte pogingen of het geven van verkeerd bewijsmateriaal heeft een negatief effect op je 'Life Bar'; succesvol openen vult die juist bij.

    Naast de vertrouwde gezichten van Phoenix Wright en Maya Fey maak je in dit deel kennis met Franziska von Karma, de nieuwe D.A. en, inderdaad, dochter van Manfred von Karma; en met Pearl Fey, het nichtje van Maya dat nog veel moet leren.

    Een aantal screenshots vind je hieronder, de rest staat hier








    Uitslagen Dag 5 Darts League

    Vier spelers hebben zich woensdagavond gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Topic International Darts League: Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Ted Hankey en Simon Whitlock.

    Ted Hankey en Simon Whitlock kunnen de eerste plaatsen in poule K niet meer ontgaan, waardoor die groep van haar spanning is beroofd. The Count versloeg in twaalf legs Gary Anderson: 7-5, na dinsdag al Gary Robson op de knieën te hebben gekregen. Met een gemiddelde van 31,28 komt Hankey steeds beter in vorm, hetgeen ook tot uiting kwam in enkele knappe finishes. Simon Whitlock was Gary Robson met 7-4 de baas. Samen met de 7-3 tegen Anderson volstaat dat voor plaatsing.

    In poule I verzekerde Raymond van Barneveld zich van de knock-outfase door Roland Scholten kansloos achter te laten. In een prelude van de halve finale van de Premier League koerste Barney simpel af op de zege: 7-1. Zowel scorend als finishend was Scholten ondermaats. Vanavond zal Scholten de degens kruisen met Ronnie Baxter, die Paul Hogan elimineerde (7-2). De winnaar mag met Van Barneveld verder. Voor Jelle Klaasen is het doek gevallen. De officieuze wereldkampioen bij de BDO verloor van Shaun Greatbatch: 5-7. Zoals gebruikelijk, althans dit toernooi, gooide Klaasen zeer wisselvallig. Daardoor kende het duel een schommelend scoreverloop.

    Greatbatch zal met Colin Lloyd moeten knokken om een kwartfinaleticket. Lloyd werd voor de zoveelste keer royaal verslagen door Phil Taylor (1-7), waardoor The Power zich plaatste. De score was geflatteerd, want Lloyd kon aardig meekomen met de dertienvoudig wereldkampioen, die met een gemiddelde van 32,52 opnieuw onder zijn kunnen speelde. Het plecht in poule L is nog onbeslist, al heeft Darryl Fitton uitstekende papieren. De Engelsman rekende af met Michael van Gerwen: 7-3. Onze landgenoot kon zijn magistrale vorm van dinsdag niet doortrekken. Martin Adams deed goede zaken door Tony O’Shea te kloppen.

    Uitslagen:

    Poule I:
    Raymond van Barneveld (Ned) – Roland Scholten (Ned) 7-1
    Ronnie Baxter (Eng) – Paul Hogan (Eng) 7-2

    Stand:

    #Darter:Duels:Punten:Legsaldo:
    1R. van Barneveld**2214 - 6
    2R. Baxter2112 - 9
    3R. Scholten218 - 11
    4P. Hogan206 - 14

    Poule J:
    Colin Lloyd (Eng) – Phil Taylor (Eng) 1-7
    Jelle Klaasen (Ned) – Shaun Greatbatch (Eng) 5-7

    Stand:

    #Darter:Duels:Punten:Legsaldo:
    1P. Taylor**2214 - 2
    2C. Lloyd218 - 9
    3S. Greatbatch219 - 14
    4J. Klaasen207 - 14

    Poule K:
    Gary Robson (Sch) – Simon Whitlock (Aus) 4-7
    Ted Hankey (Eng) – Gary Anderson (Sch) 7-5

    Stand:

    #Darter:Duels:Punten:Legsaldo:
    1S. Whitlock**2214 - 7
    2T. Hankey**2214 - 11
    3G. Robson2010 - 14
    4G. Anderson208 - 14

    Poule L:
    Tony O’Shea (Eng) – Martin Adams (Eng) 4-7
    Michael van Gerwen (Ned) – Darryl Fitton (Eng) 3-7

    Stand:

    #Darter:Duels:Punten:Legsaldo:
    1D. Fitton2214 - 9
    2M. Adams2113 - 11
    3M. van Gerwen2110 - 13
    4T. O’Shea2010 - 14

    [UPDATE] Live E3 verslag: FOK!games is aanwezig!

    We kregen zojuist een berichtje vanuit Los Angeles dat twee van onze crewleden de security gepasseerd zijn en nu dus op de beursvloer rondlopen.

    Vanaf nu kunnen we jullie in dit bericht voorzien van actuele informatie vanaf de E3.

    Updates:
    04:35 We kregen zojuist bericht dat de beurs inmiddels gesloten is en Fliepke en Lexie onderweg zijn naar de Nintendo afterparty.

    03:30 Lexie heeft wat te horen gekregen over Jack Keane; de nieuwste adventure game van de makers van Ankh. De game is pas tien weken in ontwikkeling en zal zich afspelen in de jungle.

    01:40 Iedereen heeft van tijd tot tijd even rust nodig. Lekker tot jezelf komen. Vagere_Hein en Lexie besloten dat in stijl te doen door lekker te chillen in de Sony lounge.

    23:52 En weer contact met LA. Steeven heeft de RTS Rise & Fall: Civilizations at War gespeeld wat hem erg tegen viel. Er zaten leuke features bij, zoals je eigen gebouwde gebouw betreden en held spelen bij een veldslag. Nog steeds geen foto's helaas

    23:25 De heren hebben net gegeten en zijn bij de Nintendo DS stand geweest alwaar ze Pro Evolution Soccer voor de DS hebben gespeeld. Ze zitten volgeladen met goodies, en hebben helaas nog geen mogelijkheid gezien om foto's (van boothbabes) te uploaden. We wachten geduldig af!

    22:16 "Crysis is de mooiste game van de show. Battlefield 2142 speelt als een trein en voelt groots aan. Groeten Steeven"

    22:06 Redacteur Strolie75 was razend enthousiast over niets minder dan Super Mario Galaxy. Zijn eerste indrukken waren erg goed, zowel over het uiterlijk van de game als over de besturing. In tegenstelling tot Steevens DBZ ervaring met de Wii controller ging het bij Super Mario Galaxy een stuk beter af. Verder was hij ook erg goed te spreken over het concept van planeten en ruimtespringen. Verder heeft hij ook Super Monkey Ball: Banana Blitz gespeeld en was daar ook wel positief over te spreken. De besturing van die game was toch wel een stuk lastiger, maar het concept met de Wii controller was erg goed.


    Mr_Belvedere was bij Sony geweest en heeft de bevestiging gekregen dat de PSP met ingebouwde camera zeer binnenkort aangekondigd en uitgegeven zal worden. Verder heeft hij gehoord Sony's Locationfree-player later dit jaar wordt uitgegeven en zo'n 449 euro gaat kosten. Als laatste is hij er achter gekomen dat er van de anime Disgea een PSP-game wordt uitgegeven.


    21:05 Sorry voor het lange wachten, maar de rij was lang. Collega Steeven heeft Dragon Ball Z: Bodukai Tenkachi 2 voor de Wii en de PS2 gespeeld. Zijn indruk van de Wii besturing in die game was "zwaar klote". De game zelf gaf wel een goede indruk, en zag er ook nog mooi uit. De dame die Steeven hielp snapte zelf echter ook niet veel van de besturing, dus het was veel proberen en improviseren.

    19:40 Crysis was nu aan de beurt! De eerste indrukken waren erg goed. Mooi spel en een schitterende omgeving. Volgens redacteur MrSubtle zegt het filmpje van Crysis wat uit was gebracht een hoop. Helaas had ook deze game veel last van framedrops en was de te spelen demo vrij buggy. Erg leuk was het omver schieten van bomen. Greenpeace zal er wel niet erg blij mee zijn, maar je kan met een geladen wapen een klein bos omver schieten.

    19:08 We werden net gebeld met de mededeling dat redacteur Lexie zich achter de coulisen van de Nintendo-stand heeft weten te werken. Hij heeft vast een bewaker met een donut verleid en is vervolgens naar binnen gesneakt. Zodra hij Miyamoto of Princess Peach is tegengekomen zullen we melden!

    19:00 Zojuist heeft één van de redactieleden zich kunnen uitleven op de game Warhawk voor de PlayStation 3. Dit is de vliegsimulator die gebruikt maakt van het nieuwe motionsensor systeem van de PS3 controller. Uit persoonlijke ervaring is het erg wennen, en lastig te besturen. Het vliegtuigje is erg gevoelig voor bewegingen, dus je kan je niet uitleven op de knoppen omdat het apparaat dan al beweegt. Verder zag het geheel er grafisch niet hoogstaand uit. De scherpte en resolutie was goed, maar het gaf op het eerste gezicht nog geen next-gen gevoel.


    WarHawk

    18:32 Er zijn zojuist de eerste indrukken uitgewisseld met de aanwezige redactie. Als eerste hebben ze van de PlayStation 3 Gran Turismo HD kunnen bekijken. Wat meteen al opviel was het scherpe beeld, de hoge framerate en de hoge resolutie. Wel is er verteld dat de game pas voor 20% af is, dus bijvoorbeeld textures zijn nog niet scherp.


    Gran Turismo HD

    De aanwezige redactie staat nu in de rij voor de Nintendo Wii, maar het is daar nu al ontzettend druk. Ze staan al zeker een half uur in de rij, maar ze moeten nog minstens een uur wachten. Over het algemeen begint de beursvloer zelf ook al aardig vol te raken. Één tiende van de zaal is pas gevuld, dus het kan nog een stuk drukker worden. We houden jullie op de hoogte!


    Iedereen wacht voor de Wii

    Olietanker explodeert bij kust Filipijnen

    Icoon RampBij de kust van de Filipijnen is vannacht een olietanker geëxplodeerd. De ontploffing vond plaats ten westen van de Filipijnse hoofdstad Manilla. Twee mensen die op het schip aanwezig waren, zouden levensgevaarlijk gewond zijn geraakt.

    George de Jesus van de Filipijnse kustwacht meldde aan persbureau Reuters dat er een reddingsoperatie in gang is gezet. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend.

    Acht screenshots van The Guild 2

    Van The Guild 2, een langverwachte RPG voor de PC, zijn weer wat beelden verschenen. In The Guild 2 creëer je je eigen character in een wereld die continu verandert en groeit. De game speelt zich af in de middeleeuwen, zes jaar na de derde kruistocht, die zo rampzalig eindigde voor de kruisvaarders. Je zult in de game volledige vrijheid krijgen over je doen en laten. Je kunt ervoor kiezen om een handelaar te worden, of je gaat voor de minder sociale manier om rijk te worden en je wordt een thief.

    Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar hij wordt ergens dit jaar nog verwacht.







    Xbox 360 beelden van F.E.A.R.

    De game is inmiddels al een tijdje uit voor PC, maar 360 gamers staan nog in de wacht. Om het wachten op speelbaar materiaal wat draaglijker te maken heeft Monolith wat nieuwe beelden vrijgegeven. Speciaal voor de 360-versie komt Monolith met nieuwe speelmogelijkheden. Hier tussen zit ook een mode die verdacht veel lijkt op de "The Mercenary" mode uit Resident Evil 4.

    De 360-versie van F.E.A.R. moet later dit jaar verschijnen.






    Eerste trailer van Spider-Man 3

    Van Spider-Man 3, een game in ontwikkeling bij Activion, is de E3 trailer verschenen op het net. In de trailer zien we een Spider-Man bewegen zoals hij ook speelbaar zal zijn voor de gamer.

    Zoals het er nu voorstaat zal de game waarschijnlijk naar alle next-gen consoles komen, zelfs de Nintendo Wii, al zullen de animaties daarop toch echt anders zijn.
    Spider-Man 3 ligt in de winkels in mei 2007, niet toevallig tegelijk met de nieuwste film.

    De trailer is hier te bekijken.

    Prijs van externe HD-DVD speler bekend?

    Een aantal mensen heeft, vlak nadat de presentatie van Microsoft op de officiële Xbox site kwam te staan, gemeld dat Microsoft per ongeluk de prijs van de HD-DVD speler had vermeld. Nu zou dat gewoon een grap kunnen zijn, ware het niet dat alle mensen die dat opmerkten dezelfde prijs aangaven, namelijk US$199.

    Het bericht is sowieso inmiddels aangepast, als het al echt waar was, dus controle is niet mogelijk. Microsoft heeft ook nog niks bevestigd of ontkend.

    Nintendo razend populair op de E3

    Voor iedereen die wenst dat hij op de E3 was om op de Wii te kunnen spelen, think again. Bij Nintendo is het namelijk momenteel drukker dan op de snelweg van LA tijdens spitsuur. Het is zelfs zo erg dat de rij inmiddels het laatste bordje gepasseerd is waarop een geschatte wachttijd staat aangegeven. "Welcome to Nintendo. Current Wait is 190 mins."



    De rijen als je eenmaal aangekomen bent bij de Wii en DS stand

    Virtua Fighter 5 voorlopig nog niet uit

    Onlangs werd aangekondigd dat Virtua Fighter 5 exclusief voor de PlayStation 3 zou uitkomen en getoond zou worden op de E3. Nu zijn deze beweringen allebei waar, alleen is de game niet speelbaar voor de PS3. De game is alleen speelbaar op de arcade kasten (Lindbergh hardware). Aangezien Sega nog niet eens ver genoeg is om een PS3 versie enigzins toonbaar te maken zal het nog wel even duren voor we de game in de winkels kunnen verwachten. Verwacht wordt momenteel rond mei-juni van 2007. Het is voorlopig even afwachten.

    Eerste info over The Club

    Bizarres nieuwste third person shooter The Club wordt op de E3 slechts door middel van een demo getoond. Dit zelfs achter gesloten deuren. Alleen de ontwikkelaar mag de game spelen, niemand van de pers mag er aan komen.

    Het perspectief in The Club lijkt sterk op dat van Resident Evil 4. Grafisch is de game een next-gen game, maar zeker niet spectaculair. Momenteel heeft de game nog flink last van lage framerates en texture bugs.
    Bizarre vertelt echter, dat de beelden die de journalisten te zien krijgen niet van de uiteindelijke kwaliteit van de game zullen zijn.

    De gameplay doet denken aan Time Crisis, maar dan zonder de vaste weg waar je over wordt geleid. Vijanden kunnen van elke kant komen afhankelijk van of je naar voor of achteren loopt. Punten die je scoort met kills worden als geld geteld. Je kunt extra punten verdienen door combo's of headshots.

    De hoofdrolspeler behoort tot de laagste van drie groepen. De eerste groep is de "Prey". Mensen die worden opgejaagd in locale arena's voor een paar dollar. Hun tegenstanders zijn de "Hunters", zij worden betaald om te doden. The laatste groep heet "Moneyman". Zij zijn het brein achter The Club en verblijven op de achtergrond. Zij maken The Club tot wat het is.

    Tot de geplande multiplayer mode behoort ook een "Deathmatch" variant. Hierin krijgt de speler wapens als gattling guns en rocketlaunchers. Afhankelijk van de lichaamsdelen waar je op mikt kun je verschillende hoeveelheden prijzengeld verdienen. Elk wapen zal ook zijn second firing mode krijgen.

    The Club verschijnt ergens in 2007 voor Xbox 360 en PlayStation 3.

    Info en screens van God Hand

    Capcom heeft wat nieuwe beelden vrijgeven van hun nieuwste actie game God Hand. De game is in ontwikkeling bij Clover Studios en zal in 2007 op de Europese markt komen. De speler kruipt in de huid van Gene, de enige man op aarde met de kracht van de Goden in zijn handen. Met de hulp van zijn bovennatuurlijke krachten zal Gene zich moeten beschermen tegen demonen en ander gespuis die afkomen op de kracht in zijn handen.






    Ninety-Nine Nights al in augustus naar de VS?

    Tetsuya Mizuguchi, CEO en oprichter van Q Entertainment, liet vandaag vallen dat Ninety-Nine Nights, anders dan gedacht, mogelijk al in augustus zou kunnen verschijnen in de VS. Dit zei Mizuguchi in een gesprek met wat journalisten na afloop van een perspresentatie.

    Natuurlijk betekent dit niet dat de game ook daadwerkelijk in augustus verschijnt, maar het geeft wel aan dat de game in ieder geval niet aan het eind van de herfst zal verschijnen.

    Wederom een Night of Xbox Live

    Na het succes van de vorige keer heeft Microsoft besloten om weer een avondje op Live te gaan zitten. De volgende editie van Night of Xbox Live zal 26 mei plaatsvinden op de 360 bij jou in de woon-, slaap- of badkamer. Met het WK zo dichtbij zal de nacht deze keer ook in het teken staan van 2006 FIFA World Cup. Ook dit keer zullen er weer competities georganiseerd worden en prijzen te winnen zijn.

    De site van het evenement is hier te bekijken.

    Havok op de Wii

    Havok heeft bekend gemaakt dat haar physics en technology software gelicenceerd is voor Nintendo's opkomende console, de Wii. Het is niet de eerste keer dat Havok naar de Wii komt, al zo'n vijftien GameCube games werden gemaakt met behulp van dit systeem.

    "Nintendo has always captured the imagination of game-players and developers alike around the world," zegt Jeff Yates, VP product management bij Havok. "Havok is no exception when it comes to the Wii platform. We look forward to seeing the amazing range of new experiences that this game system brings to new-generation developers."

    Nintendo is erg blij met de deal. Met Havok hebben developers een nieuw instrument in handen om de echte magie van de Wii tentoon te spreiden.

    Nieuwe content voor Dungeons & Dragons: Stormreach

    Turbine heeft aangekondigd dat er plannen zijn voor een tweede content expansion voor Dungeons & Dragons: Stormreach.

    De uitbreiding, die de naam Twilight Force draagt, zal een nieuw speelbaar ras kennen, namelijk de Drow. "The Twilight Forge module will offer new players an improved single player experience, and existing players will enjoy creating new drow characters and exploring lots of new dungeons," zei Jeffrey Anderson, president en CEO van Turbine,"We are committed to delivering future DDO modules that include features that continue to expand the game, such as additional character levels and player-versus-player (PvP) battles."

    Naast de mogelijkheid om characters te maken met de Drow, ook wel bekend als de Dark Elf, zullen spelers acht nieuwe monsters kunnen bevechten waaronder de Mindflayer, Mummy en de Lich. Daarnaast zit er in de uitbreiding ook een award syteem wat spelers bonussen geeft voor het uitspelen van dungeons op alle moeilijkheidsgraden.

    Wanneer de uitbreiding komt is nog niet bekend.

    Assasin's Creed te zien op twee screens

    Ubisoft heeft een tweetal nieuwe screens vrijgegeven van Assasin's Creed voor de PlayStation 3. Het verhaal van Assasin's Creed speelt zich af in het jaar 1191, in de tijd dat de derde kruistocht door het heilige land trekt. De genadeloze assassins verschuilen zich, terwijl ze beide kampen in het conflict onder druk zetten om de vijandelijkheden te beëindigen. Ze hebben de kracht om hun omgeving te veranderen in chaos en de gebeurtenissen te beïnvloeden in deze roemruchte tijd. Het spel moet in 2007 uitkomen.




    Screens en filmpje van Spore

    Spore is ook aanwezig op de E3 en er zijn een aantal nieuwe screenshots vrijgegeven. In dit spel is het de bedoeling om vanaf een 1-cellig organisme een gehele beschaving op te bouwen die het heelal gaat overheersen. Meer info over dit spel komt waarschijnlijk nog tijdens de E3.

    Er is ook een gameplay filmpje van Spore gemaakt tijdens de E3. Het filmpje kun je hier bekijken.

    Met dank aan Simsfan88




    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1256
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    special
    Random Pics van de Dag #1254
    special
    Random Pics van de Dag #1253
    ©FOK.nl e.a.