Zes bomaanslagen op Corsica

Icoon AanslagZes aanslagen schrikten gisteravond het Franse eilandje Corsica op. Bijna gelijktijdig werden er zes explosieven tot ontploffing gebracht bij gebouwen die symbool staan voor de Franse staat. Wonder boven wonder veroorzaakten de aanslagen enkel materiële schade; niemand raakte gewond.

De eerste ontploffing vond plaats bij de ingang van een gebouw van de Franse schatkist in Ajaccio. Enkele luttele meters van de explosie ligt een café, dat toen voor de helft vol was. Andere getroffen plaatsen zijn: Tiuccia, Olmeto-Plage, Porto-vecchio en Monaccia d'Aullène. In totaal hadden zeven bommen moeten afgaan, maar één van de geladen explosieven die voor een schoolingang was geplant, kwam niet tot ontploffen. Volgens een onderzoeker hadden de daders hier geen tijd meer voor.

De verantwoordelijkheid is niet opgeëist, maar vermoedelijk zitten Corsicaanse separatisten achter de aanslagen. 'FLNC-UC', zoals de groep heet, pleegt geregeld aanslagen op het eiland dat bij toeristen erg in trek is. De terroristen eisen de onafhankelijkheid van Corsica van de Fransen, en hopen dat door middel van aanslagen af te dwingen.