Doornbos ontkent racezitje

Nadat Jack Plooij twee weken geleden al voorspelde dat Robert Doornbos binnenkort voor Red Bull Racing zou gaan racen, zegt nu de website F1Racing zeker te weten dat dit daadwerkelijk zal gaan gebeuren.

Volgens de site zou Doornbos al tijdens de Grand Prix van Monaco aan de slag kunnen. De Rotterdammer is nu vrijdagcoureur bij het team, maar een financiële injectie van vijftien miljoen euro van hoofdsponsor Muermans zou Red Bull zover hebben gekregen om Christian Klien op een zijspoor te zetten.

De Grand Prix van Spanje, komende zondag, zou dan voorlopig de laatste race van de Oostenrijker worden. De dag erna wordt een officiële bevestiging van de rijderswissel verwacht van het team.

Update

Robert Doornbos en zijn management ontkennen de geruchten dat Klien plaats moet maken voor de Rotterdammer. Er zou door niemand met Doornbos, Muermans of zijn management gesproken zijn waardoor dit bericht als waar op internet kwam, maar niet waar blijkt te zijn. Marco Zecchi de manager van Doornbos is woedend. "Het is pertinent niet waar. Ik ben echt heel teleurgesteld en boos. Het is elke keer dezelfde website die dit soort onzinverhalen over Robert de wereld in brengt. Ik ben het nu zat. Die ongein moet ophouden."