Gods & Heroes laat weer van zich horen

Het laatste nieuws van de mythische MMORPG Gods & Heroes: Rome Rising dateert al van de vorige E3. In het spel neemt de speler de rol aan van een Romein tijdens de opkomst van de stad. Gedurende het spel zal je dus Rome's real life vijanden tegenkomen, bijvoorbeeld de Carthagers en Galliërs. Zoals de titel reeds deed vermoeden spelen de Goden een grote rol. Als speler vervul je opdrachten voor een van de Romeinse Goden, die je dan weer beloont met special powers. Sta ook niet raar te kijken als er opeens een cycloop of medusa verschijnt; de game neemt de geschiedenis met een flinke korrel zout.

Developer Perpetual Entertainment belooft een innovatief, uniek combat systeem. Squad Combat zal een belangrijke rol spelen. De speler kan een groep NPC's (non playing characters) rond bevelen en in formaties zetten. Dit moet leiden tot een nieuwe vorm van combat tactiek. Voor degenen die nog twijfels hebben: het combat systeem is ontworpen door niemand minder dan Stieg Hedlund, ook verantwoordelijk voor Diablo II.

De graphics lijken er een stuk op vooruit te zijn gegaan in vergelijking met vorig jaar. Check dit maar eens:

En nu dit:

Het is overigens maar de vraag in hoeverre dit ingame beelden zijn. Enfin, voor extra info en wat goodies, neem een kijkje op de site. De game wordt verwacht in de winter van dit jaar.