Verdonk: Hirsi Ali heeft niets te vrezen

Icoon BinnenlandsMinister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken zal Ayaan Hirsi Ali niet uitzetten. Dat valt op te maken uit de reactie die ze na afloop van de ministerraad gaf, op beweringen dat Hirsi Ali waarschijnlijk nog meer heeft gelogen over haar verleden dan zij eerder al had toegegeven.

Verdonk zegt dat de kwestie met haar partijgenote zich 14 jaar geleden heeft afgespeeld, en dat als ze in 1992 minister zou zijn geweest, zij Hirsi Ali ook zou hebben uitgezet. Nu heeft Hirsi Ali niets meer te vrezen volgens de VVD'er. Dit is vrij opmerkelijk, omdat de VWO-scholiere Taida Pasic niet langer in Nederland mocht blijven. Een beslissing van Verdonk, welke zij verdedigde met de woorden "Taida liegt en bedriegt".

Eerder vroeg kamerlid Hilbrand Nawijn aan minister Verdonk of Ayaan niet uitgezet kon worden. Hij was in de leugens van de Somalische getuimeld, en had als toenmalig directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) haar onterecht een verblijfsvergunning toegekend. Uitzetten is voor haar misschien niet meer mogelijk, omdat Ayaan Hirsi Ali inmiddels Nederlandse is en je iemand zijn nationaliteit slechts onder bepaalde voorwaarden af kunt nemen, waaraan ze wellicht niet voldoet.


Partijgenoten Verdonk en Hirsi Ali


Met dank aan Reigndear voor de submit.