Bridgestone zet 'ideale band' in

Bridgestone heeft de 'ideale band' ontwikkeld en zal deze dit weekend inzetten, tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje.
Verschillende kenners verwachten dat Ferrari hierdoor de rest van het seizoen sterker zal zijn dan de leiders in het kampioenschap, Renault.

Bridgestone zou met de nieuwe band een enorme sprong vooruit hebben gemaakt, aldus Michael Schumacher. De band is een zachtere versie van het rubber dat op de Nürburgring is gebruikt. "We hebben ondertussen zo ontzettend veel van deze band geleerd, dat het geen verschil meer maakt of het warm of koud is," aldus Schumacher. Ook Jean Todt verwacht veel van de nieuwe banden: "We blijven voorlopig heel sterk."

Ook mensen van buiten Ferrari verwachten dat het Italiaanse team veel voordeel kan behalen met de nieuwe Bridgestones. Pat Symonds van Renault gaf aan dat de Michelins de nieuwe Bridgestones niet zullen kunnen bijhouden. Bernie Ecclestone verklaarde zijn geld te zetten op Schumacher voor het kampioenschap dit jaar en ook Alexander Wurz, testcoureur bij Williams noemt Ferrari de huidige nummer één. Hij denkt dat de afgelopen race het keerpunt in het seizoen was.