Boek: Nicole Bailey - 100% Kama Sutra

Over de Kama Sutra zijn duizenden boeken geschreven, meestal onder het motto sex sells. Vaak stelt het allemaal weinig voor en vind je nauwelijks iets wat je niet ook op het internet kunt vinden. Nou is het geven van 'nieuwe' informatie over seks en seksuele technieken ook schier onmogelijk sinds de uitvinding van het internet, maar een goed Kama Sutra-boek moet het ook niet hebben van nieuwigheden (de Kama Sutra zelf is een eeuwenoud geschrift), maar eerder van de manier van presenteren, van de toegevoegde waarde (niet alleen maar een zooi standjes) en vooral ook van de foto's.

100% Kama Sutra is zeker weten een mooi boek. Een afwijkend formaat, mooie typografie en prachtige foto's, zowel in zwart-wit als in kleur en met gebruikmaking van een redelijk aantal verschillende koppels voor het demonstreren van de verschillende posities. Wel een beetje jammer dat het toch weer 'perfecte' fotomodellen moeten zijn in plaats van gewone mensen met wie iedereen zich kan identificeren.

Het boek vangt aan met een korte inleiding over de Kama Sutra en haar herkomst. Behalve de wereldberoemde Kama Sutra, heeft de schrijfster ook gebruik gemaakt van twee andere oosterse teksten over seks en liefde ('Ananga Ranga' en 'De geparfumeerde tuin').



Als je in gezelschap de Kama Sutra noemt, dan denken negen van de tien mensen onmiddellijk aan acrobatische standjes die alleen haalbaar zijn voor leden van het Chinese Staatscircus. Daar hoef je met dit boek niet bang voor te zijn. Vrijwel alle beschreven standjes zijn haalbaar voor de gemiddelde luie westerling. De standjes zijn ingedeeld in verschillende categorieën: 'langzaam en vol gevoel', 'snel en hartstochtelijk', 'diep en erotisch' en 'avontuurlijk'.

Het boek biedt echter meer dan alleen standjes. Er worden bijvoorbeeld ook oefeningen gegeven die je zou kunnen doen om je liefdesleven spannend te houden. De suggestie om je seksuele fantasieën op papier te zetten en aan je partner te geven vond ik zelf wel een leuke. Er wordt ook aandacht besteed aan de G-plek, aan ademhalingstechnieken, aan tantrische seks en aan seksuele problemen en mogelijke oplossingen daarvoor.

Mensen die vanuit zichzelf graag experimenteren met verschillende standjes en technieken, zullen in dit boek waarschijnlijk weinig tegenkomen wat ze nog niet geprobeerd hebben (maar misschien krijgen ze bij het lezen wel zin om sommige standjes nog maar eens te proberen ). Voor mensen die wat huiverig zijn voor wilde avonturen in bed en die het misschien houden op het missionarisstandje en op zondag op z'n hondjes, kan een boek als dit wel een openbaring zijn. Alleen al het samen bekijken van zo'n boek maakt het praten over je wensen en verlangens denk ik stukken makkelijker. En ook als je seksleven onverhoopt in een sleur is terechtgekomen, kun je in 100% Kama Sutra genoeg inspiratie vinden om er iets aan te doen.

Al met al vind ik dit boek zeer de moeite waard. Het is een lust voor het oog (en wellicht ook voor enkele andere lichaamsdelen), het biedt een behoorlijke hoeveelheid achtergrondinformatie en het blijft niet hangen bij de 'technische' kant van seks.



Uitgever: Uitgeverij The House of Books ISBN: 90 443 1394 0 Pagina's: 152
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!