8. Ben de Leider doet het in zijn broek

Uit enkele verloren gewaande geschriften van de ziener Nostradamus blijkt dat er zich in Nederland een Govert Harmsen antichrist bevindt: Ben de Leider.

In het voorgaande, 7e deel ontsnapt Ben de Leider ten kantore van 'Anticoncepti' ternauwernood aan een moordaanslag door Ursula Dobbelsteen. Buiten gekomen wordt hij welhaast ontvoerd door de vermeende AIVD-er Theo de Volggers, die Ben de Leider in zijn geblindeerde auto in veiligheid wil brengen.

Nu deel 8:

"Dit is duidelijk nog niet mijn 'finest hour', sprak Ben de Leider, de latere grootstadhouder der Nederlanden, terwijl hij de korstjes van de kipnuggets uit zijn kiezen trachtte te pulken. Hij had besloten om niet te ontsnappen uit de auto, en Theo de Volggers de kans te geven om tekst maar vooral uitleg te geven bij wat hem vandaag allemaal overkomen was.
Theo de Volggers, die aan de andere kant van het stalen gordijn aan zijn large cola zat te slurpen, had hem getrakteerd op wat snelvoedsel, wat Ben de Leider op de bijrijderstoel van de geblindeerde auto smakelijk had verorberd.
Verder was die Theo de Volggers maar een vreemde vogel, vond Ben de Leider. De Volggers wilde Ben immers uit veiligheidsmotieven naar een gevangenis brengen. Daar zou Ben veilig kunnen overnachten, om morgenavond zo fit als een fit iemand de show te kunnen gaan stelen bij Nova, waar hij geïnterviewd zou worden.

Ben de Leider tikte een paar keer hard op het stalen gordijn. "Voedertijd is voorbij! Rij dus maar weer door, naarling! En hard ook, want die fastfood van je daalt met recordtijden door mijn darmen, en staat te trappelen om vergezeld met vele onfrisse geluiden in een willekeurige plee te finishen. Haast is geboden, of ik krijg een bijna-poep-in-mijn-broek-ervaring waar je bij zit! Gas op de plank, ik geef het startschot wel!"
Ben de Leider tilde zijn linkerbil op en liet een keihard knetterende, hete scheet.
Theo de Volggers moet de winderige hint onmiddellijk gesnapt hebben; slechts een paar seconden later zoefde de geblindeerde auto over de linkerstrook van de snelweg, klevend aan de bumper van een toevallig even hard rijdende Duitse Mercedes.

Theo de Volggers had het raampje aan zijn kant van de auto even open gehad om de bruine kruitdampen van Ben de Leider te laten ontsnappen.
"Een bunzing die niet stinkt, is als een inktvis zonder inkt", zei Ben de Leider zelfgenoegzaam. "En dan heb je nog geluk dat je reukvermogen je in de steek laat. Dit in verband met je terminale verkoudheid. Maar leg me nu maar eens de gebeurtenissen van vandaag uit, zoals beloofd, of wil je dat ik mijn kringspier groen licht geef om je hele geblindeerde kutkar onder te schijten?!"
Theo de Volggers antwoordde zenuwachtig: "Nee nee, meneer de Leider. Ik zal de gebeurtenissen van vandaag voor u uitleggen. Even kijken, waar zal ik beginnen?"
"-Ehm, bij het begin misschien?" stelde Ben de Leider voor, terwijl de auto waar beide heren in zaten nog steeds over de snelweg zoefde.

"Het begin. Wel ja", begon Theo de Volggers aarzelend zijn verhaal, "Welnu: het begon zo'n 13,7 miljard jaar met de oerknal. Deze oerknal, ookwel Big Bang genoemd, is de populaire benaming van de kosmologische theorie.. "
Theo de Volggers werd onderbroken door een luide, reutelende scheet van Ben de Leider feat. diens Anus & the Farts.
"Ja bedankt!", schreeuwde Ben de Leider aan de andere kant van het gordijn. "Ik vraag je om bij het begin te beginnen, en jij begint met de oerknal! Een oerknal op je stomme bakkes, idioot! Voor straf heb ik je auto ondergescheten. Jouw manier van vertellen is nog laxerender dan de gevreesde Deense diarree, die tot massale sterfte heeft geleid in de pruimentijd. Fast-forward effe heel snel door naar modernere tijden! Naar vandaag bijvoorbeeld! Waarom vond ik vanmorgen een epistel van Nostradamus, wie heeft me dat gestuurd?

Waarom ben ik vanmorgen op straat door talloze geheime diensten als de CIA, de Mossad en de TafkaKGB geschaduwd? Wat weten ze van mijn staatsgreep-plannen? En was de spelfout in mijn verkiezingsposter een terroristische daad van 'Anticoncepti', het door mij ingehuurde reclame- en adviesbureau? En waarom wilde hun secretaresse mij vermoorden? Is ze verliefd op me, maar kan ze zich niet zo goed uiten?
Vragen alom dus, meneer De Volggers. Dus laat de steen- en bronstijd voor wat ze zijn, die behoren naast je gebrekkige kennis van de pruimen- en strijkijzertijd ook al niet tot je core-business." Ben de Leider spreidde zijn handen als een dominee vanaf zijn kansel:
"Men vond ooit het wiel uit, ..maar wie de tandem..?", en zweeg even. Bens verdwaalde geest trad weer terug in het lichaam, en vervolgde geïrriteerd:
"Dat de intelligentie van de gemiddelde AIVD-er niet verder is geëvolueerd sinds de boomrat aan land spoelde, lang voordat mijn overgrootvader de tel kwijtraakte bij de jaartelling, dat is jouw probleem. Waar was de AIVD toen de slang Eva in het Hof van Eden verleidde met een appelflap? Nergens te bekennen. Te druk met Adams vermeende lidmaatschap van de 'Hofstadgroep van Eden'? Vertel op!"

-"Ik ben geen AIVD-er, meneer De Leider. Ik breng u juist in veiligheid. Ursula heeft het op u gemunt. Juist zíj is van de AIVD! Men ziet u als een tweede Pim Fortuyn. U bent in groot gevaar! Ik vertel je straks meer, als we bij uw beveiligde overnachtingsplaats zijn. We zijn er bijna."
"Beveiligde overnachtingsplaats zegt ie! Kerel, je houdt de douane van mijn irritatiegrens druk bezig jij! Je stuurt me ordinair naar de nor, de bak, de lik, de cel, het cachot, Klein Zwitserland; de gevangenis! Gelukkig mag ik er gratis uit, ik gooide vanmorgen al dobbelend drie zessen!"
-"We zijn er, meneer De Leider" antwoordde Theo de Volggers zachtjes.
"Als je denkt dat ik nu 'hoera' ga roepen zit je ernaast. Als je denkt dat ik 'Ik moet nodig pissen' ga roepen heb je gelijk. Het is een kleine plas voor een mens, het is een grote pisstraal voorwaarts voor de mensheid. Genoeg pies en poep nu, leidt mij naar het dichtbijzijnde toilet!"
-"Ik zal u wel moeten blinddoeken, meneer De Leider. Over tien minuten, in de cel, weet u het hele verhaal."
"Dat roep je nu al uren, zeikstraal! En dat ik als een tweede Pim Fortuyn word gezien wil ik je niet meer horen herhalen, snap je dat? Ik, Ben de Leider, zal regeren als het paard van de waanzinnige keizer Caligula.. Ja ja, ..wat ik je brom, strontvlieg!
Kom nu onderhand maar eens op met dat verhaal, ik ben zowaar duizelig van nieuwsgierigheid.. ", zuchtte Ben de Leider moedeloos, en on-duizeliger dan ooit tevoren..

En Han Peekel zeide: "wordt vervolgd:"