Bush verdedigt besluiten oorlog Irak

Icoon OorlogPresident George Bush van de Verenigde Staten (VS) heeft vandaag gezegd dat er meer zware gevechten aan zitten te komen in Irak. Hij ontkent echter dat de VS in de grip zijn van de betreffende oorlog die reeds drie jaar duurt.

Hoewel Bush zegt het ongenoegen van zijn volk over de oorlog te begrijpen, en hij zeer goed op de hoogte te zijn van de komende verkiezingen en het belang daarvan voor de Republikeinen, wil hij niettemin zijn gevecht in Irak afmaken.

"Als ik niet zou geloven dat we kunnen slagen, zou ik hier niet zijn. Ook zou ik die jongens daar niet heensturen", zo verdedigt hij zijn standpunt. Daarnaast heeft hij zijn makker en tevens minister van Defensie Donald Rumsfeld verdedigd: "Ik denk dat hij het goed heeft gedaan. Elke oorlog ziet er goed uit op papier maar blijkt in de werkelijkheid toch anders uit te vallen."

Nagenoeg vier op de vijf Amerikanen denkt dat er een burgeroorlog gaat uitbreken in Irak. Bush zegt daarop dat hij alles aankan, anders trekt hij zijn troepen wel terug.