Bommelding bij redactie Jyllands-Posten

rightso en HeinsPim hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe redactie van de Deense krant Jyllands-Posten in Aarhus is vandaag ontruimd na een bommelding, zo heeft de politie bekendgemaakt. De krant, de grootste van Denemarken, ligt onder vuur in de islamitische wereld nadat er enkele spotprenten over de profeet Mohammed in verschenen.

Ondanks de excuses van de krant, die zei moslims niet te hebben willen kwetsen, worden enkele Deense producten in delen van de islamitische wereld geboycot, heeft Saudi-ArabiŽ zijn ambassadeur teruggetrokken uit Denemarken en sloot LibiŽ zijn ambassade in Kopenhagen. In Gazastad bestormden woedende Palestijnen maandag het kantoor van de EU in Gazastad, terwijl ze anti-Deense leuzen schreeuwden en Deense vlaggen verbrandden.

Vandaag zijn opnieuw duizenden boze Palestijnen de straat op gegaan om te betogen tegen Denemarken. Ze riepen leuzen als "Oorlog tegen Denemarken, dood aan Denemarken". Het kantoor van Jyllands-Posten staat onder permanente bewaking, nadat er meerdere doodsbedreigingen binnenkwamen. De bommelding kwam telefonisch binnen, aldus de politie.

Update 19:43
De ontruiming van de redactie is na anderhalf uur voorbij. De politie heeft geen bom kunnen vinden.