Vanavond werkzaamheden FOK!games

Icoon Sitenews - GamesWe gaan vanavond sleutelen aan FOK!games. Zoals je hebt kunnen lezen, hebben we de afgelopen dagen een aantal site-inhoudelijk verbeteringen ingebouwd.

Vanavond gaan we wat aan de snelheid doen van FOK!games om ervoor te zorgen dat de site ook in de toekomst zo snel blijft. Zoals jullie wellicht weten draaien de frontpage en het forum op een loadbalancer, wat betekent dat we de bezoekers van die site-onderdelen over meerdere servers kunnen verdelen. FOK!games stond nog op een aparte server en vanavond gaan we ook FOK!games benaderbaar maken via de loadbalancer. Alle subsites die op de loadbalancer aangesloten zijn kunnen gebruik maken van de serveercapaciteit van al deze servers, wat betekent dat we ook in gevallen van extreme drukte goed benaderbaar blijven.

Daarnaast zal het adres van onze plaatjesserver veranderen en dit nieuwe adres moet wereldwijd geüpdatet worden. Sommige mensen zullen tot die tijd dus nog naar de oude locatie van de plaatjes gestuurd worden (waar de nieuwste plaatjes dus niet geüpload staan). Concreet betekent dit dat alle plaatjes die we na de downtime uploaden in theorie maximaal twee dagen niet zichtbaar kunnen zijn voor sommigen van jullie. In de praktijk zal dit voor de meerderheid van Nederland slechts enkele uren duren, dus morgenochtend is het voor de meesten van jullie opgelost.

We zullen morgenmiddag en morgenavond ook nog eens handmatig de images updaten (van de nieuwe naar de oude image server) om de overlast te beperken voor mensen die bij een provider zitten welke de adresgegevens erg langzaam updatet. Al met al hopen we op deze manier de overlast tot een minimum beperkt te hebben en we verwachten dat iedereen uiterlijk overmorgen in de ochtend alles weer goed weergegeven ziet.