Renault presenteert nieuwe R26

Renault heeft vandaag de auto voor 2006, de R26, gepresenteerd in Monaco. Renault behoudt haar kleurschema van geel en blauw. De coureurs zijn ook hetzelfde gebleven, de Spanjaard Fernando Alonso en de Italiaan Giancarlo Fisichella.

Zojuist heeft het F1 team van Renault haar nieuwe wagen voor het seizoen 2006 gepresenteerd. Voor 2006 heeft het team een duidelijke doelstelling: het verdedigen van hun wereldkampioenschap. De R26 is uitgerust met een volledig nieuwe V8 motor, de RS26. "De nieuwe RS26 is zo ontworpen dat de motor de regels tot het maximale kan uitbuiten," aldus Rob White, de Engine Technical Director van het Renault F1 Team. Aan de buitenkant is er weinig verandering te merken aan de R26, behalve dat de sidepods iets kleiner zijn dan vorig jaar. Wel is er veel aan de aerodynamica gesleuteld. De nieuwe wagen zal voorzien zijn van zeven versnellingen, net zoals bij Ferrari, om nog meer uit de nieuwe motor te halen.

Alonso is positief over de R26: "Mijn eerste indruk van de wagen is heel positief en het lijkt erop dat we meekunnen met de snelste wagen op de baan. Mijn doel is dan ook om de nummer één op de neus van de R26 te verdedigen." Fisichella is ook postief over de wagen en denkt zelfs dat hij kan meedoen in de strijd om het wereldkampioenschap. Teambaas Flavio Briatore denkt dat de R26 nog sneller kan worden. "Onze prioriteit is datgene wat de auto sneller laat gaan."

Foto's van de nieuwe Renault R26