Redan mag niet naar ADO

Iwan Redan mag van zijn club Willem II niet naar ADO Den Haag vertrekken. De in degradatienood verkerende Tilburgers zijn geenszins van plan de concurrentie te versterken.

ADO Den Haag zou bereid zijn geweest Redan over te nemen en een huursom te betalen. Trainer Kees Zwamborn van Willem II wil daar echter niet aan meewerken. "Al eerder in het seizoen heeft Den Haag geprobeerd om Redan over te nemen, maar toen wilde de club de huursom niet betalen. Die is gezakt. Nu wil Den Haag wel. Maar we gaan onze concurrenten voor de nacompetitie in deze fase niet sterker maken", zo zegt Zwamborn.

Eerder deze week werkte Redan een stage af bij Numancia uit Spanje. De verwachting is echter dat die club de aanvaller niet zal gaan huren. De zaakwaarnemer van Redan, Burleson, hoopt dat de spits bij Willem II weer op 0 kan beginnen, maar Zwamborn heeft daar zijn twijfels over. "We hebben pas nog een goed gesprek gehad. De laatste woorden van Redan waren dat het wel erg moeilijk was om zich nog te motiveren. Dat zal niet veranderd zijn."

Iwan Redan speelde tot dit moment 28 duels voor Willem II waarin hij zes keer tot scoren kwam. Redan speelde eerder voor RKC Waalwijk, Roda JC en RBC Roosendaal.