[Upd] Rumoer rond Perez

Maurice (mbn)
Terwijl AZ en Perez nog niet de overgang van de aanvaller naar Ajax deze zomer willen bevestigen, duiken al nieuwe geruchten op over een directe overgang.

Transfers van AZ naar Ajax liggen sinds het einde van deze zomer gevoelig in Alkmaar, na de overgang van technisch directeur Van Geel naar Amsterdam. Nu Kenneth Perez die stap ook lijkt te gaan maken, is iedereen ongelukkig dat de transfer in de pers kwam. Bij AZ wil niemand, inclusief Perez, commentaar geven op de transfer.

Alleen Louis van Gaal wil er een toespeling op maken: "Kenneth heeft in het voorseizoen al aangegeven dat hij misschien nog één keer ergens anders wilde kijken. Dat heeft met dromen en ambitie te maken. AZ is nog geen topclub en Ajax is dat wel, ongeacht het feit dat het daar nu niet zo goed gaat. Ik vind Perez een heel goede voetballer, ik heb hem geprobeerd op andere gedachten te brengen. Als hij weg zou gaan, is dat blijkbaar niet gelukt."

Met de transfer lijkt AZ de eigen spelergroep duidelijk te willen maken, dat ze de spelers niet tegen hun wil in Alkmaar wil houden. Na de vele afgeketste transfers wilden verschillende spelers hun contract niet meer verlengen, omdat ze vinden dat AZ te hoge prijzen voor ze vraagt. Spelers als Landzaat en Mathijsen dromen over een overstap naar een Europese topclub en willen daar van AZ een eerlijke kans op.

Gisterenavond kreeg het verhaal Perez een nieuwe dimensie. De Amsterdamse tv-zender AT5 meldde dat Ajax de aanvaller per direct wil kopen. AZ zou hiermee akkoord gaan, als de club Martens van RKC Waalwijk kan overnemen. Zo zal op de transfermarkt tot het einde van de avond ongetwijfeld druk worden gehandeld en zal dan moeten blijken of Perez nu al door de Amsterdammers wordt gehaald.

Update:
Ajax en Kenneth Perez hebben overeenstemming bereikt over de transfer naar Amsterdam. De 32-jarige speler zal vanaf 1 juli gaan spelen voor de club uit de hoofdstad. Perez tekent een contract voor drie jaar. Tot nu toe speelde de aanvaller 200 competitiewedstrijden in het Nederlands betaald voetbal. In die periode wist hij 66 keer het net te vinden.