Bergkamp vol lof over Van Persie

Olga (Nuongirl)
Na zijn twee doelpunten in het Champions League-wedstrijd van Arsenal tegen Sparta Praag heeft zijn ploeggenoot Dennis Bergkamp zijn vertrouwen in Robin van Persie uitgesproken.

"Hij is zo´n speler die het verschil kan maken. Hij kan iets voor zichzelf of voor een ploeggenoot creëren. Robin laat dat nu meer dan ooit zien."

Bergkamp zegt dat het succes vooral te danken is aan het zelfvertrouwen dat Van Persie op dit moment heeft. "Dat is ook het geheim van zijn huidige succes. Voor jonge, talentvolle spelers is vertrouwen in jezelf heel belangrijk. Daardoor krijg je controle over je eigen spel en ga je ook scoren. Robin is zo´n jongen die veel zelfvertrouwen nodig heeft. Het neigt bij hem zelfs naar arrogantie. Maar wij weten bij Arsenal wel beter. Het is pure kwaliteit."

De Nederlandse routinier zei verder dat hij zelf weet hoe moeilijk het is om te beginnen bij een nieuwe club. "We hebben dezelfde dingen meegemaakt. Het valt niet mee om je bij een nieuwe club te ontplooien. Er komt veel op je af, zowel op als buiten het veld. Maar Robin blijft zichzelf. Ik help hem daarbij en deel mijn ervaringen met hem. Hij staat daar voor open. Robin kan goed luisteren, hij toont respect en is leergierig. Met die eigenschappen kan hij alleen nog maar beter worden."