Relschoppers Parijs staken vrouw in brand

Weet_ik_niet, EdmundBurke, Gixxer_Dude en anderen hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon MisdaadDe relschoppers uit de voorsteden van Parijs, die woensdagnacht voor veel overlast zorgden, hebben in diezelfde nacht een vrouw met benzine overgoten en in brand gestoken. De Franse justitie heeft dit vandaag bekendgemaakt.

De gehandicapte vrouw bevond zich in een bus in de wijk Sevran in Noord-Parijs. Op een zeker moment werd de bus door de relschoppers aangevallen met een molotovcocktail, waarbij de vrouw niet op eigen kracht de bus kon verlaten.

Eťn van de jeugdige betogers zag de vrouw in de bus en overgoot haar met benzine waarna anderen een brandende lap over haar heengooiden. De buschauffeur heeft haar uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht alwaar ze ernstig verbrand bleek te zijn.

Bij de nieuwe rellen in de nacht van donderdag op vrijdag, de achtste op een rij, zijn zeker vijfhonderd auto's in brand gestoken. Circa tachtig mensen werden daarbij opgepakt om te worden verhoord, aldus de politie.

Het kwam op zeker negentig locaties rond de hoofdstad tot dergelijke incidenten, tweemaal zoveel als de nacht ervoor. De politie meldt ook dat brandstichters een aantal overheidsgebouwen aanvielen, waaronder een postkantoor, een busstation, een kleuterschool, een rechtbank en een politiebureau. Inmiddels hebben de rellen zich ook verspreid naar Marseille, NormandiŽ en Dijon.