Verdachte bekent aanrijden motoragent

TvB had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 19-jarige Rotterdammer heeft gisteravond toegegeven dat hij enkele weken geleden een motoragent heeft aangereden op de A15. Het is nog niet duidelijk of de aanrijding, die plaatsvond bij de afslag Charlois, met opzet heeft plaatsgevonden. De man meldde de politie dat hij alleen in de auto zat. Hij verklaarde dat hij probeerde te ontkomen aan de agent omdat hij in een gestolen auto reed.

In de week na het gebeuren werden vijf verdachten aangehouden, waaronder deze 19-jarige, volgens De Telegraaf een zeer agressieve jeugdcrimineel. Van de verdachten zitten verder een 20-jarige man uit Spijkenisse en een 28-jarige man uit Rotterdam nog vast voor hun mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Onlangs werd een 26-jarige man uit Spijkenisse aangehouden op verdenking van het in brand steken van de auto waarmee de agent werd aangereden.

Inmiddels is de situatie van de motoragent, die bij het ongeval een deel van zijn been kwijtraakte, nog immer zorgwekkend. Hij is nog altijd niet aanspreekbaar, zo meldde de politie.