Aissati in selectie Jong Oranje

Michel (Baraja)
Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje heeft Ismail Aissati opgenomen in zijn selectie voor de playoffduels voor het EK van 2006 tegen Slovenië.

Aissati zei gisteren dat hij nu geen keuze zou kunnen maken tussen Nederland of Marokko. Een interland voor Jong Oranje zou echter een eventueel optreden voor het Marokkaanse elftal niet verhinderen. De zeventienjarige PSV’er is trouwens de benjamin in de selectie, die verder weinig wijzigingen kent ten opzichte van de kwalificatieduels in oktober. Wel is Eljero Elia van ADO Den Haag voor het eerst opgeroepen. Romeo Castelen en Urby Emanuelson ontbreken wegens verplichten met het ‘echte’ Oranje.

Nederland speelt op 13 november eerst in Slovenië, waarna drie dagen later in het Abe Lenstra Stadion de return wordt afgewerkt. De winnaar plaatst zich voor het EK van 2006, dat van 25 mei tot en met 6 juni plaatsvindt. De locatie daarvan is nog onbekend.


De selectie:

Doel: Remko Pasveer (FC Twente), Boy Waterman (SC Heerenveen)

Verdediging: Edson Braafheid (FC Utrecht), Dwight Tiendalli (FC Utrecht), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Gijs Luirink (FC Groningen), Paul Verhaegh (FC Den Bosch), Ramon Zomer (FC Twente), Jeroen Drost (SC Heerenveen)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Stijn Schaars (AZ), Ismail Aissati (PSV), Gianni Zuiverloon (RKC Waalwijk)

Aanval: Eljero Elia (ADO Den Haag), Julian Jenner (NAC Breda), Klaas-Jan Huntelaar (SC Heerenveen), Quincy Owusu-Abeyie (Arsenal), Daniël de Ridder (Celta de Vigo).