DVD: Buikspieroefeningen voor Dummies

Bestrijd de blubber!

Wij vrouwen weten allemaal dat het grote probleem altijd bij de buik zit. Vooral als die buik een tijdelijk verblijf is geweest van één of meer kindertjes. Het eerste jaar denk je nog wel hoopvol dat het vanzelf recht gaat trekken, maar in het tweede jaar moet je toch treurig je nederlaag erkennen. Dat wasbord komt niet vanzelf terug. Dus is het kiezen om die heupbroeken -die nog steeds optimistisch in de kast liggen- voorgoed weg te doen, of aan de buikspieroefeningen te gaan.

De beste optie is natuurlijk de sportschool. Maar niet iedereen heeft het geld, de discipline en vooral de tijd om daar op regelmatige basis heen te gaan. Voor die mensen is Buikspieroefeningen voor Dummies een heel geschikt alternatief.

Een enthousiaste juf die -zoals het hoort- met een gruwelijk Amerikaans accent is nagesynchroniseerd drilt je op vriendelijke wijze door een serie buikspieroefeningen, die weliswaar hier en daar behoorlijk pittig zijn, maar toch behoorlijk goed te doen. De DVD begint met een warming-up, en daarna kun je kiezen uit tien verschillende buikspieroefeningen die steeds oplopen in pittigheid. Bij veel oefeningen krijg je een aantal manieren aangeboden om ze uit te voeren, licht of zwaar. En zoals dat gebruikelijk is bij de Dummies-series, krijg je tussendoor uitleg over vaktermen en wordt er wat dieper ingegaan op de menselijke anatomie.

Voor de haastigen onder ons, of mensen die thuis een peuter of wat hebben ronddribbelen, is er een turbo-programma, waarbij je in tien minuten een heel scala aan buikspieroefeningen doorneemt. Het neemt een paar weekjes voor het resultaat zichtbaar is, maar zelfs in mijn drukke ongedisciplineerde leven is er dagelijks wel tijd om even tien minuutjes op de grond voor de tv te gaan liggen. Overigens tot groot vermaak van eerder genoemde peuter.


Label: Total Film HE Releasedatum: 25 oktober 2005 Speelduur: 42 minuten
Waardering: Aanrader


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!