Privé-foto's Bernhard en buitenechtelijke dochters gelekt

Icoon dochters BernhardHet zakenblad Quote publiceert deze week privé-foto's van prins Bernhard, waarop de prins te zien is met zijn buitenechtelijke dochters Alicia (1957) en Alexia (1967). Het tijdschrift heeft het materiaal in handen gekregen via de Duitse graaf Rigo von Plauen, sinds de jaren 70 een goede vriend van Bernhard.

De foto's staan vandaag al op de voorpagina van De Telegraaf. Het gaat om 'vakantiekiekjes' die zijn gemaakt in Porto Ecole, het Italiaanse vakantieadres van prins Bernhard en prinses Juliana. Behalve de Amerikaanse Alicia en de Française Alexia is ook de moeder van Alexia, het vroegere Franse fotomodel Hélène Grinda, te zien op de foto's. De buitenechtelijke kinderen van Bernhard zouden volgens Von Plauen herhaaldelijk te gast zijn geweest in Porto Ecole. Juliana verbleef op die momenten meestal in Nederland, thuis op Soestdijk.

"Alexia en haar moeder vond ik een beetje saai. Ze lazen de hele dag modebladen. Alicia is een leuke en intelligente vrouw", zo verklaart de Duitse graaf. Ook actualiteitenrubriek Twee Vandaag besteedt vandaag aandacht aan zijn onthullingen.

Bernhard en zijn buitenechtelijke dochters Alexia en Alicia