'Keer het Tij' gaat Binnenhof omsingelen

DaanA had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

In een grote protestactie tegen het huidige kabinetsbeleid wil het platform Keer het Tij aanstaande zaterdagmiddag het Binnenhof in Den Haag omsingelen. Ze zeggen dit te doen omdat twee jaar Balkenende II "meer kapot gemaakt heeft dan ons lief is." Vooral zaken als het vluchtelingenbeleid, het gebruik van kernenergie en de topsalarissen in het bedrijfsleven worden als reden genoemd voor het protest.

Tijdens de protestactie zullen onder meer Femke Halsema (GroenLinks), Jan Marijnissen (SP) en Diederik Samsom (PvdA) spreken. Def Rhymz verzorgt er een optreden. Alle linkse politieke partijen (SP, GroenLinks, PvdA) in de Tweede Kamer hebben hun leden opgeroepen mee te doen aan de protestactie.

De omsingeling van het Binnenhof zou meer dan een kilometer lang moeten worden; er worden duizenden mensen verwacht. Vanuit het hele land zullen in totaal 28 bussen vertrekken naar het Binnenhof. Overigens zal zaterdag ook het het Witte Huis in Washington omsingeld worden uit onvrede met het regeringsbeleid aldaar. Dit protest wordt georganiseerd door zusterorganisaties van Keer het Tij.