Tweederde Zweden leest sms'jes partner

In Zweden zijn een hoop mensen wel heel nieuwsgierig naar het reilen en zeilen van hun partner. Uit een vandaag gepubliceerd onderzoek blijkt namelijk dat tweederde van de Zweden stiekem de sms'jes leest die zijn of haar partner ontvangen heeft. De meeste 'meelezers' doen dit als de partner even naar wc is, onder de douche staat of slaapt.

De reden voor dit gedrag is voor de meeste ondervraagden pure nieuwsgierigheid, een kwart gaf echter aan dat het ook met jaloezie te maken heeft. De sms-lezers zouden het meest geïnteresseerd zijn in wanneer de partner naar een kroeg of restaurant is geweest. Uit een soortgelijk onderzoek in Nederland bleek in 2004 overigens dat 45 procent van de vrouwen en minder dan eenderde van de mannen zich schuldig maakt aan deze praktijken.

Uit het Zweedse onderzoek bleek eveneens dat 86 procent van de ondervraagden wel eens via sms met iemand heeft geflirt. Veertig procent heeft wel eens "seks" gehad door middel van het sturen van tekstberichten, zeven procent gaf aan dat dit met een onbekend persoon was.