DVD: Theo en Thea in de gloria

Theo en Thea kunnen bij mensen eigenlijk maar voor twee reacties zorgen: of je haat hun televisieoptredens of je vindt ze geweldig. Logisch eigenlijk, want als je de humor er niet van inziet, blijven er twee schreeuwende volwassenen over met nep-hazentanden. Aan de andere kant moet je niet vergeten dat de programma's van Theo en Thea meer op kinderen dan op volwassenen gericht waren. Alhoewel Theo en Thea in de Gloria een kinderprogramma is, zal de DVD-release vooral aanslaan bij volwassenen die in hun eigen kindertijd altijd naar het gekke duo keken. Voor kinderen van nu zal de magie niet makkelijk meer voor te stellen zijn; het is natuurlijk wel een programma van meer dan 15 jaar geleden.




Theo en Thea vieren hun verjaardag en behandelen op hun verjaardagsfeest elke keer een ander thema. Aan de ene kant wordt het onderwerp geridiculiseerd, maar aan de andere kant is er wel elke aflevering een gast die iets over het onderwerp komt vertellen. De afleveringen duren ongeveer tussen de 15 en de 20 minuten en bevatten vooral een hoop flauwekul en een licht serieuze ondertoon. Door middel van sketches, muziek, toneelstukjes en interviews wordt het thema de uitzending doorgeloodst. Weinig educatief, vaak erg flauw, maar bij vlagen zeer amusant te noemen. Vooral de interactie met de gasten is de moeite waard; zo ontvingen ze onder andere Gerard Joling, Ria Bremer, Ted de Braak, Sonja Barend, Huub Stapel, Tineke de Nooy, Hans van Willigenburg, Majoor Bosshardt, Jan Lenferink en Sjoukje Hooymaaier.





Theo en Thea in de gloria bevat alle zestien afleveringen die in 1988 werden uitgezonden. De bekende Nederlanders van toen zijn te gast en soms komt een onbekende Nederlander vertellen hoe het is om gehandicapt te zijn of hoe het is om in de gevangenis te zitten. Voor de jaren '80 revolutionair en erg populair, maar nu alleen nog geschikt voor mensen die hunkeren naar vroegere tijden. De kwaliteit van het beeld en geluid zijn matig, maar dat is wel logisch als je je bedenkt dat de serie opgenomen is voor de televisie en er zichtbaar met een klein budget werd gewerkt. Voor de echte fans is de aanschaf van deze DVD aan te raden, maar als je gewoon een keer nieuwsgierig bent naar deze serie: hij wordt vanzelf wel een keertje op televisie herhaald...



Label: VPRO DVD / Uitgeverij Rubinstein Releasedatum: 5 september 2005 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!