Sukkel van het jaar

Als we de grootste sukkel van het jaar willen uitroepen, dan maakt burgemeester Nuytens van Valkenburg wat mij betreft een goede kans. Wie nu denkt: "eh, Nuytens, waar ken ik die naam ook al weer van?", die zal ik even op weg helpen.

Nuytens is die ongelofelijke oetlul, die voor het bezoek van Bush eerder dit jaar, nog snel even voor een spoedcursus Engels 5.000 Euro gemeenschapsgeld wegflikkerde. Hij heeft vervolgens uiteraard geen woord met Bush gewisseld, maar dit alles is eigenlijk maar een kleinigheidje vergeleken bij wat hij nu weer heeft geflikt.
Als volleerd lobbyist heeft Nuytens zich lange tijd ingezet voor de komst van het WK wielrennen naar Valkenburg in 2008. Vol spanning ging hij dan ook met wethouder Vrolings naar Madrid om de bekendmaking van de uitslag van de verkiezing bij te wonen. Klein probleempje is dat de UCI hierover niet in Madrid vergadert maar in Geneve...

Nuytens is echter keihard voor zichzelf en hij is dus niet alsnog naar Geneve gegaan, maar laat zich in Madrid telefonisch op de hoogte houden. Ondertussen heeft de UCI de beslissing over het WK 2008 uitgesteld naar Donderdag, dus Nuytens zit voorlopig nog wel even in Madrid. Die tijd kan hij dan mooi gebruiken om een verklaring te bedenken voor deze nieuwe verkwisting van gemeenschapsgeld. Of zou hij nu ruiterlijk zijn fout toegeven en dit tripje uit eigen zak betalen...?

Voor andere nominaties voor de titel "sukkel van het jaar" hou ik me uiteraard aanbevolen.