Ook sekslijnensite heeft Talpa-logo

Opnieuw is er een bedrijf dat een logo heeft dat wel erg veel lijkt op het Talpa-logo. Eerder werd al bekend dat de logo's van het Britse Welcome Telecom, het Duitse Treffert en het Nederlandse reclamebureau Taste opvallend veel gelijkenissen vertonen met het logo van de televisiezender. Dit keer gaat het om een Nederlands bedrijf dat handelt in sekslijnen: 0906CASH.nl. Het bedrijf sprak hierover met FOK!.

0906CASH.nl, eigendom van Klemans Groep B.V. uit Medemblik, gebruikt het logo naar eigen zeggen al sinds 2002. Onder meer op de hoofdsite (hier de site in 2003), maar ook op andere sites van het bedrijf, zoals teldate.nl en pijpjerijk.nl. Klemans Groep B.V. heeft contact gehad met Talpa over het logo. Volgens Klemans Groep B.V wilde Talpa het logo in eerste instantie kopen van het bedrijf en werd daar door Talpa zelfs een bedrag voor genoemd. Uiteindelijk bleek dit toch moeilijkheden op te leveren en schakelde Talpa een advocaat in.

Volgens Klemans Groep B.V. intimideerde de advocaat hen. De advocaat zou geschreven hebben dat als Klemans Groep B.V. de publiciteit zou zoeken op een voor Talpa schadelijke wijze, dat Talpa het bedrijf volledig aansprakelijk zou stellen voor de daaruit voortvloeiende schade. Inmiddels heeft bedrijf, naar eigen zeggen tegen haar zin in, zelf ook een advocaat in de arm genomen.

Jos Manshande van de Klemans Groep B.V. zegt zeer verbaasd te zijn over de reactie van Talpa: "Alsof wij hun logo gebruiken, terwijl het duidelijk andersom is. Het is alleen zo dat wij het logo gebruiken voor onze erotische diensten en Talpa voor de tv-zender."

"Talpa heeft wel een beschamend overnamebod gedaan, maar daar gaan we niet op in. Misschien verkopen we een en ander wel aan de hoogste bieder op eBay", aldus een lachende Manshande.

Logo 0906CASH.nl