Wiesenthal en Bikker

Het is natuurlijk gewoon toeval, maar er spreekt wel een heel nare symboliek uit. De dag nadat Simon Wiesenthal is overleden, wordt bekend dat oud-ss'er Bikker zijn levenslange gevangenisstraf in Duitsland niet hoeft uit te zitten. Kennelijk is Bikker "psychisch niet in staat om te begrijpen waarom hij de rest van zijn leven de cel in moet". Goed, zo lusten we er nog wel een paar.

Voor je nu denkt lekker boeiend allemaal en je al onderweg bent naar "naakte dames - deel 6", lees dan toch eerst even verder.

Simon Wiesenthal heeft na de oorlog eigenlijk zijn gehele leven gewijd aan het opsporen van nazi's, nadat hij zelf een aantal concentratiekampen had overleefd. Wiesenthal bracht zeker 1100 nazi's voor de rechter en speelde een grote rol in de arrestatie van Adolf Eichmann, al wordt dit laatste gebagatelliseerd door de Mossad (geheime dienst Israël). Op Wiesenthal was veel kritiek omdat hij niet geloofde in verjaring van oorlogsmisdaden, zelfs niet toen de door hem opgejaagde nazi's ouder en ouder werden.

Dat is eigenlijk precies waar het in het geval Bikker om gaat. Bikker werd tot levenslang veroordeeld vanwege de moord op verzetsman Jan Houtman, maar dat was maar één van de walgelijke dingen die Bikker in de oorlog uithaalde. Bikker was een gevreesd lid van de knokploeg van Kamp Erika, waar hij de bijnaam "de beul van Ommen" kreeg. Zijn misdaden verjaren nooit en dat hij nu niet meer begrijpt waarom hij de cel in moet, is volstrekt oninteressant.

NIEMAND in kamp Erika begreep waarom hij of zij daar was...!!

Het is duidelijk de grootste sukkel zit absoluut niet in Valkenburg. Nee, de grootste sukkel is rechter in Hagen!