Jongen (17) vermoordt ouders en oma

In het oosten van de Amerikaanse staat Kentucky heeft een zeventienjarige scholier zijn ouders en grootmoeder doodgeschoten nadat hij van school was gestuurd. Tijdens de politie-achtervolging die hierop volgde, overleed hij zelf doordat hij frontaal op een andere auto botste. De bestuurder van de andere auto kwam eveneens om.

De jongen, Matthew Hackney, was van school gestuurd wegens het bezit van drugs. Diezelfde middag nog vermoordde hij zijn ouders en oma, om dit niet veel later te bekennen aan een vriendin. Hij vroeg haar eveneens of hij een paar dagen bij haar mocht schuilen, dit weigerde zij echter. Toen hij weer wegging, verwittigde de vriendin de politie. Even later werd Hackney door enkele agenten aangetroffen op een snelweg. Zij maanden hem tot stoppen, maar hij reed door. Vervolgens verloor hij de macht over het stuur en maakte hij, behalve zichzelf, nog een dodelijk slachtoffer.

Volgens de plaatselijke autoriteiten had Hackney nooit eerder problemen gehad; er zou "geen betere student" dan hij bestaan. Hij vermoordde zijn ouders en grootmoeder alledrie met meerdere geweerschoten in zijn eigen huis.