Pretparkbezoeker mept Scooby Doo in elkaar

The_Order had ons via de nieuws-submit te melden:

'Slachtoffer' Scooby DooEen bezoeker van het Universal Studios pretpark in Orlando in de Amerikaanse staat Florida heeft afgelopen week schijnbaar zonder reden een Scooby Doo-pop in elkaar geslagen. Eddie Bronson, nota bene iemand die als cipier dagelijks met gevangenen werkt, was in het park samen met zijn dochter.

Bij binnenkomst werd hij verwelkomd door Scooby Doo, ťťn van de karakters van het themapark. Het leek erop of Bronson een foto wilde laten maken van zijn dochter samen met de tekenfilmhond, maar volgens getuigen greep hij de man in het hondenkostuum bij de keel, en schudde de kop van het 'dier' door elkaar. Vervolgens werd de verbouwereerde Scooby Doo aan zijn neus naar de grond getrokken.

Een medewerker van Universal Studios die het tafereel voor zijn ogen zag gebeuren probeerde Bronson nog tot bedaren te brengen. "Wees alstublieft lief, Scooby is een hond en hij zou u wel eens kunnen bijten", zo sprak hij de man toe. Scooby had zich ondertussen losgerukt, en probeerde weg te lopen van Bronson om zich te onderhouden met andere bezoekers. Dit was kennelijk tegen de zin van Bronson, want hij rende de tekenfilmhond achterna en ramde hem van achteren neer met zijn vuist.

Volgens een politiewoordvoerder is de medewerker in het Scooby-pak hierbij verwond aan zijn hoofd. Het kostuum was beschadigd. Tegen Eddie Bronson, die inmiddels op borgtocht is vrijgelaten, loopt een aanklacht. Hij verklaarde naderhand tegenover de politie dat hij Scooby Doo slechts wilde aaien.