'Ronaldinho is de allerbeste speler'

Ronaldinho is gekozen tot FIFPro Speler van het Jaar. De Braziliaanse speler kwam, na een stemming onder 38.000 voetballers uit 40 landen, als winnaar uit de bus. Tevens werd hij in december 2004 ook al uitgeroepen tot FIFA Player of the Year.

Voor deze uitverkiezingen waren 55 namen voorgeselecteerd. Verder werd ook nog het dream-team bekend gemaakt. Buiten Ronaldino zitten ook Dida (AC Milan), Cafu (AC Milan), Terry (Chelsea), Nesta (AC Milan), Maldini (AC Milan), Lampard (Chelsea), Makekele (Chelsea), Zidane (Real Madrid), Samuel Eto'o (FC Barcelona) en Andrej Shevchenko (AC Milan) bij dit keurkorps.

Verder werd ook nog een award uitgereikt voor het Talent van het Jaar. Hier waren twee winnaaars: Christiano Ronaldo en Wayne Rooney (beide Manchester United). De Portugese international werd door de spelers gekozen, terwijl de aanvaller uit Engeland gekozen werd door een vakjury.

De president van FIFPro, Gordon Taylor, gaf nog meer glans aan de uitverkiezing van Ronaldinho. "Er zijn geen grotere criticasters in het voetbal dan de spelers zelf. Om van hun erkenning en respect te krijgen is een unieke eer. Dit is een hele speciale award. De eerste als product van een verkiezing door voetballers, voor voetballers."