Ali B irriteert Rotterdamse politie

De politie van Rotterdam is niet te spreken over rapper Ali B die gisterenmiddag met een aantal Molukse mensen een promo ballonvlucht boven de havenstad maakte. De inzittenden van de luchtballon hielden zich niet aan de gemaakte afspraken. Ze zouden alleen over Rotterdam zweven om reclame te maken voor het benefietconcert 'Hart voor Maluku'.

Twee kompanen van de rapper sprongen bij stadion De Kuip tijdens de rust van Feyenoord-Heerenveen echter uit het mandje onder de ballon, en probeerden per parachute in het stadion te landen. Ze kwamen neer op een parkeerterrein naast het stadion en werden direct ingerekend door de politie.

Ali B zette met de overige ballonvaarders de ballon aan de grond bij de Brienenoordbrug. Het zou om een noodlanding zijn gegaan, wegens gebrek aan hete lucht. De politie betwijfelt dat ten zeerste. De rapper maakte zich na de 'noodlanding' per limousine uit de voeten en was onbereikbaar voor commentaar.

'Hart voor Maluku' moet op 20 augustus 2006 plaatsvinden in de Kuip. Dit najaar start de voorverkoop. De opbrengt gaat naar de wederopbouw van de Molukken, waar veel verwoestingen zijn aangericht bij de strijd tussen moslims en christenen.