Erwin Koeman waakt voor euforie

Sjors (Sj0rSz)
Feyenoord-trainer Erwin Koeman was na de 5-1 overwinning op SC Heerveen alles behalve tevreden. De Zaandammer vond de eerste helft niet goed, wat volgens hem te wijten was aan een slechte instelling van het elftal.

"Het leek werkelijk helemaal nergens op zoals wij voetbalden. We mochten van geluk spreken dat Heerenveen het slechts afstrafte met een doelpunt, anders speel je na rust een verloren wedstrijd.", zegt hij in de Telegraaf. In de rust heeft Koeman een donderpreek gehouden: "Daar zijn harde woorden gevallen. Tijdens de tweede helft is het rechtgezet, wat niet betekent dat ik die eerste 45 minuten ben vergeten."

Terwijl het Legioen geniet van de gedeelde koppositie met AZ en RKC Waalwijk, waakt Koeman voor het optimisme: "We zijn nog lang niet zover als bijvoorbeeld AZ, maar we zijn wel een hecht team."

Gert-Jan Verbeek, trainer van SC Heereveen, zei dat Klaas-Jan Huntelaar het team in de steek heeft gelaten dankzij een domme rode kaart: "Verwijtbaar gedrag. Met elf spelers hadden we al moeite genoeg op de been te blijven, laat staan met tien. Een stomme actie; zoiets doe je je ploeg niet aan. In de kleedkamer is hem de waarheid verteld en daarmee is de kous nog niet af want ongetwijfeld volgt een schorsing."