Tegengas voor 'I love verkeersregels' campagne

InsaneM666 en Gixxer_Dude hadden ons via de nieuws-submit te melden:

I love nevelkrepmubVanaf vandaag geeft de overheid stickers uit, wat de veiligheid in het verkeer moet bevorderen. Teksten als 'I love stoppen voor rood' en 'I love 30 km/u in mijn buurt' komen al veel mensen hun keel uit, en daarom zijn er nu alternatieve stickers voor een paar euro via het internet te verkrijgen.

Met teksten als 'I love 180 km/u' of 'I love rechts inhalen' steekt Postbus44 de draak met de overheidscampagne. "Je moet dit zien als een ludieke tegenactie op de verkeerscampagne van Verkeer en Waterstaat. Inmiddels zijn er zo'n tien stickers verkocht, dus echt storm loopt het nog niet, maar dat zal wel komen. Ik hoop natuurlijk dat het zo'n succes wordt dat ik mevrouw Peijs met haar belachelijke budgetten goed te kijk kan zetten", aldus Silvan Jongerius, bedenker van de opmerkelijke anticampagne.

De campagne van Verkeer en Waterstaat bestaat uit postbus51-spots en zo'n 250.000 stickers en billboards. "Het is natuurlijk geenszins mijn bedoeling om aan te sporen tot slecht rijgedrag, maar deze mierzoete overheidscampagne kan écht niet", zo licht Jongerius op zijn website toe. Bij voldoende belangstelling zullen er binnenkort meer stickers komen met andere ludieke teksten.

Verkeer en Waterstaat bekijkt de zaak. Of het ministerie ook stappen onderneemt tegen Jongerius is nog niet bekend. "We vinden deze actie zielig en onfortuinlijk", aldus woordvoerder Lot van Hooijdonk.