Britse troepen bestormen gevangenis Basra

Britse troepen hebben vanavond de gevangenis in de Iraakse stad Basra bestormd en twee Britse soldaten bevrijd die daar vastzaten. Dat heeft het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken bekend gemaakt.

De Britse troepen haalden met zes tanks de muren van de gevangenis neer, zodat commando's naar binnen konden stormen. Deze haalden hun collega's naar buiten en gaven en passant tientallen andere Iraakse gevangenen de kans om weer op vrije voeten te komen.

De gevangen Britten zaten in de gevangenis omdat ze eerder het vuur hadden geopend op een controlepost. Nadat ze overgebracht waren naar de gevangenis ontstond er een grote menigte woedende Irakezen rond de gevangenis. Toen Britse troepen ter plekke kwamen ontstond er onrust waarbij meerdere Irakezen het leven lieten en twee tanks in brand werden gestoken.

Volgens bronnen binnen het Britse leger waren de twee op een undercover-operatie, maar wordt ontkend dat de gevangenis is bestormd; de twee Britten zouden na onderhandelingen zijn vrijgelaten....waarbij twee tanks in brand werden gestoken...