FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 13 mei 2005

Veldkamp stopt na Winterspelen

De zaakwaarnemer van Bart Veldkamp heeft vandaag bevestigd dat de schaatser na de komende Olympische Winterspelen in Turijn definitief zal stoppen met schaatsen.

De voormalig Olympisch kampioen, die al 20 jaar actief is als schaatser, komt tegenwoordig uit voor België en heeft nu al de zekerheid dat hij volgend jaar deel kan nemen aan de Olympische Spelen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de 37-jarige Veldkamp onze zuiderburen vertegenwoordigen op de vijf en tien kilometer.

Nederland twee maal goud op EK karate

De eerste dag was voor het Nederlands team op het Europees kampioenschap karate zeer succesvol. Er werden maar liefst twee gouden medailles veroverd.

Daniël Sabanovic, die zijn titel in de klasse tot 80 kg verdedigde, won in de finale met 4-3 van de Engelsman David Pack. In de categorie tot 75 kilogram pakte Timothy Petersen de gouden medaille door zijn Turkse tegenstander Yacuz Karamolloglu met 1-0 terug te wijzen.

Nieuwe euromunten krijgen andere voorkant

Zodra nieuwe EU-landen de euro in gaan voeren, waarschijnlijk is dit al in 2007, zullen er nieuwe euromunten in de omloop komen. De huidige euromunten, pas 3 jaar oud, zijn namelijk al verouderd. De kaart van Europa die op de voorkant staat, is te klein sinds de uitbreiding van de Europese Unie vorig jaar mei met onder meer landen uit het voormalige Oostblok. De ministers van Financiën van de eurolanden hebben vrijdag deze beslissing genomen. Overigens zullen de huidige munten wel gewoon in de roulatie blijven.

Minister Zalm verklaarde dat op langere termijn er wellicht een geheel nieuw ontwerp, zonder landkaart, zal komen. "Anders hebben we dit gedoe bij elke uitbreiding opnieuw", aldus de minister vrijdag. Eurocommissaris voor Financiën Pedro Solbes zal volgende maand een voorstel doen voor de nieuwe munten.

Afellay kiest voor Nederland

PSV'er Ibrahim Afellay heeft ervoor gekozen om voor Nederland uit te komen. De speler kon kiezen om voor Jong Marokko of voor het beloftenelftal van Nederland uit te komen. Door voor Jong Oranje te kiezen, kan hij komende maand ook spelen op het Wereldkampioenschap onder 20.

Zijn beslissing werd door PSV-coach Guus Hiddink op de wekelijkse persconferentie bekend gemaakt: 'Zijn keuze is definitief. Zijn ouders zijn Marokkaans, maar hij voelt zich Nederlander. Hij wil dolgraag het WK spelen.'

Door het WK zal Afellay tijdens de zomer weinig vakantie hebben, maar Hiddink ziet dat niet als een nadeel: 'Dat is goed voor hem, dan trekt hij op z’n Koreaans eens een seizoen door. Op zijn leeftijd is dat niet slecht.'

500 Dollar voor Star Wars kaartje

Fans van de Star Wars films hebben donderdag in San Francisco 500 dollar neergelegd voor een premièrekaartje van de nieuwste film in de reeks van George Lucas. De opbrengst van de kaartverkoop van de première van 'Star Wars: Episode III- Revenge of the Sith' gaat naar een goed doel. Onder de aanwezigen waren zowel bekende filmsterren als fans.

Belangrijkste aanwezige was natuurlijk regisseur George Lucas, deze zei op de rode loper opgelucht te zijn dat de saga is voltooid. "Ik ben blij dat ik nu andere dingen kan gaan doen. Het heeft 30 jaar van mijn leven gekost, dat is ontzettend lang."

In totaal worden in negen Amerikaanse steden benefietpremières gehouden. Het goede doel verschilt per stad. Het geld dat in San Francisco is ingezameld, gaat naar 'The Koret Family House', een organisatie die huisvesting zoekt voor ernstig zieke kinderen die ver van huis worden behandeld.

De wereldwijde première van het laatste Star Wars deel is op 19 mei.

'Walvissen op drift door verhoogde zonne-activiteit'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Verhoogde energie van de zon veroorzaakt verstoringen in het magnetisch veld rond de aarde. Walvissen raken hierdoor de weg kwijt. Deze conclusie trekken onderzoekers van de universiteit van Kiel. Ze onderzochten incidenten met gestrande walvissen in de afgelopen twee eeuwen.

Walvissen gebruiken net als postduiven het magnetisch veld rond de aarde om hun weg te vinden. Dat veld kan tijdelijk verstoord raken door verhoogde zonne-activiteit. Uit gegevens blijkt dat er meer walvissen aanspoelen bij een verhoogde zonne-activiteit.

Website + screens Bone

TellTale Games werkt aan een adventure op basis van de strips van Jeff Smith, Bone. Vandaag is de officiële website voor Bone online gegaan, en zijn er enkele screenshots vrijgegeven.

Een groot deel van het artwerk is al af, dit wordt deels gedaan door Karen Purdy die bij LucasArts werkte aan Sam and Max Freelance Police en Curse of Monkey Island. Eind deze maand wordt begonnen met het opnemen van de stemmen en TellTale Games verwacht dan ook dat het spel al deze herfst in de winkels zal liggen.


Dertig jaar extra cel voor sturen poederbrief

Icoon Buitenlands nieuwsEen Amerikaanse gevangene die in 2002 een poederbrief naar een officier van justitie stuurde heeft 30 jaar extra celstraf opgelegd gekregen. De man, de 34-jarige Noel Davila stuurde de officier die hij verantwoordelijk houdt voor zijn celstraf een brief met een wit poeder, dat overigens ongevaarlijk bleek te zijn.

Op het moment zit de man in Connecticut nog een straf uit vanwege onder meer enkele zedendelicten. Volgens de rechter komt Davila nu pas na 2039 vrij. Davila verwees in zijn brief naar de antrax-bacterie en joeg de autoriteiten zo de stuipen op het lijf.

Eind 2001 waren de Verenigde Staten geheel in de ban van de poederbrieven. In de brieven zat de antrax-bacterie, die miltvuur veroorzaakt. Vijf mensen kwamen door besmetting om het leven. Degene die verantwoordelijk waren voor de brieven zijn nooit gevonden.

Rotterdam wil 'pappatax'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Mannen, die wel kinderen verwekken, maar geen verantwoordelijkheid over de kinderen hebben, moeten een 'pappatax' betalen. Dit voorstel komt van de Rotterdamse wethouder van Onderwijs en Integratie Leonard Geluk (CDA). Hij zal de ministers van Justitie en Sociale Zaken vragen hiervoor de wet te veranderen, zodat zijn plan mogelijk wordt.

Alleenstaande moeders die een uitkering aanvragen, zullen minder geld krijgen. Het tekort moet dan door de vader zelf worden aangevuld. Dit kan voor de vader oplopen tot maximaal een kwart van zijn inkomen. Voor vaders in de bijstand zal het om een 'symbolisch bedrag' gaan van vijftig euro.

Voor vaders, die weigeren, zullen 'alle nodige stappen' ondernomen worden. Een vader, die ontkent dat het kind van hem afkomstig is, kan in het uiterste geval worden gedwongen een DNA-test te doen. Leonard Geluk wil ook minderjarige vaders niet ontzien. Hij hoopt dat de strenge maatregelen een preventief effect hebben.

Leonard Geluk heeft de maatregel afgekeken van Engeland. Het is volgens hem hoognodig. "Ik vind dat vaders de verantwoordelijkheid voor hun kind moeten nemen. Helaas gebeurt dat lang niet altijd en wordt de verantwoordelijkheid afgewenteld op de overheid. Dat moeten we niet meer willen."

Vandenbroucke tijdje uit de roulatie

Frank Vandenbroucke ziet weer eens een comeback gedwarsboomd. Dit keer kwam het niet door een inval van de dopingbrigade of een aanval van depressiviteit, maar een absurd race-ongeval.

Vandenbroucke reed namelijk tijdens de eerste rit van de Ronde van Picardië tegen de bumper van zijn ploegleiderwagen. Hij viel op zijn linkerpols en brak zijn linkerradius. Ploegleider Van der Schueren weet nog niet wanneer ‘VDB’ weer terugkeert in het peloton: “Dat is nog onzeker, maar in ieder geval is een operatie niet nodig”.

Het voormalige supertalent vroeg in de laatste tien kilometer koersinformatie aan zijn ploegleider. Tijdens die conversatie raakte hij met zijn voorwiel de achterste bumper van de auto. Vandenbroucke werd meteen gebracht naar het ziekenhuis van Château-Thierry. Naast zijn gebroken linkerradius liet hij zich ook verzorgen aan zijn rechterschouder, linkerhand en linkerknie.

Een andere Belg, Steegmans, won overigens de bewuste etappe. Hij klopte in de sprint onder meer Eisel en Boonen.

Nepterrorist krijgt celstraf

Icoon Binnenlands nieuwsDe 54-jarige R. de G. is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De G. deed zich op 4 februari voor als een lid van de Hofstadgroep om zo een bank in Den Haag te overvallen.

Toen De G. de overval pleegde was hij nog maar net op vrije voeten van zijn vorige 'terreurdaad'. Eerder had hij zich namelijk voorgedaan als een strijder van al-Qaeda en dreigde hij het treinstation Leiden Centraal op te blazen. De maatregelen die de politie toen moest treffen kostten meer dan 100.000 euro. De man werd toen ook al veroordeeld tot drie jaar cel. In november van het vorige jaar kwam hij vrij.

[update] Overval Rabobank Maasbree

R_Style, robinotten, geldropse_polleke en T1andonly hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Rabobank aan de Dorpsstraat in Maasbree is momenteel door de politie omsingeld in verband met een overval. De overvaller, een oudere Duitse man, bevindt zich nog in het gebouw. De melding van de overval kwam rond 12.30 uur bij de politie binnen.

Er bevindt zich geen bankpersoneel meer in het pand. Tevens is het naastgelegen kinderdagverblijf ontruimd. De overvaller is mogelijk gewapend. Ook dreigt de man een bom te laten ontploffen. Een onderhandelaar probeert de man over te halen zich over te geven. Er is een arrestatieteam aanwezig en de brandweer staat standby. De politie kan verder geen mededelingen doen.

Update 16.03 uur
Momenteel worden alle woningen in een straal van honderd meter rondom het bankgebouw ontruimd. Tevens is het gebouw afgeschermd met geblindeerde hekken. Waarom dit alles gebeurt, is onduidelijk. Ook is nog niet zeker of de man gewapend is. Politieagenten zijn gehuld in kogelvrije vesten en ook zijn de medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gearriveerd.

Getuigen vertelden dat de man op een gegeven moment naar buiten kwam om met de politie te praten. In zijn hand had hij een pakketje. Vervolgens ging hij weer naar binnen toe. De man had eerder gedreigd met een bom.

Update 16.12 uur
Een woordvoerder van de Rabobank meldt dat ten tijde van de bankoverval drie personeelsleden en een klant in het gebouw waren. De overvaller dreigde zichzelf op te blazen als hij geen geld zou krijgen. De klant zag kans de bank uit te vluchten en de politie te waarschuwen. Deze nam, zonder dat de overvaller het in de gaten had, contact op met de personeelsleden. Op een gegeven moment wist het drietal de bank via een zij-ingang te ontvluchten en konden ook zij in veiligheid worden gebracht.

Update 17.06 uur
Inmiddels hebben 185 mensen hun woning moeten verlaten. Ook de pers moet om veiligheidsredenen op afstand blijven. Achter het bankgebouw wordt plaats gemaakt voor een helikopter om te landen. Wat het doel van die helikopter is, is onbekend.

Update 19.12 uur
Inmiddels is bekend geworden dat de overvaller is gearresteerd door de politie. Exacte details zijn nog niet bekend, maar volgen zo snel mogelijk.

Update 20.32 uur
De gearresteerde man is door de politie geblinddoekt en op een brancard afgevoerd. Hij zou door een politiehond in zijn been gebeten zijn. Of er nog meer gewonden zijn is niet bekend.

Er doen geruchten de ronde dat de overvaller de beruchte Duitse crimineel Thomas Wolf is. De politie wil dit echter niet bevestigen. Wolf heeft in Duitsland, België en Nederland al meerdere bankovervallen gepleegd. Hij wordt onder andere verdacht van de overval die in april 2003 bij de ABN-Amro bank in Eindhoven plaatsvond. Sinds Wolf in 2000 na verlof niet terugkeerde naar de gevangenis is hij voortvluchtig.

Update 21.11 uur
Inmiddels is bekend geworden dat de dader van de overval een 60-jarige man uit de Limburgse plaats Tegelen is. Het gaat dus niet om Thomas Wolf, die twee maanden geleden overigens nog in Apeldoorn werd gesignaleerd. Hierop werd bij alle banken in Nederland groot alarm geslagen omdat werd verwacht dat de man binnen enkele dagen een overval zou plegen. Later bleek echter dat de gesignaleerde man de beruchte crimineel niet was.

Ooievaars willen golfballen uitbroeden

Twee Duitse ooievaars moeten nodig eens langs de opticien. Of de psycholoog. De vogels hebben namelijk enkele golfballen in hun nest gerold en proberen deze nu uit te broeden. In het nest van de ene ooievaar liggen drie 'eieren', in de het nest van de andere tien.

De dieren hebben hun nest midden op de golfbaan gebouwd en hebben ondanks verwoede pogingen van de golfers geen zin om te verhuizen. Zelfs de nesten vernielen had geen nut. De ooievaars bouwden eenvoudigweg een nieuwe broedplaats. De beheerder van de golfbaan heeft nu maar een omheining gebouwd om de dieren tegen rondvliegende ballen te beschermen.

Volgens ooievaarexpert Udo Rzymianowicz hebben de dieren hun nest waarschijnlijk verloren door ruzie met soortgenoten en zoeken ze nu vervanging voor de kwijtgeraakte eieren. Dat de golfballen slechts half zo groot zijn als ooievaareieren lijkt de vogels niet te deren.

Enschede herdenkt vuurwerkramp

AMD64 en RichardNB hadden ons via de nieuws-submit te melden:


Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat in Enschede de vuurwerkramp plaats gevonden heeft. Bij deze ramp zijn 22 mensen om het leven gekomen en zijn er meer dan duizend mensen gewond geraakt. Ook is er een hele woonwijk verwoest.


13 mei 2000, een dag om nooit meer te vergeten. Vandaar dat er vandaag om 15.00 een stille tocht is gehouden die door de wijk Roombeek langs dé plek van de vuurwerkopslag SE Fireworks liep en eindigde bij het kindermonument. Daar aangekomen hield de nieuwe burgemeester een toespraak.

"De wonden zijn vers. Veel verdriet heeft nog geen plek gekregen. Toch zien we om ons heen het nieuwe leven weer de wijk instromen", aldus burgermeester P. den Oudsten. Ook werden bij het kinderkunstwerk de namen van de 22 overledenen genoemd en vertelde een slachtoffer haar persoonlijke verhaal.

Op de gebouwen van de gemeente Enschede, de brandweer en de politie hing de vlag vandaag halfstok. Ook particulieren mochten de vlag halfstok hangen. Tussen 15.25 tot 15.30 uur luidden alle kerken in Enschede de klokken.


De plek van het kindermonument waar de tocht eindigde

Big Brother Bart aangehouden

Big Brother BartBart Spring in 't Veld, in 1999 de winnaar van de eerste serie van het realityprogramma Big Brother, is vandaag gearresteerd toen hij over het hek van paleis Soestdijk klom. Als programmamaker voor RTV Utrecht wilde Bart samen met een cameraman een sticker op de muur van het paleis plakken. De regionale zender bevestigde de arrestatie van de twee.

Een woordvoerder van de politie verklaarde niet blij te zijn met de actie van de medewerkers van het jongerenprogramma Rauwkost. De twee zijn op een politiebureau verhoord en later met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Kalou voorlopig geen Nederlander

Salomon Kalou komt niet in aanmerking voor een versnelde procedure tot naturalisatie. Minister Rita Verdonk heeft na lang wikken en wegen besloten dat de Feyenoord-speler de normale weg dient te bewandelen, waardoor hij op zijn vroegst pas in 2008 Nederlander kan worden.

De immigratie- en naturalisatiedienst IND was voorstander van een versnelde procedure, aangezien men van mening was dat Kalou een meerwaarde heeft voor de Nederlandse sport. Daarnaast had het Ministerie van VWS ook een positief advies afgegeven aan minister Verdonk. Ze besliste echter anders.

De beslissing is een forse tegenvaller voor zowel de speler als voor de KNVB. Jong Oranje-coach Foppe de Haan had Kalou graag willen inzetten op het Wereldkampioenschap onder 20, dat komende maand in Nederland gehouden wordt. Daarnaast had bondscoach Marco van Basten de aanvaller ook graag bij de selectie van het Nederlands elftal willen betrekken.

WRC: Solberg valt uit

Sebastien Loeb eindigt dag één van de Rally van Cyprus op een plaats die hem bekend is namelijk de eerste. De Fransman blijft domineren op de rallypaden, helemaal nu in deze rally zijn grootste concurrenten problemen kennen of uit zijn gevallen.

Stage 1
Petter Solberg begon de dag goed door de eerste stage te pakken en als enige onder de 37 minuten grens te duiken. Tweede werd Loeb op 2.7 sec, Gardemeister met Ford werd derde op zes seconden. Proef nummer één doet meteen al eer aan het feit dat Cyprus als een zware rally te boek staat. Grönholm moet op de stage stoppen vanwege een probleem en zijn teammaat Märtin verliest twee minuten met een lekke band. Bij Mitsubishi hebben Rovanperä en Panizzi allebei problemen met de versnellingsbak.

Stage 2
Loeb en Solberg wisselden plaatsen op stage twee, nu was de Fransman met 11.9 sec. sneller dan de Noor. Teammaat van Loeb, Duval, werd derde op 9.2 sec. Gilles Panizi bleef op deze proef last houden van zijn versnellingsbak en verloor hierdoor rond de twee minuten. Rovanperä deed het wel goed met de Mitsubishi en pakte plaats vijf.

Stage 3
Stage drie is de kortste van de hele rally met zijn 7.57 kilometer. Na deze proef keren de coureurs ook terug naar het servicepark waar de auto’s weer kunnen worden gemaakt. Ondanks het feit dat Loeb nog steeds als eerste over de proeven moet is hij ook hier weer de snelste met een verschil van 12.3 sec. op Solberg. Duval valt met de Citroën ver terug door problemen met het gas, hij verliest hierdoor 1.40 min. Panizzi heeft ook op deze proef problemen met de bak maar rijdt hem wel uit.

Stage 4
Nadat de auto’s in het servicepark waren gerepareerd en nagekeken ging men op weg naar stage vier. Dit was weer een herhaling van de drie ritten van vanochtend waarbij nu dus stage één, Lagoudera-Spilia, weer werd verreden. Nu pakte Loeb de snelste tijd en vergroot hiermee zijn voorsprong in het algemeen klassement naar 41.1 sec. op Solberg. De Noor heeft een probleem met zijn Subaru, hij rijdt namelijk rond met een kapotte turbo. De reparatie mag pas na stage zes plaatsvinden dus hij zal veel tijd gaan verliezen.

Stage 5
Loeb domineert nu de race nu zijn voornaamste concurrent Solberg met turbo problemen kampt. De Citroën rijder pakt zijn vierde stage overwinning van de rally voor Manfred Stohl. De rijder van het OMV team is inmiddels opgeklommen naar plaats drie in het algemeen klassement. Märtin pakt de derde tijd op de stage vlak voor de oudere broer van Petter, Henning Solberg.

Stage 6
De laatste stage van de dag zorgt voor weinig verrassingen, weer pakt Loeb de overwinning. Hij ligt nu twee minuten voor op de nummer twee in het klassement, Manfred Stohl. Petter Solberg valt op deze proef uit, nadat hij al problemen kende met de turbo moest hij nu definitief stoppen vanwege een elektronisch probleem. Gardemeister en Märtin eindigen op plaats twee en drie op deze proef.

Algemeen klassement na dag 1:

plaatsnaammerktijdachterstand
1.S. LoebCitr2:01:10.8
2.M. StohlCitr2:03:15.0+2:04.2
3.H. SolbergFord2:04:12.6+3:01.8
4.M. MärtinPeug2:04:27.6+3:16.8
5.A. WarmboldFord2:04:55.1+3:44.3

Sega maakt E3 line-up bekend

Ook Sega kon niet uitblijven met het bekendmaken van hun E3 line-up. De ontwikkelaar komt onder andere met Phantasy Star Universe, Shadow The Hedgehog, Spartan: Total Warrior en een nieuwe Virtua Tennis. Hieronder kun je meer informatie over de games doorlezen:
"[...]
Condemned: Criminal Origins (Xbox 360):

Developed by award-winning Monolith Productions, Condemned: Criminal Origins allows players to experience an unnatural level of psychological tension as they use their instincts, forensic tools, melee combat, and firearms to track a serial killer and bring him to justice. Presented in a first-person view for maximum visceral effect, this atmospheric thriller is best played with the surround-sound up and the lights off.

Full Auto (Xbox 360):

Combine fully-automatic, weapon-equipped vehicles with highly detailed and interactive urban environments and you have Full Auto, the most destructive racing action ever experienced in a video game. Players can choose from a wide selection of unique vehicle designs, arm them with any combination of deadly weapons, and maneuver out of tight spots with the unique 'unwreck' play mechanic.

Gunstar Super Heroes (Game Boy Advance):

Gunstar Heroes, one of the most critically acclaimed 2D games of all time, is finally receiving a sequel, and it's being developed by Treasure, the legendary team responsible for the original. In this intense side-scrolling shooter, Blue and Red (the lead characters) must once again keep a crystal of great power from falling into the hands of an evil empire intent on resurrecting the God of Ruin.

NHL Eastside Hockey Manager 2005 (PC):

The second in the series, NHL: Eastside Hockey Manager 2005 is a comprehensive ice hockey management simulation featuring more than 15 playable leagues, a comprehensive database of 3,200 teams and over 32,000 players and staff – all listed in minute detail with more than 50 attributes each.

Phantasy Star Universe (PlayStation 2, PC):

This enormous game offers two complete RPG experiences - a single-player action-adventure spanning multiple planets, and a robust online multi-player component. In offline mode, this action-RPG offers more than 40 hours of gameplay, an emotionally engaging story, traditional cut scenes, and strong character development. In online mode, players are given the opportunity to travel with a squad of other adventurers, enter urban sprawls teeming with hundreds of players, and build their unique avatars into powerful warriors

Shadow The Hedgehog (PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube):

From his first appearance in Sonic Adventure 2 to his most recent role in Sonic Heroes, Shadow has emerged as one of the most popular characters in the Sonic The Hedgehog universe. And now, he is headlining his own game. Shadow The Hedgehog boldly combines the excitement of high-speed action-platformers with the intensity of third-person shooters. Hero or Villain? You decide.

Shining Force Neo (PlayStation 2):

Moving away from the methodical gameplay of prior Shining Force strategy-RPGs, Shining Force Neo is a fast-paced action-adventure. Real-time combat creates a deeper sense of personal involvement in battles, and the presence of more than 90 enemies on screen at once ratchets up the grand scale that the Shining Force games are known for.

Spartan: Total Warrior (PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube):

This action epic lets players fight within massive cinematic battles as a fighter known only as The Spartan. Spartan: Total Warrior runs on proprietary software technology that makes it possible to present more than 170 detailed warriors simultaneously engaged in pitched combat.

Virtua Tennis: World Tour (PSP portable):

Virtua Tennis: World Tour features an array of internationally ranked tennis pros, as well as a new make-your-own player option, exclusive mini-games, and original courts. Wi-Fi gameplay is also supported, encouraging up to 4 friends to play together.

Worldwide Soccer Manager 2006 (PC):

Developed for the PC and Mac by UK developer Sports Interactive, creators of the highly popular Championship Manager series, Worldwide Soccer Manager 2006 represents the next evolution in fantasy sports by enabling gamers to control all team-related activities for their favorite pro or semi-pro franchise in the U.S. as well as 50 other countries across the world.
[...]"


E3 line-up SCi

SCi, onder meer bekend van Carmageddon en Conflict: Desert Storm, heeft ook haar E3 line-up bekend gemaakt. Meer informatie over de lijst en informatie over de games kun je hieronder lezen:
"[...]
Total Overdose (PS2, Xbox, PC)

A super-cool, tequila-fuelled rampage through Mexico’s gun-toting, drug-pushing underworld. Go undercover with Ramiro Cruz, ‘El Gringo Loco’, an ex-con, bad-ass fresh out of the joint and kicking up one hell of a Mexican storm.

Conflict Global Terror (PS2, Xbox, PC)

Catapulting the Conflict series into the 21st century, the game is set in a modern day context of counter-terrorism. Using a 100% rebuilt engine and boasting radically enhanced graphics, hi-tech weaponry, improved order system and highly detailed characters in the most anticipated Conflict game yet.

Battlestation: Midway (PS2, Xbox, PC)

Relive the biggest sea battles of World War II as you blast your way across the Pacific from the chaos of Pearl Harbor all the way to the epic Battle of Midway. In a unique blend of intense 3rd-person action and epic, large-scale naval combat, Battlestation: Midway brings to life the Battle of the Pacific in a WWII shooter unlike any seen before.

Rogue Trooper (PS2, Xbox, PC)

On the hostile planet of Nu Earth, there are tales of a lone warrior. A man who appears out of thin air to take out whole platoons, then disappears back into the shadows. In the centre of a futile war, one man can swing the balance: the ultimate soldier and last survivor of the massacred Genetic Infantrymen, hell-bent on revenge……the Rogue Trooper.

Roll Call (PS2, Xbox)

A city in turmoil, overrun from the threat from organized gang crime, is in need of special help. The Mayor has declared a state of emergency and formed an elite counter-gang division of the Police Department: Unit T-Zero. In the middle of a full-scale riot, work with the emergency services in a desperate fight to prevent your city being brutalized by vicious gangs.
[...]"


EA werkt aan 25 next-gen titels

Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat ze op dit moment werken aan maar liefst 25 next-gen titels. Al deze titels zullen te zien zijn op de E3 die 17 mei van start gaat. EA werkt op dit moment aan onder meer Tiger Woods PGA Tour '06, Fifa '06, Madden NFL '06, NBA LIVE '06, Need for Speed Most Wanted en the Godfather. Het bedrijf zegt dat het vooral aandacht wil besteden aan character development, animaties, innovatieve gameplay, multiplayer en mooiere graphics.'Nederland in ademnood'

Blikvanger en Vassili_Z hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Veertig actievoerders van Milieudefensie hebben vandaag om half zeven in de ochtend acht spandoeken bevestigd aan de viaducten van knooppunt Oudenrijn bij Utrecht. Op deze spandoeken stond de slogan 'Nederland in ademnood' vermeld en daaronder waren spandoeken in de vorm van gasmakers te zien.

Milieudefensie wil zich richten tot het kabinet, dat vanmiddag heeft vergaderd over dit probleem. Deze neemt volgens de organisatie nauwelijks stappen om de luchtvervuiling te beperken. Joris van Wijhoven, campagneleider verkeer van Milieudefensie: "Het Milieu- en Natuurplanbureau bracht naar buiten dat jaarlijks 18.000 mensen liefst tien jaar korter leven door de vieze lucht. Maar het kabinet blijft dralen met het nemen van effectieve maatregelen".

Age of Empires: The Age of Kings details

Majesco heeft de eerste details van Age of Empires: The Age of Kings onthuld voor de Nintendo DS. Deze Age of Empires-game zal de eerste in de reeks worden die Turn-based gespeeld moet worden. Verder is er bekend dat je met 5 verschillende volkeren kunt spelen en dat er meer dan 50 verschillende technologieën te onderzoeken zijn. Meer details kun je hieronder doorlezen:
"[...]
Features of the game include:

- Command one of five different civilizations: the Britons, Franks, Mongols, Saracens, or Japanese;

- Control special 'hero' units such as Richard the Lionheart, Robin Hood,Joan of Arc and Genghis Khan, whose special 'hero' powers affect the entire battlefield;

- Lead over 45 different types of units into battle -- from bowmen and monks to hand cannoneers, mercenaries and samurai;

- Players' can construct and upgrade buildings to help their units learn new skills and create resources for their civilizations;

- Research over 50 different technologies like chemistry, ballistics, siege craft and spying to advance civilization into the next age;

- A new Combat Advisor offers advice on certain campaign strategies and provides an assessment of the battle's outcome;

- Multi-player scenarios allow up to four players to wirelessly battle each other;

- By gaining Empire Points, players can unlock maps and units to improve their Emperor Rank;

- Includes the music and sounds from the best-selling PC version.
[...]"


De Angeli geschorst door Selle-Italia

De Colombiaane formatie Selle-Italia heeft per direct coureur Luca De Angeli op straat gezet. De Angeli werd betrapt op het gebruik van EPO tijdens de Internationale Wielerweek
Coppi- Bartali.

De Angeli, sinds 2001 prof, was tot nu toe niet bijster succesvol in zijn carrière. Slechts in de Ronde van Senegal kon hij twee keer met de zege pronken.

Het is een klap in het gezicht voor manager Gianni Savio, die er juist altijd op is gebrand positieve publiciteit te scoren voor zijn kleine équipe. Dat resulteerde deze week al in een aantal monsterontsnappingen van zijn pupillen in de Ronde van Italië. Niettemin had de ploegleider geen keus De Angeli aan de kant te schuiven: "We hebben hem overeenkomstig ons reglement ontslagen."

De UCI beraadt zich nog over zijn straf, maar naar alle waarschijnlijkheid zal de dopingzondaar twee jaar worden geschorst.

Hongernegers

Het is verschrikkelijk. Dagelijks sterven tientallen, zo niet honderden mensen aan een hongersdood. Met name in Afrika is er veel honger; "Nee jongen, je hebt geen honger, je hebt trek. In Afrika, dáár hebben ze honger" is een veel gehoord cliché. Het nieuws laat om de zoveel tijd beelden zien van door de huid prikkende ribbetjes en de goede doelen bellen, lobbyen en doneren zich suf. De hongersnood is verschrikkelijk, or is it?

Honger is "het gevoel van de natuurlijke behoefte aan eten". Op sommige plaatsen is er simpelweg weinig tot geen mogelijkheid om voedsel te verbouwen of te vinden, de nomaden trekken niet voor niets om de zoveel tijd verder. Maar de o zo vriendelijke westerse wereld, die graag wat terugdoet voor de negertjes die voor 1 dollar per jaar schoenen en voetballen in elkaar naaien, geeft ze hulp, zodat ze zich lekker kunnen settelen. Mooie prefabhuisjes, een waterpompje voor de akkers en een fiets met een vlaggetje aan de bagagedrager. En als dan blijkt dat de grond helemaal niet zo vruchtbaar is en er veel te weinig voedsel is dan zitten de arme negertjes weer in de misère. Maar gelukkig is er nog voedselhulp en kan ieder negertje van een tupperwarebordje wat pap naar binnen lepelen.

Ik vraag me af of er überhaupt wel (voedsel)hulp gestuurd moet worden. Moeten we proberen om heel hongerend Afrika te vullen met aanmaakrijstepap? Natuurlijk zullen de meesten zeggen, immers, het is onmenselijk om iemand zo te laten lijden. Ik vergelijk de hongersnood eigenlijk met het fileprobleem, je kunt wel wegen blijven bijbouwen en verbreden, spitsstroken aanleggen en inhaalverboden invoeren, maar het aantal auto's neemt dan gewoon weer toe zodat er toch weer files ontstaan. Is het probleem met de hongersnood niet precies hetzelfde? Voedselhulp zorgt ervoor dat mensen aansterken, wat ze de mogelijkheid biedt om te gaan voorzien in hun tweede levensbehoefte, kinderen. Nageslacht is de beste verzekering voor de oude dag, niet voor niets waren families vroeger veel groter dan tegenwoordig. Als je geen zekerheid hebt op een mooi pensioen en al helemaal niet op een bruine boterham met pindakaas elke ochtend dan kan je er beter voor zorgen dat je een dozijn kinderen hebt die voor je kunnen werken en je kunnen verzorgen. En die kinderen hebben ook voedsel nodig, echter hebben we te maken met een hongersnood wat betekend dat er nog steeds niet genoeg voedsel is. De goede doelen struinen elk winkelcentrum af, vinden weer een berg donateurs en er kan extra pap naar de hongerende negertjes. En die worden weer beter, krijgen kinderen, krijgen honger, en nog meer kindjes, en nog meer honger en nog meer honger en nog meer hongerende kindjes. Het is simpelweg een neerwaartse spiraal. Is dat misschien niet nog onmenselijker dan ze geen voedselhulp geven? Niet dat ik alle hongernegers dood wil hebben, maar een natuurlijke selectie zou toch geen kwaad kunnen.

Al decennia probeert de hele wereld de derde wereld op de rails te krijgen en toch lukt het niet. Niemand weet hoe het eigenlijk echt moet, het enige dat we doen is pappen en nathouden. Zie het als alle auto’s inruilen voor van die bordkartonnen zelfbouwpakketten en vervolgens alle verkeersregels afschaffen. Na een paar maanden bedenkt half Nederland zich wel 3x voor ze de weg opgaan en zo los ik het fileprobleem op. Stuur een jaar beperkte voedselhulp en help alleen op plaatsen waar de bevolking echt potentie heeft om te overleven. Het is rot, wreed en onrealiseerbaar, maar lost wellicht wel een groot deel van de hongersnood op.

Boonen mikt op de groene trui

Tom Boonen heeft zijn zinnen gezet op het puntenklassement van de 92e Tour de France. De Belgische spurter wil in Parijs het groen om zijn schouders hebben.

"Ook al rijd ik de Tour niet graag, de groene trui is het opperste goed voor een topspurter", zegt Boonen in de Belgische krant Het Laatste Nieuws over zijn Tour-campagne, waarvan de voorbereiding vandaag is begonnen met de Ronde van Picardië.

Boonen beseft dat om kans te maken op het felbegeerde groene tricot hij zich contstant zal moeten profileren in de massaspurts. Maar ook de tussenspurts onderweg zullen van groot belang zijn in de strijd om het puntenklassement van 's werelds grootste wielerfestijn.

Vandaar dat de Belg al een mooie tactiek heeft bedacht voor komende zomer: "Naast ritwinst mik ik ook op de gouden puntjes in de aanvangsfase van de bergritten. Je kunt maar een paar pijlen verschieten. Dan doe je het beter zorgvuldig. Maar ik moet ook nog leren."

McEwen wint zesde etappe, Bettini pakt roze terug

De Australiër Robbie McEwen heeft de zesde etappe van de Giro gewonnen. Het was zijn tweede etappeoverwinning deze ronde. Paolo Bettini heroverde de roze leiderstrui.

De zesde etappe over 153 km van Viterbo naar Marina di Grosseto leek op voorhand uit te draaien op een massasprint. Na enkele ontsnappingspogingen, van onder andere Thorwald Veneberg die enkele punten sprokkelde voor de bergtrui, draaide het inderdaad uit op een sprint van het peloton. Er waren in de drie plaatselijke rondjes net voor de finish een aantal valpartijen. Hierbij was één groot slachtoffer, Alessandro Petacchi. Zijn ploeggenoten reden op kop, maar schatten een bocht verkeerd in De eersten gingen onderuit, Petacchi kon het niet meer voorkomen en ging ook onderuit.

McEwen gaf zijn ploeggenoten (Leukemans, Vierhouten en Vogels) opdracht om het tempo te bepalen. De eerste twee moesten al snel afgeven, waardoor Vogels met McEwen in het wiel al op 1.500 meter van de streep op kop kwam. McEwen hield voor de laatste bocht in, waardoor Vogels weg kon rijden. Hij hield het tot 25 meter voor de finish vol, op dat moment zag McEwen dat zijn landgenoot het niet ging redden en hij sprintte relatief eenvoudig naar zijn tweede etappezege voor Kirsipuu.

Onderweg had Bettini de intergiro gewonnen. Dit leverde hem 6 bonificatieseconden op, waardoor hij de roze leiderstrui weer overnam van Di Luca. Bettini was hier erg op gebrand, omdat de etappe van zaterdag geheel door zijn streek, Toscane, voert.

Uitslag 6e etappe
1. Robbie McEwen (Aus) 3.37.17
2. Jaan Kirsipuu (Est) z.t.
3. Volodimir Bileka (Oek) z.t.
4. Isaac Galvez (Spa) z.t.
5. Henk Vogels (Spa) z.t.

Klassement na 6e etappe
1. Paolo Bettini (Ita) 29.58.09
2. Danilo di Luca (Ita) 0.03
3. Luca Mazzanti (Ita) 0.28
4. Dario Cioni (Ita) 0.31
5. Damiano Cunego (Ita) 0.33

Nieuwe zoogdierenfamilie ontdekt

In Laos is een nieuw soort knaagdier ontdekt. Het diertje blijkt al eind jaren 90 te zijn opgemerkt door wetenschapper Robert Timmins die een dood exemplaar te koop zag liggen op een lokale markt. ''Ik zag onmiddellijk dat het een dier was dat ik nooit eerder had gezien'', aldus Timmins die in Laos in 1999 ook al een nieuw soort gestreept konijn ontdekte (het Annamite-konijn).

Het nieuwe zoogdier is ingedeeld bij een geheel nieuwe familie. Hij is niet verwant aan een rat en een eekhoorn, maar lijkt wel op een kruising tussen die twee. Het beest heeft zeer lange snorharen, korte pootjes en een lange, dichtbehaarde staart.

Wetenschappers hebben een aantal jaren intensief onderzoek gedaan, en uit DNA-analyses is geconcludeerd dat de soort zich al miljoenen jaren geleden van andere knaagdieren heeft afgescheiden. Er bestaan dan ook géén directe verwanten. Het beestje is daarom in een geheel nieuwe familie ingedeeld, met slechts één geslacht en één soort.

Het beestje heeft de naam 'Laonastes aenigmamus' gekregen (Laonastes betekent 'bewoner van steen' en enigmamus staat voor 'geheimzinnige muis'). Lokaal staat het knaagdier bekendheid als 'kha-nyou' en in het Engels wordt het dier ook wel 'Laotian rock rat' genoemd. Het dier wordt circa 26 centimeter lang met een 14 centimeter lange staart en weegt ongeveer 400 gram.

Dat een compleet nieuwe zoogdierenfamilie wordt ontdekt is zolangzamerhand uniek te noemen. De laatste keer dat dit gebeurde dateert uit 1974. Toen werd de Craseonycteridae familie ontdekt. Hiertoe behoort de hommelvleermuis, met een lichaamslengte van 3 cm en een gewicht van 2 gram de kleinste vleermuis ter wereld. Timmins vermoedt dat 'zijn' knaagdier wel eens één van de allerlaatste zoogdierenfamilies kan zijn die nog niet ontdekt was.


De ''geheimzinnige steenmuis'' ('Laonastes aenigmamus')

Dikke vrouw bevrijd door muur uit te breken

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen zwaarlijvige vrouw uit Zuid-Afrika kwam afgelopen donderdag voor het eerst in tien jaar buiten haar huis. Hiervoor moest de brandweer echter wel een muur uitbreken want de vrouw kon door haar overgewicht al jaren niet meer door de deuropening. Haar buren meldden dat de vrouw al elf jaar geen buitenlucht meer gezien had. De vrouw is op bevel van enkele maatschappelijk werkers uit het huis gehaald dat zij al jaren deelde met haar echtgenoot en hun twee dochters.

Onlangs nog waarschuwden de medische onderzoeksdienst van Zuid-Afrika voor het feit dat het land meer en meer ten prooi valt aan zwaarlijvigheid. Volgens de dienst bleek dat ruim de helft van alle vrouwen, 56 procent, kampt met zwaarlijvigheid. Bij de mannen is dit 29 procent.

Vrouw gebeten door eigen pitbull

In Dordrecht is woensdag een 20-jarige vrouw gewond geraakt door een beet van een pitbull. De vrouw is eigenaresse van twee pitbulls. Toen deze met elkaar aan het stoeien waren probeerde de vrouw ze tevergeefs uit elkaar te halen. Ze werd hierbij in haar hand gebeten. In het ziekenhuis is de wond aan haar hand gehecht en heeft de vrouw een tetanusprik gekregen.

De politie heeft beide honden in beslag genomen en zal de beesten afmaken. De pitbulls hebben geen stamboom en zijn verboden in Nederland.

Roots: Gates of Chaos klaar voor de N-Gage.

De DS en de PSP timmeren flink aan de weg, maar de N-Gage is er nog steeds en komt met een nieuwe RPG: Roots: Gates of Chaos die exclusief voor de N-Gage verschijnt.

Het spel speelt zich 1000 jaar voor de originele Roots game af en kan gespeeld worden door maximaal vier spelers cooperatief of competitief met behulp van Bluetooth.

Directeur van het games-gedeelte van Nokia, Gregg Sauter, zei hierover:
"Roots: Gates of Chaos on the N-Gage game deck is action fantasy RPG with extensive multiplayer features. With twenty enormous areas and thirty underground locations to explore, this game provides fast and exciting game play to all N-Gage fans"

Roots: Gates of Chaos is al helemaal klaar en zal zeer binnenkort in de winkel te koop zijn.


De lemmings gaan mobiel

De lemmings, wie kent ze niet. Deze lieve kleine hulpeloze wezentjes komen binnenkort ook naar je mobiele telefoon.

Het bekende spel is geoptimaliseerd voor het gebruik op een mobiele telefoon en zal vanaf augustus in de Verenigde Staten te spelen zijn. Het is nog niet duidelijk of het spel ook naar Europa zal komen, maar dit is wel te verwachten.

Morgan O'Rahilly, directeur van uitgever iFone, zei:
"The Lemmings franchise has been one of the most successful franchises in the world. This game translates extremely well to mobile phones and we're extremely pleased to be bringing the ultimate in playability to the consumer. We feel that Lemmings will be a huge success in the US and will match the popularity of our Monopoly game."Lemmings van vroeger

Basso voelt zich sterk

Na bijna een week koersen in de Giro d'Italia is Ivan Basso nog meer ervan overtuigd dat hij deze ronde kan winnen. Hij voelt zich erg goed.

Het hele jaar is voor Basso afgestemd op twee wedstrijden, de Giro d'Italia en de Tour de France. In de Giro hoopt hij voor winst te kunnen gaan en na een aantal dagen koersen voelt hij zich sterk. Het middengebergte in de etappe van donderdag gaf hem vertrouwen in hemzelf en in zijn team CSC.

Met name het slotklimmetje voelde goed aan bij Basso: "Toen er aanvallen kwamen op de klim, had ik een enorm goed gevoel in mijn benen. Het was nogmaals fijn om mijn goede vorm te bevestigen. Normaal ligt zo'n kort explosief klimmetje naar de aankomst me minder goed, dus het geeft me een goed gevoel dat ik vooraan kon eindigen. Als het een langere klim was geweest, had het resultaat heel anders kunnen zijn. Het team doet geweldig werk voor me en ik heb het gevoel dat ik de beste ondersteuning die mogelijk is krijg."

Jankulovski drie maanden uit de roulatie

Tsjechië zal bij de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra (4 juni) en Macedonië (8 juni) niet kunnen beschikken over Marek Jankulovski.

De 28-jarige linkermiddenvelder van het Italiaanse Udinese brak zijn enkel in de halve finales van de Coppa Italia tegen As Roma (1-1) afgelopen woensdag. Vrijdag is hij onder het mes gegaan en zal hierdoor drie maanden uit de roulatie zijn.

Waarschijnlijk is de Tsjech wel weer op tijd hersteld voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië (3 september) en Armenië (7 september).

Kwartfinales WK IJshockey

In Oostenrijk werden donderdag de kwartfinales van het WK IJshockey gespeeld. Tsjechië, Rusland, Canada en Zweden wisten zich te plaatsen voor de halve finales.

Alle kwartfinales hadden een soortgelijk verloop. De underdog kwam op voorsprong, maar uiteindelijk wist de favoriet te winnen. In de wedstrijd tussen Slowakije en verdedigend kampioen Canada wist Slowakije drie maal de voorsprong te nemen, maar Canada wist uiteindelijk met 5-4 te winnen. Zo kwam ook Zwitserland op een 1-0 voorsprong tegen Zweden, maar Zweden wist met 2-1 te winnen.

Bloedspannend werd het in de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Tsjechië. Voor het tweede jaar op rij draaide de kwartfinale tussen deze twee landen uit op een shootout. Tsjechië wist nu revanche te nemen en behaalde zo de plaats in de halve finale tegen Zweden.

Ook de wedstrijd tussen Finland en Rusland eindigde in een shootout. De Finnen hadden in de reguliere speeltijd tweemaal een voorsprong van twee doelpunten, 2-0 en 3-1, maar na de reguliere speeltijd was het uiteindelijk 3-3. In overtime werd er niet gescoord en in de shootout was Rusland feilloos en zo wisten de Russen zich van de halve finale tegen Canada te verzekeren.

Halve finales, zaterdag:
Tsjechië - Zweden
Rusland - Canada

Sneijder blesseert zich tijdens training

Wesley Sneijder heeft vrijdag tijdens de training van Ajax een blessure aan zijn enkel opgelopen. De middenvelder moest van het veld worden gedragen, maar inmiddels kan hij wel weer lopen met de zere enkel.

Zaterdag zal duidelijk worden of Sneijder voor onderzoek naar het ziekenhuis toe moet. De kans is nihil dat hij zondag mee kan spelen in de competitiewedstrijd tegen Vitesse.

In-game beelden van Stargate SG-1: The Alliance gelekt

De eerste in-game beelden van Stargate SG-1: The Alliance zijn uitgelekt.Van het spel, dat gebaseerd is op de gelijknamige populaire tv-serie, was al eerder een officiële trailer uitgekomen, maar nu zijn dus de eerste in-game beelden beschikbaar.

Het betreft hier duidelijk nog een vroege versie van de game, maar de 'look' van de serie is al duidelijk aanwezig. De game zal waarschijnlijk later dit jaar verschijnen op PC, PS2 en Xbox.

De beelden zijn hier te downloaden.

Ferguson overweegt vertrek na komst Glazer

De kans is aanwezig dat Manager Alex Ferguson Manchester United na 18 jaar gaat verlaten. Ferguson staat namelijk niet springen om te werken bij het 'nieuwe' Manchester United onder leiding van Malcolm Glazer.

De Schot vreest een te grote verandering van Manchester United na de overname van Glazer. Maar voordat hij een definitieve beslissing over zijn toekomst neemt zal hij eerst zijn licht opsteken bij zijn directe omgeving.

"Ik kijk altijd vooruit, en dat doe ik nu dus ook. Maar we moeten afwachten wat er gaat gebeuren", zei Ferguson in The Scotsman.

Glazer heeft, in tegenstelling tot bij zijn overname van Tampa Bay Buccaneers, geen snelle trainerswisseling in zijn hoofd. De Amerikaan bewondert Ferguson erg, iets wat niet wederzijds is. Ferguson heeft zich al een aantal maal negatief uitgelaten over een overname van de Amerikaan.

Oorzaak lekke band Ferrari gevonden

De mensen van Bridgestone hebben de oorzaak gevonden van de twee lekke banden van Michael Schumacher tijdens de Grand Prix van Spanje.

Na de race zijn de banden verstuurd naar de fabriek van de fabrikant in Japan. Daar is het rubber grondig onderzocht. De oorzaak van de lekke linkerachterband is een verlies aan druk en een structurele fout in de band. Dit drukverlies is waarschijnlijk begonnen tijdens de safety car periode aan het begin van de race, waardoor er teveel krachten op de band kwamen.

De tweede band ging kapot door een plotseling verlies aan druk. Dit is waarschijnlijk gekomen doordat er door wat puin op de baan is gereden.

Mogelijk puntenverlies voor Toyota

Het team van Toyota F1 heeft een grote administratieve fout gemaakt en loopt hiermee het risico alle tot nu toe vergaarde punten kwijt te raken. De superlicentie is door het team te laat aangevraagd en alles was pas geregeld een week voor de Grand Prix van Spanje.

President van Toyota, John Howett, geeft aan dat er inderdaad fouten zijn gemaakt met het aanvragen van de licentie. "We hebben erg veel spijt van deze grote fout. Alle spullen zijn inmiddels bij de FIA en we hebben inmiddels de nieuwe superlicentie."

De FIA gaat de zaak nu onderzoeken, het is niet bekend of er door andere teams geprotesteerd is bij de FIA. Waarschijnlijk zal het team een waarschuwing of een geldboete krijgen.

Seizoen voorbij voor Smolarek

Ebi Smolarek zal in de laatste twee Bundesliga-wedstrijden niet meer in actie komen voor Borussia Dortmund. Afgelopen zondag verrekte de 24-jarige Pool zijn kniebanden in de wedstrijd tegen Werder Bremen.

Volgens de clubarts is een operatie niet noodzakelijk, de aanvaller kan zich na de zomer gewoon weer bij de groep voegen. Door de blessure zal Smolarek waarschijnlijk de WK-kwalificatiewedstrijd van Polen tegen Azerbeidzjan op 4 juni moeten missen.

Aankomende zaterdag zal Dortmund het in de wedstrijd tegen Schalke 04 ook moeten stellen zonder de met knieklachten kampende Guillaume Warmuz en Salvatore Gambino.

BAR toch in Monaco

Het team van BAR Honda zal aanwezig zijn op het paddock van de GP van Monaco. Het team zal aanwezig zijn met een motorhome om sponsoren te ontvangen. De wagens van het team zullen echter niet racen.

President van de FIA Max Mosley gaf in Barcelona al aan dat BAR wel een schorsing van twee wedstrijden heeft, maar dat daardoor geen extra straffen mochten ontstaan. Hoofd marketing van Williams, Jim Wright, geeft aan dat het missen van de wedstrijd in Monaco voor elk team een grote ramp zou zijn.

"Monaco is altijd topdrukte van sponsoren en voor de naamsbekendheid." Verklaarde Wright tegenover Reuters. Ook Red Bull Racing coureur David Coulthard gaf aan dat het weekend rondom de Grand Prix iets magisch had. "Maar als we in de auto stappen na de eerste indrukken, dan wordt het weer gewoon het zoveelste circuit waarop geracet wordt."

Man dood door vallende lift

Blikvanger had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 47-jarige werknemer van het bedrijf Dycore uit Kampen is gisteravond overleden nadat hij geraakt werd door een vallende lift. Hoe de lift naar beneden heeft kunnen komen, is vooralsnog onduidelijk.

De politie kreeg rond 22.00 uur een melding binnen dat de werknemer onder een stapel betonnen platen terecht was gekomen. Dit bleek later dus een lift te zijn. De man was onder de lift bezig met werkzaamheden toen hij bekneld raakte. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar de man was al overleden. Over zijn identiteit is nog niets bekend gemaakt.

Eerder ongeval
Het is de tweede keer in iets meer dan een jaar, dat er een ongeval met dodelijke afloop op het bedrijf plaatsvindt. Vorig jaar overleed een werknemer, nadat een aantal betonnen platen waren gaan verschuiven. De medewerkers van Dycore zijn aangeslagen en worden opgevangen door slachtofferhulp. De technische recherche zal het ongeval verder onderzoeken.

MotoGP: v.d. Goorbergh toch van start

Ondanks eerdere berichten staat Jurgen van den Goorbergh zondag toch aan de start van de GP van Frankrijk in de MotoGP klasse. De vaste rijder Tamada zou eigenlijk weer rijden, maar deze had toch nog te veel last van zijn blessure om te kunnen rijden.

Tamada brak een botje tijdens de kwalificatietraining van de GP van Estoril. Hierdoor kon hij niet rijden in de GP van China waar van den Goorbergh al voor hem inviel en een zesde plaats behaalde.

Volgens de doktoren was Makoto Tamada weer fit om te rijden maar na zeven rondjes in de vrije training te hebben gereden kwam hij weer terug de pits in. Hij had teveel last van zijn pols om te kunnen rijden. Van den Goorbergh was al met het team meegegaan als reserve, hij zal aankomende zondag dus aan de start verschijnen op het Bugatti circuit van Le Mans.

Gratis content voor DS-bezitters op E3

Op de E3 die volgende week van woensdag t/m vrijdag in Los Angeles wordt gehouden zal Nintendo op hun DS-stand gratis content bieden aan iedere bezoeker die een DS bij zich heeft. Dit alles in het kader van het promoten van de download-capabiliteiten van het apparaat. Er is nog niet bekend gemaakt wat voor content het zal zijn, maar Nintendo spreekt over games, video en "other surprises". Volgende week tijdens de E3 zullen we vast nog meer horen over de WiFi-mogelijkheden van de DS.

Akkoord na staking bij McDonald's speelgoedfabriek

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Na een staking van twee dagen zijn de bijna tienduizend werknemers van een McDonald's Happy Meals speeltjesfabriek in Vietnam vandaag weer aan het werk gegaan. De werknemers, grotendeels jonge vrouwen, staakten als protest tegen de slechte behandeling en werkomstandigheden. Gisteren werd er een akkoord gesloten, waarin hogere lonen, kortere werkdagen, een vrije zondag en verbeterde omstandigheden beloofd werden.

De werknemers zeiden regelmatig door hun bazen te worden vernederd en uitgescholden. De werktijd zou twaalf uur per dag bedragen met slechts drie kwartier pauze. En wie vaker dan twee keer naar het toilet moest, moest een deel van zijn salaris inleveren. Ook was er volgens een van de werknemers geen drinkwater in de fabriek en viel er regelmatig iemand flauw.


Het hoofdkantoor van McDonald's in de Amerikaanse staat Illinois liet gisteren weten, dat de toeleveranciers van het bedrijf zijn gehouden aan een gedragscode, waarin staat dat ze hun personeel goed moeten behandelen. Een woordvoerster zei geen uitlatingen te kunnen doen over de specifieke klachten van de Vietnamese werknemers. "Maar alle kwesties zijn opgelost, wat ze ook inhouden."

Werknemers van de fabriek staakten eerder al in 1998, omdat ze minder dan het minimumloon verdienden en niet de kans kregen zich te verenigen. De fabriek bestond toen twee jaar. McDonald's stelde toen dat inspectie had aangetoond, dat de fabriek voldeed aan de in Vietnam gestelde veiligheidsvoorschriften.

Nog een pianist

De Aziatische Pianist deed zijn meesterwerken op een arcademachine.

De volgende pianist doet zijn meesterwerken gewoon op een synthesizer, maar dan wel op een aparte manier.

Bij de aziaat staat de kans om misschien een mooie piano van FOK! te krijgen nog steeds open. Als je toch liever een synthesizer hebt dan kun je deze nu ook wellicht winnen, maar dan moet je deze pianist heel goed nadoen en ook daar weer een filmpje van opsturen

Opera met homo-erotiek niet welkom in kerk

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Een opera die vandaag en morgen in de katholieke Bonifatiuskerk in Leeuwarden zou worden gehouden, mag daar van de pastoor van de kerk niet opgevoerd worden. Pastor J. te Velde kwam er achter dat de voorstelling homo-erotische scènes bevat, en dat past niet in de doelstelling van de Stichting Bonifatiustoren, aldus de geestelijke.

Het draait om de voorstelling 'Sancta Susanna' van theatergroep Opera Spanga. De opvoering is nu naar de voormalige Johannes de Doperkerk in de Leeuwarder wijk Huizum verplaatst. In tegenstelling tot de pastoor is secretaris A. Damstra van de Stichting Bonifatiustoren niet gelukkig met de verplaatsing van de opera. Volgens hem leven we in een vrij land en weten muziekliefhebbers echt wel om wat voor stuk het gaat.

FOK!mail vertraging

De FOK!mail heeft bij sommige crewleden een behoorlijke vertraging (dat wil zeggen, ze komen momenteel niet aan). Dit komt doordat het forwarden van deze mailadressen naar de mailaccounts van de betreffende crewleden niet werkt door een DNS issue.

Kortom: Het kan dus iets langer duren voordat je antwoord hebt op je vraag.

Update zaterdag 14 mei: een groot deel van de problemen schijnt al opgelost te zijn, daar de mail hier en daar weer normaal binnenkomt. Wees echter nog niet verbaasd als je mailtje niet bij de ontvanger aankomt.

FC Twente dreigt met vertrek uit Enschede

De voorzitter van FC Twente, Joop Munsterman, heeft de gemeente Enschede gezegd dat de club uit de stad zal vertrekken als de gemeente niet de volle medewerking levert aan de bouw van een tweede ring op het Arke Stadion.

De voorzitter heeft grote plannen met Twente, hij wil van de club een stabiele subtopper maken en vindt het daarom noodzakelijk dat er een uitbreiding van het stadion komt. Voor deze uitbreiding is echter een vernieuwde en verbeterde infrastructuur om het stadion nodig, wat de gemeente zal moeten betalen. Vooralsnog wil de gemeente daar niet aan meewerken. "Als de gemeente niet meewerkt, is de bouw van een stadion elders in Twente niet uitgesloten," aldus Munsterman.

Bij de raadsleden is dat dreigement in het verkeerde keelgat gevallen. "Ik vond de toon onaangenaam, daar werd ik door verrast", aldus CDA’er Patrick Welman. Welman zal op korte termijn vragen gaan stellen aan het college van B en W over de verstoorde verhouding tussen FC Twente en de gemeente Enschede.

Munsterman zei verder dat er geen chemie is tussen de gemeente en het bestuur van de voetbalclub. Twee jaar geleden leende de club zes miljoen euro van Enschede en zo kon een ondergang van de club worden tegengehouden. De gemeente rekent nu echter 1.5% meer rente en verdient hier dus zelf nu ook geld aan, en dat zit Munsterman niet lekker.

Vrouw randt man aan

webzapper had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 22-jarige vrouw uit Breda is aangehouden, nadat zij een 54-jarige automobilist dwong te stoppen en hem vervolgens onzedelijk betastte. Toen de man zich verweerde, moest hij ook nog een aantal klappen incasseren.

De man reed over de Slingerweg bij Breda, maar moest vaart minderen toen hij de vrouw midden op de weg zag lopen. Uiteindelijk wist de 22-jarige de automobilist tot stilstand te brengen, waarna ze het portier aan de bijrijderszijde opentrok en de man een kus gaf. Ook betastte ze hem op onzedelijke wijze.

De man gaf aan hier niet van gediend te zijn en duwde de vrouw van zich af. Deze sloeg hem vervolgens meerdere malen tegen zijn hoofd. Getuigen alarmeerden de politie die de vrouw wist aan te houden. Ze verkeerde in verwarde toestand en is overgebracht naar het politiebureau.

"Rossi in 2007 naar F1"

Regerend MotoGP kampioen Valentino Rossi gaat in 2007 de overstap maken naar de Formule 1. Dat heeft zijn huidige teambaas tegen de Italiaanse krant Gazetta dello Sport verklaard.

Yamaha teambaas Davide Brivio verklaarde dat het team een overeenkomst met Rossi heeft om zijn contract met één jaar te verlengen. Rossi heeft altijd al laten weten dat hij op een bepaald moment in zijn carrière iets anders wil gaan doen.

Hij zal nu aan het einde van 2006 kijken welke aanbiedingen hij krijgt en aan de hand daarvan een beslissing nemen. De Yamaha coureur heeft al ooit voor Ferrari getest, en de Scuderia heeft interesse in Rossi als coureur. Maar volgens de Italiaan zijn er meerdere teams geïnteresseerd om "The Doctor" als coureur binnen te halen.

BNN wil soapserie ONM overnemen

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

BNN wil ONM gaan uitzenden. De publieke jongerenomroep is hierover in overleg met producent Endemol. Yorin schrapt de soap na het lopende televisieseizoen uit de programmering. "Er wordt momenteel gesproken over het publieke karakter van ONM, dus hoe de soap geschikt kan worden gemaakt voor BNN en Nederland 2", aldus een woordvoerster van BNN. De definitieve beslissing om ONM (voorheen Onderweg Naar Morgen) wel of niet uit te zenden wordt op korte termijn genomen.

Yorin stopt op 1 juli met het uitzenden van de soap. De serie moet het veld ruimen omdat er in de programmering van het nieuwe televisieseizoen geen plaats meer is voor ONM in de vooravond.

Naast BNN heeft ook SBS6 interesse in de serie.

Deel 'Submission' op Italiaanse TV vertoond

QED had ons via de nieuws-submit te melden:

De Italiaanse staats-tv heeft gisteravond een deel van de film Submission van Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali uitgezonden. Via de publieke zender Rai 2 waren voor het eerst beelden van de omstreden film in een groot land overal te zien. Diverse moslimorganisaties hadden vooraf tegen de uitzending geprotesteerd. Volgens hen geeft de film geen goed beeld van de positie van de vrouw in de islam. Rai 2 zond de beelden echter toch uit.

Submission werd uitgezonden als onderdeel van het actualiteiten- en discussieprogramma 'punto e a capo'. Na de beelden werd er door vertegenwoordigers van moslimorganisaties en politici over de film en het behandelde onderwerp gediscussieerd.

In de dagen voorafgaand op de vertoning kreeg de adjunct-directeur van de zender en presentator van het programma, Giovanni Masotti, vijf dreigtelefoontjes in het Arabisch. Ook medewerker Max Parisi kreeg drie bedreigende telefoontjes. Beide journalisten deden aangifte, hoewel de inhoud van de dreigementen hen door de taalbarrière onduidelijk was.

WRC: Citroën mogelijk terug in 2007

Het was al langer bekend dat de teams van Peugeot en Citroën uit het wereldkampioenschap rally’s stappen na dit seizoen. Nu heeft Guy Frequelin van Citroën echter aangegeven dat zijn team misschien in 2007 weer terugkeert.

Volgens Frequelin zal alles afhangen van de reglementen. Wanneer deze zorgen voor stabiliteit en continuïteit in de sport dan wil Citroën terugkomen. Frequelin: "Dit is ook de reden waarom we nog geen beslissingen hebben gemaakt voor na 2006. We willen kijken hoe de reglementen zich volgend jaar ontwikkelen."

Citröen zou zijn budget voor motorsporten met 50 procent terugbrengen. Door dit teruglopende budget hoopt men er bij het team op dat het aantal rallies in een seizoen terug wordt gebracht naar twaalf. Dit seizoen worden er nog zestien WRC rally’s verreden voor het kampioenschap. Frequelin: "Ik weet dat Citroën niet het enige team is dat deze veranderingen wil."

Komend weekend staat de Rally van Cyprus op het programma. Citroën zal hier zijn vierde overwinning van dit seizoen proberen te pakken.

Thailand waarschuwt voor penis-injectie

The_T en neegij hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Thaise mannen wordt gewaarschuwd om geen injecties in hun jongeheer te laten spuiten in de hoop die te doen laten groeien. Het ministerie van Gezondheidszaken in Thailand heeft daarvoor een algemene waarschuwing doen laten uitgaan.

Het injecteren van de penis met vloeistoffen als paraffine, olijfolie of andere stoffen is een oud gebruik in Thailand. Mannen denken dat hun geslachtsdeel ervan groeit. Artsen maken zich zorgen omdat jongere jongens het ook al laten doen. Een Thaise uroloog: ''Het gaat steeds vaker om schoolkinderen. In mijn ziekenhuis alleen al behandel ik twee gevallen per dag. Dus hoeveel zijn dat er in het hele land?''

Het ministerie laat aan mannen die vinden dat ze een te kleine hebben weten dat seksuele bevrediging ''niet afhangt van het formaat, maar heeft te maken met liefde en onderling begrip.''

MTV presenteert Xbox 360: de samenvatting

Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hadden op het forum, de Xbox 360 is gister officieel onthuld in een MTV show op de Amerikaanse tv, die in Nederland vanavond om 19.30u op MTV wordt uitgezonden. Voor de mensen die geen geduld hebben tot vanavond is hier de hele uitzending te vinden. We hebben de gegevens voor je op een rijtje gezet.

Allereerst een mooi plaatje waarin de Xbox 360 uitgelegd wordt:

Meer over de hardware wordt duidelijk gemaakt in een filmpje dat je kunt downloaden van Ourcolony.net, de teasersite waarmee Microsoft ons aan het lijntje hield tot gisteravond. Let hier trouwens ook op de aftiteling, FOK!games wordt namelijk genoemd omdat wij met onze eigen colony hoog hebben gescoord bij de challenges.

Naast de hardware zijn er ook een aantal games officieel aangekondigd:

Call of Duty 2 (filmpje)
Condemned (filmpje)
Dark Sector
The Darkness (filmpje)
Demonik
The Elder Scrolls IV: Oblivion
Full Auto (filmpje)
Gears of War (filmpje)
Tom Clancy's Ghost Recon 3 (filmpje)
The Godfather
Kameo: Elements of Power (filmpje)
King Kong
Madden 2006 (filmpje, alleen te bekijken met Windows Media 9, Windows XP en Internet Explorer)
NBA 2K6 (filmpje)
Need for Speed: Most Wanted (filmpje, alleen te bekijken met Windows Media 9, Windows XP en Internet Explorer)
Perfect Dark Zero
Project Gotham Racing 3 (filmpje)
Tiger Woods 2006 (filmpje, alleen te bekijken met Windows Media 9, Windows XP en Internet Explorer)
Tony Hawk's American Wasteland
Test Drive Unlimited
Tomb Raider Legends
Quake IV (filmpje)

Tot slot zou je nog een bezoekje kunnen brengen aan de officiële site.

"Ruud Hesp keert terug bij Roda JC"

De kans is groot dat oud-doelman Ruud Hesp terugkeert naar Roda JC.

De club uit Kerkrade en Hesp zijn in verregaande onderhandelingen over het vervullen van een functie binnen de nieuw te vormen technische staf. Naar verluidt wordt Hesp vanaf komend seizoen teammanager of keeperstrainer bij de Kerkraadse club.

De algemeen directeur van Roda, Frank Rutten, bevestigt dat er contacten met Hesp zijn geweest. "We hebben inderdaad al een aantal keren met hem gesproken. Het is de bedoeling dat hij bij ons iets op technisch gebied gaat doen. Of dat dan de functie van teammanager zou kunnen zijn? Tja, die functie behoort ook tot het technische vlak. Meer wil ik er nu niet over kwijt."

Verder zei Rutten dat het benaderen van de oud-keeper voor een terugkeer niet puur en alleen op initiatief van de nieuw aan te trekken trainer is geweest. "Gedeeltelijk zijn deze gesprekken ook buiten de mogelijke nieuwe technische baas omgegaan. Voor hoe lang we Hesp willen vastleggen? Daar hebben we wel onze gedachtes over, maar daar komen we te zijner tijd wel mee naar buiten."

Hesp zelf zegt 'voorlopig nog helemaal niks kwijt te willen over het aanvaarden van een eventuele baan bij Roda JC'. "Ik ben sinds een paar weken weg bij Fortuna en ga nu bekijken wat ik in de toekomst precies wil gaan doen. Ik verwacht binnen afzienbare tijd hierover een beslissing te kunnen nemen."

Zwaardere straf Barthez

In hoger beroep is Fabien Barthez voor zes maanden geschorst waarvan drie voorwaardelijk en een taakstraf.

Eerder al werd Barthez geschorst tot en met 25 juli, nadat hij in februari tijdens een oefenwedstrijd van zijn club Olympique Marseille tegen Wydad Casablanca naar de scheidsrechter spuugde. In hoger beroep hoorde de Franse international echter zes maanden tegen zich eisen waarvan drie voorwaardelijk.

De schorsing loopt nu tot en met 15 oktober, mits Barthez ook een taakstraf uit zal voeren. Wat dat zal zijn is nog niet bekend. De schorsing betekent voor de Franse doelman wel dat hij in ieder geval de kwalificatiewedstrijden tegen Zwitserland en Ierland zal missen.

RKC rondt transfer van Dijk af

Dominique van Dijk is een tweejarig contract aangegaan met RKC Waalwijk.

De 25-jarige middenvelder komt deze zomer over van Cambuur Leeuwarden en zal tot 2007 onder contract staan bij de ploeg uit Waalwijk met een optie voor nog een seizoen.

De middenvelder ging in 2001 van FC Groningen over naar Cambuur Leeuwarden. Totaal speelde hij voor zowel Groningen als Cambuur 162 wedstrijden waarin hij 23 doelpunten maakte.

Herseninfarct leidt tot 'schennispleging'

Een 75-jarige man uit Maastricht blijkt afgelopen dinsdag te zijn opgepakt op verdenking van schennispleging omdat hij in de wijk De Heeg met zijn broek naar beneden op straat stond. Na de arrestatie bleek echter dat de man een dubbel herseninfarct had gehad en zijn broek per ongeluk afgezakt was.

Dochter M. van der Wouw-Koch vindt het onbegrijpelijk dat niemand op het politiebureau heeft gezien dat haar vader een beroerte had gehad. Pas na anderhalf uur werd de bejaarde naar het ziekenhuis overgebracht. De dochter geeft aan bang te zijn dat de buurt haar vader nu als een exhibitionist ziet, terwijl hij nooit zomaar zijn broek zou laten zakken. "Doordat hij zijn riem niet door de lussen van zijn broek had gehaald, zakte de broek gewoon af toen hij onwel werd."

Politiewoordvoerder Hamming van het korps in Maastricht heeft aangegeven de zaak te betreuren. De familie van de man eist echter openlijke excuses van het politiekorps.

Nintendo onthult meer over de Revolution

Waarschijnlijk was ook Nintendo onder de indruk van de MTV Xbox 360 onthulling, want ze hebben spontaan wat details over de Revolution bekend gemaakt.

De feiten op een rijtje:

Wat we al wisten:

* GameCube compatible, speel je Cube games op de Revolution
* Wifi out of the box, wireless internet behoort tot de mogelijkheden

Nieuwe feiten:

* De Revolution zal dun zijn, zo dun als drie opgestapelde DVD hoesjes. Dat komt neer op iets meer dan een inch
* De Revolution ondersteunt High Definition games
* De controllers zijn draadloos
* De games komen op standaard DVD discs

Duits parlement akkoord met EU-Grondwet

De Duitse Bondsdag heeft gisteren met grote meerderheid ingestemd met de Europese Grondwet. In totaal stemden 569 afgevaardigden voor, 23 tegen en onthielden zich twee van stemming. De Bondsraad moet op 27 mei nog instemmen met de ratificatie, maar dat lijkt slechts een formaliteit.

Duitsland is het negende land dat instemt met Europese Grondwet. Woensdag keurden de parlementen van Oostenrijk en Slowakije het verdrag al goed. Eerder gingen onder meer Spanje en Griekenland al akkoord.

Alle 25 landen van de EU moeten hun goedkeuring geven aan de wet. Vooral in Nederland en Frankrijk, waar de bevolking zich binnenkort in een referendum mag uitspreken, is het onzeker of er instemming komt met de nieuwe constitutie.

-
GrondwetEuropa.nl

Badmintonners eindigen als twaalfde op WK

Het Nederlandse badmintonteam is bij het WK voor gemengde landenteams in China als twaalfde geëindigd.

De ploeg van bondscoach Martijn van Dooremalen verloor vrijdag met 0-3 van Singapore in de strijd om de elfde plaats. Afgelopen donderdag liep Oranje al een promotieduel voor de wereldgroep mis, door van Maleisie te verliezen.

In het gemengd dubbel verloren Jurgen Wouters en Mia Audina met 9-15, 5-15 van Hendri Saputra en Yanmei Jiang. Eric Pang was in het enkelspel niet opgewassen tegen Ronald Susilo (12-15, 8-15) en Rachel van Cutsen verloor van Li Li (3-11, 9-11).

'Schapenseks-verhaal ronduit flauwekul'

Een 17-jarige jongen uit het Friese Lioessens die drie dagen in de cel heeft gezeten wegens mishandeling van de 50-jarige boer Jan Minnema ontkent in het Algemeen Dagblad dat hij en zijn maten seks met een schaap wilden hebben. Volgens hem is de boer zelf de aanstichter van de vechtpartij en gedroeg hij zich agressief: ''Niemand in het dorp doet zo vreemd als Minnema. Een week eerder had hij ons ook al bedreigd. We stonden gewoon in de sloot te pissen. Dat doen we al acht jaar. Hij zei dat hij ons het ziekenhuis in zou slaan. Het verhaal over schapenseks is ronduit flauwekul''.

Vorige week werd de 17-jarige knaap samen met twee vrienden van 19 en 21 jaar gearresteerd op verdenking Minnema zwaar te hebben mishandeld, nadat hij commentaar had geleverd op hun gedrag bij jeugdhonk De Barracuda. Het -tot aan het incident gedoogde- honk grenst aan het weiland van boer Minnema. Voorlopig moet de plaatselijke jeugd het echter zonder de ontmoetingsplaats stellen, want op last van de gemeente zijn de deuren op slot gegaan. Het honk komt ook zeker niet op die plaats terug, zo heeft de burgemeester al laten weten.

De lezing van boer Minnema staat overigens haaks op die van de jongeren. Het honk is volgens hem een vrijplaats: ''Soms zijn er feesten waar 200 man komen. Ze zuipen als kamelen die een maand zonder water in de woestijn hebben gelopen, ze gebruiken drugs, hebben er seks en halen de meest smerige dingen uit. Bijna 80 kratten bier kwamen bij de ontruiming uit de feestkeet tevoorschijn. Ik erger me al jaren aan het gedrag van de dorpsjeugd en vorige week maandag liep het volledig uit de hand.''

Eén van de jongeren achtervolgde op het land van Minnema een schaap en riep luidkeels dat hij seks met het dier wilde, luidt de lezing van Minnema. Volgens de verklaring van de politie werd Minnema, voordat hij het gesprek kon aangaan, te grazen genomen. Eén jongen hield hem in een houdgreep en twee anderen schopten en sloegen er op los. Twintig anderen stonden erbij te joelen. ''Wanneer mijn buurman er niet tussen was gesprongen, was ik nu dood geweest'', zo zegt Minnema in het AD.

De schaamte in het dorp over het gebeuren is groot. Heel Lioessens zou zich het liefst in stilzwijgen hullen, uit schaamte over de mishandeling, uit vrees voor een slechte naam of wellicht uit angst voor represailles van de jeugd. Wel is men het erover eens dat praten met elkaar de enige oplossing is om de kou uit de lucht te halen. Zo ook de 17-jarige verdachte: ''Hoe het verder moet in het dorp? Praten, denk ik. Want zo kunnen we niet verder.''


Het jeugdhonk, hier nog in aanbouw

Foto afkomstig van de site van De Barracuda.

Aanhang Heerenveen 'verovert' Groningen

Zoals elk jaar is er in de aanloop naar de derby tussen SC Heerenveen en FC Groningen wederom een ludieke actie uitgevoerd.

Dat de derby tussen Groningen en Heerenveen vooraf al uitgevochten word was bekend, en ook nu is het weer raak. Al sinds jaar en dag halen de supporters van beide clubs geintjes met elkaar uit. In de weken voor de wedstrijd is het altijd afwachten welke aanhang de eerste ludieke actie maakt.

De fans van Heerenveen zijn in ieder geval zeker van de uitslag van komende zondag, want op de Martinitoren in Groningen is een Friese vlag en een spandoek opgehangen. Een vlag op de Martinitoren staat namelijk symbool voor de overwinning.


De Friese vlag aan de Martinitoren

Je moeder is een hoer!

Ej, het zijn niet mijn woorden .

Nee, ik heb hier over een Duitse real-life soap waarbij de babysitter even een kind gaat heropvoeden.
Althans, dat is de bedoeling .

Want dán maakt ze kennis met 1 van de asociaalste ADHD-kinderen van het westelijk halfrond.

En dacht je dat dát filmpje al ver ging, dan heb je nog niet gezien hoe zelfs zijn, toch ook niet iele vader ook even een paar klappen op mag vangen.

Nee, hier helpt een babysitter niet meer, direct naar een heropvoedingskamp zo'n kind.

Pauw als eerste vrouw coach betaald voetbal

Vera Pauw is als eerste vrouw geslaagd voor de cursus coach betaald voetbal. In september zal Pauw, samen met haar veertien mannelijke collega's het hoogste trainersdiploma in de Nederlandse voetballerij ontvangen.

Pauw zelf zegt dat ze echter geen ambitie heeft om het traditionele mannenbolwerk te enteren. "Ik heb de cursus gevolgd omdat ik kennis wilde vergaren. Bij een normale club zou ik een kermisattractie worden. Daar heb ik geen zin in", aldus Pauw. Pauw is als bondscoach in dienst van de KNVB en is verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal in ons land.

De geslaagden zijn: Gert Aandewiel, Raymond Atteveld, Wil Boessen, Theo Bos, Jerry Cooke, Joop Gall, Jelle Goes, Hans de Jong, Bart Logchies, Stanley Menzo, Luc Nijholt, Vera Pauw, Harry Sinkgraven, Gerald Vanenburg en Roland Vroomans. Alleen Aron Winter moet het praktijkexamen nog afleggen. De oud-international kon door tijdgebrek het praktijkexamen nog niet eerder afleggen.

Cziommer wil bij Twente blijven

Simon Cziommer hoopt ook volgend seizoen nog te spelen in het shirt van FC Twente. Het lijkt er echter op dat de Duitse middenvelder na dit seizoen gedwongen moet terugkeren naar Schalke ´04, dat hem dit seizoen uitleende aan FC Twente.

Maar de middenvelder wil het liefst in Enschede blijven. "Mensen die mij kennen weten dat ik bij Twente niet ben vertrokken om het geld maar voor de sportieve verbetering. Als het op één of andere manier niet wil lukken bij Schalke dan heb ik al aangegeven dat er maar één club is waar ik heen wil en dat is FC Twente." Cziommer speelde tot nu toe dit seizoen 13 wedstrijden voor Twente waarin hij een maal wist te scoren.

Xbox 360 voor de kerst op de markt

De wit met zilver gekleurde Xbox 360 zal nog voor de kerst in de winkels liggen. Dat heeft producent Microsoft vanochtend bekend gemaakt op muziekzender MTV. De opvolger van de Xbox uit november 2001 werd op televisie getoond en Microsoft gaf voor het eerst details weg. Over de prijs is niets bekendgemaakt.

Met het apparaat wil Microsoft opnieuw de aanval openen op de Playstation van Sony. Het Japanse elektronicaconcern is sinds de introductie van de eerste Playstation in 1995 de absolute marktleider met spelcomputers. Microsoft hoopt nu een voorsprong te nemen door als eerste met de nieuwe snufjes op de markt te komen. Algemeen wordt verwacht dat de opvolger van de Playstation 2 pas in 2006 verschijnt.


De Xbox 360

De volledige special op MTV is hier te zien. Inmiddels is er ook al een uitgebreid topic op het FOK!forum waar meer informatie te vinden is.

Osasuna naar finale Spaanse beker

Osasuna heeft zich ten koste van Atlético Madrid geplaatst voor de finale van de Spaanse beker, de Copa del Rey.

De wedstrijd donderdag eindigde in 0-0, terwijl Osasuna de eerste wedstrijd thuis met 1-0 had gewonnen. Osasuna speelt in de finale tegen Betis Sevilla, dat woensdag Athletic Bilbao via penalty's uitschakelde.

Het is de eerste maal dat Osasuna de finale van de Spaanse beker bereikt. In het seizoen 2002/2003 haalde het voor het eerste de halve finales, maar daarin werd het toen uitgeschakeld door Recreativo Huelva.

Petten opgeschrikt door trillingen

Inwoners van Petten en Camperduin zijn gisteravond rond 22:11 uur opgeschrikt door trillingen. Een aantal mensen belde de politie omdat ze dachten aan een aardbeving. Maar volgens het KNMI, dat de trillingen ook registreerde, was daarvan geen sprake.

Waarschijnlijk werden de schokken veroorzaakt doordat de marine voor de kust een zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing bracht.Metingen door het KNMI

'Britney Spears pleegt plagiaat'

Britney Spears heeft haar nummer 'Sometimes' gejat. Dat zegt de liedjesschrijver Steve Wallace. Hij klaagt de 23-jarige popster aan wegens plagiaat. Volgens hem heeft hij het nummer vijftien jaar geleden al geschreven. Pas in 2003 legde hij het copyright vast.

De schrijver zou beschikken over een email waarin Spears toegeeft dat Wallace het lied heeft geschreven. In 1994 zou hij zijn werk hebben aangeboden aan verschillende platenmaatschappijen. Platenmaatschappij Sony/BMG weigert elk commentaar.


E3 pre-special

Volgende week is het dan eindelijk zover: de elfde E3 gaat van start. E3 staat voor Electronic Entertainment Expo en zal gehouden worden in Los Angeles. Tijdens deze beurs zullen de nieuwste games en de nieuwste consoles getoond worden en komen er allerlei andere entertainment-nieuwtjes naar buiten. In deze pre-special van de E3 kun je lezen wat er allemaal gaat gebeuren op de E3 en wat de grote fabrikanten en game-ontwikkelaars voor ons in petto hebben.

Schadevergoeding voor verzwijgen impotentie

Icoon Een Italiaanse man moet een schadevergoeding aan zijn ex-vrouw betalen omdat hij verzwegen had dat hij impotent was. Dat is de uitkomst van een procedure die zijn ex-vrouw tegen hem had aangespannen.

De man maakte zijn probleem pas na hun huwelijk bekend. Na de echtscheiding klaagde de vrouw, die in de Italiaanse media "Cristina S." wordt genoemd, de man aan. Ze wilde een schadevergoeding omdat haar het recht op seks en het vooruitzicht op een gezin door het huwelijk was ontnomen. Bij de lagere gerechtshoven werd haar verzoek meerdere keren afgewezen, maar uiteindelijk heeft de Italiaanse Hoge Raad haar alsnog gelijk gegeven.

De hoogte van de schadevergoeding wordt nu bepaald door het gerechtshof in Sicilië, waar het huwelijk zich destijds heeft voltrokken.

Weblogs in actie tegen BREIN

Verscheidene FOK!kers attendeerden ons op de oproep van de weblogs VKmag (tot voor kort VolkomenKut), Retecool en GeenStijl om zand in de raderen van de Stichting BREIN te strooien. De logs roepen hun lezers op om een modelbrief op GeenStijl uit te printen en per post op te sturen naar BREIN.

Met het sturen van de modelbrief vraag je aan BREIN of de organisatie beschikt over persoonlijke gegevens van jou. Volgens GeenStijl is BREIN wettelijk verplicht om binnen vier weken mee te delen of ze over de gegevens beschikken. Wanneer veel mensen de brief opsturen menen de initiatiefnemers dat er een grote administratieve rompslomp ontstaat, die BREIN veel tijd en werk gaat kosten.

Aanleiding voor de actie is het bericht van woensdag dat op 16 juni een rechtszaak dient die BREIN heeft aangespannen tegen vijf grote providers. BREIN wil van de providers de namen en adressen van 42 internetters die illegaal muziek aanbieden via internet.

''Laat maar komen''
Tim Kuik van BREIN laat in een reactie op Webwereld.nl weten zich geen zorgen te maken. Volgens hem moet je een met redenen omkleed verzoek sturen als je wilt weten of je in hun databestand voorkomt. GeenStijl bestrijdt die zienswijze. Volgens het weblog mag iedereen aan iedere instelling vragen of ze in een bestand voorkomen. Het feit dat je internet gebruikt is voldoende, menen de makers van GeenStijl.

Kuik laat tevens weten dat mensen een kopie van hun legitimatiebewijs moeten meesturen. Dit om te voorkomen dat men de persoonsgegevens aan de verkeerde mensen verstrekt. Hij is van plan om de deelnemers aan de actie een 'standaardbriefje' terug te sturen. Verder zegt Kuik dat hij de verzenders er ook op zal wijzen dat BREIN administratiekosten in rekening mag brengen bij mensen die hun gegevens opvragen: ''Dat is geen hoog bedrag, maar als we honderdduizend verzoeken binnenkrijgen, kunnen we daar toch weer een paar mooie acties mee voeren. Laat maar komen dus.''

Bodemprocedure
De providers die door de Stichting BREIN voor de rechter zijn gedaagd, hebben overigens donderdagmiddag laten weten een bodemprocedure tegen de auteursrechtenorganisatie aan te zullen spannen. Het gaan om Chello, Planet Internet, @Home, Tiscali en Wanadoo.

Met dank aan justhg, RonaldV, JoRuZ, CrazyVorteX en DarkMatter voor het submitten van het bericht.

De huisvrouwen van De Witt

Het is een dag in mei. Naast je ligt een vrouw met een leeftijd tussen de veertig en vijfenvijftig jaar. Het is jouw vrouw. Ze is wat mollig, maar niet overdreven dik. Zo nu en dan maak je daar een semi-grappige opmerking over of zo nu en dan iets groffer wanneer ze toch al met hoofdpijnen op de bank ligt, of een keertje extra opschept, omdat ze hongerig is na een hele dag poetsen, of net als jij een zak chips nuttigt, of... - ondertussen moet het wel beginnen te dagen wat voor lul je bent. Maar toch, ze kan het wel hebben; de dikke schat (Ha!).

Cross Racing Championship 2005

Cross Racing Championship is een race simulator met veel verschillende race-klasses. Van auto-cross tot aan beach-races, maar de nadruk ligt toch vooral veel op het off-road racen. Het is ook mogelijk om je auto te tunen om op deze manier je auto nog sneller te maken. De makers van deze game beloven een ultrarealistische wegligging en een game die iedereen zal verrassen. Of het de makers ook zal lukken kun je lezen in de preview.

©FOK.nl e.a.