"Ruud Hesp keert terug bij Roda JC"

De kans is groot dat oud-doelman Ruud Hesp terugkeert naar Roda JC.

De club uit Kerkrade en Hesp zijn in verregaande onderhandelingen over het vervullen van een functie binnen de nieuw te vormen technische staf. Naar verluidt wordt Hesp vanaf komend seizoen teammanager of keeperstrainer bij de Kerkraadse club.

De algemeen directeur van Roda, Frank Rutten, bevestigt dat er contacten met Hesp zijn geweest. "We hebben inderdaad al een aantal keren met hem gesproken. Het is de bedoeling dat hij bij ons iets op technisch gebied gaat doen. Of dat dan de functie van teammanager zou kunnen zijn? Tja, die functie behoort ook tot het technische vlak. Meer wil ik er nu niet over kwijt."

Verder zei Rutten dat het benaderen van de oud-keeper voor een terugkeer niet puur en alleen op initiatief van de nieuw aan te trekken trainer is geweest. "Gedeeltelijk zijn deze gesprekken ook buiten de mogelijke nieuwe technische baas omgegaan. Voor hoe lang we Hesp willen vastleggen? Daar hebben we wel onze gedachtes over, maar daar komen we te zijner tijd wel mee naar buiten."

Hesp zelf zegt 'voorlopig nog helemaal niks kwijt te willen over het aanvaarden van een eventuele baan bij Roda JC'. "Ik ben sinds een paar weken weg bij Fortuna en ga nu bekijken wat ik in de toekomst precies wil gaan doen. Ik verwacht binnen afzienbare tijd hierover een beslissing te kunnen nemen."