E3 pre-special

Maarten (kepler)
Bijna elke gamer kijkt reikhalzend uit naar de E3. Zoals elk jaar wordt deze toonaangevende beurs in de maand mei gehouden. Heel veel gamers zouden er ook graag naar toe gaan om een glimp op te vangen van de nieuwste game of console, maar helaas: de E3 wordt altijd gehouden in Los Angeles (beetje ver weg dus) en het is alleen toegankelijk voor de pers. Dit jaar loopt de beurs van 18 mei tot en met 20 mei. Het Conference programma zal lopen van 17-19 mei en de beursvloer is open van 18-20 mei. Het Conference programma behandelt de trends, bedrijven en de mogelijkheden in de entertainment business. Tijdens dit programma zullen onderwerpen besproken worden zoals: Het voordeel van downloadable games, het begrijpen van de Chinese markt en nog veel meer. Het is ook mogelijk om workshops te volgen. Voor gamers is de beursvloer natuurlijk veel interessanter. Hier worden de nieuwste consoles, handhelds en games getoond aan het publiek. Ongeveer 4000 producten die tijdens de E3 getoond worden zullen nog dit jaar te koop zijn. Voor de consument is er een speciale website in het leven geroepen waar je alles over de E3 kunt volgen: e3insider.com. Op deze website kun je onder andere webcams vinden van de beursvloer. Mocht je benieuwd zijn naar de beurs-indeling dan kun je via deze link de beursplattegronden downloaden.

Op de E3 2005 staan ongeveer vierhonderd bedrijven die hun producten willen showen. Deze bedrijven komen uit ongeveer tachtig verschillende landen. Dit jaar zullen alle bedrijven bij elkaar ongeveer duizend producten laten zien die nog nooit vertoond waren, waaronder de nieuwe consoles van de grote fabrikanten (Microsoft, Nintendo en Sony). Dit jaar zal de E3 dus nog interessanter worden dan voorgaande jaren. De E3 is zeker niet de enige games-beurs ter wereld, in Tokyo heb je in september de Tokyo Game Show en ook de Game Developers Conference is een populaire beurs, maar de E3 wordt wel door iedereen gezien als de meest toonaangevende beurs ter wereld.

Tijdens de E3 zal er veel nieuws naar buiten komen en al dit nieuws zul je natuurlijk via FOK!games kunnen volgen. De crew is er helemaal klaar voor; de roosters zijn gemaakt en de koffie staat klaar voor de lange nachten. Als bezoeker van FOK!games hoef je in ieder geval geen zorgen te maken dat je iets mist van de E3. In de rest van de special kun je lezen wat de grote fabrikanten allemaal in petto hebben en wat er op PC-gebied is te verwachten.