Deel 'Submission' op Italiaanse TV vertoond

Rob (R@b)
QED had ons via de nieuws-submit te melden:

De Italiaanse staats-tv heeft gisteravond een deel van de film Submission van Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali uitgezonden. Via de publieke zender Rai 2 waren voor het eerst beelden van de omstreden film in een groot land overal te zien. Diverse moslimorganisaties hadden vooraf tegen de uitzending geprotesteerd. Volgens hen geeft de film geen goed beeld van de positie van de vrouw in de islam. Rai 2 zond de beelden echter toch uit.

Submission werd uitgezonden als onderdeel van het actualiteiten- en discussieprogramma 'punto e a capo'. Na de beelden werd er door vertegenwoordigers van moslimorganisaties en politici over de film en het behandelde onderwerp gediscussieerd.

In de dagen voorafgaand op de vertoning kreeg de adjunct-directeur van de zender en presentator van het programma, Giovanni Masotti, vijf dreigtelefoontjes in het Arabisch. Ook medewerker Max Parisi kreeg drie bedreigende telefoontjes. Beide journalisten deden aangifte, hoewel de inhoud van de dreigementen hen door de taalbarrière onduidelijk was.